"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.048.765
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Cudo jedno kako konstantno padate na

Xiaomi jeftikanere i cubot/doogee/elephone retaje.

TeleKineza

1 11 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Xiaomi bi mogao na svoje uređaje uredno nalijepiti Sony, Samsung ili HTC logo, dignuti cijenu za 50ak% i prodavati ih bez da bi itko ikada skužio o čemu se radi. Hardver i kvaliteta izrade su u rangu "brandova" a MIUI je odličan.

My name is Legion... For we are many!
18 godina
ONEPLUS ONE u Hrv - 3100kn

ONEPLUS ONE u Hrv (od 20.08.) - KLIK

3100kn 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 15:50 (djigibao).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
dakok kaže...

Šta ti radiš na ovoj temi onda? Imaš teme sa renomiranim proizvođačima koji će ti naplatit i marketing i prodat priču, a nas pusti ode da riskiramo sa kineskim "smećem". A to šta su ti Xiaomi, Cubot, Elephone i Doogee u istoj košari samo govori koliko znaš o tome. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
12 godina
neaktivan

Hehehehe vi i vaši prijedlozi :) što sad napraviti?

Asus Zenfon 5/6?

OnePlus ONE?

Elephone P8?

Kingzone KS1

Xiaomi Mi3?

Šta kupiti više? :/

Svaki ima određenu prednost i određenu manu, koliko sam primjetio, neki imaju gorila glass (što je po meni bitno, da ne izgleda ko da je proš'o rusku frontu), neki imaju veću cijenu, neki bolju kameru...stvarno sam laik za ovo, a možda čak nisam ni laik, samo sam se previše rasplinuo, želio bih naći taj neki optimum, a da imam siguran servis (ako mu se što desi).

Donji sam.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

tu je najbolji xiaomi mi3

13 godina
Marinho_Sar kaže...

Hehehehe vi i vaši prijedlozi :) što sad napraviti?

Asus Zenfon 5/6?

OnePlus ONE?

Elephone P8?

Kingzone KS1

Xiaomi Mi3?

Šta kupiti više? :/

Svaki ima određenu prednost i određenu manu, koliko sam primjetio, neki imaju gorila glass (što je po meni bitno, da ne izgleda ko da je proš'o rusku frontu), neki imaju veću cijenu, neki bolju kameru...stvarno sam laik za ovo, a možda čak nisam ni laik, samo sam se previše rasplinuo, želio bih naći taj neki optimum, a da imam siguran servis (ako mu se što desi).

Donji sam.

Prvo odluči koju dijagonalu hoćeš, pa onda sve ostalo.

Ako ti je 5" dovoljno, Xiaomi mi3 je najbolja kupnja od navedenih uređaja.

Ja osobno ne bih Asus jer mi je 720p ekran nekako "last gen". 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 16:20 (DeniZg).
12 godina
neaktivan

Vidiš nije loš ovaj Xiaomi Mi3.

Samo kakav mu je status sa servisom i tim? Jel china ili ima negdje bliže?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ONEPLUS ONE u Hrv - 3100kn
djigibao kaže...

ONEPLUS ONE u Hrv (od 20.08.) - KLIK

3100kn 

Jeftino, nema šta. 

S tim da već za 2400kn možeš kupiti novi, upakirani LG G2 sa računom i garancijom, koji je (treba li naglašavati?) daleko bolji smartfon. 

Jako "razumna" cijena za tog Kineza....

Kinezi, po meni, se isplate jedino do 1200kn. Kako reče kolega, parafraziram, već od 1200kn imaš novijih Samsunga S3, pa čak i da je godinu dana star, i to bih radije nego nekog jeftinog Kineza.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 16:40 (Danyel).
14 godina
Ajde prosvijetli nas sto je bolje od Xiaomija Mi3 koji kosta 1550kn? S3 je barem jednu, ako ne i dvije klase losiji uredjaj od njega i dodati 200-300kn vise za Mi3 je prakticki nista koliko se za tu razliku dobije.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Ajde prosvijetli nas sto je bolje od Xiaomija Mi3 koji kosta 1550kn? S3 je barem jednu, ako ne i dvije klase losiji uredjaj od njega i dodati 200-300kn vise za Mi3 je prakticki nista koliko se za tu razliku dobije.

Dakako, ima dobrih kineza, no to su u iznimke koje potvrđuju pravilo. U globalu ja ne bih riskirao zbog garancije (kad kupujete on-line iz Kine) koja je teško ostvariva ili se čeka jako dugo. A ako ih kupujete ovdje od naših preprodavača, potpuno su neisplativi zbog visoke cijene, pogotovo u odnosu na cijenu većih tvrtki iz oglasa. Moj osobni dojam i računica je da je kupnja kineskih mobitela poprilično neisplativa, pogotovo kad su skuplji kineski modeli u pitanju.

I prvenstveno sam uspoređivao OnePlus koji košta preko 3000kn sa recimo LG G2. Čak i ako ćemo gledati novi, iz trgovine, opet je G2 isplativiji (ista cijena, ali garancija i kvaliteta su na strani LG-a). A pogotovo ako kupujete preko oglasnika, gdje ima novih neotpakiranih G2 za 2400-2500kn.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
18 godina

One Plus One "Flagship Killer"

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...
dakok kaže...

Šta ti radiš na ovoj temi onda? Imaš teme sa renomiranim proizvođačima koji će ti naplatit i marketing i prodat priču, a nas pusti ode da riskiramo sa kineskim "smećem". A to šta su ti Xiaomi, Cubot, Elephone i Doogee u istoj košari samo govori koliko znaš o tome. 

Što ja radim na temi?

Paa, pokušavam educirati zainteresirane za kvalitetne kineske mobilne uređaje.

Odnosno dati besplatnu poduku potencijalnim kupcima kineskih mobitela.

Prvo skoči pa reci hop.

Xiaomi (čit. šjaomi) se probio do zapadnih ušiju prvenstveno zahvaljujući MIUI-ju i kvalitetnim uređajima u

višoj klasi.

Da bi se probio u domovini a i na zapad, izbacio je par jeftinih uređaja neloše kvalitete.

E sad, kako ovce padaju na bilo koji kineski mobitel zanimljive vanjštine ( cubot, doogee, iNew, elephone, kingnešto, tengda, itd...)

padaju i na imena.

Po običaju na samsung, iphone, sony, a istom logikom i sada na xiaomi.

U čemu je "problem" sa xiamijem?

Pa i nije neki problem osim da jeftini uređaji (razni hongmi, redmi) nisu na tragu mi1, mi2 serije, mi3...

U Kini ih kupci ne cijene toliko i nemaju softv. podršku poput skuplje braće.

Ako ne vjeruješ na riječ, mogu malo prokopati i dokumentirati navedeno.

Imaju kinezi i boljih uređaja od jeftinih hongmija/redmija (a da ne spominjem one gore retaje) za istu ili manju cijenu... 

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 19:24 (dakok).
12 godina
neaktivan

ooo prosvjetitelju, učitelju naš, povedi ovce na pravi put, mi samo upoređujemo specifikacije i gledamo yt recenzije.

:)

ako već znaš za te kineze koji su extra, da nam bar kažeš imena, što misliš o tome?

ili ćeš mudro šutjeti, želeći za sebe zadržati najbolje, a nas ismijavati jer "letimo" za xiaomijem, kingzone, zenfone, cubot itd koji su slični ovim super mega giga samsung/apple/nokia telefonima, ali manje cijene.

0 8 hvala 0
18 godina
moderator

Ekipa, imam prijedlog za vas. Vjerujem da ćete se složiti sa mnom da je ova tema strašno nepregledna i da je teško doći do željene informacije. Stoga mislim da bi bilo pametno napraviti temu s indeksom aktualnih modela raspoređenih po cjenovnim kategorijama i u tom indeksu (u prvoj poruci teme), uz neke osnovne specifikacije, staviti linkove na opširnije postove o dotičnom modelu (recimo vaše recenzije i sl.) unutar teme.

Dakle, da bude nešto tipa:

Smartfon do 100 dolara

* Model taj i taj (link), 450x960, 512 MB RAM-a, Android 4.2..., 

Smartfon od 150 dolara

* Model taj i taj...

Smartfon do 200 dolara...

* Model taj i taj...

Stariji modeli

* Model taj i taj...

Nepreporučljivi modeli

* Cubot GT99 - poluupotrebljiv GPS, neki primjerci se resetiraju na hladnome

U listi bi dakle bili aktualni modeli, koji bi mogli biti interesantni većem broju forumaša. Kad mobitel malo ostari, odnosno kad više ne bi bio toliko atraktivan, selio bi se iz svoje cjenovne kategorije u kategoriju Stariji modeli, dok bi Nepreporučljivi modeli sadržavala smartfone s poznatim problemima - uz svaki smartfon bi valjalo napisati što s njim nije u redu - isto bi valjalo napisati i uz modele u određenoj cjenovnoj kategoriji, npr. primijetio sam da kod iNew V3 YouTube trza (ne znam je li to ispravljeno) pa da čovjek koji razmišlja o tom modelu zna da će imati problema s YouTubeom pa da ga zaobiđe ako mu je to važno.

Predlažem da temu otvori netko tko to doista misli raditi, redovito je ažurirati (ako netko napiše novu recenziju unutar teme, da onda na nju stavi link u indeksu), jer ako odustane onda je ažurirati mogu samo moderatori.

Ovime bi se smanjio broj ponavljajućih pitanja i omogućio bi se lak pregled aktualnih modela, pogotovo onima koji ne znaju odakle bi počeli.

18 0 hvala 0
18 godina

Dobra ideja samo ne znam bili u praksi dobro izgledalo. Može se dobiti kriva slika o pojedinom modelu ako je onaj tko uređuje temu pristran, neki model izostavljen a dobri itd.

Neka u svakoj grupi bude po 5-10 mobitela, oni koji bi se mogli nabaviti u većini shopova a ne tražiti po ponekad nepouzdanim stranicama/tržnicama.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
18 godina
moderator
Ag008 kaže...

Dobra ideja samo ne znam bili u praksi dobro izgledalo.

Probamo, a ako ne funkcionira, lako se vratimo u ovaj kaos. {#}

Ag008 kaže...

Može se dobiti kriva slika o pojedinom modelu ako je onaj tko uređuje temu pristran, neki model izostavljen a dobri itd.

Onaj koji će to raditi se obvezuje da će to raditi pošteno, u suprotnom ga stiže moderatorska ruka. {#} Ako je neki model izostavljen, vjerojatno je izostavljen jer nije upoznat s njim ili mu nije pao na pamet ili tako nešto, a ne zato što bi osjećao animozitet prema tom modelu. Cijela poanta je da to bude dinamična lista - da zanimljvi novi modeli upadaju u listu, a stari modeli ispadaju kad više nema značajnog interesa za njima. Može zapravo biti prva poruka s aktualnim modelima, a druga poruka sa svima ostalim. Mogla bi zapravo postojati i lista novih modela koje još nitko nije probao - znači koji bi bili nepoznanica, a da u ovoj klasičnoj listi imamo samo modele koje je netko od forumaša fakat i probao i po mogućnosti napisao recenziju.

Može biti onako kako se dogovorimo, zbog toga su prijedlozi dobrodošli. Također, nadam se da će se javiti i koji dobrovoljac. {#}

Ag008 kaže...

Neka u svakoj grupi bude po 5-10 mobitela, oni koji bi se mogli nabaviti u većini shopova a ne tražiti po ponekad nepouzdanim stranicama/tržnicama.

Tako nekako sam i mislio, s tim sad kako spominješ shopove, bilo zgodno da se uz svaki model stavlja i link na konkretni model u popularnijim shopovima.

13 godina
neaktivan
Marinho_Sar kaže...

ooo prosvjetitelju, učitelju naš, povedi ovce na pravi put, mi samo upoređujemo specifikacije i gledamo yt recenzije.

ako već znaš za te kineze koji su extra, da nam bar kažeš imena, što misliš o tome?

ili ćeš mudro šutjeti, želeći za sebe zadržati najbolje, a nas ismijavati jer "letimo" za xiaomijem, kingzone, zenfone, cubot itd koji su slični ovim super mega giga samsung/apple/nokia telefonima, ali manje cijene.

:D

Priznajem. Uspoređivanje specifikacija i gledanje recenzija je znatno bolje od gledanja u 

grah ili natalne karte.

Problem je u tome što se oslanjate na malu korisničku bazu. Kako znati tko je od malobrojnih vlasnika pokvaren a tko 

subjektivan?

(sad je na redu Otkrivenje - Prvo poglavlje :D)

Uz zeru truda i asistenciju google prevoditelja, otiđeš na Taobao i JingDong i Tmall i pogledaš tjedne ili mjesečne prodajne statistike

i vidiš koji se uređaji najviše prodaju. Onda poviriš i na Detail.Zol ili PConline ili na Cnmo i vidiš kakve su ocjene za navedene uređaje.

Ocjene su obično od par desetaka do par stotina korisnika (manjim dijelom i simpatizera).

Zol je prilično strog pa za Hongmi/Redmi, 1s ili Note idu ocjene od 3.4 do 3.7 koliko me sjećanje još služi u ovim godinama.

Ako znamo da je sve preko 4 rezervirano za flagship uređaje onda ovo i nije tako loše, međutim ima i 

"kineza" s nešto boljim prosjekom (između 3.6 i 4) koji se ugl. prodaju u velikim količinama.

Ove gore uređaje koje si naveo kinezi skoro da i ne kupuju (cubot, kingzone, a tu je i doogee, elephone),

prvo zato što su praktički nepoznati unutar Kine, a uz to nemaju ni kineski mrežni certifikat (najveći dio).

Prodaju se u EU i okolici samo na račun zanimljivog dizajna i želje zainteresiranih da kupe jeftini i efektni kineski mobitel.

Prije su proizvođači hvatali kupce na račun klonova poznatih uređaja, a sada se biznis prebacio u domenu

prodavača koji uređaje stvarne vrijednosti od 50-ak dolara uvaljuju za 150.

Evo i par imena najboljih kineskih modela do 180 USD:

Huawei Honor 3C

Coolpad F1

Asus Zenfone 5

Dakele Small Cola (2GB)

Coolpad 7320

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 21:27 (dakok).
13 godina
neaktivan

Kakve li dileme, e.

2 xperia z
18 mi3
1 kingzone k1 turbo
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
dakok kaže...

Huawei Honor 3C

Coolpad F1

Asus Zenfone 5

Dakele Small Cola (2GB)

Coolpad 7320

yebote ti si extra pametan. kao u ovoj temi ovi modeli uopće nisu spomenuti i ti si nam sad otkrio toplu vodu.

Nisam ekstra pametan nego nisam sebičan.

Veliki broj ljudi samo poviri na temu i pobere informacije s jedne ili dvije posljednje stranice.

A pobere uglavnom info o šrotovima, jer su takvi češće na tapetu.

Ovo i ne pišem radi pametnih ljudi (kao što si ti :)), nego radi neupućenih čije akrobacije pročitam

ovdje svako malo...

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 21:54 (dakok).

7 2 hvala 3
12 godina
neaktivan
dakok kaže...
Marinho_Sar kaže...

:D

Priznajem. Uspoređivanje specifikacija i gledanje recenzija je znatno bolje od gledanja u 

grah ili natalne karte.

Problem je u tome što se oslanjate na malu korisničku bazu. Kako znati tko je od malobrojnih vlasnika pokvaren a tko 

subjektivan?

(sad je na redu Otkrivenje - Prvo poglavlje :D)

Uz zeru truda i asistenciju google prevoditelja, otiđeš na Taobao i JingDong i Tmall i pogledaš tjedne ili mjesečne prodajne statistike

i vidiš koji se uređaji najviše prodaju. Onda poviriš i na Detail.Zol ili PConline ili na Cnmo i vidiš kakve su ocjene za navedene uređaje.

Ocjene su obično od par desetaka do par stotina korisnika (manjim dijelom i simpatizera).

Zol je prilično strog pa za Hongmi/Redmi, 1s ili Note idu ocjene od 3.4 do 3.7 koliko me sjećanje još služi u ovim godinama.

Ako znamo da je sve preko 4 rezervirano za flagship uređaje onda ovo i nije tako loše, međutim ima i 

"kineza" s nešto boljim prosjekom (između 3.6 i 4) koji se ugl. prodaju u velikim količinama.

Ove gore uređaje koje si naveo kinezi skoro da i ne kupuju (cubot, kingzone, a tu je i doogee, elephone),

prvo zato što su praktički nepoznati unutar Kine, a uz to nemaju ni kineski mrežni certifikat (najveći dio).

Prodaju se u EU i okolici samo na račun zanimljivog dizajna i želje zainteresiranih da kupe jeftini i efektni kineski mobitel.

Prije su proizvođači hvatali kupce na račun klonova poznatih uređaja, a sada se biznis prebacio u domenu

prodavača koji uređaje stvarne vrijednosti od 50-ak dolara uvaljuju za 150.

Huawei Honor 3C

Coolpad F1

Asus Zenfone 5

Dakele Small Cola (2GB)

Coolpad 7320

Frende ja fakat ne znam po čemu su Huawei/Coolpad/Zenfone (koji je uzgred sa Tajvana, a ne Kine) i ostali, bolji od Xiaomi, Kingzone..
Ja sam se bio zalijepio za Zenfone, al' je u principu lošiji od Kingzone-a, jedino što ima tu marku. Moj frend je imao nekog Huaweia i raspao mu se.

Ako znaš neke high-end proizvode postavi nam imena, pa da ih tražimo (ovako poput Oneplus One).

Btw, čitao sam na netu ono MT6592 vs Snapdragon 800 i shvatio da ovaj prvi sucks :) moje isprike u tom domenu...Više jezgri ne znači bolji rad, jer nitko ne pravi aplikacije za višejezgreno korištenje. Snapdragon wins :) hmm..

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 22:13 (Marinho_Sar).
12 godina
neaktivan
krojex kaže...
MrSneakyGuyGaming kaže...

Evo ljudi naručio sam upravo Asus Zenphone 5 16GB sa Mobicity-a, iskoristio sam kod CF15 i narucio sam dva dodatka kako bi imao besplatnu dostavu (jeftinije mi je uzeti dva dodatka nego da placam dostavu 50$) Kada stigne, snimam review za youtube tako da cete moci vidjeti iz moje perspektive kakav je.

Super, samo mogao si iskoristit kod za besplatnu dostavu : UKFSHIP. Ja sam nekidan dobio svoj narućen s mobicity sa besplatnom poštarinom. Tj sa tim kodom.

Nije radio.

BF3: MicroGuyCRO
14 godina

Ne znam čemu ovakav stav prema čovjeku koji je dokazano najjači poznavatelj kineskih marki kod nas (ima svoj portal na kojima piše recenzije uređaja i testira ih svakodnevno + usputno zna informacije iz prve ruke što se događa u Kini).

Umjesto da se čovjeka posluša i malo razmisli o njegovim riječima, tu ga se opetovano neopravdano napada i ismijava. Obavijestio sam moderatora i molim da se tema nastavi u ugodnom tonu. Hvala

Fuck me I am famous.
Moj PC  
11 3 hvala 0
14 godina
Ekipa, te ideje o nekoj relevantnoj listi nisu lose, ali mislim da na kraju autor ne bi mogao izbjeci subjektivnost. Inace ovo sto je kolega dakok objavio do 180$, lista je ok, ali kad u jednadzbu dodate da treba uracunati PDV cijena ispada oko 1300-1400kn. A kad pogledamo da se za jos 150-250kn uzme u EU shopu Xiaomi Mi3 (dakle flagship), osobno bih radije izbjegao komunikaciju s kinezima i njihov after sale service, te isao na provjereno i sigurno, a uz to se dobije zvijer s hardverom kao i LG G2.
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
moderator
assassin.st kaže...
Ekipa, te ideje o nekoj relevantnoj listi nisu lose, ali mislim da na kraju autor ne bi mogao izbjeci subjektivnost.

Ne razumijem te stvari o subjektivnosti. Kolega bi poštivao prijedloge forumaša. Ako ne bi - zna se što slijedi.

assassin.st kaže...
Inace ovo sto je kolega dakok objavio do 180$, lista je ok, ali kad u jednadzbu dodate da treba uracunati PDV cijena ispada oko 1300-1400kn. A kad pogledamo da se za jos 150-250kn uzme u EU shopu Xiaomi Mi3 (dakle flagship), osobno bih radije izbjegao komunikaciju s kinezima i njihov after sale service, te isao na provjereno i sigurno, a uz to se dobije zvijer s hardverom kao i LG G2.

To možemo riješiti na način da se za mobitele izvan EU specificira cijena s PDV-om (može uz tu i cijena koja piše na sajtu, no da se u svakom slučaju u listi obavezno navede cijena s PDV-om). Isto tako onda da se za mobitele iz EU navodi cijena s dostavom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 22:59 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
Marinho_Sar kaže...

.......

Frende ja fakat ne znam po čemu su Huawei/Coolpad/Zenfone (koji je uzgred sa Tajvana, a ne Kine) i ostali, bolji od Xiaomi, Kingzone..
Ja sam se bio zalijepio za Zenfone, al' je u principu lošiji od Kingzone-a, jedino što ima tu marku. Moj frend je imao nekog Huaweia i raspao mu se.

Ako znaš neke high-end proizvode postavi nam imena, pa da ih tražimo (ovako poput Oneplus One).

Govoriš o brendovima a ja sam govorio konkretno o modelima koji su u vrhu prodaje/kvalitete u Kini.

Sorry ali ne obraćam puno pažnje na kineske modele iznad oko 200 USD jer mislim da nisu baš isplativi 

za nabavku iz Kine (problematična garancija)

Kad već pitaš, skuplji uređaji:

do 1500 yuana:

Coolpad 9976A (tacna :))

Hasee X60

Lenovo S939

ZTE Star 1

Nubia Z5s mini

Huawei Ascend P6

do 2000 yuana

Huawei Honor 6

Zopo Rookie

TCL S960

Pomp C6S

do 2500 yuana:

Meizu MX3

ZTE Grand S II

do 3000 yuana:

Vivo Xshot Elite

Vivo Xplay

Gionee E7

Huawei Ascend P7

Oppo Find 5

do 3500 yuana

Vivo Xplay 3s

Vivo Xshot Ultimate

Gionee E7 3GB RAM

Oppo Find F7

Nubia Z7

Nubia Z5s

Oppo N1

do 4000 yuana

Coolpad Grand 4

Nubia X6

HonPhone H1

Preko 4000 yuana:

Gemry James 29800 yuana

assassin.st kaže...
... Inace ovo sto je kolega dakok objavio do 180$, lista je ok, ali kad u jednadzbu dodate da treba uracunati PDV cijena ispada oko 1300-1400kn. A kad pogledamo da se za jos 150-250kn uzme u EU shopu Xiaomi Mi3 (dakle flagship), osobno bih radije izbjegao komunikaciju s kinezima i njihov after sale service, te isao na provjereno i sigurno, a uz to se dobije zvijer s hardverom kao i LG G2.

Naglasak je na DO 180 USD

Coolpad se npr. može kupit i za 157 USD što je sa svim troškovima oko 1100 Kn a Mi3 je izgleda upravo poskupio

Ima tu i drugih uređaja ali tih 4-5 su mi najsimpatičniji... :D

Coolpad 7320 je oko 137 USD... 

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 0:00 (dakok).
16 godina
neaktivan

UPOZORENJE svima onima koji kupuju Xiaomi i slične kineske mobitele, izgleda da dolaze sa instaliranim softverom koji šalje podatke u kinu potajce.

http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002731.html

Moj PC  
2 8 hvala 0
14 godina
A Apple i Google na prikupljaju informacije o korisnicima?
Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uopće.

Ukucas NSA i iPhone i eto zanimljive literature...

TeleKineza

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dakok kaže...

Uopće.

Ukucas NSA i iPhone i eto zanimljive literature...

sa xiaomi stranice

"When you purchase Xiaomi products or services, we’ll collect relevant personal information, including but not limited: delivery information, bank account, credit card information, bill address, credit check and other financial information, contact or communication records."

I onda se nastavlja "You are authorizing hereby, in the following cases, we are authorized to share your Personal Information with a third party without your consent"

https://i.mi.com/privacy_en.htm

Nije to jedini primjer http://thedroidguy.com/2014/06/popular-chinese-android-smartphone-malware-pre-installed-93764

https://blog.gdatasoftware.com/blog/article/android-smartphone-shipped-with-spyware.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 1:44 (peroko).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice