"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.522
|
čitano: 7.045.642
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

Meni je prije par dana došao Elephone p6i. Još ga moram detaljno isprobati prije recenzije i nekih konačnih opažanja.

No ja ne volim mobitele kojima se mora mijenjati rom da bi nešto radilo. A elephone je jedan od njih, GPS mu uopće ne radi. Pokazuje kao da "vidi" 14 satelita, ali svi imaju vrijednost 00.

MTK fix mi nije pomogao.

Meni na Elephone P8 hvata u dvije sekunde. 

14 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Jedino se Xiaomi kao cupa, ali spija ko velki.

Nemaš brige za to.

Bili su dodali update 30.7. na kraju tog žutila od članka.

Kao, pitali su Xiaomi, nakon što su iskonstruirali cijelu teoriju zavjere o svemu.

Ovi su im objasnili kako imaju svoj cloud servis za Mi korisnike. Tko koristi, očigledno mu sve ide u cloud. Ko na dropboxu, iCloudu i ostalima.

Podaci koje Xiaomikao dobiva su bili neki u svezi signala i ponašanja moba.

Još uvijek podešavaju algoritam switchanja 3G-2G na RedMi 1S. Novi je sustav, Snapdragon umjesto MTK, pa se još tweaka.

Ukratko, nema špijuniranja nego su prikupljali klikove uznemirenih korisnika {#}

Sasvim deseta stvar je ako neki od prodavača flasha svoj firmware s nekim malwareom prije nego ga pošalje kupcu.

Zato su iskusniji forumaši ovdje preporučili reflash pouydanim ROM-om kad ti stigne mob.

Ima na forumu i tema za Xiaomi. @pasko505 je dosta napisao iz vlastitog iskustva, a sudjeluje i na stranim MIUI forumima.

11 godina
neaktivan

zasto govoris ljudima pogresne informacije nije 160 funti to je bez pdva nego je 193 funte. 

16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Imam Neo 003 2Gb koji bih proslijedio ženi a sebi bih uzeo nešto novo i bolje{#}. U zadnje vrijeme nisam pratio tržište pa molim neku preporuku, uvjet je samo da podržava 3g na 900 Mhz.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Coolpad f1

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 16:42 (dakok).

2 1 hvala 0
14 godina
nevermore2014 kaže...

zasto govoris ljudima pogresne informacije nije 160 funti to je bez pdva nego je 193 funte. 

Ma placa se PDV, neka neinformirani ostanu takvi.
13 godina
neaktivan

Da li je netko naručivao http://www.pandawill.com/feiteng-h9500-smart-phone-android-42-mtk6589-quad-core-50-inch-hd-ips-screen-50mp-front-camera-white-p72955.html ?  Pa da malo opiše svoja iskustva...

Ovo mi je drugi kinez kojeg narucujem a po specifikacijama je skoro isti kao ovaj: http://www.pandawill.com/wmcc-x5-smartphone-android-42-mtk6589-quad-core-50-inch-hd-screen-3g-white-p88474.html koji sam prosli puta narucio i bio zadovoljan...

Edit: naručio sam ga ipak pa ćemo vidjeti :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 21:23 (ivanmadridista).

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
mkm kaže...

Danas sam dobio poziv sa carine za dostavu računa i PCP broj, dostaviti mailom ili faxom. Zanima me dali to mogu dostaviti osobno u poštu u ZG u Branimirovoj, odmah tamo platiti pdv i reuzeti paket ili treba čekati da ga oni pošalju poštom i pdv platiti poštaru? Gledam po forumima, navodno im treba do 14 dana nakon zaprimanja računa da ga pošalju poštom na krajnju adresu.

Zna li itko pouzdano? Mogu li ga sam podići???

18 godina
David87 kaže...
Patrick_cro kaže...

Neznam kako je nestao moj post. Uglavnom kupljen Xiaomi Redmi note Wdcma verzija 3g na 900/2100 Mhz pa ako nekog zanima nešto u vezi moba neka slobodno pita.

Naručio preko official stranice Xiaomi , dobije se verzija sa 6592 na 1.7 Ghz i 2gb rama 8 Roma (iskoristivo nekih 6Gb).

Po meni bolja opcija Mi3 sa Mobicity-a za 160 funti + kupon za besplatnu dostavu

Ja naručio danas {#}

Out of stock je vec duže vrijeme. Prošlo je dobrih 20 dana od toga i nema promjene tak da bolje ih kontaktiraj pa vidi kada i ako ce ga dobiti. Meni se nije dalo čekati pa sam uzeo direktno sa Xiaomishopa Redmi Note. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
David87 kaže...

Po meni bolja opcija Mi3 sa Mobicity-a za 160 funti + kupon za besplatnu dostavu

Ja naručio danas {#}

Out of stock je vec duže vrijeme. Prošlo je dobrih 20 dana od toga i nema promjene tak da bolje ih kontaktiraj pa vidi kada i ako ce ga dobiti. Meni se nije dalo čekati pa sam uzeo direktno sa Xiaomishopa Redmi Note. 

Zato sto sve sto dodje se rasproda iste sekunde, odnosno, ljudi naruce i cekaju svoj primjerak a oni nikako ne mogu stvoriti zalihe.. Iako je stajalo da je out of stock cijelo vrijeme, od dana narucivanja do kad mi je stigao je proslo 12 dana.. 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan

evo za sve ljubitelje kamera na mobitelima definitivno najbolji mobitel sa kamerom ispod 200 dolara http://www.mobilni.info/tcl-memeda-4g-p728m-novi-smartfon-s-8-jezgrenim-procesorom/ ima sony imx 214 senzor to je najnoviji senzor koji ima samo u najboljim mobitelima poput oneplus one itd. decki cim izadje ovaj mobitel u prodaju navalite :) zasad ga ima kupit samo u kini na njihovim stranicama 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

takodjer ako netko zna jeftin mobitel sa ovako dobrom kamerom tj senzorom sony imx 214 to je najnovniji senzor molim da mi posta link ispod hvala. takodjer ima umi c1 koji jje tek izasao sa sony imx 179 senzorom isto kao dakele small cola . to su mobiteli sa vrhunskim kamerama boljim nego u samsung galaxy s4

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ima li netko iskustva sa XiaoLaJiao LA3-W?

0 0 hvala 0
14 godina
Ne znam koliko se kužite u optiku, ali dobar senzor ne znači dobru sliku. I ovaj sonyjev senzor je smijurija. No, koliko para toliko muzike. Nemojte dati da vas marketing povuče.
Fuck me I am famous.
Moj PC  
4 3 hvala 0
11 godina
neaktivan

nemoj pricat nesto u sto se nerazumis tko kaze da je smijurija i zasto nebi u mobitelu kineskom od 1400kn bila bolja kamera nego u galaxy s4 ? po cemu to nemoze bit. nemas pojma zato nemas sta pricat i komentirat. kako ima one plus one isti procesor kao galaxy s5 a jeftiniji je duplo tako moze i ovaj imat predobru kameru za puno manje novaca nego neki skuplji mobitel poznate marke. ako ti se kinezi nesvidjaju nemoras ih kupovat. 

14 godina
Ma možeš ti imati senzor bogovski i dobiti govno od slike, kao što uostalom na kinezima i je govno od slike. Senzor ne skuha sliku sam.
OnePlusOne ne mora nahraniti desetke tisuće zaposlenika niti ne mora plaćati režije za nekoliko tvornica/pogona/hq/ureda po svijetu niti ne mora obrađivati reklamacije u roku/isporučivati tisuće telefona u danu itd.
OnePlusOne ne može isporučiti telefon po narudžbi na vrijeme, ne može obraditi reklamaciju na vrijeme, nema niti sto zaposlenih i ni po čemu nije ozbiljna firma. Zato i košta duplo manje.
Fuck me I am famous.
17 godina

E pa to je za mene kao krajnjeg korisnika supervstvar. Znaci da ne moram placati lg-u ili samsungu  više nego što vrijede. Boljebda sufinanciram jednu jahtu nego stotine. ak me kužiš.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina

Sve štima, svakome po volji. Ali kad kineski mob krepa, i u garantnom roku korisnika odribaju da nemre dobit drugi jer je 1)iz HR 2)oštetio uređaj svojom voljom 3)you name it razlog, onda ti bude žao novca. Ili ne? Pa uložiš opet 1500kn u još jedan takav? :)

Poštena garancija i support, nažalost, koštaju više nego sam uređaj. Zato se ljudi dijele na one kojima 1500kn na kineski uređaj nije puno dati jer im tih 1500kn ništa ne znači, i na one kojima tih 1500kn puno znači pa ulože i ako treba duplo više u nešto lokalno, što ima ispravnu i poštenu garanciju. Ima onih koji za 1500kn hvale "najbolji odličan super divan krasan" fotić na kinezu, i one koji za iste ili veće pare naprave 10 puta bolju fotku u istim uvjetima. Ima onih kojima nije puno za kineza na kojem "ionako samo surfaju i zivkaju", a ima i onih koji koriste svoj uređaj za naprednije stvari i novije tehnologije (nfc, 802.11ac, 4g, vpn...). Zaključak, svakome njegovo, sto ljudi sto ćudi. 

Mislim, na kraju priče, nemreš ti hrpici fanboyeva dokazati neke stvari, sam sam bio tamo i divio se uređajima od 300$ koji imaju kvadkor, 5" fullHD ekran i 13mpx kameru, vau, nije mi nitko mogao dokazati da griješim kad kupujem kineza. Ja sad ovdje pričam konkretne stvari i stvarne situacije i nadam se da će doći u nečije uši da ništa kvalitetno ne dolazi džabe. Ne flejmam, ne spamam, ne želim nikome zlo, dapače, želim da gledate u svoj džep i razmišljate glavom. Da ne budete standardni bedasti Hrvati koji kupe k-plus brašno za 3kn i čude se kaj im se tijesto ne diže i za to krive partizane i jugokomuniste u vladi :)

Fuck me I am famous.
13 godina
guls kaže...

Sve štima, svakome po volji. Ali kad kineski mob krepa, i u garantnom roku korisnika odribaju da nemre dobit drugi jer je 1)iz HR 2)oštetio uređaj svojom voljom 3)you name it razlog, onda ti bude žao novca. Ili ne? Pa uložiš opet 1500kn u još jedan takav? :)

Poštena garancija i support, nažalost, koštaju više nego sam uređaj. Zato se ljudi dijele na one kojima 1500kn na kineski uređaj nije puno dati jer im tih 1500kn ništa ne znači, i na one kojima tih 1500kn puno znači pa ulože i ako treba duplo više u nešto lokalno, što ima ispravnu i poštenu garanciju. 

Ja sam jednom vraćao neispravan kineski mob i dobio refund u roku 7 dana, a isto tako sam kupovao u HR dućanima robu i morao stalno zivkati i slati mailove da bih dobio povrat nakon 30 dana.

Za zadnji kineski mob koji sam kupio, kontaktirao sam prodavača preko chat servisa (koji to HR dućan ima?) i dobio informacije koje su me zanimale, od službe za korisnike u roku par minuta.

Nitko ne kaže da su ti kineski mobiteli kraj svijeta, jer svaki ima neke mane (kao i svi drugi razvikani uređaji), ali ne možeš generalizirati i govoriti da nitko nema servisnu podršku, ne priznaje garancije itd. 

14 godina
neaktivan
guls kaže...

Poštena garancija i support, nažalost, koštaju više nego sam uređaj. Zato se ljudi dijele na one kojima 1500kn na kineski uređaj nije puno dati jer im tih 1500kn ništa ne znači, i na one kojima tih 1500kn puno znači pa ulože i ako treba duplo više u nešto lokalno, što ima ispravnu i poštenu garanciju. Ima onih koji za 1500kn hvale "najbolji odličan super divan krasan" fotić na kinezu, i one koji za iste ili veće pare naprave 10 puta bolju fotku u istim uvjetima. Ima onih kojima nije puno za kineza na kojem "ionako samo surfaju i zivkaju", a ima i onih koji koriste svoj uređaj za naprednije stvari i novije tehnologije (nfc, 802.11ac, 4g, vpn...). Zaključak, svakome njegovo, sto ljudi sto ćudi. 

Mislim, na kraju priče, nemreš ti hrpici fanboyeva dokazati neke stvari, sam sam bio tamo i divio se uređajima od 300$ koji imaju kvadkor, 5" fullHD ekran i 13mpx kameru, vau, nije mi nitko mogao dokazati da griješim kad kupujem kineza. Ja sad ovdje pričam konkretne stvari i stvarne situacije i nadam se da će doći u nečije uši da ništa kvalitetno ne dolazi džabe. Ne flejmam, ne spamam, ne želim nikome zlo, dapače, želim da gledate u svoj džep i razmišljate glavom. Da ne budete standardni bedasti Hrvati koji kupe k-plus brašno za 3kn i čude se kaj im se tijesto ne diže i za to krive partizane i jugokomuniste u vladi :)

na čemu si ti da malo podijeliš? pazi rečenicu "kojima tih 1500kn puno znači pa ulože i ako treba duplo više u nešto lokalno". ako ti 1500 kuna znači toliko u životu onda ne kupuješ mobitel za 1500 kuna, a kamoli za dublo pa makar imo support u podrumu. većina ljudi koji kupuje te mobitele i koji sudjeluju u ovoj temi su svjesni kompromisa koji dolaze uz kupnju kineskog mobitela. ako si ti imao nekakvog loše iskustvo samo znači da nisi dovoljno dobro istražio taj svoj šrot što si kupio ili si baš bio pehist pa se nešto razyebalo. a ova usporedba s brašnom je predobra.

17 godina
guls kaže...

standardni bedasti Hrvati koji kupe k-plus brašno za 3kn i čude se kaj im se tijesto ne diže i za to krive partizane i jugokomuniste u vladi :)

Po tvojoj logici ispada da mi se više isplati uzeti dva ista kineza i jedan bude sigurno dobar , nego dati razvikanim brendovima duplo za jedan mobitel.

I da, tijesto se ne diže zbog brašna nego zbog kvasca.

[M|C] jokaCRO ingame
11 godina
neaktivan

frende imaju iste procesore za duplo manje para tako isto one plus one moze imat odlicnu kameru a nemora se platit cijena kao samsung galaxy s5. nemoj ljude obeshrabrivat. isto tako je stvar sa proteinima myprotein 5kg kosta 400kn kao sto optimum gold kosta 2,3kg 400kn. zasto bi netko placao 2,3kg 400kn kad moze dobit 5kg za 400kn a razlika uopce nije neka. ako je ista stvar ovdje sa mobitelima. svaka cast one plus one firmi stvorili su savrsen proizvod !

11 godina
neaktivan

tj zasto bi netko placao nesto samo radi imena koje nosi i radi marketinga.

18 godina
Mozda ima novaca za to?
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
11 godina
neaktivan

pa onda neka placaju ali nemoraju govorit da se nemoze za manje novaca dobit dobar mobitel. nemora svak placat ime . 

13 godina
nevermore2014 kaže...

tj zasto bi netko placao nesto samo radi imena koje nosi i radi marketinga.

Nije samo ime i marketing. Plaćaš i odličnu software-sku podršku koju nude npr. Samsung i Apple.

Evo recimo, moj SGS3 je Kitkat dobio čim je izašao, a čujem i da iPhone 4, pa čak i iPhone5 odlično rade sa iOS7.{#}

12 godina
neaktivan

E ja imam jedno "nestandardno" pitanje, no helpajte

Nokia Lumia 920 vs Cubot One vs ThL T200 vs ZOPO ZP990 {#}

Odmah da naglasim, bitna mi je kvaliteta fotke i videa, ekran i da mi ne šteka pri korištenju vibera/whatsapp/skype itd.

Ne planiram ranat igre nikakve, nisam zainteresiran, al' konačno želim imat' bar prosječno kvalitetne fotke i da mi može komunikacija biti na nivou.

0 0 hvala 0
13 godina
Marinho_Sar kaže...

E ja imam jedno "nestandardno" pitanje, no helpajte

Nokia Lumia 920 vs Cubot One vs ThL T200 vs ZOPO ZP990 {#}

Odmah da naglasim, bitna mi je kvaliteta fotke i videa, ekran i da mi ne šteka pri korištenju vibera/whatsapp/skype itd.

Ne planiram ranat igre nikakve, nisam zainteresiran, al' konačno želim imat' bar prosječno kvalitetne fotke i da mi može komunikacija biti na nivou.

4.5" Win phone vs 4.5" quad core Android vs 2x Octa Phablet. A da ipak malo suziš izbor?

Cubot One bih odmah izbacio jer je najslabiji. Thl po meni ima malko preslabu bateriju. Usporedi slike na Lumiji i Zopu pa odluči. 

13 godina
protjeran

pozz, može pomoč. imam Elephone P8, mobitel je prva 2 dana radio super, nakon toga počeli se pojavljivat ghost tačevi a kad se to pojavi nema mu pomoči osim baterija van, nema određeno kad se to dešava, nekad 10x u jednom danu a nekad ne po 2-3 dana. ovaj usrani kineski kitkat android ima puno previše bugova da mi dođe da najrađe razbijem mobitel, neznam dal bi išta pomoglo da se to nekak vrati na 4.2 verziju?  prilikom pisanja poruka nekoliko slova ne prihvača, koda taj mali dio ekrana kolko je jedno slovo veliko, ne radi :(  ( to se uvjek dešava sa slovima S i K, tj na tom dijelu ekrana di su ta 2 slova ) prihvača ih kad malo jače stisnem ekran :/ a nekad neče uopče, nekad zna poblesavit pa umjesto slova M napiše E a ni blizu nisu ta 2 slova :/   neznam zahebo sam se kad sam kupio to kinesko govno, čitao sam i pratio 4 mjeseca ovu temu i vidio jako puno pozitivnih komentara pa se odlučio na kupnju, ovo mi nije prvi kinez ali će zato biti zadnji. dakle svaka pomoč dobro došla, taj mob mi se ne isplati uvaljat nekome jer nemogu više dobit ni upola novaca koje sam dao, rađe bi ga nekako "popravio" pa dokel traje traje ili dok me ne naljuti pa završi u preši od 20T kao predprošli mob.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jos jedna potvrda da je kupovina mobitela kojeg

nema u prodaji u Kini (ili ga kinezi kupuju u zanemarivim

kolicinama) veliki rizik.

Drzite se provjerenih marki:

Huawei, Coolpad, Lenovo, Zte,, Xiaomi, Tcl

i od skupljih Meizu, Oppo, Voto i Gionee.

Kad kupujete koristite chrome prevoditelj i

potrazite model koji vam je zapeo za oko

na Taobao - najvecoj trgovini mobitela na svijetu.

Ako ga tamo nema u prodaji ili se ne prodaje u

stotinama primjeraka, slobodno ga zaobidjite.

Iznimke su mozda Thl, Zopo i iOcean koji su se

u posljednje vrijeme okrenuli EU trzistu.

TeleKineza

6 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice