"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.484
|
čitano: 6.492.683
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
dado314 kaže...

imam Umi X1 Pro. kamera je loša. sad bi ga se riješio...

ne znam kakva je kod C1, ali s obzirom da je dosta jeftin vjerovatno je i kod njega lošija kamera

Koliko dugo ga imas? Vidim da je na X1 Pro samo 5 MP kamera..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 21:35 (Marko24).
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Naručio s banggoda i već 4 tjdna ne stiže sto poduzeti

0 1 hvala 0
16 godina
Marko24 kaže...
dado314 kaže...

ne znam kakva je kod C1, ali s obzirom da je dosta jeftin vjerovatno je i kod njega lošija kamera

4-5 mjeseci. mobitel je dosta dobar za cca 120 USD.

17 godina

Ako ne stigne 40-ti dan onda otvori case na Paypalu. Inače bi trebalo doći u roku 45 dana, budući da je to i rok u kojem možeš otvoriti Paypal slučaj.

A sada su ionako gužve i zastoji kod nekih paketa zbog nacionalnih praznika u Kini pa se onda neki paketi naručeni nedavno već stigli a ovi poslani prije nacionalnih praznika još stoje/putuju.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
dado314 kaže...
Marko24 kaže...
dado314 kaže...

4-5 mjeseci. mobitel je dosta dobar za cca 120 USD.

i ja imam x1 pro,tj imao sam ga mjesec dana i puknuo ga u džepu sa nečim i izgleda digitizer otisao..nikak da ga rastavim da nije neš drugo,jer je staklo ostalo cijelo,nije nimalo napuknulo.,.meni je bio dobar,i dizajnom mi se svidja..gledam lcd + touch na alibabi 55 $ sto mi je dosta,pa uzimam neš drugo

12 godina
neaktivan

Najvjerjatnije uzimam UMI C1.. koju stranicu preporucujete za narucit, banggood? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jamd kaže...

Pozdrav, molim vas preporuku gdje kupiti xiaomi mi3 s dostavom iz Europe, našao sam na efox za 236€ ali nije raspoloživo iz Njemačke, a vidim na njuškalu po 2300kn što mi je malo previše ipak.. 

www.xiaomishop.com/71-xiaomi-3-mi-3-23ghz-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-5-inch-ips-13mp-camera-black.html

Unazad 2 mjeseca naručio 2 komada (sebi i frendu) i oba stigla u roku od 5 dana od trenutka narudžbe! 2000 kn

16 godina
schjor kaže...
jamd kaže...

Pozdrav, molim vas preporuku gdje kupiti xiaomi mi3 s dostavom iz Europe, našao sam na efox za 236€ ali nije raspoloživo iz Njemačke, a vidim na njuškalu po 2300kn što mi je malo previše ipak.. 

www.xiaomishop.com/71-xiaomi-3-mi-3-23ghz-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-5-inch-ips-13mp-camera-black.html

Unazad 2 mjeseca naručio 2 komada (sebi i frendu) i oba stigla u roku od 5 dana od trenutka narudžbe! 2000 kn

Danas sam u Makedoniji naletio na jedan dućan i pored svih mobitela velika reklama za Mi3....samo što košta preko 2000 kn {#}. Na mobicity je nešto manje od 2000 ali se nadam da ce za Božić nešto pasti pa da ga uzmem{#}.

Frka85
11 godina
neaktivan

jel ima netko s foruma cubota gt99 i da mu jos radi?

0 0 hvala 0
15 godina
11glava11 kaže...

Imam ja i radi bez greške, s tim da mi je par puta pao na pod.

12 godina
Marko24 kaže...

Najvjerjatnije uzimam UMI C1.. koju stranicu preporucujete za narucit, banggood? 

EFOX stranica ti ima njemačko skladište, koje ti dostavi mob u roku par dana.

Nažalost, trenutno ga nemaju na skladištu.

PSN - DeniZg80
13 godina
11glava11 kaže...

ja ga isto imam i dao sam ga curi, koristi ga i sve šljaka,

jednom je curi nedavno pao u kadu sa dosta visine ali u case i preživio

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 11:43 (batizg).
17 godina

Radi i kod mene, nešto duže od godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

također, još imam cubota više od godinu dana, sve 5

uredno počešljan i obuven

0 0 hvala 0
16 godina

Jedno pitanje, jeli mogu reklamirati proizvod u Hrvatskoj koji je kupljen u nekoj drugoj državi, naravno u ovlaštenom servisu? Isprika za{#}.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
stručnjak kaže...

Jedno pitanje, jeli mogu reklamirati proizvod u Hrvatskoj koji je kupljen u nekoj drugoj državi, naravno u ovlaštenom servisu? Isprika za{#}.

Ma reklamiraj,ko ce ti ista...svakako se zabavljaju s Bandicom sada svi. :)

13 godina
odjavljen
stručnjak kaže...

Ukoliko postoji globalno jamstvo, možeš. Konkretno, znam da u HR to dopuštaju HTC i Samsung, no nemam informacija o drugim brandovima.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina
neaktivan

Jel se brzo azurira to skladiste, jel se isplati cekat? 

14 godina
neaktivan
dakok kaže...

Ako uzmeš coolpad vjerojatno nećeš trebati mijenjati softver.

Coolpad F1 je već debelo provjeren uređaj. Rom ćeš možda mijenjati ako poželiš bolji jer

je izbor popriličan. 

Da, baš je provjeren, možeš misliti...

14 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

također, još imam cubota više od godinu dana, sve 5

ma tim cubotima ništa ne fali, a kada ih je ekipa pokupovala hrpu, normalno da se pojavi tu i tamo koji ne radi dobro, kao i sad sa coolpadom šta je mene zapao ...

12 godina
neaktivan

Pa pitaj članove na forumima:

4PDA - 154 stranice

Telchina - 80 stranica

Androidiani - 85 stranica

Modaco - 200 stranica

Myphone - 350 stranica

Pratim temu već četiri mjeseca i nisam siguran da li su jedan ili dva vlasnika prijavila

neki hardverski problem. Softverski se riješava flešanjem nekog od tridesetak 4.2 ili 4.4 

stok romova (buildova), kineskih varijanti androida ili par stotina custom romova...

Dostupno je i dvadesetak raznih maskica (od kojih 3-4 razne aluminijske), plastičnih i staklenih protektora, itd

U čemu je tvoj problem?

P.S.

Uostalom, uguglaj Cubot GT99 problem i Coolpad F1 problem i sve će biti jasno

(F1 je na tržištu preko 6 mjeseci)

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 18:47 (dakok).
14 godina
neaktivan

U tome sto sam dobio neispravan coolpad 7320 a pokušajem fleshanja drugih romova sam izgubio garanciju. I nisam jedini koji se žalio na coolpad na ovom forumu...

11 godina
neaktivan

imam ga i ja i ubiti sve radi osim one crte na displayu od pocetka,a to sto je pukla maskica sam ja kriv hh

svi su rekli ako izdrzi mjesec dana mozes bit sretan a car vec god dana...jako isplativa kupnja :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam pratio u posljednje vrijeme bug ali sam pratio druge forume s temom o 7320 i nisam vidio da pokušavaš

riješiti problem.

Citat:

Gle, nisam od jučer niti sa stavljanjem romova niti sa kinezima, ali mi je ovaj coolpad pamet popio....

Ako nisi od jučer, lijepo skini stock rom i YGDP Tool, flešni original rom za 5 minuta bez rizika i 

nemaš problema s pravom na jamstvo.

A ni problema sa zvukom pretpostavljam.

Ako nisi na ti s engleskim, mogu pomoć - nije problem

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 19:01 (dakok).
12 godina
neaktivan

Jel mi moze neko pomoci, sutra prekosutra uzimam mobitel, Doogee DG550 ili UMI C1? Budite ljubazni i pomozite{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo, mislim da ti pomažem ovom porukom.

Bar malo :)

TeleKineza
14 godina
neaktivan

Hvala na trudu, ali nije softverski već je bas do mobitela.

11 godina
neaktivan

koji kinez je do 500 kn a da je dobar?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

CUBOT S208 Review

Specifikacije:

CPU: MTK6582  Quad Core 1.3 GHZ

ROM: 16 GB

RAM: 1 GB

SD: do 64 GB

Ekran: 5,0'' IPS kapacitivni multi-touch (5 točaka)

Rezolucija: 960*540, QHD

Kamera: 8 MPx straga, 5 MPx naprijed

Dual-SIM

2G: 850/900/1800/1900 MHz 

3G: 850/2100 MHz

Dimenzije: 145*71*7.98 mm

Težina: 120 g

Baterija: 2000 mAh

Po specifikacijama ovaj uređaj nije ništa posebno, no ipak nudi solidne performanse u svom rangu. Ono što valja napomenuti jest da je moj uređaj došao sa 4.4.2 verzijom Androida, dok se na internetu spominje verzija 4.2 što je bila prva verzija Androida s kojom se uređaj isporučivao. Cubot je izdavao nove verzije koje su dostupne za download sa njihove stranice. Tu je naravno i još promjena koje su stigle usporedno sa time-neke stranice navode nedostatak AD2P, OTG podrške te WiFi hotspota, no to je sve prisutno te sam osobno isprobao te mogućnosti.

Pakiranje i oprema:

S208 dolazi u pakiranju koje je karakteristično za Cubot-na kartonskoj kutiji se nalazi print uređaja kojemu se vide komponente. Svaki uređaj ima svoju kutiju sa slikom koja odgovara modelu. Na stražnjoj strani nalazimo specifikacije gdje se (zanimljivo) ne specificira verzija Androida s kojom uređaj dolazi. U pakiranju je osim mobitela i baterije još i punjač, kabel, slušalice, zaštita za ekran, maskica sa prozorom u boji mobitela (valja napomenuti da slušalice, punjač i kabel dolaze u bijeloj boji bez obzira na to što je uređaj crn). Tu je još i poklon u obliku marame koja se može nositi na različite načine.

Performanse:

Performanse uređaja su kao što sam naveo su sasvim solidne. Bez poteškoća se dobije preko 18 tisuća bodova u Antutu benchmarku što uređaj smješta blizu Samsung Galaxy-a S3. Koliko će netko biti zadovoljan sa ovime-prosudite sami. Ja ne koristim uređaj za igre, te mi ovo i nema neko posebno značenje, no možda će nekome imati.

Uz same perfomanse, izvršio sam testiranje GPS-a, WiFi-a te 3G-a. Što se GPS-a tiče, tu nije bilo apsolutno nikakvih problema, 12 satelita je bilo na raspolaganju te je moja kuća locirana bez ikakvih problema. Odstupanje je 1-2 metra što je poprilično standardno.

WiFi je također bez greške-Speedtest mi je izbacio isti rezultat kao i na laptopu na istoj poziciji u kući. Također nije bilo ni problema u garaži koja mi se nalazi 15-20 m od routera. Ovdje doista nitko ne bi trebao imati problema jer su antene izvedene na način da se ne nalaze na stražnjem poklopcu kao kod nekih drugih uređaja te nema lošeg kontakta.

3G također nije bio problem-izvršio sam mjerenja na tri lokacijeu gradu koje imaju različitu pokrivenost signalom te prilažem rezultate mjerenja. Kod najlošijeg rezultata udaljenost od antene je bila 1,5 km dok je kod najboljeg 600 m.

Kamera i baterija:

Kamera je sasvim solidna. Fokus je brz i nema problema sa fiksiranjem na određeni predmet. Bljeskalica je malo slabija te su slike u mrklom mraku katastrofa. Također, korištenje bljeskalice dok je uređaj u maski će samo napraviti košmar od slike jer sva svjelost odlazi u masku koja je prozirna i onda obasjava njenu unutrašnjost. U prilogu su slike i video (isprike na motivu slika i videa ali baš i nisam imao neke ideje što bi slikao/snimao).

http://i1355.photobucket.com/albums/q705/Pranja555/Cubot%20S208/2014-10-20115623_zps2f3bd554.jpg

http://i1355.photobucket.com/albums/q705/Pranja555/Cubot%20S208/2014-10-20115628_zpse85ed5be.jpg

http://i1355.photobucket.com/albums/q705/Pranja555/Cubot%20S208/2014-10-20115647_zpsfb2b6925.jpg

http://i1355.photobucket.com/albums/q705/Pranja555/Cubot%20S208/2014-10-20115745_zps3908aa31.jpg

http://i1355.photobucket.com/albums/q705/Pranja555/Cubot%20S208/2014-10-20115750_zps0af057c4.jpg

Dodatna zbirka slika (naknadno): http://s1355.photobucket.com/user/Pranja555/library/Cubot%20slike?sort=3&page=1

Baterija je ono što me ugodno iznenadilo. Skoro pa sam postigao 3 dana korištenja što bi mi sa satim HTC-om bilo nemoguće. 2 dana i 19 h je bio rezultat koji je mogao biti dulji i za cijeli dan da nisam počeo sa benchmarcima te uploadom materijala. Vjerujem da bi oni koji i intenzivno koriste mobitel prošli sa barem dan i pol.

Zaključak:

Sve u svemu, uređaj je ostavio jako dobar dojam na mene. Izuzetno je elegantan, kvaliteta izrade nije mega turbo (čitaj: nema skupih materijala), ali nema mane-nema škripanja i uvijanja. Ekran bi mogao imati 720p rezoluciju što bi doduše poskupilo uređaj, ali ni tu nema mutnih dijelova, vidljivih piksela ili izbijanja svjetlosti. Kamera je u redu, ali definitivno se može zaboraviti na slikanje i snimanje u mraku. 16 Gb memorije te quad core procesor uz 1 GB RAM-a, i to sve za 840 kn je poprilično dobra ponuda. Uz garanciju od godinu dana koja je ostvariva u Velikoj Britaniji te brz rok isporuke (5 dana u mom slučaju) zaključujem da je ovo jako dobra ponuda. Naravno, može se proći i jeftinije u slučaju da pristupite nekoj od aukcija na eBay-u.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 13:45 (Pranja).
Moj PC  
5 1 hvala 2
12 godina
neaktivan

Hvala na recenziji!

Par primjedbi:

1. Fotke su stvarno loše

2. GPS bi trebao testirat bez mreže

3. Gdje je kupljen?

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 8:07 (dakok).

2 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice