"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.605
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
peroko kaže...

sa xiaomi stranice

"When you purchase Xiaomi products or services, we’ll collect relevant personal information, including but not limited: delivery information, bank account, credit card information, bill address, credit check and other financial information, contact or communication records."

I onda se nastavlja "You are authorizing hereby, in the following cases, we are authorized to share your Personal Information with a third party without your consent"

https://i.mi.com/privacy_en.htm

Ha ha ha, Kinezi ti barem kažu da će te špijunirati i kopirati tvoje osobne podatke. NSA i slični američki kreteni nikada ništa ne govore. A rade.

Naročito u suradnji s Appleom i Samsungom.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 1:44 (Danyel).
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pročitaj ove linkove, kaže da stavljaju spyware koji im može slati podatke o tvojim porukama, pozivima i kontaktima u imeniku?!!! Ono wtf?!!!

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
peroko kaže...

Pročitaj ove linkove, kaže da stavljaju spyware koji im može slati podatke o tvojim porukama, pozivima i kontaktima u imeniku?!!! Ono wtf?!!!

Svi to danas rade, ne brini. Nažalost, tehnologija nije izmišljena radi dobrobiti mase. Tehnologija je prvenstveno namijenjena vojsci i vojska prije svih ima neku tehnologiju koju kasnije pušta u "promet", naravno, u dogovoru s Vladom. Mi potrošači kupovinom ovakvih uređaja zapravo financiramo njihov daljnji razvoj (vojni, svemirski programi ili pak posebni programi kontrole uma i čitave populacije), ali istovremeno smo i pod kontrolom "velikog brata", to više uopće i nije nikakva tajna. To nisu nikakve teorije ni SF, nažalost. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
18 godina

Ako te to toliko uzrujava najbolje da im javiš da si klinac od manje od 13 godina, kažu da će onda obrisati sve šta su od tebe pokupili {#}.

Mene najviše živcira šta mi sa tim njihovim šnjofanjem jedubandwidth - gadovi jedni!

16 godina
neaktivan
peroko kaže...
dakok kaže...

Uopće.

Ukucas NSA i iPhone i eto zanimljive literature...

sa xiaomi stranice

"When you purchase Xiaomi products or services, we’ll collect relevant personal information, including but not limited: delivery information, bank account, credit card information, bill address, credit check and other financial information, contact or communication records."

I onda se nastavlja "You are authorizing hereby, in the following cases, we are authorized to share your Personal Information with a third party without your consent"

https://i.mi.com/privacy_en.htm

Nije to jedini primjer http://thedroidguy.com/2014/06/popular-chinese-android-smartphone-malware-pre-installed-93764

https://blog.gdatasoftware.com/blog/article/android-smartphone-shipped-with-spyware.html

Dali se možda ovaj citat sa njihove stranice odnosi na podatke koje si ti kao kupac dao prilikom kupovine telefona? Mislim da se tu ne misli na podatke koje ima sam telefon dok ga ti koristis, pa da ih šalje. 

Ma ne znam, milsim, par stranica prije na ovoj temi sam i ja linkao članak sa gsmarene gdje piši kako Xiaomi skuplja podatke, nije da ti želim reć da si u krivu, samo komentiram.

14 godina
neaktivan

Šta se čudite kao pura dreku? Smartphon-i nisu tu da nama kao korisnicima olakšaju život, (iako se dogodi da u 80% slucajeva mobitel je pametniji od vlasnika).. Oni su tu da pomognu "velikima" pri skupljanju informacija..

Pa ne zna se tko više informacija skuplja, Samsung, Apple, Facebook, Google, Yahoo, itd, itd.. Sad odjednom se svi nasli zabrinuti oko Xiaomia.. Sad bi ga trebalo bojkotirati jer su prva firma koja je javno rekla da prikuplja informacije.. Oni barem kažu.. Pa pogledajte samo svi vi koji ste na androidu, kada instalirate Facebook sta mu sve morate dozvoliti da bi ga mogli instalirati..

Evo primjer Facebook aplikacije, direkt iz Trg. play.

A evo primjer Facebook messengera instaliranog na mobitel.. (kod mene su sve do jedne stavke blokirane, pa eto vidi čuda ništa mu to ne treba za rad, radi normalno)

Tko je tu lud? Zašto bi jedan messenger imao potrebu koristiti moju kameru bez mog znanja, ili kontralirati data vezu, ili koristiti mikrofon, znati stanje mobitela, lokaciju, imati pristup SMS-u, imati pristup MMS-u, slati SMS i MMS, imati pristup zapisima poziva, itd, itd.. To nikoga ne brine od vas svih tu velikih paničara? Sto je Facebook koliko god mi mislili da je u vlasnistvu Cukeberga, zapravo ga kontrolira Amerika i američke obavjestajne agencije.. Nikoga ne brine što kao dokaz na sudu za klevetu se doslovno može doći do transkripta vašeg inboxa s facebooka, iako ste isti taj račun obrisali prije par godina, a svi podatci se čuvaju trajno iako nam to nitko ne govori..

Sada je procurila prica s Xiaomi-em, svi ste se uzj**ali, a kad to radi Apple, ili Samsung, ili LG, HTC, to je sigurno za dobrobit čovječanstva i to vas ne treba sekirati što na kraju dana te iste podatke dobije CIA, NSA, itd.. Prvo se zapitajte oko bitnijih stvari kojima nas "velike" sile kontroliraju, pa tek onda se pocnite brinuti oko kineskih mobitela..

EDIT: Također ne govorim ja đabe da u novi kupljeni mobitel direkt iz kutije nikad se ne stavlja sim kartica, nego da se flasha na novo ROM, i fino ispocetka kad znas sta si instalirao, i sta si pobrisao, itd.. Drugacije je kad neki kinez sa To2c mi cacka po mobitelu i root-a ga za 3$ i instalira milijardu gluposti, drugacije se osjecam kad sve ja to napravim.. Danas je na Googleu dostupno doslovno kako napraviti lobotomiju u podrumu kuće, a di nece biti dostupan tutorial na koji nacin root-at telefon, itd, itd, jer se više manje sve to danas radi u 2 klika..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 11:32 (majdo).
Moj PC  
15 0 hvala 0
14 godina
majdo kaže...

A evo primjer Facebook messengera instaliranog na mobitel.. (kod mene su sve do jedne stavke blokirane, pa eto vidi čuda ništa mu to ne treba za rad, radi normalno)

S čime si blokirao te stavke.

14 godina

Meni je fascinantno da rade takav propust da actually čovjeka obavijeste o tome "Molim da nam date dopuštenje da ti rabimo kameru, bez obzira na bilo kaj"

Logično bi bilo da nikoga ne obavijeste o tome :) Pa da onda nitko ne zna što se događa.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Na uredjaju s MiUI-jem mozes blokirati stog god zelis, nekoj aplikaciji zabraniti pristup internetu i slicno.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
insan kaže...

S čime si blokirao te stavke.

MIUI ima permission manager, u kojemu za svaku aplikaciju pojedinacno mogu birati sta cu dopustiti sta necu da aplikacija koristi/radi..

guls kaže...

Meni je fascinantno da rade takav propust da actually čovjeka obavijeste o tome "Molim da nam date dopuštenje da ti rabimo kameru, bez obzira na bilo kaj"

Logično bi bilo da nikoga ne obavijeste o tome :) Pa da onda nitko ne zna što se događa.

Pa to i je ono najcudnije, sto nitko to ne cita, neo sti stiscu samo naprijed, da se aplikacija sto brze intalira.. I onda procitaju na internetu ovo i sad odjednom panika, a ovdje na fin i pristojan nacin rade sve to isto da nisi ni svjestan ako te to ne zanima malo vise..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan

Ne samo miui nego i drugi kineski romovi, npr. Baidu

i Lewa imaju opciju zaštite od svega I svačega.

Pa ti sad obozavaj aosp ili cm.

:)

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 12:01 (dakok).

3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
peroko kaže...

UPOZORENJE svima onima koji kupuju Xiaomi i slične kineske mobitele, izgleda da dolaze sa instaliranim softverom koji šalje podatke u kinu potajce.

http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002731.html

A ostatak bagre (Crapple, $ony, $amsung, LG, HTC, Nokia, M$...) su sveci. Kako da ne...

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan

Đabe ti bilokakva zaštita pa nemisliš valjda da če oni svoj softver blokirat? Koliko sam vidio na primjeru onog n9500 oni su to integrirali u am fimware mobitela, nije no neka aplikacija pa da ti to moš rootat i maknut. BTW više vjerujem jednom googleu nego jednom kinezu

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 12:29 (peroko).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ja sam kupio Leagoo Lead 3 koji dolazi s Androidom 4.4.2 (KitKat) i on ima isto to da aplikacijama mogu dozvolit/zabranit pristup samo kod mene izgleda malo drugačije.Jedino mi nedostaje da zabranim pristup internetu to kod mene nema. Instalirao sam 13 aplikacija i baš svaka od njih traži odobrenje da šalje MMS što mi je stvarno čudno. I ja sam blokirao sve i programi i dalje rade bez ikakvih problema.

Ja ne želim da me prisluškuju/prate ni Amerikanci ni Kinezi niti bilo koja tvrtka, pa ni ja ne turam nos u tuđe guzi_e, ne moraju ni onu u moju ;).

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
peroko kaže...

Đabe ti bilokakva zaštita pa nemisliš valjda da če oni svoj softver blokirat? Koliko sam vidio na primjeru onog n9500 oni su to integrirali u am fimware mobitela, nije no neka aplikacija pa da ti to moš rootat i maknut. BTW više vjerujem jednom googleu nego jednom kinezu

To je OK, većina ljudi su rasisti iako neće priznat

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

Nije uopče problem u rasi, nemoj izvrtati moju rečenicu, čini mi se ga je gugl transparentniji od kineza čist iz razloga jer google posluje po cijelom svijetu dok kinez prodaje mobitele drito iz kine pa mu moš stavit soli na rep

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 13:01 (peroko).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Kolega dakok je jedan od najkompetentnijih "kineziologa" i siguran sam da mu je kroz ruke prošlo mnogo kineza.

Možda bi samo napomenuo jednu stvar.Popularnost raznih no name kineza je proizašla iz dostupnosti tih uređaja i samim time većina nas nema ni prilike "vidjeti" što je u stvari popularno u Kini.

Počevši od par "znalaca" i agenata koji su se nametnuli kao veliki recenzenti i ekipi nahvalili plastikanere tipa Cubot ili elephone, pa do kineskih stranica Banggood, Pandawill itd , koji forsiraju prodaju onog što se nemože prodati u Kini, a opet nisu ni toliko loši.. Recimo doma imam Cubota agentgt99 koji radi sasvim dobro već godinu i pol. Ali naravno nema gps..Znači dobar ali...

Sad sam iskoristio priliku i prodao THLt11 i uzeo Xiaomi MI3. Jer želim bar nekakvu garanciju i dobar uređaj koji opet ne moram tražiti po Taobao ili ostalim originalnim kineskim stranicama.

ali mi nije palo na pamet kupiti htc ili sony. Jednostavno nisu toliko bolji i preskupi su.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina

Nažalost Elephone koji je došao do mene je stvarno loš i jeftin.

Da sam bio pametniji trebao sam si uzeti Doogee Valenciu DG800 od 105$ a ne Elephone P6i od 99$

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
Pozdrav ekipo :)
Ima za vas dva pitanja, nadam se da ce te mi i odgovoriti..

1. Vidim da u Tisak Media Doogee DG300 600kn na akciji, citala sam na mob.hr o njemu i sve, medutim zanima me i vase misljenje jel se isplati kupiti taj mob za te sitne pare i jel ima netko s njim od vas iskustva??

2. Imam LG Optimus G E975 medutim tipka home mi na njemu neradi (mada mi to nesmeta) ali svejedno sam se odlucila ga prodati, i sad mene zanima kojeg mi kineza preporucujete a da je donekle ko ovaj LG, jako mi bitna kamera posto stalno slikam i snimam, ostalo sve nebitno..nebih narucivala preko ebaya ili vec od kud neg sam mislila u hrv neki si kupiti, npr. preko wow shop, njuskala, chipoteke... Koji mi vi savjetujete??

Gospodin iz wow shopa mi reko da super kameru ima neki mob inew 8 ili vec kako...pa me zanima sto vikazete na to? jel ima ko taj mob? dojmovi?

Unaprijed hvala na odgovorima :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Našao sam nešto mnogo interesantno {#}

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/11627a2b

0 0 hvala 0
14 godina
Marinho_Sar kaže...

Našao sam nešto mnogo interesantno {#}

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/11627a2b

Po hardveru, a također i kvaliteti, taj Kingzone nema nikakve šanse u usporedbi s 1+1 i Mi3..

12 godina
neaktivan

ja bi sad uzeo ovaj Mi3 al' nema dual sim (što je meni standard, jedan sim za razgovore/SMS drugi za data connection)

nema gorilla glass zaštitu (nigdje veze :S ) - to je ono što mu fali da bi bio prvi pik kod mene...znam da će mi se ekran isparati za 2 mjeseca max, a to mi i nije baš želja :S

0 0 hvala 0
17 godina
Marinho_Sar kaže...

ja bi sad uzeo ovaj Mi3 al' nema dual sim (što je meni standard, jedan sim za razgovore/SMS drugi za data connection)

nema gorilla glass zaštitu (nigdje veze :S ) - to je ono što mu fali da bi bio prvi pik kod mene...znam da će mi se ekran isparati za 2 mjeseca max, a to mi i nije baš želja :S

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_3-5678.php

Protection: Corning Gorilla Glass 3
12 godina
neaktivan

{#} ovaj 'net je sra*e..jedni kažu nema i tvrde, povjerujem, pa se ispostavi da ima i ispadnem budala..hvala dečki!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Nažalost Elephone koji je došao do mene je stvarno loš i jeftin.

Da sam bio pametniji trebao sam si uzeti Doogee Valenciu DG800 od 105$ a ne Elephone P6i od 99$

Baš bed. A ne možes znati. Na youtube i na slikama svi oni izgledaju čist ok. 

15 godina
neaktivan

Molio bih ako netko ima kod za besplatni shipping iz mobicity-ja molio bih da mi pošalje poruku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki13 kaže...

Molio bih ako netko ima kod za besplatni shipping iz mobicity-ja molio bih da mi pošalje poruku.

UKFSHIP

17 godina
neaktivan
guls kaže...

Ne, finta je upravo u tome da te - legalno upozore. Tj., da te stave pred zid: ako ne želiš biti špijuniran, nećeš moći koristiti naše aplikacije. 

Dakle, ti im daješ, njima svima, dopuštenje da snimaju, kontroliraju i seciraju cijeli tvoj život. 

Što je samo dokaz da mi, krdo glupih ovaca, još i plaćamo da rade s nama što ih je volja. 

Primjera ima mnogo. Kod mnogih proizvođača mreža konstantno radi, a povremeno i kada je sve pogašeno u postavkama uređaji se sami znaju spajati na mrežu i slati podatke o tome koga ste zvali, koliko i na koje stranice ste išli (sve zbog "poboljšanja korisničkog iskustva", ofkors). Mnogi od njih to uopće i ne kriju već, poput gornjeg primjera sa aplikacijama, to sve lijepo navedu u onim sitnim ugovorima koje i ne čitamo.

Za početak diljem svijeta ljudi bi trebali tražiti od svih proizvođača PRAVO NA ROOTANJE UREĐAJA, odnosno preuzimanje potpune kontrole nad aparatom kojeg su pošteno platili.

Bilo je i nekakavih pokušaja pokretanja peticija za legalan root, ali sve je završilo na par stotina glasova (ili par tisuća iz cijelog svijeta) jer je masa, odnosno većina korisnika, potpuno amorfna, troma i priglupa. Takvi pristaju na sve, i zbog takvih sve ide u krasni k... po svijetu. Zbog takvih ameba nas može iskorištavati tko god hoće, raditi što god hoće, izbacivati iz kuća, slati u ratove, cijepiti, trovati GMO smećem pa i čipirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 18:19 (Danyel).
12 godina
neaktivan

E ljudi, nmgu nikako naci bug forum na tapatalku, moze mi netko pomoc

BF3: MicroGuyCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bug ne podržava tapatalk
robimarko@gmail.com
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice