"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.522
|
čitano: 7.043.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

žali se da ti je prebrzo i nek odstoji još koji tjedan kod njih u pošti{#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ma nije da se žalim, dapače, jedva čekam.Samo da mi se če nez carine, jer plača je 5-og i bio sam računao da stiže nakon plače.

Izgleda da singapore post zadnji ponedjeljak u mjesecu leti direktno za zgb.

13 godina

Danas mi stigao Elephone P8 sa Efox-shop.com. Poslali mi u ponedjeljak uređaj sa njemačkog skladišta DHL-om, u srijedu ujutro je bio u mojim rukama.

Mob je izvrstan. Sada mi moj SGS3 izgleda kao mini uređaj naspram ovog čudovišta. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 14:49 (DeniZg).
14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

davno nisam pročitao veću glupost. Oni će retroaktivno tražiti da platim PDV nakon što sam primio pošiljku?!? {#} 

Odakle vam ovakve dezinformacije? Kao da one kojima pošiljke iz Kine prođu bez PDV-a po forumima traže i naknadno traže uplate. A kako će doći do podataka o vrijednosti paketa koji sam primio, tko je platitelj itd.??

Nisi shvatio o čemu raspravljamo. Vidim kako, na sreću, nisi imao posla s našim poreznicima i inspektorima u upravnim postupcima.

Ovo nije "retroaktivna" naplata, neka je fora s nastankom obveze PDV-a.

Retroaktivno bi bilo da sad donesu propis kojim se naplaćuje nova trošarina i onda zatraže od svih koji su kupili prije donošenja propisa neka plate novo davanje, kužiš?

Evo jednog bisera s "procjenom" koju naprave onako:

http://liderpress.hr/blogovi/pravda-za-sve/procijenili-mu-godisnji-prihod-na-temelju-vrijednosti-automobila/

Ponekad imamo sreće i provučemo se s kineskim pošiljkama bez davanja {#}

Ideja je da probamo vidjeti čime bi nas mogli teretiti i pripremimo šprancu prigovora ili odgovora.

Slično uputama koje imamo na ovoj temi kad Carina traži papire.

Procjenjujem kako je Mobicity i s eventualnim budućim PDV-om/VAT-om, uz free shipping, još uvijek povoljniji od ostalih shopova.

Minus je što daju samo godinu dana garancije umjesto dvije (to daju Nijemci u adnroidfiguren).

17 godina

Meni se cini da je takav scenarij jako malo izgledan. Naravno da do podataka mogu doci. Npr zatraze popis kupaca od mobicitya i lijepo posalju uplatnice svima koji nisu platili pdv. Ako nemaju zakon ili akt izmislili ga budu. Ali mislimvda su prelijeni i prenesposobni za takvo što.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
boing24234 kaže...
assassin.st kaže...

davno nisam pročitao veću glupost. Oni će retroaktivno tražiti da platim PDV nakon što sam primio pošiljku?!? {#} 

Odakle vam ovakve dezinformacije? Kao da one kojima pošiljke iz Kine prođu bez PDV-a po forumima traže i naknadno traže uplate. A kako će doći do podataka o vrijednosti paketa koji sam primio, tko je platitelj itd.??

Nisi shvatio o čemu raspravljamo. Vidim kako, na sreću, nisi imao posla s našim poreznicima i inspektorima u upravnim postupcima.

Retroaktivno bi bilo da sad donesu propis kojim se naplaćuje nova trošarina i onda zatraže od svih koji su kupili prije donošenja propisa neka plate novo davanje, kužiš?

http://liderpress.hr/blogovi/pravda-za-sve/procijenili-mu-godisnji-prihod-na-temelju-vrijednosti-automobila/

Ideja je da probamo vidjeti čime bi nas mogli teretiti i pripremimo šprancu prigovora ili odgovora.

Procjenjujem kako je Mobicity i s eventualnim budućim PDV-om/VAT-om, uz free shipping, još uvijek povoljniji od ostalih shopova.

Minus je što daju samo godinu dana garancije umjesto dvije (to daju Nijemci u adnroidfiguren).

Nemoj se ljutiti, ali slaganje ovakvih scenarija je po meni čista paranoja.

Shvatio sam ja sve što si govorio, ali i dalje govorim da nema šanse da se to dogodi, i opet stavljam u isti koš kao da nešto naplaćuju retroaktivno, iako nije doslovno tako.

Ne razumijem uopće kako možete pomisliti da će carinska uprava od mobicityja tražiti da dostavi popis kupaca s iznosima i svim ostalim podacima. Takvo nešto nema veze s njihovim ovlastima, izlazi izvan granica Hrvatske i samim time svaka priča o našim inspektorima i nelogičnostima koja se pojavljuje u našoj banana državi završava.

Kako će oni dokazati da sam upravo ja kupio to, a ne neki prijatelj koji je to poslao na moju adresu? I još jedna stvar, kada se već trebao naplatiti PDV, zašto to DHL nije preuzeo pa sebi uzeo i 150kn troškova koje uzimaju za pošiljke izvan EU, kao npr. iz Kine? Zato jer nema nikakve osnove za to.

I još jedno pitanje za razmišljanje vama koji se ne slažete sa mnom:

Čak i da naša carina skuži ovo da mobicity ne naplaćuje PDV, zar nije logičnije da ih obavijesti tako da to isprave, pošto bi to po UK zakonu trebali naplaćivati?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 17:29 (assassin.st).
15 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Jesi ga natrkeljao sad. "Fora s natankom obeze pdva", "trosarina", "procjena godisnjeg prihoda", "kineske posiljke bez davanja", "carina", "spranca prigovora"... trebao si jos par random pojmova nabacit, tipa "prirez", "tezina posiljke", "porez na dhl postu" i tako to, tek tolko da zvuci dobro i da zakamufliras da pises gluposti :)

Ne postoje fore s nastankom poreza na dodanu vrijednost, tocno se zna kolika je u kojoj zemlji EU. Kao sto sam napisao pred par postova, u prometu na malo (do odredjene cifre, u sto spadaju mobiteli), prodavac u zemlji u kojoj kupujes ti je duzan naplatiti svoj porez na dodanu vrijednost, a ne tvoja drzava (prodavac poslije rjesava "stvari" sa tvojom drzavom kada predje odredjenu izvoznu cifru).

Postoji mogucnost da carina prilikom uvoza uoci robu na koju nije placen pdv u zemlji kupnje, ali to vec nema veze sa ovim dhl posiljkama koje dobivamo i "retrogradnoj procjeni godisnjeg prihoda i trosarina pa mozda prodje kineska posiljka" :)

edit @red_bull - je, evo sutra sabor vec ima izvanrednu sjednicu za stvaranje novog zakona o mobicityu. Zakon postoji i tocno je odredjen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 17:40 (mcf).
14 godina
mcf kaže...
boing24234 kaže...

Jesi ga natrkeljao sad. "Fora s natankom obeze pdva", "trosarina", "procjena godisnjeg prihoda", "kineske posiljke bez davanja", "carina", "spranca prigovora"... trebao si jos par random pojmova nabacit, tipa "prirez", "tezina posiljke", "porez na dhl postu" i tako to, tek tolko da zvuci dobro i da zakamufliras da pises gluposti :)

Ne postoje fore s nastankom poreza na dodanu vrijednost, tocno se zna kolika je u kojoj zemlji EU. Kao sto sam napisao pred par postova, u prometu na malo (do odredjene cifre, u sto spadaju mobiteli), prodavac u zemlji u kojoj kupujes ti je duzan naplatiti svoj porez na dodanu vrijednost, a ne tvoja drzava (prodavac poslije rjesava "stvari" sa tvojom drzavom kada predje odredjenu izvoznu cifru).

Postoji mogucnost da carina prilikom uvoza uoci robu na koju nije placen pdv u zemlji kupnje, ali to vec nema veze sa ovim dhl posiljkama koje dobivamo i "retrogradnoj procjeni godisnjeg prihoda i trosarina pa mozda prodje kineska posiljka" :)

edit @red_bull - je, evo sutra sabor vec ima izvanrednu sjednicu za stvaranje novog zakona o mobicityu. Zakon postoji i tocno je odredjen.

Potpisujem od riječi do riječi!  {#}

Još bih samo dodao, puno je veća vjerojatnost da UK "ganja" mobicity i traži od njih VAT koji nisu naplatili, nego ovo što oni pišu. A i u tom slučaju prijašnjim kupcima mogu staviti soli na rep što se tiče naplate i morali bi iz svog džepa platiti.

16 godina

Danas mi uletila cura da bi za 1000kn mogla nabaviti neki Neken N6. Ja reko wtf ti je to?! I sad ja to malo gledam i po specifikacijama to uopće nije loš mob!

Jel ima tko takav mob ovdje, jel valja to šta?

Ili jel ima nešto bolje do 1000kn?

BF Nick: Xtream_Switch
18 godina
Na carini svaki paket zabiljezen i apsolutne sve informacije o potonjem. To znaci kada bi neka od tih informacija bilo javno dostupna mogao bih vidjeti kad si sto narucio i kolko si platio. Nece nikakav Mobicity davati nasoj carini takve informacije kad ih carina vec ima. Takodjer, uz hrvatske zakone postoje i europski koje hrvatska sigurno nece ignorirati. Ne govorimo samo o hrvatskom problemu, vec je to problem na razini unije. Svatko tko misli da ce proci bez naplate mogel bi se jako neugodno iznenaditi (i to u skorije vrijeme).
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
ukay1000 kaže...
Na carini svaki paket zabiljezen i apsolutne sve informacije o potonjem. To znaci kada bi neka od tih informacija bilo javno dostupna mogao bih vidjeti kad si sto narucio i kolko si platio. Nece nikakav Mobicity davati nasoj carini takve informacije kad ih carina vec ima. Takodjer, uz hrvatske zakone postoje i europski koje hrvatska sigurno nece ignorirati. Ne govorimo samo o hrvatskom problemu, vec je to problem na razini unije. Svatko tko misli da ce proci bez naplate mogel bi se jako neugodno iznenaditi (i to u skorije vrijeme).

Kupio mami neki fen za kosu za 100€ iz kine, bez ikakve carine i icega prosao a "imaju" informacije.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Na carini svaki paket zabiljezen i apsolutne sve informacije o potonjem. To znaci kada bi neka od tih informacija bilo javno dostupna mogao bih vidjeti kad si sto narucio i kolko si platio. Nece nikakav Mobicity davati nasoj carini takve informacije kad ih carina vec ima. Takodjer, uz hrvatske zakone postoje i europski koje hrvatska sigurno nece ignorirati.

Dobro, odakle samo tolike krive informacije danas? Mobiteli unutar EU uopce ni ne prolaze carinsku proceduru (ako je sve uredno deklarirano) - to nije roba posebne namjene koja je drugacije regulirana (automobili, donirani organi, bla).

Sa carine.hr : "Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi)."

Sto se tice zakona, unutar prometa roba HR ne ignorira nego postuje zakone EU (dakle, opet dezinformacija). Jedini koji ne postuje proceduru u ovom slucaju je mobigrad :)

14 godina
neaktivan
ZTE Nubia Z5S

Ovako da podjelim iskustvo a ujedno i postavim pitanje.

Kupio sam u 4. mjesecu sa AliExpressa mobitel. ZTE Nubia Z5S. Mobitel mi je dosao za mjesec i pol dana, Swedish postom (NE preporucam, uzasno sporo) i naplatili su mi carinu od 25% cijene.

Mobitel je stigao zapakiran u originalnu kutiju, pakiranje je bilo otvoreno kako mi je i napomenuo prodavac da se uredaj isproba prije slanja, te da se instalira google pack na njega. Dobio sam krivi adapter za punjac (americki), no ajde nije big deal. Uglavnom, mobitel sa svim google aplikacijama, jelly bean androidom, apsolutno funkcionalan. Sam uredaj bih ocijenio kao 9.5/10. 35 000 na Antutu testu. Sve radi apsolutno fluidno, mobitel radi sve za pohvalu.

Specifikacije: http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z5s-5852.php
Mislim da je jasno da ovdje nema manjkavosti. Baterija se cini malenom, no ekran je OGS+CGS+NM2 tehnologija koja trosi puno manje energije, tako da vam baterija traje solidna 2 dana normalne potrosnje. Kamera je pri losem osvjetljenju eventualno malo losije kvalitete, no s obzirom da ima 4K snimanje, 9 fokusnih tocaka i sl., ne smeta. Prakticki, to je mobitel koji je morao unistiti dominaciju tada nepobjedivog XiaoMia - te je u tome i uspio. Nubiu Z5S definitivno preporucam.

Ehh a sada negativne stvari kod narucivanja iz Kine.
Prvo, ZTE je najveci proizvodjac smartphonea u Kini, no slabo se siri na ostala trzista. Stoga je UI apsolutno prilagodjen maticnoj zemlji. Znaci UI koji dobijete na Androidu je sam po sebi odlican, no ne i adaptiran za strance. Na sto konkretno mislim. Vama dode obavijest za OTA update i onda kada krenete instalaciju sve je na kineskom... Zatim imate aplikaciju za teme za taj njihov UI. No osi 5 osnovnih tema, za ostale vas vodi opet na nesto kinesko. Osim te dvije sitnice sve je prevedeno, no dovoljno da vas iziritira. Tako da cete ili staviti custom ROM ili kakav launcher preko toga launchera. 
Ako se pak odlucite za novi software, dolazite do problema, a taj je da je 80% stranica koje spominju taj mobitel, pogadjate, na kineskom... da ne kazem da same recenzije mobitela jedva nadjete na engleskome. Tako da sam na kraju ostavio njihov software. Takva je situacija za 90% uredaja, iznimka mozda najpopularniji XiaoMi Mi-3.

A sada najveci problem. 
Kupio sam mobitel kod poznatog prodavaca, sa tisucama prodanih itema i skoro 100% pozitivnim rejtingom koji prodaje samo ozbiljije, skuplje stvari, preporucenog od samog AliExpressa.
Oni nude garanciju 12 mjeseci, pod uvjetom da ako ista zakaze, posaljete mobitel i oni vama daju novi. Rekoh super, ako bude nesto mizerno, mogu servisirati i kod nas s obzirom da se i ovdje prodaju ZTE mobiteli (istinabog smece).
No sto mi se dogodilo... mobitel mi je ispao 2 mjeseca koristenja. Iako je bio drzan u hard caseu cijelo to vrijeme i imao je screen protector, ko za vraga pao mi je ravno na ekran na asfalt. Nije neka visina bila no dovoljno da famozni Gorilla Glass III napukne. I sada meni mobitel savrseno radi, ekran cijelom duzinom i sirinom pokazuje najnormalnije, no nemam odaziva na donjih 1,5cm ekrana - taman gdje su funkcijske tipke. 
Nakon kontaktiranja svih servisa koji nude i ZTE popravke, samo mi je jedan rekao da moze servisirati navedeni uredaj pod uvjetom da dostavim vlastito staklo, i to ne samo staklo nego cijeli display. Samo staklo, tj. digitalizer kosta 20$ a sa displayom je cijena 85$ + sami servis. 
Kako sam imao priliku kupiti novi mobitel, to sam i ucinio, a ovaj sada gledam bih li prodao za ikakve novce. Jer realno, za 600kn je kao nov, samo sto treba cekati shipping. Ako netko zna zamijeniti samo staklo - za 100kn.

Sve u svemu, zavrsio bih sa jednostavim pros i cons za "kineskog mobitela".
PRO:
-Jeftini (cak i top modeli poput mog su relativno low price)
-Vrhunski mobiteli koji ce potuci sve flagshipove ovdje popularnih brandova
-Unikatni - nitko od vasih frendova nece imati isti mobitel kao vi

CON: 
-Servisiranje - gotovo pa nemoguce.
-Garancija - uvijek morate slati mobitel nazad, sto naravno kosta, a onda je i pitanje kakav je prodavac, mozda vam ga vrati nazad.
-Originalni UI 

S obzirom na receno, svaki kineski mobitel je rizik, isplativ ili ne, svatko od nas ce procijeniti za sebe.

P.S. Ako itko servisira i moze promijeniti samo staklo, molio bih na mail: filipmisko@net.hr

14 godina

One koje je zanimala ZTE nubia z7 mini, sada ju imaju na etotalk-u sa njihovim mod ROM-om...
http://www.etotalk.com/nubia-z7-mini-nx507j_p6210.html

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

tu je preskupa na 1949deal.com je 240 dolara stavljena cijena samo je nemaju u stocku sad

11 godina
neaktivan

Moj brat ima kinseki mobitel i kupljen je preko ebaya  za sad nema problema s njim i mobitel ga dobro sluzi

a ako nekome treba video kako rootati nek proba ovaj program ja sam probao na njegovom mobitelu radilo

je a trebalo bi raditi i za sve ostale uređaje

evo link:

{#}

0 0 hvala 0
14 godina

https://www.facebook.com/to2com/posts/846397708705709

Warning - You can Brick your phone. 

Znaci, puca njih đoka ako tebi dode 16gb verzija zbog njihovog krivog ROMa a zapravo imas 64gb verziju. Komedija.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moja isprika što se uključivam s novim pitanjem, ali thread je pre ogroman.

Zanima me s kojih se stranica mogu naručiti mobiteli, a da imaju shipping iz Europe. Znači da mi mobitel dođe kroz maksimalno 2 tjedna.

Drugo pitanje je nakon što se mobitel naruči iz EU dali hrvatska država radi još kakav namet na njeg ili dođe kao da naručim maicu iz Njemačke.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav. Nedavno sam kupio Redmi Note i sda sam htio bacit nekoliko pjesma gore ,ali nemože mi učitati. Jel treba neki driver ili nešto?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas sam dobio poziv sa carine za dostavu računa i PCP broj, dostaviti mailom ili faxom. Zanima me dali to mogu dostaviti osobno u poštu u ZG u Branimirovoj, odmah tamo platiti pdv i reuzeti paket ili treba čekati da ga oni pošalju poštom i pdv platiti poštaru? Gledam po forumima, navodno im treba do 14 dana nakon zaprimanja računa da ga pošalju poštom na krajnju adresu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 2:15 (mkm).

0 0 hvala 0
18 godina

Neznam kako je nestao moj post. Uglavnom kupljen Xiaomi Redmi note Wdcma verzija 3g na 900/2100 Mhz pa ako nekog zanima nešto u vezi moba neka slobodno pita.

Naručio preko official stranice Xiaomi , dobije se verzija sa 6592 na 1.7 Ghz i 2gb rama 8 Roma (iskoristivo nekih 6Gb).

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...

Neznam kako je nestao moj post. Uglavnom kupljen Xiaomi Redmi note Wdcma verzija 3g na 900/2100 Mhz pa ako nekog zanima nešto u vezi moba neka slobodno pita.

Naručio preko official stranice Xiaomi , dobije se verzija sa 6592 na 1.7 Ghz i 2gb rama 8 Roma (iskoristivo nekih 6Gb).

Po meni bolja opcija Mi3 sa Mobicity-a za 160 funti + kupon za besplatnu dostavu

Ja naručio danas {#}

15 godina

Možeš im odnijeti ali nećeš odmah dobiti mobitel. 100% znam jer je frend iz Zagreba to pokušao. Reći će ti da ćeš ga dobiti kad tvoj slučaj dođe na red. I da, dobro si pročitao, dosta im treba da dostave mobitel nakon zaprimanja računa, u mom slučaju tjedan dana. Prije toga je tjedan dana bio na carini dok mi nisu poslali taj poziv s carine.

13 godina
neaktivan
David87 kaže...
Patrick_cro kaže...

Po meni bolja opcija Mi3 sa Mobicity-a za 160 funti + kupon za besplatnu dostavu

Ja naručio danas {#}

Nemojte se iznenadit ako Mobicity uracuna VAT. Kolega s foruma ih je upozorio da je Hrvatska u EU, na njihovoj fb stranici 28.07. 

Slabo sam ovdje na forumu ali mislim da je potrebno

upozorenje, da ne popusite neplanirani trosak

TeleKineza
16 godina
neaktivan
dakok kaže...

Nemojte se iznenadit ako Mobicity uracuna VAT. Kolega s foruma ih je upozorio da je Hrvatska u EU, na njihovoj fb stranici 28.07. 

Slabo sam ovdje na forumu ali mislim da je potrebno

upozorenje, da ne popusite neplanirani trosak

To je zapravo planirani trošak, bar šta se zakona tiče. Tako da bi triba dat preporuku da požure dok još mogu iskoristit taj birokratski previd, a ne ih strašit sa "neplaniranim troškovima". Jel imamo ime tog izdajničkog pacova, da ga bacimo u katran i perje?

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 18:05 (Mad_Badger).
13 godina
neaktivan

Google cache s Mobicityja, a dalje pogledaš na FB profil dotičnog i prepoznaš ga :)

TeleKineza
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 18:30 (dakok).
16 godina
neaktivan
dakok kaže...

Google cache s Mobicityja, a dalje pogledaš na FB profil dotičnog i prepoznaš ga :)

to je poznati hrvatski jal, bolje da susjedu crkne krava nego da se meni nešto dobro desi, e jesmo mi hrvati prokleti il nismo

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
16 godina
moderator

Držite se teme!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
2 2 hvala 0
18 godina

Meni je prije par dana došao Elephone p6i. Još ga moram detaljno isprobati prije recenzije i nekih konačnih opažanja.

No ja ne volim mobitele kojima se mora mijenjati rom da bi nešto radilo. A elephone je jedan od njih, GPS mu uopće ne radi. Pokazuje kao da "vidi" 14 satelita, ali svi imaju vrijednost 00.

MTK fix mi nije pomogao.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
18 godina
Meni nejde u glavu kak naprave celi mobitel a GPS nikak da ga zakoljes? Mislil sam da bu ova sezona boljih kineza (pogotovo nakon fijaska s gpsom prosle godine di je svaki 865. model funkcioniral fifti fifti s 242 hot cold fixa), ali ocito i ove godine ne znaju zalemit afkin antenu na plocu. Jedino se Xiaomi kao cupa, ali spija ko velki. Coolpad pak hice zastite kaj ga ni bog nemre rootat (mislim more ali vecinom indijci treniraju lose wannabe hakerske sheme). Zte i huawei pak skuplji, ipak je to zapadno orijentirana ekipa s losim hostesama i engleskim. Nakon svega malo entuzijazam splasne, brand je brand, makar i slabiji po speckama. Ajmo navijat za sljedecu godinu, bar je mtk pokazal da zna ubacit i 4g u chipove.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice