"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.522
|
čitano: 7.045.966
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pod Anatutu reportom ili CPU-Z pogledaj koji hardver ima taj "original samsung" i vjerojatno će biti riječ o MTK proceosru tj. kineskom klonu.

Takve mobitele se ne kupuje.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
nevermore2014 kaže...

ja danas kupio na njuskalu nasao samsung galaxy s4 bijeli potpuno kao nov bez ijedne crtice za 1400kn. bio je 1600 on trazio ja rekao moze li 1400 on kaze moze :) i jesam li prosao odlicno ??????

Nisi li upravo ti na prošloj stranici napisao "tj zasto bi netko placao nesto samo radi imena koje nosi i radi marketinga." i onda kupio Samsunga... i to još kopiju? Pa zašto ako smijem pitati? Očito je da ti je ime bitno, jer za 1400kn možeš dobiti "vrhunski" kineski uređaj. Baš me zanima zaplet i rasplet ove priče.

Fuck me I am famous.
11 godina
neaktivan

nije kopija prilikom kupovine sam sam provjeravao imei kod takodjer sam skinuo antutu benchmark i jos neke programe na mobitel kojima se provjerava jeli orginal . tako da sam dobio orginal za te pare. pa mislim to je realna cijena. on je trazio 1600 ja sam dosao autom po mobitel malo mi je spustio cijenu radi goriva rekao 1450 pa kad sam dosao je uzeo 1400. 

11 godina
neaktivan

ja sam u ovom slucaju dobio mobitel ispod svih cijena tako da se isplati :)  pogledao sam u cpuz i antutu i snapdragon 600 je pozz

11 godina
neaktivan

nije kineski . provjerio sam sve kazem i imei kod odma to sam prvo. pa kasnije antutu i genuine program za otkrivanje fejkova.snapdragon 600 je . prosao sam odlicno to priznam ali nemoze se svaki dan tako proc priznam imao sam srece. momak je ok trebali mu novci i eto tako mi spustio cijenu inace je dalmatinac oni negledaju u 50kn. kaze covik evo ti 50kn nazad popij pice :)

14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Pa kako to da nisi za te novce kupio Mi3 koji je vrhunski uređaj, ili dodao malo pa uzeo OnePlusOne? Nego uzimati brand name Samsunga koji je "precijenjeno smeće i tisuće ljudi su nezadovoljni s njime"? To mi nije jasno, pobornik kineza, a kupuje brandove :)
Fuck me I am famous.
Moj PC  
2 5 hvala 0
14 godina
assassin.st kaže...
plavi83 kaže...
minarelli kaže...

eto, kažu kinezi da im pošaljem mob nazad :(  kaj sad? kak se to šalje? kakva je procedura sa PDVom opet kad se mob vrati?  isplati li mi se opče to slati nazad ili da zažmirim na tih 1800kn kolko me sveukupno koštao i kupim nešto kod nas ?

no najbitniji dio je da to šalješ iz pošte u Branimirovoj gdje zatraži tamo tetu da popuniš obrazac CN 23 (carinska deklaracija) i slobodno zatraži da ti ona pomogne pri popunjavanju...naravno uz taj obrazac potrebna ti je i dokumentacija (račun i carinskidokument) gdje je prikazano da si platio PDV...također na tom obrascu navedi da šalješ mobitel na servis i da je PDV već plaćen...popunjavanjem tog dokumenta ti je mobitel uveden u knjigu izvoza i kada ti se bude vraćao PDV više nećeš morati platiti...pri slanju ćeš dobiti i tracking number, a paket u Kinu dođe kroz tjedan dana....

Nepotreban dio, ovo više ne vrijedi. Ako mu ga zaustave na povratku nema šanse da izbjegne plaćanje PDV-a.

Ja sam svog slao u Kinu, ali tada još nisam znao za ovaj obrazac, pa sam na kraju izbjegao plaćanje PDV-a za svoj mobitel makar su ga zaustavili na carini...tada me čovjek iz carine, kada sam mu objasnio da sam slao mobitel na servis i da sam PDV već platio, tražio izvoznicu za taj isti mobitel...kada sam mu objasnio da sam kontaktirao i carinu i postu prije samog slanja mobitela u kinu i da mi nitko nije rekao da postoji dokument "izvoznica" koji bih ja trebao popuniti, nisu mi naplatili PDV...tako da ovo da ovaj tvoj komentar ne stoji...

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
11 godina
neaktivan

mi3 je 2000kn sa troskovima i dosadan si lik samo pametkujes po formumu 

11 godina
neaktivan

a one plus one je oko 2400kn sa troskovima. 

14 godina
nevermore2014 kaže...

mi3 je 2000kn sa troskovima i dosadan si lik samo pametkujes po formumu

Mi3 je 1550kn, koja kuna gore dolje, niti blizu 2000kn

Inače, ne razumijem zašto ne koristiš opciju EDIT, od zadnjih 8 postova 5 je tvojih i to dva puta double i triple postaš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 12:24 (assassin.st).
11 godina
neaktivan

losa ti je matematika di si ti isa u skolu a di su troskovi pdva jos na to ? i carine . izadje to oko 2000 sa troskovima. mada sam ja ovaj samsung kupio jer znam da ga mogu prodat jer zivim u susjednoj bih gdje su cijene malo vece nego u hrvatskoj. prodam ga zaradim lijepo 600kn i sta me briga :) naravno da cu uzet one plus one 

14 godina
nevermore2014 kaže...

losa ti je matematika di si ti isa u skolu a di su troskovi pdva jos na to ? i carine . izadje to oko 2000 sa troskovima. mada sam ja ovaj samsung kupio jer znam da ga mogu prodat jer zivim u susjednoj bih gdje su cijene malo vece nego u hrvatskoj. prodam ga zaradim lijepo 600kn i sta me briga :) naravno da cu uzet one plus one

III. gimazija Split (MIOC), teško da mi možeš doći blizu što se matematike tiče, tako da se nemoj blamirati.

Nema PDV-a na mobicityju, barem što se tiče tiče HR, i to govorim iz osobnog iskustava.

14 godina
neaktivan
nevermore2014 kaže...

Nemoj onda pricati globalno gledajuci, mješaš kruške i jabuke.. Jer prvo i prvo ako cemo generalizirati, ovo je HR forum, i vise manje sve se svodi na pitanja vezana za carinu za posiljke koje dolaze u Hrvatsku.. Korisnici koji trebaju pomoć a iz druge države su naglase odakle su i ako netko zna kakva je procedura odgovori..

Drugo, u BIH je davanje na orginalnu cijenu oko 30% od ukupne cijene uređaja ukoliko mobitel ide preko Mostarske pošte carinjenja, što će reći za više manje za sve stanovnike Federacije BIH, i šanse za izbjegavanje PDV-a su vam minimalne, minimalnije nego u Hrvatskoj..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 13:47 (majdo).
17 godina
guls kaže...
Pa kako to da nisi za te novce kupio Mi3 koji je vrhunski uređaj, ili dodao malo pa uzeo OnePlusOne? Nego uzimati brand name Samsunga koji je "precijenjeno smeće i tisuće ljudi su nezadovoljni s njime"? To mi nije jasno, pobornik kineza, a kupuje brandove :)

Pa kako ti čovječe ne kužiš.. Dečko je dobio odličan telefon za 1400 kn!! A ne za 2400! Jel sad kužiš?{#}

Pa cijela poanta priče je da je samsung preskup!!!!!!!!!!!!

Halo!!!!

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
red_bull kaže...

Pa kako ti čovječe ne kužiš.. Dečko je dobio odličan telefon za 1400 kn!! A ne za 2400! Jel sad kužiš?{#}

Pa cijela poanta priče je da je samsung preskup!!!!!!!!!!!!

Halo!!!!

Nemoj se živcirati, nije dobro za zdravlje. Previše uskličnika ne pridonosi ničemu na ovoj temi.

Dečko je napravio odličan posao i mogu samo reći "go for it". Samo, eto, očekivao sam da će kupiti moćan kineski stroj, s obzirom na odvjetničke sposobnosti :)

Fuck me I am famous.
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Nemoj se živcirati, nije dobro za zdravlje. Previše uskličnika ne pridonosi ničemu na ovoj temi.

Dečko je napravio odličan posao i mogu samo reći "go for it". Samo, eto, očekivao sam da će kupiti moćan kineski stroj, s obzirom na odvjetničke sposobnosti :)

a da ti majstore malo oladiš i odeš s ove teme? zadnjih par stranica su samo gluposti koje si većinom ti izazvao.

svi mi kužimo da ti se ne sviđaju kineski mobiteli i da vodiš neki križarski rat protiv njih, a sad si još zapeo tu za nekog jadnika sa jakom lošim trolanjem. prošetaj malo, udahni zraka i boli te ona stvar što netko kupuje. tebi ni u džep ni iz džepa(jedino ako radiš za neke od ovih za koje se boriš).

14 godina
udarnik60 kaže...

a da ti majstore malo oladiš i odeš s ove teme? zadnjih par stranica su samo gluposti koje si većinom ti izazvao.

svi mi kužimo da ti se ne sviđaju kineski mobiteli i da vodiš neki križarski rat protiv njih, a sad si još zapeo tu za nekog jadnika sa jakom lošim trolanjem. prošetaj malo, udahni zraka i boli te ona stvar što netko kupuje. tebi ni u džep ni iz džepa(jedino ako radiš za neke od ovih za koje se boriš).

Mene može potjerati jedino moderator.

Ja ne izazivam gluposti, već su gluposti djetinjaste reakcije na moje komentare koji očito diraju u srce fanboyizma u ovom dijelu foruma. A moji komentari svi drže vodu i nijedan nije lažan, neistinit ili uvredljiv. Dok odgovori na te komentare sadrže bijes, uvrede i nepristojno izražavanje, što će biti sankcionirano.

Ne trolam, ne flejmam, ne spamam. Poštujem pravila foruma.

Meni se kinezi sviđaju. Da mi se ne sviđaju, ne bi kupio 20 kineza sebi i firmi. Ne sviđa mi se njihov odnos prema kupcu i njihovo "jamstvo", a nekad i lažno prikazane performanse i marketing, ali danas to više manje svi rade. I na to upozoravam ljude. 

Tako je, ni meni u džep ni iz džepa. No stojim kod toga da smijem reći svoje mišljenje na javnom forumu, pritom poštivajući pravila.

Ja se dovoljno šećem i imam dovoljno zraka, mislim da bi trebao upozoravati one koji vrijeđaju mene, jer ja ne vrijeđam nikoga i ne trebam se smirivati. Osim ako nisi pristran onima koji vrijeđaju.

Fuck me I am famous.
16 godina

Nitko nije razmisljao da nije to ukradeni mobitel? ( Taj S5 ) jer za tako nisku cijenu ne mozes flagship kupiti.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
lumia... nista nemoze prejebat nokiin fotic.
R33mba#2892
17 godina
guls kaže...
udarnik60 kaže...

Mene može potjerati jedino moderator.

Ja ne izazivam gluposti, već su gluposti djetinjaste reakcije na moje komentare koji očito diraju u srce fanboyizma u ovom dijelu foruma. A moji komentari svi drže vodu i nijedan nije lažan, neistinit ili uvredljiv. Dok odgovori na te komentare sadrže bijes, uvrede i nepristojno izražavanje, što će biti sankcionirano.

Ne trolam, ne flejmam, ne spamam. Poštujem pravila foruma.

Meni se kinezi sviđaju. Da mi se ne sviđaju, ne bi kupio 20 kineza sebi i firmi. Ne sviđa mi se njihov odnos prema kupcu i njihovo "jamstvo", a nekad i lažno prikazane performanse i marketing, ali danas to više manje svi rade. I na to upozoravam ljude. 

Tako je, ni meni u džep ni iz džepa. No stojim kod toga da smijem reći svoje mišljenje na javnom forumu, pritom poštivajući pravila.

Ja se dovoljno šećem i imam dovoljno zraka, mislim da bi trebao upozoravati one koji vrijeđaju mene, jer ja ne vrijeđam nikoga i ne trebam se smirivati. Osim ako nisi pristran onima koji vrijeđaju.

Ajde se onda odluči.

Voliš li ili ne kineze(mobitele)? Kupio si ih 20. Zašto nisi kupio 20 samsunga?

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
red_bull kaže...

Ajde se onda odluči.

Voliš li ili ne kineze(mobitele)? Kupio si ih 20. Zašto nisi kupio 20 samsunga?

Imamo, još uvijek, jedno desetak Samsunga i Huaweia. I Applea. 

Svaki ima prednosti i mane, počevši od Nokia, Sonya, Samsunga preko THLa Zopota Xiaomija itd. No jedna mana koja je nama ostavila velike gubitke novca i živaca je - jamstvo. I komunikacija s kinezima. I to je to. Simple as that.

Fuck me I am famous.
12 godina
neaktivan

Evo ljudi, meni danas došao Xiaomi Mi3. Naručen bio 27.07.2014. i plaćen PayPalo-om. Skroz je bio Out-Of-Stock. Ali nakon nekoliko chatova sa korisničkom podrškom MoiCityja, u ponedjeljak sam dobio informaciju da je mobitel poslan sa DHL-om.

Odmah nakon tog pošiljka je bila "Dispatched" i dobio sam tracking number. Danas oko14h sam dobio pošiljku. Da jučer nije bio praznik, još jučer bi dobio pošiljku. Uglavnom extra brzo kad DHL preuzme. Znači sve preopruke što se tog tiče.

Mobitel na prvi pogled jako čvrst, sve dobro pričvršćeno, ništa ne klapa, ali ni nemože jer se uopće ne rastavlja, tj baterija se ne može vaditi, a sim katica ide u malu ladicu s gornje strane. Čim sam ubacio karticu (tomato), bez problema je našao mrežu.

Nakon toga se spojio na kućni Wi-fi brzinom munje te odmah našao MIUI update, tj 4.4.2 verziju. nakon uspješnog instaliranja, bio je još jedan manji update odmah nakon toga. Prvi dojmovi su odlični i za 1600kn mislim da mu nema ravnog.

Nakon LG 4X HD preći na ovo, kao da sam dobio na euro jackpotu. Ako nekog nesto posebno zanima, slobodno pošaljite PM.

Vidjet cu nakon nekoliko dana korištenja kako se ponaša u svakodnevnom radu, pa nešto dalje napišem od dojmova.

5 1 hvala 5
14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
plavi83 kaže...
minarelli kaže...

eto, kažu kinezi da im pošaljem mob nazad :(  kaj sad? kak se to šalje? kakva je procedura sa PDVom opet kad se mob vrati?  isplati li mi se opče to slati nazad ili da zažmirim na tih 1800kn kolko me sveukupno koštao i kupim nešto kod nas ?

no najbitniji dio je da to šalješ iz pošte u Branimirovoj gdje zatraži tamo tetu da popuniš obrazac CN 23 (carinska deklaracija) i slobodno zatraži da ti ona pomogne pri popunjavanju...naravno uz taj obrazac potrebna ti je i dokumentacija (račun i carinskidokument) gdje je prikazano da si platio PDV...također na tom obrascu navedi da šalješ mobitel na servis i da je PDV već plaćen...popunjavanjem tog dokumenta ti je mobitel uveden u knjigu izvoza i kada ti se bude vraćao PDV više nećeš morati platiti...pri slanju ćeš dobiti i tracking number, a paket u Kinu dođe kroz tjedan dana....

Nepotreban dio, ovo više ne vrijedi. Ako mu ga zaustave na povratku nema šanse da izbjegne plaćanje PDV-a.

Više ne vrijedi?

Negdje sam pročitao i kako od 6. mjeseca važe nova pravila za RMA slanje natrag u Kinu.

Kao, mora ići preko špeditera (450 kn?), ne može više direktno.

Imaš kakav info o tome?

14 godina
neaktivan
krojex kaže...

Evo ljudi, meni danas došao Xiaomi Mi3. 

Imas komplet temu o MI3-u, pa ukoliko budes imao kakvih nejasnoca i pitanja slobodno se tamo mozes javiti.. ;)

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina
moderator

Držite se teme i prestanite s nepotrebnom raspravom.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

ako je to tako onda je to dobra kupovina . inace prodao sam vec danas ovaj samsung i narucivam mi3 sa mobcitija :) mozes li mi rec kojom postom salju jeli moram dat podatke od kucne adrese ili ? 

11 godina
neaktivan

o cemu ti pricas sad samo sam rekao da sam kupio u hrvatskoj na njuskalu mobitel povoljno s4 za 1400kn a moja stvar je sto sam ga ja prodao u bih za vece novce . ja ovdje nepspominjem nikakvu carinu za bih i te gluposti ni mostarsku postu carinjenja o cemu ti uopce pricas ? ja narucivam mobitele na hrvatsku adresu LOL

14 godina
neaktivan
nevermore2014 kaže...

o cemu ti pricas sad samo sam rekao da sam kupio u hrvatskoj na njuskalu mobitel povoljno s4 za 1400kn a moja stvar je sto sam ga ja prodao u bih za vece novce . ja ovdje nepspominjem nikakvu carinu za bih i te gluposti ni mostarsku postu carinjenja o cemu ti uopce pricas ? ja narucivam mobitele na hrvatsku adresu LOL

Djecace koliko ti godina imas uopce? Puštaju te roditelji samoga na internet? Pricam o ovome:

nevermore2014 kaže...

losa ti je matematika di si ti isa u skolu a di su troskovi pdva jos na to ? i carine . izadje to oko 2000 sa troskovima. mada sam ja ovaj samsung kupio jer znam da ga mogu prodat jer zivim u susjednoj bih gdje su cijene malo vece nego u hrvatskoj. prodam ga zaradim lijepo 600kn i sta me briga :) naravno da cu uzet one plus one 

Kome više lažeš, sebi ili forumašima koji ovo citaju u nadi da nekog boli brige? U ovome citiranom postu si naglasio da živiš u BIH i tamo prodaješ navedeni mob koji si kupio jer su tamo cijene malo vece.. I također si komentirao post iznad toga da je MI3 sa svim troškovima 2000 kn, što je taman nekako ta cifra koju dobiješ ako mob narucis u BIH, i sad odjednom pricas da narucujes mobitele na HRV adresu..

I pocni koristiti editiranje i citiranje, na svaki tvoju por jos je ispod 10 novih bezveze!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 22:45 (majdo).
11 godina
neaktivan

nisam znao da se neplaca pdv ako se kupuje iz gb

14 godina
nevermore2014 kaže...

nisam znao da se neplaca pdv ako se kupuje iz gb

Ne plaća se PDV kad se naručuje s mobicityja, nije to praksa iz GB..

Napisano na forumu već 68 puta..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice