"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.675.074
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Darkensync kaže...

Vidi se po slikama da je isti shop i vec se o tome govorilo.Mislim da su mozda razliciti gift-ovi ali nisam siguran.

Naruci s Chigona ionako je isto

Vidim da su iste slike. Ovaj ima bolje ocjene dok od chigona vidim ovdje svi narucuju. :)

@vapor kako ti se cini kvaliteta slika (kamera) 

De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Za kameru javim sutra. Čini se da još nema stable MIUI7 ROMa, osim developer verzije

EDIT: Sutra ću stavit slike u dropbox folder tako da se može subjektivno ocijenit bez kompresije.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 22:07 (Vapor).
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
Darkensync kaže...

Ako netko naruci tog Oppo-a neka ne zaboravi must have accessory za njega 

http://www.banggood.com/Original-XIAOMI-5_1V-2_1A-10000mAh-Power-Bank-For-Smartphone-p-977406.html

Baterija je možda 2000mah, ali po testovima sasvim solidno gura 24h. Ništa lošije od razvikanih kineza.

A u paketu s telefonom dolazi konverter za sluške 3.5. Uostalom, tko danas uopće fura 3.5 sluške? BT sluške su oko 10€, nema kablova, spetljavanja i sl.

Telefon je odličan, meni je osobno mana izbočena kamera i taj ColorOS, za koji također postoje svakakva iskustva.

No za 199€ (telefon+shipping+nameti), dobiti ovakav jedan telefon s potpuno ostvarivom EU garancijom je zbilja best buy. Ne kao Redmi Note 2, ali spada u tu klasu.

XDA ima oprečna mišljenja o redmi note 2. Priča se o lošem ekranu i napol završenom proizvodu. Ženi planiram uzeti drugi telefon, kolega Vapor me utješio, no mislim da ću još čekati.

Fuck me I am famous.
17 godina
guls kaže...
Darkensync kaže...

Ako netko naruci tog Oppo-a neka ne zaboravi must have accessory za njega 

http://www.banggood.com/Original-XIAOMI-5_1V-2_1A-10000mAh-Power-Bank-For-Smartphone-p-977406.html

Baterija je možda 2000mah, ali po testovima sasvim solidno gura 24h. Ništa lošije od razvikanih kineza.

A u paketu s telefonom dolazi konverter za sluške 3.5. Uostalom, tko danas uopće fura 3.5 sluške? BT sluške su oko 10€, nema kablova, spetljavanja i sl.

Telefon je odličan, meni je osobno mana izbočena kamera i taj ColorOS, za koji također postoje svakakva iskustva.

No za 199€ (telefon+shipping+nameti), dobiti ovakav jedan telefon s potpuno ostvarivom EU garancijom je zbilja best buy. Ne kao Redmi Note 2, ali spada u tu klasu.

XDA ima oprečna mišljenja o redmi note 2. Priča se o lošem ekranu i napol završenom proizvodu. Ženi planiram uzeti drugi telefon, kolega Vapor me utješio, no mislim da ću još čekati.

Solidno guranje od 2.5sata SOT-a i to ako ga stedis i cuvas nije nista, normalni useri su u prosjeku izvlacili 2sata, i to je stvarno premalo.. 

Ja koristim 3.5mm i neam razloga zasto bi poceo koristit bt slusalice, za istu cijenu dobijes bolje sluske uz kablove, a vamo ti vise naplate bt prijamnik nego kvalitetu samog zvuka..

Al dobro ko voli nek izvoli.

15 godina

Daj mi definiraj pojam normalnog usera. 

Premalo za koga? U kojim uvjetima? Što to normalan user radi na mobu više od 2h dnevno? 

Mislim, ok, 2000 mAh je relativno mala brojka, al prema GSMarena testu gura slični standby time uz 1h usage kao i Nexus 5.

Uostalom, ima VOOC,  pa bez problema nadoknađuje taj smanjeni kapacitet.

Koristiš 3.5mm, nemaš razloga za bluetooth, u redu. U paketu ionako dolazi konverter sa mUSBa na 3.5mm pa će ih isto tako koristi i dalje.

Čisto da se vratim i na tvoj prethodni post, zašto bi bio best-buy.

Uređaj dolazi sa 5,2" FullHD zaslonom. Rekli bi, neki standard danas. Ne spada u kategoriju prevelikih, a nije ni premali.

Unutra je Snapdragon 615, ima 3GB RAMa, 32GB storagea. Dolazi sa poprilično dobrim Sony Exmor IMX 214 senzorom, dakle znaš što očekivati.

Dizajn je subjektivna tema, ali izgleda bolje od generičkih kineza, a kvalitetom izrade parira podosta skupljim i poznatijim imenima.

Ja na tržištu ne vidim uređaj sličnih karakteristika ni po približnoj cijeni.

BTW. malo researcha kaže da taj redmi note 2 ima stand by time od 144h uz 3000 mAh bateriju. Ili u prijevodu, 1000 mAh više, 100h standby time manje. 

16 godina
neaktivan

Ako ti mislis da je 2h SOT-a dovoljno za normalnog usera,ne znam sta ti mogu vise rec..Za Standby time me briga kao i vjerovatno vecinu ljudi koji pune mob na kraju svakog dana jer nisu toliko velike razlike.Vazno je da mob izdrzi upotrebu tijekom dana.Ne sjecam se dana kad sam imao SOT ispod 3h.Ne znam osobu koja bi bila zadovoljna sa 2h

Ne znam sta je s trendom izgleda preko funkcionalnosti.Kome je nuzan 5mm smartphone.Zar nisu mogli napravit vec tanak 8mm mob,staviti vecu bateriju,maknit camera bump i dodati 3.5mm jack.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 1:28 (Darkensync).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Za kameru javim sutra. Čini se da još nema stable MIUI7 ROMa, osim developer verzije

EDIT: Sutra ću stavit slike u dropbox folder tako da se može subjektivno ocijenit bez kompresije.

Bio jedan review (linkam ako razumijete ruski), kaže čovjek da se toplina mobitela ne rapoređuje kako treba i zadržava se unutra, da se jako gubi na svjetlini ekrana čim ga se malo zakreče te da je stražnji poklopac dosta loš. Sad, ja moram svoj mobitel prodati jako brzo kako god znam i umijem i od toga mi izlazi van 1000kn na što mogu još staviti 300. I ne bih se htjela zajebati jer nisam pretjerano pri novcima niti ću u skoroj budućnosti biti.

10 godina
neaktivan

nadam se da cu vam i ja moc rec svoj review o mx5 za koji tjedan :)

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Flasha sam zadnji službeni stable ROM i sad želim google apps nabacit i nikako TWRP recovery instalirat iako pratim sve upute sa njihovog foruma.

EDIT: Cijela noć neprospavana, ali TWRP recovery mode i root su napravljeni . Nije mi prihvaćalo fastboot flash recovery dok nisam instalirao Vcom drivere pored Androidovih.

Objasnit ću vam metodu kad otvorim temu sutra tokom dana ću najverojatnije.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 6:10 (Vapor).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Postova milion u vezi Redmi Note 2 i kupnje ali svejedno nisam siguran kako i sta trebam. Znaci kupio bi ga sigurno. Ali sto bi volio da mi objasnite gdje tocno kupit sta sve trebam napraviti,registrirat se itd. I ono najbitnije u kn tocnu cifru(carina ako je ima i td)
Puno vam hvala!!! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
petkovic1989 kaže...

Pozdrav svima. Postova milion u vezi Redmi Note 2 i kupnje ali svejedno nisam siguran kako i sta trebam. Znaci kupio bi ga sigurno. Ali sto bi volio da mi objasnite gdje tocno kupit sta sve trebam napraviti,registrirat se itd. I ono najbitnije u kn tocnu cifru(carina ako je ima i td)
Puno vam hvala!!! :)

pročitaj zadnjih 5 stranica i sve ti piše,nego mene više zanima ima utor za sd karticu taj xiaomi?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
12 godina
jura kaže...

pročitaj zadnjih 5 stranica i sve ti piše,nego mene više zanima ima utor za sd karticu taj xiaomi?

Specijalno za tebe cu snimiti trenutak guranja nove kingston 64gb mirkoSD kartice u note2 i postat yt video, ovaj vikend 

17 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
jura kaže...

Specijalno za tebe cu snimiti trenutak guranja nove kingston 64gb mirkoSD kartice u note2 i postat yt video, ovaj vikend 

ma ne treba za mene,nego snimi za sve one kojima je teško prolistati par stranica i pročitati.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina
neaktivan
mystik kaže...

Daj mi definiraj pojam normalnog usera. 

Premalo za koga? U kojim uvjetima? Što to normalan user radi na mobu više od 2h dnevno? 

Mislim, ok, 2000 mAh je relativno mala brojka, al prema GSMarena testu gura slični standby time uz 1h usage kao i Nexus 5.

Uostalom, ima VOOC,  pa bez problema nadoknađuje taj smanjeni kapacitet.

Koristiš 3.5mm, nemaš razloga za bluetooth, u redu. U paketu ionako dolazi konverter sa mUSBa na 3.5mm pa će ih isto tako koristi i dalje.

Čisto da se vratim i na tvoj prethodni post, zašto bi bio best-buy.

Uređaj dolazi sa 5,2" FullHD zaslonom. Rekli bi, neki standard danas. Ne spada u kategoriju prevelikih, a nije ni premali.

Unutra je Snapdragon 615, ima 3GB RAMa, 32GB storagea. Dolazi sa poprilično dobrim Sony Exmor IMX 214 senzorom, dakle znaš što očekivati.

Dizajn je subjektivna tema, ali izgleda bolje od generičkih kineza, a kvalitetom izrade parira podosta skupljim i poznatijim imenima.

Ja na tržištu ne vidim uređaj sličnih karakteristika ni po približnoj cijeni.

BTW. malo researcha kaže da taj redmi note 2 ima stand by time od 144h uz 3000 mAh bateriju. Ili u prijevodu, 1000 mAh više, 100h standby time manje. 

Oppo je kvalitetan brand i rade odlicne uredjaje...R5s je cjenovno povoljan za ono sto nudi jedino mu je bat stvarno slaba...ali zato vooc punjac to rijesi za pola sata :). ColorOS na kojega se kao svi zale uopce nije toliko los, pogotovo u zadnjim verzijama...pojavi se tu i tamo koji bug ali generalno je to sve jako dobro odradjeno. Stabilan je, ne zeza, vrlo fluidan i responzivan a u standby-u je zdere bateriju ako sve dobro podesite (imao sam ukljucen wifi, 3G, f.msg, whats, viber i ostale sink i preko noci pojede 1-3%). Prilikom kupovine naruceno ide iz EU a dostava je besplatna za sve naruceno u vrijednosti vecoj od 100€. Rok isporuke na kucnu adresu je 3 dana.

Ja cekam R7 na nekakvoj akciji ako slucajno bude :)...pokazao se kao kvalitetno odradjen a bat je bolja nego na R5s.

10 godina
neaktivan
pratio sam seriju note sve od pocetka pa do kraja na samsung mislim ali odlucio sam preci na kineze koji po meni rade fenomenalan posao uzeo sam za test jiayu 4s mobitel se pokazao fenomenalan dobio sam ga novog za 150€,kvaliteta extra sve pohvale o mi je bio signal pa sam sad narcuio zenfone 2 s 4gb rama vidim da je pihvaljen na sve strane tako da sam siguran da sam izabrao pravu stvar jer mi je dosta vise samsung iphone i ostalih jer za dosta manje para kupis booji mob jos ti ostane besto novca

1 0 hvala 0
14 godina

Jao, ujutro zvoni poštar i baš sam se veselio jer mi došao case za Redmi 1S...

Otvaram ja paket a kad ono odozada staklo napuklo i case izobličen sa strane :(

Obratio sam se selleru tako da će mi najvjerovatnije vratiti novac ili poslati novi. Ali sam mu napomenuo da ovaj put dobro zaštiti...

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ooo ja dobio danas tracking, al sam dhl UK-hr, a cn-uk nisam.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
PC - stručnjak kaže...
ooo ja dobio danas tracking, al sam dhl UK-hr, a cn-uk nisam.

Moj redmi2 uspio jucer iz kine doletet u eu. Lik ga preuzel ali nekak sam skeptican da bude stigel danas poslat dalje pa da je sutra kod mene. Nadam se, budemo vidjeli :)

14 godina
neaktivan

kad si ga tocno narucio?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
goods awaiting confirmation, na sta se ra kucica odnosi na mobilnom apu od ali-a?
14 godina
neaktivan

to trebas kliknuti kad si dobio robu i sve stima

onda je to tvoja potvrda da je sve ok i seller dobija pare

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
super a moj pametni kolega je to potvrdio na mom mobu dok je cacko, kao to treba -.- i sta sad
13 godina
neaktivan
super a moj pametni kolega je to potvrdio na mom mobu dok je cacko, kao to treba -.- i sta sad
12 godina
neaktivan

Ekipa, ja sam moj Redmi Note 2 narucio prije 2 dana... I danas dobijem tracking number.

Ali koliko sam vidio na slikama od nekoga tu s foruma, prvi tracking status je da je pokupljeno u HK.

A meni prva stavka stoji jutros u 10:44h - Shipment information received - Gatwick UK.

Da li je to moguce da je to vec u UK?

U biti, pise lokacija Gatwick UK.

Nist mi sad nije jasno... :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wh1T3L10n kaže...

Ekipa, ja sam moj Redmi Note 2 narucio prije 2 dana... I danas dobijem tracking number.

Ali koliko sam vidio na slikama od nekoga tu s foruma, prvi tracking status je da je pokupljeno u HK.

A meni prva stavka stoji jutros u 10:44h - Shipment information received - Gatwick UK.

Da li je to moguce da je to vec u UK?

U biti, pise lokacija Gatwick UK.

Nist mi sad nije jasno... :D

Znaci ko sto je bilo govora ranije: tracking koji dobis na mail i pocinje s 64 je EU tracking. On ima status shipment information received jer je to samo "najava". I tak stoji dok u inbox na aliexpressu ne dobis poruku da je poslano i unutra dobis uz taj EU tracking i CN tracking. CN tracking pocinje s 4 ili 5 bar u mom slucaju. Vjerojatno putuje prema EU tek, ako je poslan. Provjeri si poruke na aliexpressu. Tam pod orderima ces vidjet pokraj contact seller dal imas unread messages ili ne...

12 godina
PC - stručnjak kaže...

Probaj kontaktirati sellera, pa objasniti situaciju. Ili probaj kontaktirati support pa objasniti iako nisu bas leteci i azurni ko na ebayju. I drzi fige da ce sve biti ok dok telefon stigne pa neces trebati dispute otvarati, jer trenutno nemas pravo na njega ako je fakat uspjesno potvrdjena kupovina s tim confirm goods received. 

12 godina
babobabo kaže...

kad si ga tocno narucio?

Mene pitas? Note 2 u cetvrtak (20tog, isporucen 25tog - 2 radna dana), redmi2 (21vog, isporucen bude sutra 28mog - 3 radna dana).

10 godina
neaktivan

Meizu MX5 32gb, crno-sivi ce me izac 2750kn skupa s dostavom preko DHL koja je 30$. Link je onaj sta mi je neko postavia par stranicca unazad.Pise dhl(8-12)dana ali ne dolazi iz EU vec iz China(Mainland), sve je pozitivno od ovih sta su kupovali tu. Zanima me jel se placa carina, ako neko moze pronac taj link i rec mi da znam da ne moram placat i to...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
babobabo kaže...

kad si ga tocno narucio?

Mene pitas? Note 2 u cetvrtak (20tog, isporucen 25tog - 2 radna dana), redmi2 (21vog, isporucen bude sutra 28mog - 3 radna dana).

je tebe, to ide vrlo brzo, nadam se da ce i moj tako brzo, hvala

ja uzo juce u 15.40 payment prosao, ali jos ga nisu poslali

16 godina
neaktivan

Meni je od placanja proslo 5 dana i tek tada je poslao tracking broj iz Kine do UK..

Ali isti dan proradio i doslo u UK slijedeci dan.. Danas potpisao D.MARTIN

I aktiviran drugi tracking number i pise dostava tijekom ponedjeljka do kraja dana.

Znaci kina i svi rade sub i ned, ali eto kod nas je zapelo.. mislio sam da ce stici sutra ili sub..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 20:29 (ToNi185).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice