Evo ti prijedlog za drugi mobitel - Coolpad 7320
Imaš par recenzija na netu gdje ga usporedjuju
upravo s note-om i komentari su često na strani
Coolpada.
TeleKineza
Coolpada.
TeleKineza
Narucio bi sa xiaomishop.com (eudirect) ili xiamoishop.it. Ima kakvih pro ili contra za jedan od ta dva ducana ? Tnx :)
Talijani su zajebani do ibera, korisnicka podrska je katastrofalna, ne odgovaraju na mailove redovito, komunikacija je mizerna i to bi ti moglo predstavljati problem.. Ako nema prevelike razlike u cijeni bolje onda po meni sa xiaomishopa, oni se jos koliko toliko trude odgovarati sto je prije moguce na sve upite..
Coolpada.
S kojim Note-om ga uspoređuju? Dvojkom?
Pitam, zato jer po specifikacijama je najbliži dvojci (al nema KitKat za razliku od dvojke).
Pa u temi smo koja obrađuje kineske mobitele a poruka je odgovor na prethodnu u kojoj
autor pita za mišljenje o mobitelu Redmi Note.
Evo i linkovi na navedene recenzije u kojima se Coolpad 7320 uspoređuje s navedenim Note-om
Molim pomoć. Na jednom kinezu mi ne radi jedan sim slot, potrgali su se limići koji čitaju karticu (ne pitajte kako). Zna li netko neki servis ili nekog tko bi mi to mogao zamijeniti da nije neka bijesna cifra? Može i na pm.
Hvala.
Aleluja,tracking ozivio,valjda bude u srijedu Coolpad napokon kod kuce pa bacim neku usporedbu sa LG 4X-om :)
pozz ljudi, jel ima sta bolje za 1000kn od xiaomi redmi 1s trenutno?
nemora bit kineski, ali mora bit novi.
ja san narucija cubot x6 prije tjedan dana platija san ga 980kn http://www.tinydeal.com/cubot-x6-5-ips-mtk6592-8-core-android-422-phone-p-119641.html
uhh, tezak izbor sad, nije za mene, iako ovaj xiamoi je pozudan i provjeren ovaj cubot prvi put cujem al necini se los :v
uhh, tezak izbor sad, nije za mene, iako ovaj xiamoi je pozudan i provjeren ovaj cubot prvi put cujem al necini se los :v
cita san dosta o mobitelu ljudi kazu da je odlican
ja san narucija cubot x6 prije tjedan dana platija san ga 980kn http://www.tinydeal.com/cubot-x6-5-ips-mtk6592-8-core-android-422-phone-p-119641.html
pokraj coolpada f1 ovaj cubot x6 može da se sakrije u mišju rupu, meni osobno bi bilo neugodno platit kubot ovoliko para kraj coolpada, al ko voli nek izvoli
pokraj coolpada f1 ovaj cubot x6 može da se sakrije u mišju rupu, meni osobno bi bilo neugodno platit kubot ovoliko para kraj coolpada, al ko voli nek izvoli
evo prvi put cujen za coolpad f1 i stvarno je puno bolji mobitel,kad bi moga zaminit sigurno bi ga zaminija
Ako nisi čuo za Coolpad ne znači da nije poznat :)
Trenutno je treća kineska marka, po prodaji iza Lenova i Huaweija, otprilike u rangu Xiaomija
a bolji od Sonyja
Ako nisi čuo za Coolpad ne znači da nije poznat :)
Trenutno je treća kineska marka, po prodaji iza Lenova i Huaweija, otprilike u rangu Xiaomija
a bolji od Sonyja
Inače Xiaomi je nedavno uzeo vodstvo pa je sada 1 u kini
U Kini da i to tek sad u 2. kvartalu ove godine, ali je globalno Coolpad (Yulong) bolji
Postoje 3-4 globalno priznate tvrtke koje se bave proučavanjem prodaje mobilnih uređaja.
Proučavaju se razni podaci vezani uz brendove mobilnih uređaja.
Communities Dominate Brands obrađuje statističke podatke dobivene od
tvrtki IDC, Canalys i Strategy Analytics.
Gartner više ne objavljuje kvartalne podatke pa je u posljednjem CDB izvještaju izostavljen.
Slika 1 prikazuje broj prodanih smartfona po brendovima u svijetu u drugom kvartalu ove godine.
Tu su i podaci za 1. kvartal i udjeli u ukupnoj prodaji smartfona
Slika 2 prikazuje podatke za Kinu.
Edit: Nema veze, ispravio si upis pa brišem svoj.
Hvala za savjet oko 5.5" coolpada. Vidim po specifikacijama da je slican noteu, osim sta ima jaci procesor i malo slabiju bateriju.
Doduse, u komentarima vidim da se ljudi zale na neke bugove na coolpadu i da je za sada rijesenje u instaliranju nekog custom ruskog roma. No, i na noteu se ljudi zale na neke musice i instaliraju razne romove sa miui foruma.
@denizg
U Kini da. Ispravio sam svoj post iznad :)
Mušica na coolpadu 7320 je jedino proximity bug u nekim verzijama softvera (treba ga kalibrirati nakon reboota)
Koja je fora s tim Coolpadim-a?
Dizajn je generički, da ne može biti gori (po meni), svuda je instaliran Android 4.2, a ekrani su koliko vidim 720p, čak i na 5,5" modelima. Čak ni cijena nije nešto super povoljna.
Koji je selling point tih mobova?
Dizajn je generički, da ne može biti gori (po meni), svuda je instaliran Android 4.2, a ekrani su koliko vidim 720p, čak i na 5,5" modelima. Čak ni cijena nije nešto super povoljna.
Jesi li to Samsung opisao ili sta ?
Selling point im je ono sto nude za cijenu,nekakvu kvalitetu,odlicne komponente i koji Kinez ispod 200 dolara ima FHD rezoluciju na 5" incu i uz to octa core,2gb rama,13 mpx kameru...
Selling Point je
Kvalitetan proizvod, tradicija
Do nedavno cijene su bile nešto veće od prosjeka a sada je_
8-jezgreni + 2/8GB RAM/ROM + 2500mAh baterija = 164 USD
8-jezgreni + 1/8GB RAM/ROM + 2500mAh baterija = 140 USD
Snapdragon LTE + 1/8GB RAM/ROM + 2500mAh baterija = 138 USD
Ima i par solidnih MTK6582 po cijeni od oko 130 USD
Coolpad ima i odličnu korisničku podršku u Kini i ogromnu zajednicu na forumima.
Početkom godine je potpisao ugovor s jednom od najvećih kineskih on-line trgovina u
vrijednosti od 1.6 mlrd dolara
U nagradnoj igri kupcima poklanja el. automobil Tesla
Zato je i toliko popularan
P.S.
F1 izgleda puno bolje uživo nego na slikama
P.P.S.
Selling Point raznih cubota, doogeeja, landvoa, elephonea i slične boranije je jedino privlačan dizajn.
Ostalo je manje-više slabašno...
Jesi li to Samsung opisao ili sta ?
Selling point im je ono sto nude za cijenu,nekakvu kvalitetu,odlicne komponente i koji Kinez ispod 200 dolara ima FHD rezoluciju na 5" incu i uz to octa core,2gb rama,13 mpx kameru...
Koji Coolpad ima FHD ekran?
...
P.S.
P.P.S.
Selling Point raznih cubota, doogeeja, landvoa, elephonea i slične boranije je jedino privlačan dizajn.
Daj pliz linkaj neki mob koji je po tebi nakvalitetniji u klasi 5.5" ili veći FHD ekran+Octa Core+2GB RAM.
A da pri tom ne košta k'o LG G2.
Thanks
Evo vam jednog povoljnog : http://www.aliexpress.com/item/Neken-N6-pro-5-FHD-IPS-Capacitive-Screen-MTK6592-Octa-Core-Mobile-Phone-1-7GHz-Android/1920457017.html . Imao sam prvu verziju sa 6589T procesorom i mob je zakon. Ima za kupit i baterija od 3000mAh + zadnja maska kome nije dosta od 2000mAh.
Pozdrav, trazim neki kineski mobitel do 600kn, a da nije ekran veci od 4,5 incha, ima ko kakvih ideja
...
P.S.
P.P.S.
Daj pliz linkaj neki mob koji je po tebi nakvalitetniji u klasi 5.5" ili veći FHD ekran+Octa Core+2GB RAM.
Thanks
Slabo pratim ne-kineske mobitele. Kolika je cijena tog LG-ja, da sad ne kopam?
TeleKineza
Za kupovinu sa mobicitya dali je još uvjek isključen VAT, i koja je šifra za besplatnu pošiljku(vidio sam ali ne mogu nači
)?
Xiaomi hongmi 1S bi me onda izašao 108 funta = 1040 kn, ako nema vat i on dođe za nekih tjedan dana u hr.
Za kupovinu sa mobicitya dali je još uvjek isključen VAT, i koja je šifra za besplatnu pošiljku(vidio sam ali ne mogu nači
)?
Xiaomi hongmi 1S bi me onda izašao 108 funta = 1040 kn, ako nema vat i on dođe za nekih tjedan dana u hr.
Da, nema VATa, a kupon je UKFSHIP
Thanks
Huawei Honor 3X Pro $270
Zopo ZP998 $265
Dobri kineski brendovi nerado stavljaju FHD ekrane na mediatek mobitele.
P.S.
ZP998 sam imao 2 tjedna i nemam zamjerki.
Honor 3X Pro je prilično popularan u Kini i ima vrlo dobre ocjene na brojnim kineskim portalima
pozz ekipa, gledam mob za curu do 1000kn, bilo bi super da je iz nekog hrvatskog ducana, ali ni preveliki bed da bude iz vana... Jedini zahtjevi s moje strane bi bila dobra baterija, ne pati na dijagonale tak da je 4,5" sasvim dovoljno. Hvala!