"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.055.928
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Onda onaj Lenovo izlazi iz igre jer ga Mobicity nema u ponudi. Čim skupim pare naručujem Xiaomi Hongmi 1S, nadam se da će do tad i cijena malo pasti.

16 godina

Kontam uzeti curi Coolpad F1 i našao sam si dva shopa s kojih bi možda uzeo pa se ne mogu odlučiti.

Shop 1: efox-shop - Jeftinije me tu izađe, samo ne znam odakle ide mob, iz Kine ili iz De...i zašto je tu toliko jeftiniji?

Shop 2: to2c - Dosta hvale ovaj shop, no tu je mob skuplji a i tu sigurno ide iz Kine.

Zahvaljujem

BF Nick: Xtream_Switch
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

izbjegavaj efox, čujem da su na lošem glasu, radje to2c jer imaju puno pohvala ovdi i opčenito. Iako je kod efoxa jeftinije radje naruči od pouzdanog trgovca tj to2c bolje išta nego ništa zar ne :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 8:30 (Markić7).

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Do sada je bio najjeftiniji na Coolicool gdje je

s kuponom kostao 157 USD.

Ovdje ispada jos manje - 154 USD.

Ovo su dva najveca odstupanja jer mu je cijena

u nekoliko trgovina nedavno pala na oko 164 USD.

Slozio bi se s kolegom i isao radije na to2c ili minideal

ili u neku dobru aliexpress trgovinu

TeleKineza

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

izbjegavaj efox, čujem da su na lošem glasu, radje to2c jer imaju puno pohvala ovdi i opčenito. Iako je kod efoxa jeftinije radje naruči od pouzdanog trgovca tj to2c bolje išta nego ništa zar ne :) 

di si to čuo? efox mi je dostavio mobitel u roku 3 dana. ne samo meni nego je još barem jedan kolega s foruma uzimao od njih i sve je bilo ok i vrlo brzo. Ovo "čuo sam" je jako vjerodostojno. ali problem je što su ljudi lijeni razumijeti kako efox funkcionira i nema smisla to ponovno pisati po nti put.

14 godina

Ljudi sestra mi treba mobitel, a danas mi na mail stiglo ovo:

http://www.dx.com/p/thl-t6s-mtk6582m-quad-core-android-4-4-phone-w-5-0-ips-8gb-rom-gps-ota-black-presale-336737?utm_source=dx&utm_medium=edm&utm_campaign=20140820newarrivals#.U_WdxjsZOSo

pa me zanima da li tko zna što o ovome? Jel vrijedi to išta? Pozz

Pucaaaajjjj :)
13 godina
udarnik60 kaže...
Markić7 kaže...

di si to čuo? efox mi je dostavio mobitel u roku 3 dana. ne samo meni nego je još barem jedan kolega s foruma uzimao od njih i sve je bilo ok i vrlo brzo. Ovo "čuo sam" je jako vjerodostojno. ali problem je što su ljudi lijeni razumijeti kako efox funkcionira i nema smisla to ponovno pisati po nti put.

Tako je. Meni su bez naknade poslali DHL-om iz Njemačke i stiglo je u roku 2 dana (ponedjeljak poslali, u srijedu kod mene).

13 godina
neaktivan

Da ne bi bilo zabune, to se odnosi na uređaje  

sa njemačkog skladišta. Ostalo ide iz Kine...

TeleKineza

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
Markić7 kaže...

https://www.mywot.com/en/scorecard/efox-shop.com?utm_source=addon&utm_content=warn-viewsc

ovdje možeš pročitati iskustva kupaca sa efox-a ... ima i njemački forum gdje se ljudi večinom žale na njihove usluge

vi ste možda imali sreće, tko zna .... ja ih izbjegavam

dak
14 godina

Razmisljam da kupim preko wow shopa doogee dg2014 za 1200kn ili doogee dg350 za 920kn medutim neudlucna sam, jel ima itko iskustva s njima??? 

Znam da doogge dg2014 ima losiju bateriju ali svida mi se sto je tanak dosta a to volim :D A NEZNAM KOJI MOB JOS BI MOGLA POGLEDATI ZA TE NOVCE... 

I da molim ko ima namjeru vrijedati ili nesto neg me zaobide...hvala

0 1 hvala 0
16 godina

Mislim da cu ići na to2c ipak. Kolko sam skonto još moram pdv platiti za njega kad dođe u hrv?

BF Nick: Xtream_Switch
12 godina
neaktivan

Neki su me pitali odakle meni to o Efoxu, googlao sam i čitao sam iskustva korisnika.

Hočete iskreno, trebali bi imati neku anketu di mozemo takva iskustva bilježiti, pa bi bilo puno bolje, evo moja anketa koju sam prije više od godinu dana imao otvorenu.

Pa ako imate volje popunite ju

Anketa     _______ovdje__________

Odgovori   _______ovdje__________

Na taj način možemo lakse i puno učinkovitije pratiti iskustva korisnika, pa ako ima netko volje da mi pomogne podjeliti i drugima pa da bude čim više popunjeno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 12:09 (Markić7).
14 godina
Switch kaže...

Mislim da cu ići na to2c ipak. Kolko sam skonto još moram pdv platiti za njega kad dođe u hrv?

Računaj na to da ćeš platiti...ali možda budeš imao sreće i izbjegneš, ali je to u zadnje vrijeme sve rijeđe i rijeđe...

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
16 godina
stigla mu jutros nova konfa,al imam problem moj zalman cnps10x nikako ne pase na 1150plocu , ima li ko kakav savjet.. mada sam vec piknuo stock cooler..
R33mba#2892
15 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Razmisljam da kupim preko wow shopa doogee dg2014 za 1200kn ili doogee dg350 za 920kn medutim neudlucna sam, jel ima itko iskustva s njima??? 

Ja bi za 1200kn ipak isao na asus zen5 sa mobicitya. Ne bi trebala cekati dulje od 10 dana, bolji hardver, pouzdaniji brand, redoviti automatski updateovi (over the air), neces imati potrebe za rootanjem i flashanjem telefona u slucaju potrebe, sto je procedura za koju bih rekao da je zelis izbjeci.

Sto se tice vizualnog tanje/debelje dojma, kupio sam jednoj curi Zen i sa njenog fensi-eye stajalista, telefon joj se jako svidja. Mada na slikama i ovaj doogee dobro izgleda.

Inace, vidim da se trenutno ovaj doogee2014 sa doogee shopa moze naruciti za 750kn. Ako ti se da riskirati sa pdvom i garancijom, za te pare je dobar I guess :)

18 godina
Angeaa kaže...

"1.6GHz 5.1 inčni HD IPS ekran Android 4.3.1 Phone, ili 6,0-inčni HD IPS ekran s 1280 * 720 pixel display, i MTK6589T Quad Core 1.5GHz procesor, 2GB RAM-a, 16GB i skladištenja." što treba i odabrati?

http://hdcphone.com/hdc-galaxy-s5/hdc-galaxy-s5-lte.html

http://hdcphone.com/hdc-galaxy-s5/hdc-galaxy-s5-n9600.html

možda je već netko kupovao, pa ako može podijeliti svoje iskustvo ?

unaprijed hvala

Bježi od toga i ne okreći se

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

nemam ni najmanju namjeru branit taj efox, ali vi koji ste linkali one komentare jel ste ih uopće pročitali? ajde bacite oko pa ćete vidit da nije problem u shopu nego u ljudima koji se ne znaju, nažalost, snaći u online kupnji. tamo se pritužbe odnose da se dugo čeka dostava jer očito nisu svjesni razlike njemačkog skladišta i dostave iz kine( i zbog toga ne preporučam taj shop nikome tko ne želi čitati), pa se žale da su kupili kopiju(ono kopije su naznačene u tom shopu, yebote ima kod kopija YT video di oni uspoređuju kopiju s orginalom i ljudi to kupe i onda krive shop?!), pa se žale da primaju newsletter?!

ne želim nikome preporučivati taj shop, ali koliko znam na ovom forumu se nitko nije žalio na njega. može biti da smo kolega deni i ja imali lude sreće pa nas nisu pokrali, a možda smo bili dovoljno upoznati iz kojeg skladišta naručujemo telefon i što možemo očekivati od toga telefona. već sam to rekao 10ak puta, iz tog shopa ima možda 6 mobitela koji su na skladištu u njemačkoj sve ovo drugo uopće ne treba gledati.

6 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Čini se da je za asus zenfone 5 8gb cijena porasla, sada mobicity prodaje za 1350kn, vidjet cemo kako ce biti sutra ili prekosutra jer planiram naručiti. Jos uvjek cekam da mi sjednu novci od disputea :) 

16 godina
neaktivan

Onda odluka pada na F1

15 godina
neaktivan

Ja isto planiram kupiti Coolpad F1. Imate li neku preporuku sa koje stranice uzet?

Nema veze sad 10$ sim, tam, bitno da je stranica provjerena i da stigne sigurno i sa tracking numberom da vidim gdje je ;)

Gledao sam ga na Banggood, al me brine ovaj podatak - Sold: 7. Samo? Ima li to kakve veze?

Evo linka:

http://www.banggood.com/Coolpad-F1-8297W-5-inch-MTK6592-1_7GHz-Octa-core-Smartphone-Silver-p-927232.html?currency=USD

16 godina
neaktivan

Vidim najviše preporučaju to2c.com. Ja ću ga od tamo uzet

13 godina
neaktivan

Prijatelj mi kupio Asus Zen 5 i neloš je mobitel dapače vrlo vrlo dobar i topla preporuka svima iako za istu cjenu moja moto G je mrvicu bolja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Prijatelj mi kupio Asus Zen 5 i neloš je mobitel dapače vrlo vrlo dobar i topla preporuka svima iako za istu cjenu moja moto G je mrvicu bolja.

Po cemu je bolja? Ne flejmam zato jer imam asusa nego ozbiljno pitam. Koliko vidim, G ima sporiji procesor, manje rama i slabiju kameru te manji ekran. Asus bi trebao preci na kitkat do kraja osmog, tako da im je OS isti.

16 godina
neaktivan
mcf kaže...
Horatio_Hornblower kaže...

Po cemu je bolja? Ne flejmam zato jer imam asusa nego ozbiljno pitam. Koliko vidim, G ima sporiji procesor, manje rama i slabiju kameru te manji ekran. Asus bi trebao preci na kitkat do kraja osmog, tako da im je OS isti.

hehe vjerojatno subjektivni dojam

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
14 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...

nemam ni najmanju namjeru branit taj efox,.......

...... već sam to rekao 10ak puta, iz tog shopa ima možda 6 mobitela koji su na skladištu u njemačkoj sve ovo drugo uopće ne treba gledati.

:)

Upravo 99% uređaja koji su na raspolaganju s njemačkog skladišta ne treba niti pogledati jer su šrotovi :)

TeleKineza
14 godina
neaktivan
dakok kaže...
udarnik60 kaže...nemam ni najmanju namjeru branit taj efox,.......

...... već sam to rekao 10ak puta, iz tog shopa ima možda 6 mobitela koji su na skladištu u njemačkoj sve ovo drugo uopće ne treba gledati.

:)

Upravo 99% uređaja koji su na raspolaganju s njemačkog skladišta ne treba niti pogledati jer su šrotovi :)

svjestan sam ja toga. uzeo sam iz te trgovine jer mi je mobitel trebao relativno brzo i jer su imali u njemačkoj mobitel karakteristika koje su meni odgovarale.

nije problem ni u shopovima ni u šrotu koji oni prodaju nego u ljudima koji misle da će sve dileme riješiti tako da postave pitanje u ovoj temi i onda očekuju opsežan odgovor a ni sami ne znaju što žele kupiti. npr prije nego sam kupio mobitel sam odlučio što želim od njega, a to su bili veliki ekran i 2gb rama. pa sam zatim pogledao kako se roota, jel ima temu na xda, koliko ima custom romova i proučio cijelu hrpu recenzcija na netu te tek onda odlučio potražiti shop u kojem ću ga kupiti. i onda staviš na papir koliko košta iz kine pa koliko košta, u mom slučaju, s tog efoxa pa zbrojiš dva plus dva i vidiš što je najbolje. a ne doći vamo i reći : TREBAM MOBITEL DO 123 DOLARA I 79 CENTI.

ali dosta o tome

18 godina

Je li tko ovdje možda naručio ili već dobio Doogee DG310 Voyager 2? Za 89$ je sasvim ok. Meni stiže ovih dana (ili tjedana, ovisi o carini) putem SG pošte.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan

Malo za one koji nemaju vremena proučavati ponude pa se zalijeću...

eblagus kaže...

Ja isto planiram kupiti Coolpad F1. Imate li neku preporuku sa koje stranice uzet?

Gledao sam ga na Banggood, al me brine ovaj podatak - Sold: 7. Samo? Ima li to kakve veze?

Naravno da ima. Banggood nevoljko prodaje kvalitetne uređaje jer je na njima mali profit.

Radije gura cubote, doogeeje i elephone koji izgledaju za 5 ali imaju loš hardver i softver u većini slučajeva.

Tu mu vjerojatno ostane bar pola prodajne cijene.

Razmisli malo.

Zašto ne bi kinezi kupovali sve te šrotove nego se prodaju u Europi i okolo?

Zar bi im se isplatilo izbjegavat domaće tržište i prodavat ih vani?

Prodaju ih vani jer su ne-kineski kupci neupućeni i biraju mobitele prema izgledu.

A sad kad je izašla priča o super kineskim mobitelima, sve prolazi. Samo da dobro izgleda i da nije skupo...

Zato banggood proda samo 7 komada odličnog mobitela.

Drugdje je obrnuta situacija.

Prave trgovine koje se bave samo kineskim mobitelima imaju malo drugačiju statistiku.

Chinatronic je npr. prodao preko 400 komada i ne prodaje "odrone"

TeleKineza

2 2 hvala 2
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Tražim neki mobitel ispod 90$ pa ako mi možete pomoći.

Zasad sam ovog našao pa mi ako bi mi reć je li je dobar:

http://www.pandawill.com/mini-s5-smartphone-mtk6582-45-inch-1gb-4gb-android-42-gps-3g-black-p89382.html

0 5 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice