"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.053.683
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Kiki-hr- kaže...

Pa nije mi bitan kriterij da mora biti kopija Samsunga, nego eto prvi je naletio :).

Slabo pratim ovu temu, pa ne znam koji su, eto najaktualniji kineski mobiteli na tržištu. Čuo sam za Xiaomi Mi3 i noviji Mi4, no to mi je trenutno malo skuplji rang.

Pa gledaj, neznam kakva je sada situacija ali čuo sam davno da su kod kineza fizicke tipke ona dolje na sredini dosta loše, da je bolje uzeti touch tipke. 

Ja bi ti preporučio Asusa zenfonea 5, pogledaj na to2c ponudu, navodno ima više verzija tj pogledaj tj razlikuju se po taktu procesora, po fizickoj memoriji, po ramu. 

Ako zelis jeftinije proči onda nečes požaliti ako uzmes onaj koji ima 1.6ghz, 1gb memorije, uglavnom pristojno ce raditi. Moj je koštao 930 kuna, ako ti nije to puno, onda toga naruči. Ako ne Asusa onda kupi Xiaomi :) 

17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Prošlo mi je kroz ruku nekoliko kineza. Prvo sam kupio slavnog Cubota GT99. Naručen s geekbuyinga i nije plaćen pdv. Imao sam ga manje od godinu dana. Dobro me služio, za 780kn koliko sam ga platio je bio dobar. Držao ga na stock romu jer sam s ostalima imao neke probleme, a kasnije mi se nije dalo ni isprobavati ako je nek bio dobar jer je stock bio solidan. GPS je uz fix radio solidno uz preciznost od 3,4 metra. Nisam imao nikakve probleme s njim što se tiče rada na koje su se žalili ostali sretnici koji su ga posjedovali. Baterija trajala dan uz prosječno korištenje, kamera sloidna, no to mi ionako nije bilo previše bitno. Naravno, kvaliteta izrade je očajna, stražnja maska je malo napukla (0.5cm) od samog korištenja, vjerojatno kad sam malo čvršće stisao telefon iako je stalno bio u silikonskom caseu i nikad nije pao. Sve u svemu, koliko para toliko muzike.

Bratu sam naručio u isto vrijeme Tronsmart TS7. Malo veći, ljepši i bolje kvalitete izrade, čvršći, robusniji (nasprem Cubota koplje iznad što se izrade tiče). Također naručen s  geekbuyinga. Plaćen pdv za njega. Malo je slabije pažen, dva puta pao i možda je do toga, a možda i ne, no otkazala je poslušnost power tipka nakon 8 mjeseci. Slanje une dolazi u obzir, kvar riješen kod nas u servisu. Popravak 70kn i radi kao nov. Što se tiče svakodnevnog rada nikakve primjedbe, također vrijedi koliko para toliko i muzike.

Za brata naručio nedavno Hongmi 1s, a par dana sam imao priliku koristiti i Mi3. Njihove recenzije imate ovdje na forumu. Mislim da je hongmi bestbuy telefon za oko 1000kn sa garancijom u EU. Pored njega mislim da ne treba razmišljati o drugim kinezima. A tko ima malo više novaca za 1800kn dobije top telefon Mi3. Izgleda skupo i elegantno, ima mana kako i svi no za te novce super telefon. O performansama ne treba trošiti riječi. Tko kupuje u toj klasi kineza na druge neka ni ne gleda. 

Prije par dana došao mi Jiayu G4S (2Gb/16Gb). Napravim recenziju za tjedan, dva dok bolje vidim mane i vrline.

Sve u svemu, tko kupuje kineze mora znati da je to određena vrsta kockanja. Garancija u Kini kao da ni ne postoji, a s druge strane cijena je primamljiva za ono što nude. 

3 1 hvala 0
13 godina
protjeran

pozz imam Elephone P8, još ga nisam poslao za kinu, mislim da ni neču jer mi se ne isplati. nakon onih nekih problema koje sam imao, nastali opet neki novi, touch gdje je tipka za "rikverc" nekada ne radi, i svaki puta ali baš svaki puta nakon poziva mob završi u postavkama/ vrijeme i datum.   znači zovem nekog ili neko zove mene, javim se i stavim ga na uho, ekran se gasi, nakon par sekundi odmaknem ga da vidim jel pri sebi mob, sve super, nastavim dalje pričat i nakon svakog poziva eto mobitel bude u postavkama za vrijeme, to isto mi se dešavalo i na gigabyte aku a1.. neznam kako je sa vašim kinezima ??

0 0 hvala 0
15 godina

Evo moj još malo i 30 dana čeka pitaj si Boga gdje. Vraća se s popravka

Nikad više yebena Kina...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
minarelli kaže...

pozz imam Elephone P8, još ga nisam poslao za kinu, mislim da ni neču jer mi se ne isplati. nakon onih nekih problema koje sam imao, nastali opet neki novi, touch gdje je tipka za "rikverc" nekada ne radi, i svaki puta ali baš svaki puta nakon poziva mob završi u postavkama/ vrijeme i datum.   znači zovem nekog ili neko zove mene, javim se i stavim ga na uho, ekran se gasi, nakon par sekundi odmaknem ga da vidim jel pri sebi mob, sve super, nastavim dalje pričat i nakon svakog poziva eto mobitel bude u postavkama za vrijeme, to isto mi se dešavalo i na gigabyte aku a1.. neznam kako je sa vašim kinezima ??

Stavi drugi rom...

13 godina
minarelli kaže...

pozz imam Elephone P8, još ga nisam poslao za kinu, mislim da ni neču jer mi se ne isplati. nakon onih nekih problema koje sam imao, nastali opet neki novi, touch gdje je tipka za "rikverc" nekada ne radi

Ako misliš na "back" strelicu, to je dosta čudno. Meni se to nikad nije desilo. Koju verziju Androida imaš gore?

minarelli kaže...

i svaki puta ali baš svaki puta nakon poziva mob završi u postavkama/ vrijeme i datum.   znači zovem nekog ili neko zove mene, javim se i stavim ga na uho, ekran se gasi, nakon par sekundi odmaknem ga da vidim jel pri sebi mob, sve super, nastavim dalje pričat i nakon svakog poziva eto mobitel bude u postavkama za vrijeme, to isto mi se dešavalo i na gigabyte aku a1.. neznam kako je sa vašim kinezima ??

Ovo se i meni dešava nekad. Čini mi se da je prestalo u zadnje vrijeme. Probaj podesiti postavke vremena i datuma.

14 godina
Gledala sam na wow shopu mobitele i u uzi krug su mi usli zopo 1000 i inew v8 (posto mi se neda zafkavati carinom,pdv itd)

Sad me zanima koji po vasem misljenju bolji od ta dva?? ili ipak neki treci uzeti do max 1800kn.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
Gledala sam na wow shopu mobitele i u uzi krug su mi usli zopo 1000 i inew v8 (posto mi se neda zafkavati carinom,pdv itd)

Sad me zanima koji po vasem misljenju bolji od ta dva?? ili ipak neki treci uzeti do max 1800kn.

šta imaš gledat kraj xiaomi mi3 na mobicity.co.uk, registriraj se ubaci u košaru i sve saznaš

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
14 godina
cola777 kaže...
Miki_16 kaže...

šta imaš gledat kraj xiaomi mi3 na mobicity.co.uk, registriraj se ubaci u košaru i sve saznaš

Rekoh max 1800kn a ne 2200kn :)

14 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
cola777 kaže...
Miki_16 kaže...

po srednjem tečaju HNBa mi3 košta 1884 kune. to što si ti lijen ili nešto drugo pa nisi sposoban pročitati zašto košta 1884 kune je drugi par rukava.

14 godina
neaktivan

mislim se izmedu cubot one i cubot x6,jeli imate kakve preporuke ili mozda neki drugi mobitel do 140€

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
udarnik60 kaže...
Miki_16 kaže...
cola777 kaže...
Miki_16 kaže...

po srednjem tečaju HNBa mi3 košta 1884 kune. to što si ti lijen ili nešto drugo pa nisi sposoban pročitati zašto košta 1884 kune je drugi par rukava.

ako ti se vrijeda vrijedaj nekog drugog a ne mene... pise meni 233£ a to pomnozi sa 9,45 kako pise na tecajnoj listi pa...vidi jel 1884

14 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

ako ti se vrijeda vrijedaj nekog drugog a ne mene... pise meni 233£ a to pomnozi sa 9,45 kako pise na tecajnoj listi pa...vidi jel 1884

ybg jasno je meni da istina boli, ali govorenje istine nije vrijeđanje. bilo bi divno i krasno kada bi se znao služiti opcijom search unutar ove teme pa bi shvatio zašto je istina to da si lijen i da taj mobitel zapravo košta 194 funte a ne 233. ali ako si se ti uvrijedio šta ja tu mogu.

16 godina
neaktivan

svako malo uljeti padobranac, kome je ljeno pročitati nekoliko stranica unazad, a kamo li otići na pokoji drugi forum

dak
14 godina
dak0001 kaže...

svako malo uljeti padobranac, kome je ljeno pročitati nekoliko stranica unazad, a kamo li otići na pokoji drugi forum

nisam ljena citati par stranica unazad, neg neda mi se pola vaših piz**** čitati jer često skrenete s teme itd...e pa ja kad sam usla na onu stranicu sinoc bio je oko 233 jer mi je Bjeli izbacio a ne CRNI...tako da sam dobro govorila bila..e ali nekom ovdje toliko dosadno pa se hoce svadati... i ne spustala se vise na nivo vas par tu...i hvala onim koji su mo pomogli.. :)

15 godina
neaktivan

stvar je da ne placas porez sa mobicity stranice, kad odaberes zemlju Croatia odma padne cijena na onu bez poreza, to im je greska koju svi iskoristavaju. jos ima i code za besplatan shipping, zaboravio sam kako ide al naces odmah na google.

1 0 hvala 0
15 godina
Djozaa kaže...

stvar je da ne placas porez sa mobicity stranice, kad odaberes zemlju Croatia odma padne cijena na onu bez poreza, to im je greska koju svi iskoristavaju. jos ima i code za besplatan shipping, zaboravio sam kako ide al naces odmah na google.

UKFSHIP je kod za besplatnu dostavu

robimarko@gmail.com
14 godina
znam za taj kod, bio je jedan ful ljubazan pa mi na PP rekao ali svejedno hvala :)

2 3 hvala 0
15 godina

Bio je ljubazan jer je shvatio da si zensko :)

14 godina
Blue2 kaže...

Bio je ljubazan jer je shvatio da si zensko :)

hahaha..

13 godina
neaktivan

Jel neko upoznat sa xiaomi redmi note,bio bih vam veoma zahvalan ako bi neko mogao  izneti  svoje misljenje o ovom mobilnom,hvala unapred

http://www.minideal.net/original-xiaomi-hongmi-note-redmi-note-enhanced-version-wcdma-mtk6592-octa-core-5-5-2gb-ram-8gb-rom-android-4-2-miui-v5.html

0 0 hvala 0
18 godina
Imam ga ja, sta te konkretno zanima o njemu? Koristim ga nekih 10 dana i za sada sve radi super osim kamere po noći jer daje pre svijetle slike ali možda se i to može podesiti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
tetreb kaže...

Jel neko upoznat sa xiaomi redmi note,bio bih vam veoma zahvalan ako bi neko mogao  izneti  svoje misljenje o ovom mobilnom,hvala unapred

http://www.minideal.net/original-xiaomi-hongmi-note-redmi-note-enhanced-version-wcdma-mtk6592-octa-core-5-5-2gb-ram-8gb-rom-android-4-2-miui-v5.html

Strpi se do 19.8 na Aliexpress bi trebala biti velika akcija baš tog modela.

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

Aliexpress i nije bas neka stranica koju bih dobronamjerno nekome preporucio za kupovinu tako skupe igrackice.. Idi bolje na provjereno, xiaomishop, minideal, ibuygou, itd..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
majdo kaže...

Aliexpress i nije bas neka stranica koju bih dobronamjerno nekome preporucio za kupovinu tako skupe igrackice.. Idi bolje na provjereno, xiaomishop, minideal, ibuygou, itd..

Do sada nikakvih problema s kinezima iz mog iskustva.

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
15 godina
tetreb kaže...

Imam ga ja.mobitel je best buy za te novce

13 godina
protjeran
DeniZg kaže...
minarelli kaže...

pozz imam Elephone P8, još ga nisam poslao za kinu, mislim da ni neču jer mi se ne isplati. nakon onih nekih problema koje sam imao, nastali opet neki novi, touch gdje je tipka za "rikverc" nekada ne radi

Ako misliš na "back" strelicu, to je dosta čudno. Meni se to nikad nije desilo. Koju verziju Androida imaš gore?

minarelli kaže...

i svaki puta ali baš svaki puta nakon poziva mob završi u postavkama/ vrijeme i datum.   znači zovem nekog ili neko zove mene, javim se i stavim ga na uho, ekran se gasi, nakon par sekundi odmaknem ga da vidim jel pri sebi mob, sve super, nastavim dalje pričat i nakon svakog poziva eto mobitel bude u postavkama za vrijeme, to isto mi se dešavalo i na gigabyte aku a1.. neznam kako je sa vašim kinezima ??

Ovo se i meni dešava nekad. Čini mi se da je prestalo u zadnje vrijeme. Probaj podesiti postavke vremena i datuma.

hmm pa postavke vremena i datuma su dobre,da bas na tu strelucu back mislim, ponekad oce zezat, mogu ju stiskat do sutra i nista, a popravi se kad zaključam i odključam zaslon   4.4 je verzija

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 0:36 (minarelli).
13 godina
Blue2 kaže...
tetreb kaže...

Imam ga ja.mobitel je best buy za te novce

Redmi Note nema FHD ekran, KitKat ni Gorilla glass.  

13 godina
minarelli kaže...
DeniZg kaže...
minarelli kaže...

minarelli kaže...

hmm pa postavke vremena i datuma su dobre,da bas na tu strelucu back mislim, ponekad oce zezat, mogu ju stiskat do sutra i nista, a popravi se kad zaključam i odključam zaslon   4.4 je verzija

Probaj staviti bolji ROM.

Na Elephone stranici je neki tip N2K1 moderator i radi odlične ROM-ove. Ja sam stavio neki njegov ROM i sve radi k'o zmaj.

Evo ti LINK. Tu sam ja ukratko napisao proceduru flashanja koju sam uspješno izveo preko recovery-a, jer flashanje sa raznim apliakcijama mi nikako nije išlo.

16 godina
neaktivan
majdo kaže...

Ti to iz svog lošeg iskustva ne preporučaš??  Na Aliju imaš i minideal, na kojoj su neke stvari jeftinije nego na njihovom matičnom webshopu.

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice