"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.484
|
čitano: 6.492.683
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Nikola_Cro kaže...

Meizu MX5 32gb, crno-sivi ce me izac 2750kn skupa s dostavom preko DHL koja je 30$. Link je onaj sta mi je neko postavia par stranicca unazad.Pise dhl(8-12)dana ali ne dolazi iz EU vec iz China(Mainland), sve je pozitivno od ovih sta su kupovali tu. Zanima me jel se placa carina, ako neko moze pronac taj link i rec mi da znam da ne moram placat i to...

Nema carine

16 godina
papinijanus kaže...
Nikola_Cro kaže...

Meizu MX5 32gb, crno-sivi ce me izac 2750kn skupa s dostavom preko DHL koja je 30$. Link je onaj sta mi je neko postavia par stranicca unazad.Pise dhl(8-12)dana ali ne dolazi iz EU vec iz China(Mainland), sve je pozitivno od ovih sta su kupovali tu. Zanima me jel se placa carina, ako neko moze pronac taj link i rec mi da znam da ne moram placat i to...

Nema carine

I cisto jer ne znam koliko si sklon kupovanju s interneta , ne znam ni koju banku imas i kako ti se obracunava dolar al ako ti ide po prodajnom tecaju onda racunaj +100kn, a ako ti banka obracunava po srednjem tecaju onda je tocno kako si reko 2750kn, i nemas carinu sigurno ako uzmes dhl

16 godina
Nikola_Cro kaže...

vjerojatno smo uzeli mob od istog lika ako se uzimao na ali Expressa... meni evo ide treći dan kako mi još nije uzeo lovu ni poslao ništa...

17 godina

Strpite se malo. Tracking bi trebali dobiti uskoro, ako je pouzdran trgovac nema panike.

Carinu plaćate tj. pdv ali ćete platiti i oko 150kn troškova carinjenja DHL-u a morati će te na carini i izraditi EORI.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Ag008 kaže...

Strpite se malo. Tracking bi trebali dobiti uskoro, ako je pouzdran trgovac nema panike.

Carinu plaćate tj. pdv ali ćete platiti i oko 150kn troškova carinjenja DHL-u a morati će te na carini i izraditi EORI.

To s carinom nebi smjelo tako biti jer trgovac sam navodi da salje proizvod u DHL UK i onda s DHL-om na zeljenu lokaciju...

11 godina
Ag008 kaže...

Brkamo nesto? Mozda je ovo sto pises slucaj za dhl direkt iz kine. Znam da je kolega s posla pizdio na dhl jer uracunaju tih 150kn spedicije cega vec dok paket dodje u RH (znaci IZ TRECE ZEMLJE, ne EU!!). Ali za ovaj express preko EU, nebi trebalo biti nikakvih davanja buduci da u EU ulazi u UK i tamo odrade sve. Dalje salju "lokalno" unutar EU. 

13 godina
neaktivan
upravo sam pratio tracking od kolege, kad je iz kine stigo u UK, pise da je ocarinjeno, a onsa ide lokalno uk-hr
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
To je slučaj kad stiže DHL-om iz Kine, ovdje stiže iz UK direktno na kućnu adresu tako da nema nikakvih dodatnih davanja...
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne znam di bi pitao pa cu ovdje jer sam vidio da se spominje.

Naime dali je itko imao situaciju da mu nilkinovo kaljeno staklo pukne samo od sebe, mojoj sestri je puklo po duzini a mobitel nije udaren niti je pao nit ista slicno sto bi moglo to prouzrokovati.

I dali znate jos neku hvaljenu/dobru marku za kaljena stakla koju bih sad mogao uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Osobno nikad nisam imao nikakvu zaštitu na staklu. Ni kaljeno staklo ni one naljepnice. Sad kad sam vidio da ima u ponudi kod Chigona da dođe s Nillkin kaljenim staklo (+8$), sad sam si prvi put postavio pitanje: Trebam li ja to?

20 Uzmi
4 Ne trebaš to
1 Ok je, ali smeta malo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znaci narucio u srijedu oko 15h, paymend prosao nakon par sati ali shiping nikako. pa sam ih kontaktirao nekoliko puta te konacno dobio odgovor:

Shenzhen Chigon Technology Co., Ltd.

hi dear!
very thank you for your order!
at 825 we have so much many orders, it more than 700 parcels waiting be processed,

so the time is a little delay, but please don't worry, we will try our best, we can send out all parcels in this week  :-)
thanks again for you like our products   :-)
Best Regards

tako da izgleda nista do kraja sljedeceg tjedna

molim nek se jave svi koji su narucili ovaj tjedan da usporedimo vremena

poz

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni je stigla poruka prije sat vremena da je poslan i dali su tracking koji jos ne radi. A mob san narucila u sridu popodne.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
babobabo kaže...

it more than 700 parcels waiting be processed

Hehe, zaspamali ste u par dana ljude toliko s narudzbama, sad će im bit gužva k'o na našoj pošti carinjenja 

15 godina
neaktivan

Naručio Meizu M2 od Chigona s Alija u nedelju (23.08).

Nikako da mi pošalju pa ih malo gnjavio i jutros dobio da je poslan i dobio tracking number.

Sad me zanima šta ovo znači? Dali je stigao u UK ili je još na putu. Nisam dobio drugi tracking ni u porukama.

Kad mogu očekivati mob i dali se zna otprilike di je.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
jomi kaže...

Naručio Meizu M2 od Chigona s Alija u nedelju (23.08).

Nikako da mi pošalju pa ih malo gnjavio i jutros dobio da je poslan i dobio tracking number.

Sad me zanima šta ovo znači? Dali je stigao u UK ili je još na putu. Nisam dobio drugi tracking ni u porukama.

Hvala!

Mobitel ti je trenutno u Engleskoj i nije poslan jos iz Engleske....Koliko se ja razumijem u taj tracking,ako sam pogrijesio neka me netko ispravi...A dobit ces ga vjerovatno sljedeci tjedan,jer iz Engleske to sve brzo ide.

14 godina
neaktivan

Koliko ja znam citat, u Engleskoj su tek primili informaciju da je paket poslan. Znaci, paket jos nije u UK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije u engleskoj mobitel.. u Kini je jos.. dobit ces drugi tracking broj kad posalje.

Evo meni u srijedu Chigon dao tracking broj iz kine.. i vec danas (petak) stize mob u pulu.

Cijela ruta predjena u 2 dana.. u 4 idem po mobitele.. svaka cast brzina vrh!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 13:28 (ToNi185).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Do koliko sati vam se obično jave ti prodavači iz Kine, obzirom da nas dijeli puno vremenskih zona?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jomi kaže...

Dali je stigao u UK ili je još na putu. Nisam dobio drugi tracking ni u porukama.

Hvala!

To ti je (drugi) tracking number tvog paketa kad krene iz UK za HR - kad ti on proradi, znači da je mobitel stigao u EU i da ti dolazi za dan-dva na adresu. Prvi TN (CN-UK) dobiješ kasnije, kad fizički pošalju pošiljku - piše na sajtu da ne šalju svaki dan DHL-om već 3 ili 4 puta tjedno za UK tako da tu dolazi do vremenskih razlika u slanju - npr. naručiš u nedjelju i normalno da neće tvoja narudžba stići biti obrađena za slanje u ponedjeljak već tek u srijedu ili četvrtak, ali vidiš da svi dobijaju otprilike unutar tjedan dana...

16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
frulex kaže...

uzet cu preko ovog,, uvjek mi pise da iz kine salje za hrv. i free shiping i preko dhl-a(samo ranijee ce doc) objasnite plis :) sta je s carinom, free ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 14:22 (Nikola_Cro).
15 godina
neaktivan

Frulex kaže.....

To ti je (drugi) tracking number tvog paketa kad krene iz UK za HR - kad ti on proradi, znači da je mobitel stigao u EU i da ti dolazi za dan-dva na adresu. Prvi TN (CN-UK) dobiješ kasnije, kad fizički pošalju pošiljku - piše na sajtu da ne šalju svaki dan DHL-om već 3 ili 4 puta tjedno za UK tako da tu dolazi do vremenskih razlika u slanju - npr. naručiš u nedjelju i normalno da neće tvoja narudžba stići biti obrađena za slanje u ponedjeljak već tek u srijedu ili četvrtak, ali vidiš da svi dobijaju otprilike unutar tjedan dana...

- ako sam dobro shvatio onda moj mob nije ni poslan iz Kine s obzirom da nisam dobio tracking number DHL-Kina. Već su mi poslali tracking number rezervacije koju će postati aktivna kad mobitel dode u UK i pošalju ga u Hrvatsku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:03 (jomi).
14 godina
neaktivan

kaze on meni nakon nekoliko poruka:

oh the FDD 32G just release on 8.27, it will reach us at about next Tuesday!!!!

pa nije bio na presellu kad sam kliknuo, ali izgleda da je ja narucio 26.08.

mogao je nesto prije reci da ce tek dobiti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nikola_Cro kaže...
frulex kaže...

Mislim da hoće Meizu ;)

http://m.aliexpress.com/item/32382105661.html

uzet cu preko ovog,, uvjek mi pise da iz kine salje za hrv. i free shiping i preko dhl-a(samo ranijee ce doc) objasnite plis :) sta je s carinom, free ili?

Evo još jednom - uzmi s bilo kojeg od ova dva linka (razlika je samo u gift-ovima), izaberi DHL pod shipping i čekaj tjedan dana da stigne bez ikakvih dodatnih davanja (jer je iz UK) - i to je to:

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-MEIZU-MX5-4G-LTE-Mobile-Phone-Helio-X10-Turbo-2-2-GHz-Octa-Core-3GB/342812_32384008016.html

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-MEIZU-MX5-4G-LTE-Mobile-Phone-Helio-X10-Turbo-2-2-GHz-Octa-Core-3GB/1153179_32382105661.html

10 godina
neaktivan

Da li iko zna kako izvadit ovaj račun(invoice) sa Coolicoola?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakvi su dojmovi vi koji imate redmi note 2. Ekran, baterija, kamera.. neki minusi? :)

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
13 godina
MarioVk kaže...

Super ponuda, no nažalost out of stock. Hvala svejedno!

Fuck me I am famous.
16 godina
guls kaže...
MarioVk kaže...

Super ponuda, no nažalost out of stock. Hvala svejedno!

To je preorder tek sad trebaju doc na stanje prvi puta

13 godina
neaktivan

Vapor? :)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel moze netko vise napraviti tu Xiaomi temu?Previse OT s tracking-om

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice