"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.741.197
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Uz ove slabije modele zenfone-a 2, ne isplatit se više kupit 5-icu.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 9:00 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa nebih bas rekao da se ne isplati, ipak je osjetna razlika u cijeni. 245$*1.25 306$ * 7 +30kn postanskih troškova 2173kn, a zenfone 5 dobis za 1250kn

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Killuminati kaže...
Eyekool kaže...

Tko se odluči na kupovinu neka obavezno pogleda službeni forum malo, između ostalog i ovo.

e jbg. Ja ga narucio davnih dana i ocekujem ga uskoro (vec je na carini pun k.) Ali nadam se da kakav god da je,da je bolji od LG L5. Ne vjerujem da moze bit gori od ovog krša. (tješim se)

Jel ti imas Elephone P6000?

Ne, nemam ga.

Ne mora značiti da je loš uređaj, koliko vidim radi se na ispravljanju bug-ova.

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Pa nebih bas rekao da se ne isplati, ipak je osjetna razlika u cijeni. 245$*1.25 306$ * 7 +30kn postanskih troškova 2173kn, a zenfone 5 dobis za 1250kn

Ima jos slabiji model, ovo su bolji modeli kaj je kolega dao. Ovaj će bit 200$, možda i niže, zanimljivo je to što je procesor isto ko na Zenfone 5 - Atom z2560. U biti isti mobitel samo što ima bateriju od 2500mAh - http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze500cl-7044.php.
Kad to dođe, nema više 5 ice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 10:49 (molnyi).
12 godina
protjeran

Nitko ne čeka xiaomu mi 4i?

www.mmo-balkan.com
17 godina
neaktivan

Ljudi ima ko iskustva s naručivanjem sa geekbuying? Jiayu s3 je trenutno na akciji 180 eura ali kad idem na checkout stavi mi da je cijena 200 eura iz nekog razloga, trebal bi free shipping biti...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...
Patrick_cro kaže...

Ima jos slabiji model, ovo su bolji modeli kaj je kolega dao. Ovaj će bit 200$, možda i niže, zanimljivo je to što je procesor isto ko na Zenfone 5 - Atom z2560. U biti isti mobitel samo što ima bateriju od 2500mAh - http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze500cl-7044.php.

Gledao vec ali su preko 200$, oko 220$ i dok uracunas pdv +30kn postarine nije nikako isplativ pored zenfone 5, jedina razlika kao sta si rekao je jaca baterija ali po meni to ne vrijedi tih novaca (700kn vise od zenfone 5) 

Ako nadjes bolju cijenu stavi link 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 16:38 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
molnyi kaže...
Patrick_cro kaže...

Gledao vec ali su preko 200$, oko 220$ i dok uracunas pdv +30kn postarine nije nikako isplativ pored zenfone 5, jedina razlika kao sta si rekao je jaca baterija ali po meni to ne vrijedi tih novaca (700kn vise od zenfone 5) 

Ako nadjes bolju cijenu stavi link 

Ako pronađem budem. Ma da, malo je i meni glupo napravit isti mobitel samo sa jačom baterijom i volume rockerima na pozadini. Po meni, cijene još nisu regulirane. Ako bude toliko skuplji, imaš pravo, ne vrijedi pokraj 5-ice. 

16 godina
neaktivan

Poštovani forumaši,

tražim mobitel koji košta do 1500kn. Zahtjevi su:

Ekran: min. 5" (HD)

Procesor: min. četverojezgreni

Dobra kamera (10-ak MP)

Debljine do 8-9mm

Da ima ugrađeni IR blaster

Metalno kučište ili okvir.

Pošto sam ovako jako suzio izbor, ne znam postoji li uopce mobitel sa ovakvim specifikacijama. Ako znate da postoji molim vas recite. Molim bez suvišnih komentara, ovo me samo zanima.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McLaren373 kaže...

Poštovani forumaši,

tražim mobitel koji košta do 1500kn. Zahtjevi su:

Ekran: min. 5" (HD)

Procesor: min. četverojezgreni

Dobra kamera (10-ak MP)

Debljine do 8-9mm

Da ima ugrađeni IR blaster

Metalno kučište ili okvir.

Pošto sam ovako jako suzio izbor, ne znam postoji li uopce mobitel sa ovakvim specifikacijama. Ako znate da postoji molim vas recite. Molim bez suvišnih komentara, ovo me samo zanima.

Hvala!

nezz baš da ćeš naći kineza sa metalni kučištem i ir blasterom

al evo priblizno:

metalno kučište/kvir:

lenovo k900

jiayu g5s

ir reciver:

lg g2 polovni (moze se naci oko 1500kn)

ostalo;

cubot x9

lenovo vibe x2

lenovo p70

Lenovo K3 Note

lenovo p780

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 11:20 (golatificon).
13 godina
neaktivan

Kupovao sam prije koja dva mjeseca mobitel i bio na sto muka jer mi je u užem izboru ostao između ostalih MEANIT Promise MQ512, za kojeg je bilo nemoguće naći informacije iz prve ruke. Na kraju sam se ipak odlučio za njega, pa reko da napišem nešto, možda pomogne nekome u budućnosti.

Specifikacije se mogu naći tu:

http://meanit.mobil.hr/Promise_MQ512

Nisam prezahtjevan user, nisam se bavio rootanjem i sličnim stvarima tako da ne znam kako bi to išlo, ali za neko opće korištenje i više nego dobar mobitel. Izdvojio bi samo neke sitne mane koje možda nisu spomenute u recenziji gore. Baterija je relativno okej, traje dan do dan i pol, ali se i puni jako brzo. Baterija je integrirana. Ono što mene užasno smeta je glasnoća zvuka. Na onoj prvoj razini je jako glasno, a između srednje glasnoće i najglasnijeg nema neke velike razlike. Loše balansirano. Isto tako je zvuk na slušalicama koma sam po sebi, ali već equalizer od defaultnog playera dosta popravlja situaciju, kao i kvalitetnije slušalice, tako da je na kraju sve to solidno. Zvuk u nekim igricama kao da oscilira, nisam siguran zašto se to dešava. Interna memorija jest 4gb, ali je samo 2gb dopušteno useru na korištenje. Osim toga nemam zamjerki, i za tu cijenu bi definitivno preporučio ovaj mobite (Svijet medija, 1090kn). Rezolucija je vrh, uređaj je brz, lijepo sjeda u ruku, jedna od dvije maske koje se dobiju je super za korištenje (ova spomenuta gumirana plastika/jeans), dok je druga preplastična i preskliska. Kao što sam rekao, u globalu sam jako zadovoljan.

0 3 hvala 0
17 godina

Dati 1090kn za taj mob je ludost, za te novce dobis lg l90 ako vec mora biti iz hrv i novo, a za 1250kn imas vec i asus zenfone 5.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
flonkica kaže...

Elephone P6000 120$ sa kuponom p6000of ako koga zanima

Cijena je jako primamljiva, ali izgleda da se jos radi na otklanjanju bugova(ima dosta ok razvijen community).

Jos jedna napomena, meni je to dosta bitno, neradi USB OTG (treba externo napajanje da učita npr. usb stick).

Nego ima netko kakav skriveni kupon za gearbest ulefone be pro =P

EDIT: Kupon je istekao.

SEO, web design/coding, fb app development
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 23:50 (Master Tino).
14 godina
Master Tino kaže...
Nego ima netko kakav skriveni kupon za gearbest ulefone be pro =P

Evo me!

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_138851.html

UBFPROHF

$133.99 !

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
frulex kaže...
AlphaQ kaže...

Drustvo da li je iko od vas imao iskustva s procesom ponovnog prolaska mobitela kroz carinu nakon reklamacije uređaja koji je vec ocarinjen i kako to funkcionira.

Znaci u slucaju da uređaj koji je vec prosao carinu nebude ispravan te bude poslan nazad na popravak ili promjenu, te ponovno bude poslan kupcu, sta se mora priloziti carini kako bi se izbjeglo ponovno placanje?

Sačuvaš potvrdu o plaćenom PDVu i kad ga šalješ natrag ispuniš na pošti carinjenja na formularu rubriku s nekim podacima o mobitelu (IMEI, model ili sl.). Ako ti slučajno opet pošalju "Invoice..." imaš dokaz da si platio PDV i slao natrag uredjaj...

Koja je "pošta carinjenja"?

11 godina
neaktivan
zgaspar kaže...
frulex kaže...
AlphaQ kaže...

Drustvo da li je iko od vas imao iskustva s procesom ponovnog prolaska mobitela kroz carinu nakon reklamacije uređaja koji je vec ocarinjen i kako to funkcionira.

Znaci u slucaju da uređaj koji je vec prosao carinu nebude ispravan te bude poslan nazad na popravak ili promjenu, te ponovno bude poslan kupcu, sta se mora priloziti carini kako bi se izbjeglo ponovno placanje?

Sačuvaš potvrdu o plaćenom PDVu i kad ga šalješ natrag ispuniš na pošti carinjenja na formularu rubriku s nekim podacima o mobitelu (IMEI, model ili sl.). Ako ti slučajno opet pošalju "Invoice..." imaš dokaz da si platio PDV i slao natrag uredjaj...

Koja je "pošta carinjenja"?

Ja sam mobitel poslao normalno poštom. Kad se uređaj vratio natrag i kad je CUV zatražio račun, poslao sam račun koji sam im poslao prvi puta, zatim potvrdu koju sam dobio kad sam platio PDV (na osnovi tog prvog računa) i na kraju ovu potvrdu s pošte koju sam popunio prilikom slanja mobitela nazad. Obavijestio sam ih da se radi o povratu mobitela koji je bio vraćen nazad u Kinu zbog reklamacije. To su mi priznali i prošlo je bez ponovnog plaćanja PDV-a. Da, poslao im i prvi tracking number pa su i tu vjerojatno nešto mogli provjeriti. Eto, uzeli su to sve u obzir i sve Ok

16 godina

Kakvo je misljenje opcenito o ovim Doogee mobitelima, tocnije model DG550??

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 17:37 (Pezer).

0 0 hvala 0
16 godina

ja sam se odlucio za jiayu S3 advanced... e sad nisam pametan odakle narucit. EU ili direkt čajna? koji shopovi su sigurni? jel ima kakve dodatne naknade ako se narucuje iz italije ili spanjolske recimo? 250€ i 200$... nema neke velike razlike... cak iz kine malo jeftinije a vecina ih daje neke poklone... bar silicon case... i vidim da u speemalu imaju pure white verziju, a ostali tek isporucuju white verziju od 4.5. kakav je spemall opcenito? kakva su iskustva? volio bi tu white verziju :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
14 godina
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan

Ne znam od ova dva modela za koji bih se odlučio , što misli cijenjeno pučanstvo

11 Meizu M1 Note
4 Jiayu S3

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne znam od ova dva modela za koji bih se odlučio , što misli cijenjeno pučanstvo

9 Meizu M1 Note
4 Jiayu S3

0 0 hvala 0
14 godina
10 godina
neaktivan

Za koji god se odlucis mislim da neces pogrijesit, Meizu i Jiayu su ozbiljni kinezi sa podrskom i velikim brojem fanova. Za istu cijenu mozes dobiti Advanced verziju S3 sa 3GB RAM-a, mozda ako ces natrpavat aplikacije, koristiti multitasking i zahtjevne igrice u isto vrijeme, ovih +1GB RAM-a bi moglo biti od pomoci...ali sustinski oba modela su dobra, odaberi i uzivaj :)

14 godina

Meizu je poput ajfona. Kupiš, pokreneš i takvog ga imaš godinama.

Zaključan mu je bootloader, nema romova, nema kemije, nema raskapanja i modifikacija. No, kvalitetan uređaj nadasve, zbilja obara s nogu.

Jiayu s druge strane zvuči kao zanimljiv izbor.

Fuck me I am famous.
10 godina
neaktivan

Za JY S3 (imam basic verziju) mogu reć samo pohvale. Možda najiskreniji review: www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?itemid=1593 . Ako si sklon klasici  i trebaš više memorije, uzmi Jiayu, ako ti se sviđaju novotarije i ne smeta ti navikavanje na novo, a ograničenje memorije ne smeta, uzmi Meizu. Meizu ima zaključan bootloader (nije moguće instalirati druge ROM-ove osim službenih) a dolazi u 3 verzije, a evropska izgleda nije dobavljiva u Kini, a 2 preostale nemaju instalirane Google aplikacije te imaju kineske aplikacije koje se ne mogu deinstalirati. Upravo zbog nejasnoća u vezi ta tri ROM-a odlučio sam se za Jiayu i to iz Italije (ejiayu.it) - skuplje, ali evropska verzija bez slova kineskog i garancija. Na Jiayu možeš bez problema instalirati originalni ROM sa GApsima, ili se igrati s modificiranim ROMovima. Meizu bolje snima video, ako je to bitno, i to zbog sofvera, nadam se da će i Jiayu riješiti taj problem.

17 godina
neaktivan

POZDRAV 

kolega s posla razmilja o kupnju kineza...ali buget mu je mali...150 dolara max....sta se najbolje od toga moze uzeti....gledao je cubota s200....ja se bas inerazumim u ti kineza pa bi volio znati koji bu mi se najvise iplatio....njemu je samo bitno da mu je baterija jaka

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Otkad Meizu zakljucava bootloader? Nisam pratio u medjuvremenu ali recimo MX2 je imao zvanicnu verziju Miui i mogao se mjenjat ROM...

10 godina
neaktivan

Kazi ti kolegi da zaboravi na taj Cubot :) 150$ i nije bas tako mali budzet, evo ja cu dati 5 telefona koji su sigurno ispred Cubota. Inace moja sugestija - ako mislite koristiti telefon za ista drugo van najstandardnijeg pozivi/sms/net onda je svaka opcija sa 1GB realno preslaba, mozda na pocetku i bude radilo kako treba ali vremenom ce krenuti da stuca prije ili kasnije, gledajte 2GB RAM-a ako je moguce, nije neka razlika u cijeni a u praksi je prilicna!

Umi Hammer / 120eur

Coolpad F1 / 120eur

Asus Zenfone 5 / 140eur

Jiayu F2 / 120eur

Lenovo Golden Warrior A8 / 140eur

Svaki od ovih jede taj Cubot za dorucak i ostane mu mjesta za dezert :)

17 godina
Wolf79 kaže...

Otkad Meizu zakljucava bootloader? Nisam pratio u medjuvremenu ali recimo MX2 je imao zvanicnu verziju Miui i mogao se mjenjat ROM...

Bootloader je moguće i otključati, u nekim slučajevima službenom podrškom (HTC, Sony - ako se ne varam) ili neslužbenim putem.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice