Slozicu se da je Meizu veci i poznatiji od Jiayu, svakako Meizu spada u 7 velikih "kineza"...ali ne bih se slozio da je Jiayu mala kineska tvrtka nepoznata u Kini, nije bas tako...iako su relativno manji od Meizu ili Xiaomi, nisu uopste nepoznati u Kini i nikako ih ne treba mijesati sa ekipom u sastavu INew, No1, Star, Cubot, Doogee itd.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa kako sam i opisao na drugom forumu, sve je za preporučiti, osim kamere koja je osrednja i slabe (baš slabe) baterije.
Slozicu se da je Meizu veci i poznatiji od Jiayu, svakako Meizu spada u 7 velikih "kineza"...ali ne bih se slozio da je Jiayu mala kineska tvrtka nepoznata u Kini, nije bas tako...iako su relativno manji od Meizu ili Xiaomi, nisu uopste nepoznati u Kini i nikako ih ne treba mijesati sa ekipom u sastavu INew, No1, Star, Cubot, Doogee itd.
Ja nisam napisao da su nepoznati.
zbog potpuno istog razloga sam i ja odustao od meizu m1 note. neizmjenjiva baterija i bez utora za sd karticu. kod njega je sim1 4g, a drugi sim2, samo gsm. to mi nikako nije odgovaralo. zato sam se odlučio sa jiayu s3 advanced, sa kuponom i osiguranjem od plaćanja pdv-a 211.99$. poslali ga prekjučer sa poklonima, folija za ekran i zaštitnim kućištem. vidim i da su digli cijenu u međuvremenu na 207$ (coolicool) dok je u eu skladištu pala za 10-tak $. e da nije još onih 29€ za hr.... meizu je vrhunski mobitel, nema sumnje, ali mislim da mu jiayu s3 jaše za vratom. kad se stavi na njega flyme os (izašao još u trećem mjesecu) kamera snima u 1080p. znači da je sve stvar software-a. ima ogromnu podršku developera širom svjeta, što je vrlo važan podatak. eto, kad sve zbrojimo i oduzmemo, dođemo do toga da jiayu ima izmjenjivu bateriju, ima utor za sd karticu ( mislim da je za uređaj koji snima FHD i današnje igre, navigacije,... 16GB premalo) proširiv do 128GB, oba sim-a na 4g (ne istovremeno, naravno), 1GB rama više. o kameri bi se dalo diskutirati samo sa istim motivom, istim svjetlom i istim postavkama ( blenda, okidač, iso). ovako priče, moj tata meizu je jači od tvog tate jaiyu su djetinjarije. kako se radi o hiperprodukciji, treba prvo biti sretan da uređaj dođe ispravan i da sve radi. oba uređaja su hardware-ski vrhunska, po meni nema pobjednika. neko voli ovo-neko ono. što paše meni ne paše tebi. sva sreća da postoji mogućnost izbora.
evo i par usporedbi, iako ste vjerojatno svi vi koje to zanima, već vidjeli:
Jiayu S3 Meizu m1 note
Screen
LCD size
5.5 5.5
LCD
1920*1080 1080P 1920*1080 1080P
Technology
OGS GFF
provider
LG Sharp or AUO
CPU
MT6752 MT6752
Memory
3G+16G 2G+16G
Camera
front
5.0 M.P. Samsung 5.0 M.P. OV
rear
13.0 M.P. Sony IMX214 sensor 13.0 M.P. Samsung unclear model sensor
Lens
5P Lens 5P Lens
Flash light
double flash double warm flash
GPS
GPS、BDS、GLONASS GPS、GLONASS
Speaker
Double speakers Single speaker
Battery
Capacity
3000-3100 mAh 3140mAh
removeable
support Not support
Network
4G
Double 4G Single 4G
Sim
Double Sims Double Sims
WIFI
Double 5G WIFI,support 802.11ac Double 5G WIFI,not support 802.11ac
Dimensions
Length
152mm
150.7mm
Width
75.5mm
75.2mm
Height
8.9mm
8.9mm
inače nisam sklon baš vjerovati svemu što vidim na netu. ima tu jako puno sponzorskih review-a, koji svoga konja hvale, tuđeg kude. zato jedva čekam da uređaj stigne pa da dam informaciju iz prve ruke. uvijek mi je bio cilj izvući što više za svoj novac. zato mislim da je jiayu s3 trenutačno best-buy u svojoj kategoriji. naravno da ima boljih, ali onda cijena ide gore. i ne zaboravite da svaki brand ima veću cijenu jer netko mora platiti skupi marketing. apple je tu najbolji primjer. uvjeriti me da uređaj sličnih mogućnosti (bolja kamera nije upitna+ois) košta 7-8tkn nasparm ovih 1450kn je nemoguće. gore na linku imate usporedbu. ali, kako rekoh prije, 100 ljudi sto ćudi, svatko ima svoju glavu za razmišljanje i neka kupi što hoće. ne postoji savršen uređaj jer se i najskuplji kvare.
nebi bilo loše da nam pokažeš npr. slike u različitim uvjetima osvjetljanja: vani, unutra, noć, blic. video dan i noć. gps lock: koliko satelita, za koliko vremena prvi lock, isprobati neku navigaciju u vožnji i reći preciznost,... kvaliteta zvučnika, wifi prijem,... to su stvari koje ljude zanimaju. sintetički testovi tipa antutu i slično me uopće ne zanimaju.
Ja sam dobio jiayu s3 sa 3gb rama i mobitel je odličan, jedino što me smeta su loše fotografije, napisali su da imaju odličan senzor na kameri a ispada da su slike onak, meni nisu baš nešto. Uglavnom tko gleda mobitel sa dobrom kamerom neka zaobiđe jiayu jer malo muljaju na specifikacijama.
daj par primjera da vidimo. ono što sam ja gledao po netu su ok. jako puno ljudi nema pojma o fotografiji i isključivo koriste automatske postavke. pogotovo auto iso koji i na puno boljim uređajima daju isprane boje i akvarel. baš takvu je netko okačio za meizu m1 note. njemu je to bilo ok, jer je valjda fotografija u mraku svijetla. meni je loša, jer su boje skoro ko u crtanom filmu. ali to nema veze sa meizu-om, nego postavkama. ni moj nikon neće briljirati sa auto iso postavkama, iako se šum vidi tek preko iso 1600. ipak je ovo minijaturni senzor i usprkos otvoru blende od f2.2 ne treba očekivati čuda. kad bi to bilo dobro, tko bi onda više kupovao digitalne aparate. ali za prosječnu, nezahtjevnu upotrebu ( obitelj, događaj koji želiš zabilježiti) to je ok.
Automatske postavke su većinom najbolje
ne možeš reći koja iso vrijednost je najbolja, jer to ovisi o situaciji. iso je ekvivalent u analognoj fotografiji asima. što je iso? kod digitalne tehnologije svaki senzor ima neku osjetljivost i daje najveći dinamički raspon pri nekoj iso vrijednosti. npr. moj slr nikon to ima na iso200. stvarno ne bih to uspoređivao sa kamerom na mobitelu. kad ne možemo postići veću brzinu okidača, da zamrznemo pokret, pribjegavamo umjetnom osvjetljavanju svakog piksela. to je do neke mjere podnošljivo, iznad toga prelazi u akvarel i ovisi o kvaliteti i veličini samog senzora. to lako nađeš tako da u uvjetima lošeg svjetla staviš mobitel na stabilnu podlogu i kreneš od iso 100. stabilna podloga je osnova, jer je tu jako mala brzina okidača. zato su slike mutne, ako netko nezna. kasnije prebaciš na pc i pogledaš na 100% neki isječak i vidiš kad se počnu drastično gubiti detalji. to je onda krajnji iso do kojeg ideš da bi imao koliko toliko kvalitetnu sliku. iso se može dizati do te granice i vani kad je potrebno imati bar 1/250, neki sport npr. možeš čak malo i preći granicu jer je šum puno manje vidljiv po danu nego po noći.
"najbolje postavke su automatske" govori o tvom znanju. slučajno radim na tv-u sa profi HD kamerama i samo da znaš da se sve radi ručno. i jedino se tako postižu najbolji rezultati.
to međutim traži učenje na što većina ljudi nije spremna niti ih zanima. zato i postoji cijela gama aparata jednostavno nazvana point and shoot. ja ih poštivam, jer oni spadaju u nezahtjevne korisnike i baš ih briga ako je nešto preeksponirano, mutnjikavo, taman prvi plan i sl. ali ovo već zalazi u domenu fotografije, a ne mobitela pa molim moderatore da mi oproste na malom OT.
Meni je kamera na meizu m1 note odlična, automatika sve odrađuje, što je i najbitnije. Pa neću valjda slikati neki trenutak i onda namještati iso... Zato i treba kupovati provjerene brendove na kojima sve radi kako treba. Jiayu si može priuštiti reklamirati da ima predobru kameru i senzor a nema, MEIZU ne može jer su puno veći i ozbiljniji igrač, dovoljno je samo vidjeti kakve mobitele meizu proizvodi. Jedostavno nisu isti rang proizvođača.
A ove gore video rencenzije su presmješene zato što nisu objektivene već ih stavljaju trgovci pa jiayu trpaju u isti koš sa meizu ili sa iphone..sve za maržu.. al dobro.
Pokaži mi recenziju za jiayu na gsm areni, u biti pokaži mi bilo šta za jiayu na gsm areni.
Pozdrav,trebam pomoć oo kupnje nekog kineskog mobitela....gledao sam malo po domaćim trgovinama zbog garancije.....Izgleda da je na wowshopu najjeftinije.
Pa bih zamolio nekog iskusnog da mi preporuči neki od tih mobitela do 1300 kn....planiram igrati hearthstone na njemu i ne bih htio da mi šteka prilikom surfanja ;) unaprijed hvala!
Vidim da je ovaj jiyau s3 na ebay uk 150 funti pa neznam bil mi se to isplatilo uzet....inače mi se kupnja preko interneta čini nesigurna al za dobaf mobitel bi uzeo tako
Postovani,
zanima me vase misljenje o ovom modelu:
ili ako moze prijedlog nekog provjerenog kineza do 60tak eurica, ekran da je od 4" do 4.5", za nezahtjevnog korsinika...
Pozdrav iz Crne Gore!
Zašto nebi bio safe? Ako se plaća paypal-om uopće nema problema. Ako mob ne dođe kroz par dana napraviš claim i nikom ništa...
Nije stvar novca nego jeli prodaju fake uređaje.
Zašto nebi bio safe? Ako se plaća paypal-om uopće nema problema. Ako mob ne dođe kroz par dana napraviš claim i nikom ništa...
Ne vidim logike da prodaju fake uredaje posto im je samo cijena na M1 note donekle jeftinija od drugih shoppova, ostatak robe im je skuplji nego bilo gdje drugdje, ja sam 99% siguran da su legit, em imaju PP jos jednom kao opciju koji osigura kupca maksimalno.
Meni je kamera na meizu m1 note odlična, automatika sve odrađuje, što je i najbitnije. Pa neću valjda slikati neki trenutak i onda namještati iso... Zato i treba kupovati provjerene brendove na kojima sve radi kako treba. Jiayu si može priuštiti reklamirati da ima predobru kameru i senzor a nema, MEIZU ne može jer su puno veći i ozbiljniji igrač, dovoljno je samo vidjeti kakve mobitele meizu proizvodi. Jedostavno nisu isti rang proizvođača.
A ove gore video rencenzije su presmješene zato što nisu objektivene već ih stavljaju trgovci pa jiayu trpaju u isti koš sa meizu ili sa iphone..sve za maržu.. al dobro.
Pokaži mi recenziju za jiayu na gsm areni, u biti pokaži mi bilo šta za jiayu na gsm areni.
i sto sad ako ga nema na gsm areni? mobitel ne valja samo jer ga tamo nema? telefon se pokazao dobar i to je to, meni dovoljno da ga kupim i ustedim 3k kn samo zato jer ne pise samsung, sony ili nesto trece...
I da prodaju fake uređaje, istu stvar napravi - digni claim. Proizvod nije onakav kakav je opisan, imaš opravdan razlog. Dosta puta sam tako na ebay-u napravio i sve je uredno prošlo...
http://www.to2c.com/pr/umi-emax.html#eMAX-sepc ajmo savjet please!!!! Kupiti ili ne!!??
Imam Neo 003...imam problem sa internetom. Imam H+ signal dok sam na internetu ali kada iziđem odnosno prestanem koristiti internet signal mi se smanji na H nekada i na E dok ponovo ne odem na internet. Prije nisam imao ovaj problem. Imam stabilnu vezu i u gradu imam uvijek odličan signal.
http://www.to2c.com/pr/umi-emax.html#eMAX-sepc ajmo savjet please!!!! Kupiti ili ne!!??
Ja da sam na svom mjestu bih uzeo sigruno znaci ispadne sa carinom i svime manje od 1000kn a dobijes zvijer. I sto je najbolje od svega umi je ozbiljan igrac, imaju super uredaje, umi zero, njihov flagship je bila odlicna stvar, i jos uvijek je , tako da mislim da se s ovim ne moze pogrijesit.
Sestra sad kupuje mobitel pa cu joj pokazat ovu stvar sigurno
Ovdje se isto može kupiti Meizu M1 Note u EU samo mi nije jasno oko poštarine jel se plaća ili ne.
da li se stvarno isplati uzeti ovo kad bi se osvojilo ili ima neki drugi bolji za taj rang cijene?
to je rebrandirani TCL 3N pogledaj slike i specifikacije sve će ti biti jasno, ima ga i na taobau, kažu kinezi da ima nekih problema sa tačom ostalo je solidno.
Sa koje stranice se mogu kupiti kopije telefona Samsung, Iphone itd, na ovim poznatijim stranicama nema kopija a ne uzima mi se sa taobaa?
Ja da sam na svom mjestu bih uzeo sigruno znaci ispadne sa carinom i svime manje od 1000kn a dobijes zvijer. I sto je najbolje od svega umi je ozbiljan igrac, imaju super uredaje, umi zero, njihov flagship je bila odlicna stvar, i jos uvijek je , tako da mislim da se s ovim ne moze pogrijesit.
Sestra sad kupuje mobitel pa cu joj pokazat ovu stvar sigurno
Da, ispadne toliko ako uhvatiš na Flash saleu jedan od 10 komada, inače je redovna cijena 160$ što je oko 1400 kn s davanjima, ali ni to se čak ne čini loša cijena ako budu review-i dobri...
Odakle naruciti Redmi 2 (2GB) iz EU?
Placam li PDV na mobitel kupljen i poslan iz EU?
Ne znam.
Ne.
Pa kako sam i opisao na drugom forumu, sve je za preporučiti, osim kamere koja je osrednja i slabe (baš slabe) baterije.
Nije mi jasno otud ti to. Preko 6h SOT na 5.5 ekranu, sa dvije kartice (1 je na 4G) i WiFi uključenim je slabo? A i kamera je sasvim zadovoljavajuća. Video navodno nije - nisam ozbiljno ni probao. Imam S3 (basic) pa znam o čemu pričam. Ako je nekih bugova na početku i bilo - meni je zvuk prije apdejta bio loš, sada ih nema. Ni jednom se nije zaglavio, ni jednom srušio, od kada ga imam. Svi preporučuju verziju 3GB ali meni je i 2 dovoljno. Nikad nema manje od 400Mb slobodno.
Lončići.
Odgovorio sam na pitanje o Umi Hammer.
Kad si ga već spomenuo, imaš li ga? Kakva su generalno mišljenja o ovom telefonu? Deluje jako primamljivo i, koliko sam na brzinu izguglao, ljudi su zadovoljni, s tim što vidim da je dosta slučajeva gde je aparat stigao sa "lažnom" 2250mAh baterijom, koja u stvari ima samo 1750 mAh, ali da se u tim slučajevima vrši besplatna zamena.
Evo još jednom za UMI HAMMER .
Ne znam.
Ne.
Evo Mislio sam ga uzeti sestri ali nema 3G na 900 Mhz.