"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.517
|
čitano: 7.029.065
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Zurio128 kaže...

ja ga imam i radi bez ikakvih problema.ja sam ga uzeo sa xiaomishop.com.stigao za 3 dana.sveukupno ako ti lupe porez sa pandawila a vjeropjatno hoce ispadne te jeftinije preko xiaomishopa sa extra brzom dostavom jer salju iz italije sa ups om

15 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

za te novce bi ja kupio radje Asusa zenfonea 5 u mobicity  a ako zelis ustedjeti 100kuna ili 200kn ovisi kako koji, onda naruči iz kine. ma da je bolja opcija mobicity zbog garancije. 

Sto se tice Asusa, dok sam pricao sa njihovom tehnickom podrskom oko updatea Zenfona, poslali su mi i broj lokalnog "servisa/zastupnika" u HR (mislim da je ovo http://www.mojasus.com.hr/o-nama), te rekli da im se direktno obratim ako bude problema.

Tako da, sto se garancije tice, mobicity i zenfone je dosta siguran izbor.

Inace, ne znam odakle ono da neke aplikacije ne rade na atomu - isprobao sam ih valda prek 60 vec i sve su radile na zenu bez problema i laga. Par widgeta mi se rusilo za paljenje/gasenje 3G, ali to mi se desava i na htc-u.

12 godina
neaktivan

Ipak cu dodati jos mlo novca, ici cu na oko 1600 kn pa bih vrlo vjerojatno narucio xiaomi mi3.

Koji je jos dobar u tome rangu, gledam na mobicity-u ili iz kineskog ducana ali da bude eu warehouse

12 godina
neaktivan
Chriss kaže...
ivan72478 kaže...

hvala.

Razmisljao sam i o cubotu x6

Ne igra mi ulogu 100,200 kn.

Zelim uzeti dobar i kvalitetan mobitel da mi potraje(kamera i baterija su mi prioritet).

Znaci preporucujes asusa...

POgledat cu malo jos, imas li jos koji prijedlog?

Sorry, možda si imao dobro iskustvo, al Tronsmart baš nije pojam kvalitete, zapravo je smeće, u klasi Cubot-a ...

Pogledaj ove, ako ti je Tronsmart bio savršen onda ćeš s ovima doživjeti božansko iskustvo {#}

- ZTE Red Bull

- Huawei Honor 3c

- Asus ZenFone 5

- Jiayu G4s

- Coolpad F1

- Coolpad 7320

- Dakele Small Cola

Ako možeš ići preko ovih cijena, imaš i jače verzije istih ...

ili kao što ti kolega Markić preporučuje, razmisli i o mobicity-u, prvenstveno Asus kojeg spominje i LG L90 koji bi im uskoro trebao stići.

Ipak cu dodati jos mlo novca, ici cu na oko 1600 kn pa bih vrlo vjerojatno narucio XIAOMI MI3.

Koji je jos dobar u tome rangu, gledam na mobicity-u ili iz kineskog ducana ali da bude eu warehouse

14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Pored tog Xiaomija za 1600kn nijedan drugi nema sto traziti.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Markić7 kaže...
doky01akablava kaže...

inace cuo sam da na Intelu 20 % aplikacija ne radi,jeli to istina ? Nekako naginjem najvise Coolpad f1 8297 2gb ram 8gb rom +sd 16 gb ili taj elephone uff muko moja

neznam za to, bilo bi poželjno kad bi mi napisao di si to pročitao i ako mozda znas koje to aplikacije ne rade pa da oni koji imaju intela da provjere to. 

mcf kaže...
Markić7 kaže...

za te novce bi ja kupio radje Asusa zenfonea 5 u mobicity  a ako zelis ustedjeti 100kuna ili 200kn ovisi kako koji, onda naruči iz kine. ma da je bolja opcija mobicity zbog garancije. 

Sto se tice Asusa, dok sam pricao sa njihovom tehnickom podrskom oko updatea Zenfona, poslali su mi i broj lokalnog "servisa/zastupnika" u HR (mislim da je ovo http://www.mojasus.com.hr/o-nama), te rekli da im se direktno obratim ako bude problema.

Tako da, sto se garancije tice, mobicity i zenfone je dosta siguran izbor.

Inace, ne znam odakle ono da neke aplikacije ne rade na atomu - isprobao sam ih valda prek 60 vec i sve su radile na zenu bez problema i laga. Par widgeta mi se rusilo za paljenje/gasenje 3G, ali to mi se desava i na htc-u.

Intel je sam izjavio da određeni postotak aplikacija ne radi na njihovim čipovima, ali to je bilo u samim počecima, ja mislim da sad nemaju problema s tim ...

16 godina
neaktivan
Pozz opet imam dilemu. nakon razočaranja u mobicity jer su mi podigli cijenu LG L90 (no to tako ide, jasno mi je), moram nabaviti neki drugi mobitel.. Zopu ZP780 je spuštena cijena za 100 kn te je sad 1000kn, je li to dobar ulov ili da kupujem neki "brendirani" mobitel?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina

Pitanje - koje aplikacije koristite da što brže i jednostavnije isprobate učinkovitost gps-a na mobitelu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šta mislite o ovome,dali je netko ima sličan,kakva mu je kamera,mozel se sluzit s njom svakodnevno?

pik.ba/artikal/13231411/galaxy-s5-octa-core/

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Da li je netko isprobao Asus Zenfone 5? Kakav je? Kakav je Intelov procesor u usporedbi sa Mediatekovim i Qualcommovim rješenjima (snaga, potrošnja)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Janer kaže...

Da li je netko isprobao Asus Zenfone 5? Kakav je? Kakav je Intelov procesor u usporedbi sa Mediatekovim i Qualcommovim rješenjima (snaga, potrošnja)?

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/asus-zenfone-5/211740.aspx?page=1&jumpto=4290627&sort=asc&view=flat

Inace, najnoviji Asusov OTA update je (koliko mogu reci za sada) drasticno poboljsao trajanje baterije (u kombinaciji sa asusovoim battery managerom). Vec par sati bez prestanka visim na telefonu i surfam + sync  + tel razgovori, izgubio je oko 25% baterije.

11 godina
neaktivan
narucio sam mobitel iz kine,dobio odmah track ali mi vec dosta vremena pise ovo

2014-07-15 10:20, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

jeli normalno ili predugo za singapursku postu

0 0 hvala 0
14 godina
Koliko imam info, singpost prema HR salje drugim i zadnjim ponedjeljkom u mjesecu. Dakle, tvoja posiljka je zaprimljena taman dan prekasno, tako da ces cekati malo duze.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
mcf kaže...
Janer kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/asus-zenfone-5/211740.aspx?page=1&jumpto=4290627&sort=asc&view=flat

Inace, najnoviji Asusov OTA update je (koliko mogu reci za sada) drasticno poboljsao trajanje baterije (u kombinaciji sa asusovoim battery managerom). Vec par sati bez prestanka visim na telefonu i surfam + sync  + tel razgovori, izgubio je oko 25% baterije.

Evo da se i ja malo ubacim. Uglavno slazem se s tobom, sto se tice produzenja sa novim updateom, takoder i meni se je malo poboljsalo stanje baterije. Ali evo sve koje zanima, prije update dobivao sam oko 4, 4 i pol sata sa screen on time, 3g konstatno upaljen, aplikacije za chateanje stalno rade u pozadini, viber,fb whats app. Stalno saljem nekekve poruke i tako to, sto se tice baterije ne mogu se pozaliti stvaro s obzirom koliko ga koristim. Kamera je onako solida, mogu se dobiti dobre fotke (ponekad je potrebno malo se potrudit i iskusavati opcije ;) ), ponekad ispadnu lose ponekad stvarno ciste. Sto se tice nocnog slikanja uz blic slike su lose, cisto zbog blica, koji imam dojam pri fotkanju malo kasni te je slabiji u usporebi kada se korsti kao svijetiljka, no mozda ce to rijesiti uskoro sa novim updatom. Ili kada dobijemo kitkat, sto bi trebalo biti uskoro po asusu. 

A sad za one koji kazu da intel ima problema sa aplikacijma, nije istina znaci stvarno svasta sam isprobao na njemu. U pocetku je bilo malih problema sa fb aplikacijom i viber, koliko ja znam ali to je rijeseno sa updatom i prije nego sam dobio mob. Ako se ne varam ti su problemi bili jer atomi rade na x86 arhitekturi, za razliku od mediteka i snapdragona. E sad uskoro cu vjerovatno isprobati i gta san andreas stavit na njega pa javim i kako ce to proci, cisto radi nekog testa, i naravno malo zabave :D 

13 godina

Da se i ja javim.

Prije 4 mjeseca sam i ja bio u slicnim dilemama.

Na kraju sam sa iphona presao na "kineza".

Uzeo sam Newman K2S. (2gb/mtk 92/32gb, FHD 5.5")

Uzeo sa Aliexpress-a. Uredno platio pdv. Cekao 4 tjedna skoro da dodje.

Mob radi fino, glatko. Ne ruši se. Prvo punjenje baterije je bilo duže, ali nakon 2-3 punjenja radi ko grom. Duze od iphona.

Do sada su 99% aplikacija radilo ok. Neka ogra de nije htjela instalirati.

Nisam ga još root-o. Ali to je u planu.

Ekran je dobar, tipke ok. Malo slabiji zvuk, ali nista posebno.

Izrada-plasticna, paziti da ne padne! (Previse)

Jedina prava zamjerka je GPS koji ne radi kako treba. Navodno treba root da ga se podesi... Ali!? Volim da sve radi kako treba kad kupujem.. Hmmm

Uglavnom fluidan, gladak icopcenito OK. Mozda malo prevelik, ali navikne se na bolje :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
herkulcro kaže...
Sto se tice nocnog slikanja uz blic slike su lose, cisto zbog blica, koji imam dojam pri fotkanju malo kasni te je slabiji u usporebi kada se korsti kao svijetiljka, no mozda ce to rijesiti uskoro sa novim updatom. Ili kada dobijemo kitkat, sto bi trebalo biti uskoro po asusu. 

Lol, vidio sam to nocas, bug nakon zadnjeg updatea - blic se okine negdje sekundu ranije nego senzor "okine" fotku :)), cineci blic beskorisnim :) Valjda bu hotfix svaki cas.

14 godina
neaktivan
Zurio128 kaže...

Korisna fora je ciljati na "kineske" mobove namijenjene indonezijskom tržištu.

Oni imaju iste 3G frekvencije kao Hrvatska (900 MHz i 2100 MHz).

Forumaši iz BiH su upozorili kako je kod njih drugačija stvar.

Dosta tamošnjih operatera ima 3G samo na 2100 MHz umjesto hrvatskih 900 MHz+2100 Mhz

13 godina

Ne znam gdje bi se drugdje oglasio pa cu ovdje posto imam kineski mobitel...

Krajem 5. mjeseca sam narucio ZOPO ZP998 iz WOWSHOPA i mobitelom sam super zadovoljan. Lijepo radi, bez ikakve greske, no sad sam naisao na jedan problem...

Naime, u subotu putujem k mami u Austriju te sam mislio tati malo pomoci sa GPS-om... Ali meni GPS nije radio, al to nisam ni znao dok nisam probao...

Skinuo sam aplikaciju Mapfactor Navigator i pokusao se locirati s upaljenim wi-fijem i nije me lociralo nazalost...

Jucer sam na zopomobile.cn/forum procitao kako nisam jedini s takvim problemom te je jedan covjek nasao rjesenje... - PRINTSCREEN ODGOVORA

Znaci, skinuo sam na playstoreu apl. "Mobileuncle Tools" i otisao u
engineering mode - Location - Location Based Service - GPS - tapnuo GPS (OFF) i onda se promijenilo na GPS (ON)

i nakon toga je zapoceo proces lociranja i nakon 27 punih minuta, kao i covjeku 2 odgovora ispod, meni je pronaslo lokaciju... I to sad sve radi super, ali samo dok je wi-fi ukljucen.

Kad ugasim wi-fi, dogadja se da mi ne zeli locirati, tj. rejecta mi nekakav request - PRINTSCREEN S MOBA dolje prilozen

Da li ima netko ideju i lijepo molim za pomoc, da se ne izgubimo negdje... :/

HVALA SVIMA!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj s uključenim mobilnim podacima (3G).

0 0 hvala 0
18 godina

Pogledaj koliko satelita ti nalazi u aplikaciji GPS test s google playa.

WI_Fi i 3g ne bi morao biti uključen kod GPS_a, trebao bi naći i bez njega.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan

Može preporuka telefona?

Ovako, ovo su "zahtjevi":

što manjih dimenzija, ali min 4" ekran

1 GB RAM

JB, ili KK

5Mpix, Autofocus, flash

Dual core

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Može preporuka telefona?

1 GB RAM

JB, ili KK

5Mpix, Autofocus, flash

Dual core

motorola moto g

16 godina
neaktivan
Grom kaže...
the_dammed kaže...

Može preporuka telefona?

1 GB RAM

JB, ili KK

5Mpix, Autofocus, flash

Dual core

motorola moto g

Hvala, ali nije nešto povoljan, a i prevelik je. Ciljam oko 125 visine max.

16 godina
the_dammed kaže...
Grom kaže...
the_dammed kaže...

Može preporuka telefona?

1 GB RAM

JB, ili KK

5Mpix, Autofocus, flash

Dual core

motorola moto g

Hvala, ali nije nešto povoljan, a i prevelik je. Ciljam oko 125 visine max.

http://www.to2c.com/doogee-valencia-dg800-tf-card-solution-smartphone.html

16 godina
neaktivan

Sad sam malo pogledao te mobitele, šta stvarno neki mob od 4,7" i 1GB rama dođe 100tinjak eura? Nemrem vjerovat.

Edit:

Evo recimo ovaj Hongmi... 800 kuna. 

Jel stvarno nema caka?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 19:04 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Sad sam malo pogledao te mobitele, šta stvarno neki mob od 4,7" i 1GB rama dođe 100tinjak eura? Nemrem vjerovat.

Edit:

Evo recimo ovaj Hongmi... 800 kuna. 

Jel stvarno nema caka?

hongmi je odlican uredaj mozes si njega uzet ja imam hongmi ali 1s verziju sa snapdragon soc i ona je malo skuplja 

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Počtkom 8 mj valjda dobim refund novca od naručenog nestiglog Asusa Zenfonea 5 ako netko prati cijene, sto se još isplati uzeti kod mobicitya naravno za slične novce kao Zenfone. 

Znam za LG g2 dali ima još koji? Mora biti na Androidu, kit kat ili mora imati najavljenu podršku za kit kat .

17 godina

Malo malo na nekoj stranici akcija,gledam ove poznatije i sa kojima je ekipa imala iskustava pa me zanima jel ima neki objedinjeni site di pratiti te akcije ?

I ima li INEW V3 sa 2GB rama ? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 22:01 (doky01akablava).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav,

Zanima me s kojih stranica mogu naruciti original Xiaomi mobitel?

Cuo sam za ove tri stranice pa me zanima da li je netko imao iskustva,te ako je netko vec narucivao da mi preporuci.

Hvala unaprijed

www.androidfiguren.de
http://www.antelife.com

http://www.xiaomishop.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice