"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.534.691
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
lepi91 kaže...

Hvala, takav odgovor cijenim i poštujem.

Znam samo da je Snapdragon bolji. No nebi nikada rekao da Snapdragon 400 moze biti bolji od MTK 6592 ili 6595 koji imaju 2ghz i vise i 8 jezgri.. Očito sam bio u krivu..

Znaci Xiaomi, čak i Mi3 bude bolji nego neki Zopo?

I u praksi znaci 30000 bodova Xiaomi na Snapdragonu ili neki Zopo na 40000 benchmarku, ovaj Xiaomi moze raditi bolje?

Jeli to do softvera ili bas samo hardver odnosno MTK vs Snapdragon

Normalno da Snapdragon 400 nije jači od osmojezgrenog MTK procesora, što i npr. Antutu benchmark koji služi mjerenje performansi CPU, GPU-a, RAM-a i pokazuje. 

To što nekom GPS ne hvata dobro ili nema Gorilla Glass, nema veze sa snagom procesora i grafike, nego sa kvalitetom GPS modula, dizajnom uređaja, software-om itd.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 15:40 (DeniZg).
11 godina
Patrick_cro kaže...

Ovaj redmi note 4g trenutno je 180$ u eu sa merimobiles i nemas dodatnih davanja....

Netočno. Imaš još 25$ shipping (ako uzimaš iz EU skladišta da izbjegneš PDV).

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav, odlučila sam se za Xiaomi Redmi S1 :)), e sad, vidjela sam da postoji više verzija, tipa Qualcomm Snapdragon MSM8228, mtk6589t i snapdragon 400. Pa me zanima, jel sam to dobro skužila i koji je najbolji?

0 0 hvala 0
17 godina
Ako je 1s onda je snapdragon, gledaj samo da uzmes verziju wcdma tj 3g da ti radi na 900/2100.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Nemoj s ebaya kupovati, to nije nikakav xiaomi pogotovo sa 6582 procesorom. Kupuj s provjerenih stranica i original. Xiaomi 1s imas na mobicity.co.uk i nemas pdv na njega posto je iz Eu, ako nema tamo imas xiaomishop.com pa eu direct. Ili imas 5.5 " xiaomi note 4g sa merimobiles.com eu direct 180$
10 godina
neaktivan

A što kažete na kupovinu sa wowshopa. Mobitel dođe 1300kn, malo više nego da se naručuje izvana, ali zato ima 2god garancije :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
annabell kaže...

A što kažete na kupovinu sa wowshopa. Mobitel dođe 1300kn, malo više nego da se naručuje izvana, ali zato ima 2god garancije :)

znam ih dosta sta su kupili s wow shopa i zadovoljni su, a i nije bilo nikakvih problema.

13 godina
annabell kaže...

Preprodavac ko preprodavac.. 300 kn su skuplji od mobicitya, u HR su pa tko nema paypal to je oke alternativa.. Ali ne bih bas polagao previse nade u te 2 godine garancije.. Problem prave i veliki servisi za Samsunga, LG i ostale velikane kad se dogodi neki problem pa na sve mile i nemile nacine pokusavaju da ne moraju servisirati nego ispadne greska kupca, sto bih onda vjerovao da neka j.d.o.o firma ima bolji servisni centar i da sam 100% siguran da 2 god znace dvije godine, a ne natezanje s njima ako se nesto dogodi, itd..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
Pa nije paypal jedini nacin placanja na mobicityu, a i 300kn nije mala svota. Sa DHL jako brzo dodje do hrvatske .
14 godina

I samo 2 dana nakon slanja računa Leagoo Lead 1 je već završio carinsku proceduru i poslan je dalje.
No naravno zato je stajao 6 dana prije nego što su ga otvorili.
No i dalje relativno brzo za našu carinu.

http://i.imgur.com/aTgNAab.png

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 22:41 (robimarko).
17 godina
fora2 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ovaj redmi note 4g trenutno je 180$ u eu sa merimobiles i nemas dodatnih davanja....

Netočno. Imaš još 25$ shipping (ako uzimaš iz EU skladišta da izbjegneš PDV).

U pravu si,jbg nisam ga stavio u košaricu pa nisam išao na checkout. Ali opet 205 $ je odlična ponuda za taj mob znači malo ispod 1300kn dok je dok Mobicitya oko 1400kn

11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najavljen je Jiayu S3 (datum izlaska nije potvrđen), specifikacije:

- 64 bit MediaTek SoC MT6752 @1,7 GHz

- Mali T-760 GPU

- 3GB RAM, 16GB ROM

- Dual SIM, LTE, navodno podržava i 3G na 900 MHz

- 5,5" 1920 x 1800 IPS LTPS LCD

- 5 MP prednja i 13 MP (Sony IMX214) stražnja kamera

- Dual speakers, 3000 mAh baterija, Android OS v4.4, microSD utor

- Dimenzije: 152 x 75.5 x 8.9mm

Jiayu je obećao brz i precizna GPS, mobitel će biti dostupan u dvije varijante: 

- jači model s 3GB RAM-a, $162

- slabiji model 2GB i bez NFC-a, $146

Cijene su za kinesko tržište naravno.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je li netko naručivao novi Coolpad F1 Plus?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kad udjete na To2.com stranicu imate komentare na dnu pa procitajte malo. Nekoliko ljudi se javilo da im se Thl 5000(punjac pretpostavljam) zapalio dok je bio na punjacu. Drugi se javljaju da nikad nisu dobili paket pa bi kao po pravilu trebali dobit povrat nakon 100 dana. U tom slucaju To2.com komunicira sa svojom postom koja se kao treba obavezno javit u roku 2 mjeseca, a kupac od svoje poste treba trazit potvrdu da nije dobio paket. Jeli to uopce moguce dobit od poste?!

Uglavnom preko 5 mjeseci mozete cekat na povrat ako ga uopce dobijete. Pametnom dovoljno. 

1 1 hvala 0
14 godina

Problem sa poštom/carinom vezanim uz mobitel: 

Poslao sam pošti/carini PayPal račun + eBay link koji je tada koštao 113.32 dolara.

Danas gledam i item sada košta 151.10 dolara (cijena se promijenila).

I sada će ljudi na carini misliti da sam ručno mijenjao cijenu itema.

Za svaki slučaj sam i poslao link koji prikazuje revizije itema gdje se točno vidi da je prodajna akcija završila jučer, ali se ne vidi koja je cijena bila prije.

Da li je netko imao problema s carinom zbog ovoga?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 12:26 (ikolic).

0 0 hvala 0
17 godina

Inače se šalje samo račun od paypala gdje je vidljiva transakcija, ne treba komplicirati sa tim stvarima i slati dodatno papire. Nebi trebalo biti nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

Inače se šalje samo račun od paypala gdje je vidljiva transakcija, ne treba komplicirati sa tim stvarima i slati dodatno papire. Nebi trebalo biti nikakvih problema.

Tako je meni lupilo punu cijenu kada sam imao popust 50%, jer sam poslao samo izvod s paypala.

Treba poslati što više podataka, da se jasno vidi što si kupio, sam paypal račun nije uvijek dovoljan.

U slučaju kolege, preko svog ebaya uđi u svoje kupnje i možeš vidjeti izlist itema na datum kada si kupovao.

14 godina
assassin.st kaže...
Patrick_cro kaže...

Tako je meni lupilo punu cijenu kada sam imao popust 50%, jer sam poslao samo izvod s paypala.

Treba poslati što više podataka, da se jasno vidi što si kupio, sam paypal račun nije uvijek dovoljan.

U slučaju kolege, preko svog ebaya uđi u svoje kupnje i možeš vidjeti izlist itema na datum kada si kupovao.

Poslao sam im link: http://www.ebay.com/itm/161423742713 - tu je sad cijena 151.10 dolar (sto je isto dosta povoljno)

Također sam im poslao da ako kliknu na broj prodanih itema, onda mogu vidjeti da je do jučer cijena bila 113.32 (što je preluda ponuda): http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewBidsLogin&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2564

A poslao sam i link sa svim revizijama itema: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemRevisionDetails&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2569

tu se vidi da je akcija zavrsila jucer, ali se ne vidi tadašnja cijena.

16 godina

Ima neka stranica gdje se moze narucit Elephone P6000 da je iz EU skladista?

Inace trazim mob do 5", 4G, nesmije bit Cortex A7, dobra kamera, cijena do 1200kn.

Lieber tot als rot
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 15:58 (8ax).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
ikolic kaže...
assassin.st kaže...

Poslao sam im link:  http://www.ebay.com/itm/161423742713 - tu je sad cijena 151.10 dolar (sto je isto dosta povoljno)

Također sam im poslao da ako kliknu na broj prodanih itema, onda mogu vidjeti da je do jučer cijena bila 113.32 (što je preluda ponuda):  http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewBidsLogin&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2564

A poslao sam i link sa svim revizijama itema:  http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemRevisionDetails&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2569

Ne šalješ im linkove nego PDF dokumente. Mogao si u svoj ebay ući, zatim purchase history/order details i tu stranicu isprintaš u PDF, pa to pošalješ.

14 godina
assassin.st kaže...
ikolic kaže...
assassin.st kaže...

Poslao sam im link: http://www.ebay.com/itm/161423742713 - tu je sad cijena 151.10 dolar (sto je isto dosta povoljno)

Također sam im poslao da ako kliknu na broj prodanih itema, onda mogu vidjeti da je do jučer cijena bila 113.32 (što je preluda ponuda): http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewBidsLogin&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2564

A poslao sam i link sa svim revizijama itema: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemRevisionDetails&item=161423742713&rt=nc&_trksid=p2047675.l2569

Ne šalješ im linkove nego PDF dokumente. Mogao si u svoj ebay ući, zatim purchase history/order details i tu stranicu isprintaš u PDF, pa to pošalješ.

To sam im i poslao, ali to nije dokaz da cijena nije manipulirana (svak' moze izmanipulirati PDF) - a to sam im i zelio dokazati.

Naime, kad pošalješ PDF-ice oni mogu provjeriti da li si manipulirao s cijenom tako da otipaju eBay broj. U mom slučaju bi ispalo da sam manipulirao (a nisam) jer eBay sad pokazuje drugu cifru.

Dakle, nema tog PDF-a koji ja njima mogu poslati da im dokažem da nisam varao.

Jedini je način poslati im sve eBay linkove da sami vide kako se cijena mijenjala (revision history + listu "Items sold" gdje se online vidi po kojoj se cijeni item prodavao na datum kad sam ja kupovao).

13 godina
majdo kaže...

Narode, ukoliko netko trazi jeftin mobitel, preporucam vam da pogledate sljedeći uređaj

Landvo L200

Evo za sve koji su me kontaktirali i za sve ostale koje zanima navedeni mobitel, na ovome LINKU imate review, a možete pogledati i kratki video korištenja mobitela.

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 19:36 (majdo).
16 godina

Ja sam cetiri put slao print screen i nikada problema,otkuda da se PDF-ovi moraju slati carini ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ikolic kaže...
assassin.st kaže...
ikolic kaže...
assassin.st kaže...

To sam im i poslao, ali to nije dokaz da cijena nije manipulirana (svak' moze izmanipulirati PDF) - a to sam im i zelio dokazati.

Naime, kad pošalješ PDF-ice oni mogu provjeriti da li si manipulirao s cijenom tako da otipaju eBay broj. U mom slučaju bi ispalo da sam manipulirao (a nisam) jer eBay sad pokazuje drugu cifru.

Dakle, nema tog PDF-a koji ja njima mogu poslati da im dokažem da nisam varao.

Jedini je način poslati im sve eBay linkove da sami vide kako se cijena mijenjala (revision history + listu "Items sold" gdje se online vidi po kojoj se cijeni item prodavao na datum kad sam ja kupovao).

Nemoj komplicirati. Sam si si zagorčao život maksimalno. I sebi i njima. Jednostavan"printscreen" je dovoljan poslan u pdf formatu. Od 15 transakcija, sve je uredno prošlo samo kopijom paypal transakcije.

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel imao tko kakva iskustva s reklamiranjem ovih mobova kad se kupi tako preko neta iz Kine ?? Mislim, što se tiče nekog čekanja to nije drama jer sma ja čeko i kod nas na popravak skoro 2 mjeseca. Zanima me jel znate kakva je šema s dostavom i to ??

Šalješ samo mob natrag u dućan, s trackingom cijena obično oko 65 kn, dođe do njih za 10-ak dana, onda oni šalju u tvornicu/servis na popravak, to traje mjesec-dva te ga dućan šalje tebi natrag kad stigne s popravka ili šalju novi. Ja slao dva puta na reklamaciju, oba puta vratili novi uređaj, cijeli proces traje u prosjeku oko 2.5 mjeseca... I kad šalješ, zadržiš potvrdu o slanju da ne platiš opet PDV kad se vrati sa popravka, moraš imati i prvotnu potvrdu o plaćenom PDVu, naravno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 19:33 (frulex).
15 godina
Čisto me zanima, kakva je kamera kod Coolpada F1 u usporedbi sa iNew V3.
Pretpostavljam da V3 ima bolju ili su tu negdje?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Telefoni i tableti s predinstaliranim virusom

Ovo nije bas pohvalno  {#}

=============================================================================

U low-end proizvodima kineskih proizvođača otkriven trojanac koji je predinstaliran zajedno s legitimnim softverom.

Mogućnosti djelovanja ovog trojanca uključuju preuzimanje SMS-ova i WAP sadržaja s upravljačkog (C&C) servera, s ciljem da se žrtve navede na otkrivanje privatnih podataka koji se mogu koristiti za druge maliciozne aktivnosti.

Pored toga, virus može preuzimati i APK datoteke, koje napadaču još više olakšavaju pristup informacijama pohranjenim na uređaju.

Istraživači navode da se DeathRing ne aktivira odmah nakon što uključite uređaj, već tek nakon 5 restartanja.

Lookout je ujedno objavio i listu uređaja na kojima je pronađen trojanac, a na njoj se nalaze low-end uređaji TECNO, Gionee Gpad G1/GN708W/GN800, Polytron Rocket S2350, Hi-Tech Amaze Tab, Karbonn TA-FONE A34/A37, Jiayu G4Si Haier H7, ali i klonovi telefona Samsunga, uključujući kopije Galaxy S4 i Note II uređaja. 

IZVOR

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 3 hvala 4
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice