Da li npr.netko trči pokraj tebe i ti ga uslikaš, čovjek ispadne cijeli normalan ili zamućen jedan dio tijela?
Pusti sad Mi10, on to ne može napraviti kako treba, zato te pitam za p40p
Evo ti neke slike brziniski skinute s clouda pa vidi da li ti to odgovara.
Ako to i radi iako sumnjam, to znaci samo jedno...nabrijava ISO na najjace da bi mogao ici sa sto visim shutter speed.
Kada shvatite te pojmove znat cete da jedno vuce drugo i da negdje dobivas, a negdje gubis.
djelomično točno.
tamo gdje ti mob ide 1/20 jedan prosječan dslr ide minimalno 1/200 na automatici s istim iso.
tako da najbitnije od svega je veličina senzora, a uz to i optika, f otvor,. itd..
tj sposobnost senzora da u što kraćem vremenu prikupi dovoljno svjetla za ok sliku pri normalnom iso. tu je među mobitelima huawei prvi trenutno zbog ryyb.
druga prednost tog senzora je mali šum na velikom iso..
a dodatnu ulogu igra i tehnika hvatanja slike. da li je u igri stackanje više slika različitih ekspozicija u jednu ili ne, isp obrada, sam software, itd
To ti može bilo koji današnji mobitel, brzo okidanje i ISO podešen ovisno o vanjskom osvjetljenju. Problemi nastaju kod lošijeg osvjetljenja, tu ulogu igra veličina senzora (pixela), što je veći može prikupiti više svjetla = brže okidanje.
Ono što ti još omogućuje veći senzor je i promjenu žarišne duljine, što znači da taj čovjek može biti "flat" u odnosu sa pozadinom pa je sve jednako oštro (u fokusu) ili možeš dobiti fora bokeh efekt da je samo on u fokusu, a ostalo blurano.
HDR ne treba koristiti kad se fotografiraju elementi u pokretu.
Jel prolazi vlak u pokretu?
https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/49428321313/in/album-72157712796124506/
Dnevna slika...pa bilo bi žalosno da nije ostra.
Krivo si rekao...7800kn., a sljedeći put će biti 10000kn kad izađe Iphone 12 Pro.
kako sam se nasmijao kad mi note 10 je napravio na 2x crop glavne kamere na auto modu, a ultra je slikao sa tele kamerom (
)....ne znam kako se ponasaju u pro modu :) - 14:55 u videu, ne znam zasto link ne otvara na tom mjestu video a trebao bi, nešto bug zeza s otvaranjem linkova ;)
Uglavnom, ultra očekivano pojeo mi note 10 u svim aspektima (osim u cropu glavne umjesto upotrebe telefoto), jedino mi u testu fale ove naše zahtjevne situacije koje komentiramo, pomični subjekti u slabom/noćnom osvjetljenju...ali tih generalno i rijetko ima u testovima.
Ako se dogodi da Huawei prestane prozvodit mobitele što nije nemoguće, onda 100% idem na Iphone.
Samsung - vidiš i sam probleme oko Exynosa., i jedino mogu službeni uzet Note 20 Ultra.
Xiaomi - nedam za njih 1000 eura. Moraju imat odličan AF, Night mode da bi dao takvu lovu.
Pixel 5 - srednji rang procesora..., i opet neće imati 5x zoom
One plus - ma oni su meni humor, pogotovo oko kamere.
Oppo - zanimljiv proizvođać, ali kome ću ga poslije prodat kad bi mijenjao mob.
Sony i LG - njih ne doživljavam više...
Kod Iphonea izlazi IOS 14 koji će se koliko toliko približit Androidu tako da mi to odgovara. I Iphone ima klasično vrhunsku kameru tako da tu ne mogu mašit. Neće imat možda 5x zoom, ali ako je to jedina stavka koje se moram odreći, onda nije problem.
Probat ću na P40Pro izdržat što duže...
Tako da nije sarkazam.
Meni od svih tih igraca jedino xiaomi igra radi kombinacije hardvera i softvera.
O iphoneu razmisljan, ali neke sitnice kao youtube vanced, smart dial, snimanje razgovora me koce.
kada ce imati 120Hz ekran i App draw, iste sekunde kupujem iPhone
ostali su jedini koji mogu ponuditi top model a da nije iznad 6"
top foto i naj video, a drzi cijenu nevjerovatno
iako je u startu skuplji, dode prakticki na isto, kada ga prodajes nakon 2-3 godine, ili si cak s njime u plusu, u odnosu na recimo Samsung ili Huawei, kojima cijena pada prebrzo kod nas
ali ces ga prodat za 5-6k
dok ja svoj samsung koji sam platio 6k za isto razdoblje mjeseci mogu dobit 3k
dode ti na isto :)
a tak je to kod nas sto se tice iPhone
2020, losa godina po pitanju kamera, apsolutno nista uzbudljivoga nije izaslo, samo varijacije na istu temu
sta mislite?
a tak je to kod nas sto se tice iPhone
2020, losa godina po pitanju kamera, apsolutno nista uzbudljivoga nije izaslo, samo varijacije na istu temu
sta mislite?
Ovisi što tebe uzbuđuje?
Ovisi što tebe uzbuđuje?
nista previse, sitni a bitni noviteti meni osobno
na primjer
2018. vs 2019. godina
P20 Pro vs P30 Pro - ubacivanje UltraWide umjesto B&W, velik IQ napredak, 125mm tele, ogroman napredak pri low light fotkanju
doduse 125mm je too much, bolja mi je bila ona od 80mm na P20Pro, medutim dosta veliki tehnoloski napredak na tom polju
S9+ vs s10+ ubacivanje UltraWide, velik IQ napredak iako je isti senzor, 4K@60 na prednjoj kameri
2019. vs 2020. P40 Pro 4k@60fps video, IQ sitni napredak, low light jako sitno poboljsanje jer je P30 Pro inako bio brutalan
s10+ vs s20+ 52mm vs 29mm tele korak nazad?, ToF senzor, 8K@24 video, photo IQ prakticki isti, sitni napredak pri nocnom fotkanju
ne pametujem nista, vec samo pitam sta vi mislite, da li imate osjecaj da se usporava sve to skupa?
Ovisi što tebe uzbuđuje?
nista previse, sitni a bitni noviteti meni osobno
na primjer
2018. vs 2019. godina
P20 Pro vs P30 Pro - ubacivanje UltraWide umjesto B&W, velik IQ napredak, 125mm tele, ogroman napredak pri low light fotkanju
doduse 125mm je too much, bolja mi je bila ona od 80mm na P20Pro, medutim dosta veliki tehnoloski napredak na tom polju
S9+ vs s10+ ubacivanje UltraWide, velik IQ napredak iako je isti senzor, 4K@60 na prednjoj kameri
2019. vs 2020. P40 Pro 4k@60fps video, IQ sitni napredak, low light jako sitno poboljsanje jer je P30 Pro inako bio brutalan
s10+ vs s20+ 52mm vs 29mm tele korak nazad?, ToF senzor, 8K@24 video, photo IQ prakticki isti, sitni napredak pri nocnom fotkanju
ne pametujem nista, vec samo pitam sta vi mislite, da li imate osjecaj da se usporava sve to skupa?
Ja ti mogu reći za sebe da je meni najbitnije bilo da P40 Pro dobije 4K@60fps i dobru prednju kameru. Na kraju krajeva to su napravili nasprma P30 Pro.
Ja ti mogu reći za sebe da je meni najbitnije bilo da P40 Pro dobije 4K@60fps i dobru prednju kameru. Na kraju krajeva to su napravili nasprma P30 Pro.
I gubitak GMS podrske.
Mozemo mi pricati da se moze bez GMS-a...moze se naravno, ali meni je lakse s tim zbog sinkronizacije svega i svacega sto mi olaksava svakodnevicu.
Huawei ce naci i vec je nasao neke alternative pa kome se da zezati s time neka mu.
I gubitak GMS podrske.
Mozemo mi pricati da se moze bez GMS-a...moze se naravno, ali meni je lakse s tim zbog sinkronizacije svega i svacega sto mi olaksava svakodnevicu.
Huawei ce naci i vec je nasao neke alternative pa kome se da zezati s time neka mu.
Slažem se. Svako ima pravo na izbor.
https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/04XB22
Par novih sa Pixelom.
Najvise raduje ta jednostavnost (tko to voli), izvadis iz djepa i okines.
Portretni nacin su jako dobro rijesili sto se vidi na dvije slike.
Edge detection su doveli prakticki do savrsenstva, a i simulacija DOF-a je odlicna.
Ove stipaljke npr., tocno je rasclanio poziciju svake i postavio ih u odgovarajucu relaciju dubinske ostrine.
To sam namjerno slikao jer mi se cini kao zeznuta situacija za SW, ali odradio je dobro.
Nisam neki ljubitelj tog fake portrait mode, ali kada radi ovako dobro posegnut cu nekada za njim.