Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.748
|
čitano: 1.844.934
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
Nod14 kaže...

https://flic.kr/s/aHsmQ9qf9J

malo fotki iz Istre s Mi Note 10 (GCam burial beta 8), prvih par su astro mod, a ostale ugl daylight, ima ih dosta s aux kamerama (koristim ih poprilično često, sve osim makro), ultrawide mi je odlična ovako za landscape, 3.7x mi je i dalje najdraža od aux leća jer mi to neko idealno povećanje, a gcam i OIS na dotičnoj rijetko iznevjere čak i u porektu 

aposlutna većina fotki je sa zadnjim makshow xml za beta8 s kojim google AWB konačno funkionira kako spada (to mi je sada glavni config), ali par ih je s dennis xml-om koji je isto dosta dobar samo daje fotke s nešto jačom ekspozicijom i saturacijom, a mekšim kontrastom  

Jebeno su sredili gcam za njega cini mi se, valjalo bi  i to isprobat. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
11 godina
Nod14 kaže...

malo fotki iz Istre s Mi Note 10 (GCam burial beta 8), prvih par su astro mod, a ostale ugl daylight, ima ih dosta s aux kamerama (koristim ih poprilično često, sve osim makro), ultrawide mi je odlična ovako za landscape, 3.7x mi je i dalje najdraža od aux leća jer mi to neko idealno povećanje, a gcam i OIS na dotičnoj rijetko iznevjere čak i u porektu 

aposlutna većina fotki je sa zadnjim makshow xml za beta8 s kojim google AWB konačno funkionira kako spada (to mi je sada glavni config), ali par ih je s dennis xml-om koji je isto dosta dobar samo daje fotke s nešto jačom ekspozicijom i saturacijom, a mekšim kontrastom  

Ima stvarno super fotki, od noćnih, do zalaska...👍 jel ovo na 3,7x optika ili digitalni zoom? cini mi se malo mutnije od drugih...ko da je cropano...

10 godina
odjavljen
Šteta da Mi 10 ultra nije bar 193 mm, ovih 162 je definitivno premalo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mzopg kaže...

Sutra kreće prodaja Mi 10 Ultra, na rubu sam, jedan klik do narudžbe. 

Pretpostavljam da bi bio zadovoljan i sa Mi 10 Pro, ali ovaj Ultra je još korak dalje.

Srce kaže uzmi, razum kaže daj više ne s... s mobitelima 

13 godina
neaktivan
Kamere u smartfonima- Rasprava

Ček ček ček...ova prozirna pozadina mi je odlična na MI 10 Ultra. 

0 0 hvala 0
11 godina
R36 kaže...
mzopg kaže...

Sutra kreće prodaja Mi 10 Ultra, na rubu sam, jedan klik do narudžbe. 

Pretpostavljam da bi bio zadovoljan i sa Mi 10 Pro, ali ovaj Ultra je još korak dalje.

Srce kaže uzmi, razum kaže daj više ne s... s mobitelima 

Uf ne govori mi nista, u 3 mjeseca sam 7 komda izredao.

R36 kaže...

Ček ček ček...ova prozirna pozadina mi je odlična na MI 10 Ultra. 

O da.

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
10 godina
Bome i mene interesira Ultra, jedino me brinu frekvencije i kineski rom, odnosno da mi neće raditi banking aplikacije.
Gpay ne koristim

0 0 hvala 0
11 godina
NorthBlue kaže...
Bome i mene interesira Ultra, jedino me brinu frekvencije i kineski rom, odnosno da mi neće raditi banking aplikacije.
Gpay ne koristim

Na k20 pro kineskom rade bez greške. 

13 godina
neaktivan

Mi 10 Ultra ima problema s fokusom - kad slikaš cvijeće i slično tj s malim stvarima. Ljude i to ulovi ali nešto manje teško kolko god se trudi ručno fokusirati. 

Valjda će popravit taj fokus sljedećim nadogradnjama.

0 0 hvala 0
11 godina

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kbenzema kaže...

Na prvu sam mislio da pričaš o kameri, pa se mislim pa gdje ima 162mm kako mi je to promaklo. 

Meni ta dužina uopće nije problem, evo sad vrtim po rukama Poco F2 Pro koji ima 163mm i nemam problema s tim. Kužim da ako netko želi ugurati mob u džep će mu to biti problem, ali to ne radim već godinama.

R36 kaže...

Mi 10 Ultra ima problema s fokusom - kad slikaš cvijeće i slično tj s malim stvarima. Ljude i to ulovi ali nešto manje teško kolko god se trudi ručno fokusirati. 

Evo njega opet s fokusom. 

Mislim da će svaki imati problem fokusirati točno određeni cvijet na livadi punoj cvijeća, tu ne vidim druge nego zoom - fokus - unzoom.

14 godina
neaktivan

Zgodan video, na velikom 4k ekranu sam očekivao bolje rezultate, ali teško je procijeniti je li to youtube zeznuo sa svojom kompresijom.

Uglavnom sve snimljeno iz ruke.

0 0 hvala 0
11 godina
Ja od kad sam se prebacio na mali kompaktni mob, cijelo vrijeme se pitam sto mi je ikad trebao veći. Za slijedeći mob isto gledam, kako god mogu, da bide kompakt a da udovolji mi svim mojim zahtjevima, ako ikako može jer ima jako malo manjih mobitela. Preporodio sam se od kad ga nosim u džepu i ne nosim pederusu.
Ovo je malo offtopic, ali mi je drago da je na temi malo življe 😎😁
13 godina
neaktivan
mzopg kaže...
kbenzema kaže...

Na prvu sam mislio da pričaš o kameri, pa se mislim pa gdje ima 162mm kako mi je to promaklo. 

Meni ta dužina uopće nije problem, evo sad vrtim po rukama Poco F2 Pro koji ima 163mm i nemam problema s tim. Kužim da ako netko želi ugurati mob u džep će mu to biti problem, ali to ne radim već godinama.

R36 kaže...

Evo njega opet s fokusom. 

Mislim da će svaki imati problem fokusirati točno određeni cvijet na livadi punoj cvijeća, tu ne vidim druge nego zoom - fokus - unzoom.

Problem je što nikako da fokusira...

A za to nema opravdanja....sorry kolega.

To kao da je netko isao opravdati loš fokus na S20 Ultra. Pa nije to mob od 100 dolara. 

14 godina
neaktivan
Dan1234567890 kaže...
Ja od kad sam se prebacio na mali kompaktni mob, cijelo vrijeme se pitam sto mi je ikad trebao veći. Za slijedeći mob isto gledam, kako god mogu, da bide kompakt a da udovolji mi svim mojim zahtjevima, ako ikako može jer ima jako malo manjih mobitela. Preporodio sam se od kad ga nosim u džepu i ne nosim pederusu.
Ovo je malo offtopic, ali mi je drago da je na temi malo življe 😎😁

Nadam se da si svu planiranu djecu već napravio. 

Meni isto nije jasno zašto Kinezi ne izbace od svake serije i XS (extra small) varijantu. Rekao bi čovjek da su kod njih sve dvometraši sa rukom kao lopatom.

R36 kaže...

Problem je što nikako da fokusira...

A za to nema opravdanja....sorry kolega.

To kao da je netko isao opravdati loš fokus na S20 Ultra. Pa nije to mob od 100 dolara. 

Gdje si to uopće vidio?

U jednom youtube videu je lik spomenuo nekakav problem koji je imao kod cvijeća na livadi, ali to treba provjeriti, svatko danas snima te recenzije.

Na dxomark kažu:

The autofocus is fast and consistent, too, and the stabilization system counteracts photographer motion very effectively.

The Mi 10 Ultra autofocus system performs well in pretty much all conditions. It is quick to lock onto the target and consistently delivers sharp images in both our image quality lab and natural scenes. Among all our sample shots we found only a handful of out-of-focus images, most of which were difficult backlit outdoor scenes or taken in very low light, but they were the reason the Xiaomi missed the perfect autofocus score of 100 by one point.

Na grafu je odmah uz P40 Pro.

14 godina
neaktivan

Ovo se isplati pogledati, stvarno mi se sviđa taj foto segment na Sonyu.

Navodno stiže i Pro verzija, samo ne znam koliko će ta koštati, 1700$. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ovaj 4a pokazuje zube tri puta skupljem modelu, Note 20 Ultra..

Nevjerojatno što Gugl radi iz manjeg senzora, izvlači softverski maksimalno, a rezultati su, iznenađujući, pričamo o senzoru 1/2.55" f1.7.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 19:59 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mzopg kaže...

Ovo se isplati pogledati, stvarno mi se sviđa taj foto segment na Sonyu.

Navodno stiže i Pro verzija, samo ne znam koliko će ta koštati, 1700$. 

Sony...pa Sony da kupi kompletan mob od Samsunga, Huaweia ili Xiaomia i da samo naljepi svoj naziv Sony oni bi i tad nešto zeznuli oko kameru. 

Sony i kamera 

17 godina

Bogme ovaj Sony se popravio i to opako, kamera top klasa, napokon, UI kamere

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R36 kaže...

Sony...pa Sony da kupi kompletan mob od Samsunga, Huaweia ili Xiaomia i da samo naljepi svoj naziv Sony oni bi i tad nešto zeznuli oko kameru. 

Sony i kamera 

Ovo je foto uređaj prvenstveno za foto entuzijaste, fotografe i oni koji to žele postati. Nije za p&s ekipu. Kad vidim njihov novi kamera UI srce mi odmah zaigra. 

Pogledaj video, vidi kako lijepi burst mode ima, kako su mu izjednačeni colori na svim objektivima, pa se prijelazi gotovo ne primijete.

16 godina
neaktivan
Nod14 kaže...

Ovo su najbolje fotografije u temi koje sam vidio u zadnjih nekoliko godina, u to ubrajam tvoja 3 zadnja flickr albuma.

Taj Mi Note 10 s Gcamom izgleda nema manu, briljira u svakoj situaciji. 

13 godina
neaktivan
mzopg kaže...
R36 kaže...

Sony i kamera 

Ovo je foto uređaj prvenstveno za foto entuzijaste, fotografe i oni koji to žele postati. Nije za p&s ekipu. Kad vidim njihov novi kamera UI srce mi odmah zaigra. 

Pogledaj video, vidi kako lijepi burst mode ima, kako su mu izjednačeni colori na svim objektivima, pa se prijelazi gotovo ne primijete.

To mi je največa fora...te priče - foto entuzijasti.

Sječam se priče fanova HTC. Kad su izbacili M7, M8 tj metalnu liniju gdje su se svi divili tom dizajnu. Majku ti oni na kraju propali jer su se bazirali na potpuno korisniku nebitnim stvarima., a plastičan Samsung i ostali otišli u nebesa.

Tako i Sony sad. Zadnjih 5 godina u banani i umjesto da izbace mob i kameru koja je top...oni rade neke kerefeke oko manual moda koju će koristit 1% ljudi.Dizaj iz srednjeg vijeka. Baterija 4000 mAh a ekran 4K. Bravo Sony.

A tek predstavljanje - u Aziji ga predstavili u 3mj...a u EU prije dva i pol., i što je najsmiješnije brijem da ga još nema na tržištu. Ja se tom Sony divim, koja je to tamo grupa šabana.

Čudim me da ste tek sad vidjeli recenziju...ja sam gledao prije 4mj recenziju lika iz Japana.... Čudite se kameri a mob predstavljen ima 5 mjeseci. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 22:02 (R36).
11 godina
mzopg kaže...

Ovo je prvi Sony uopce koji sam pozelio.

Ne razmece se brojkama, ali sve je na mjestu.

Posebno mi se svidjaju fokale.

Svidja mi se taj pristup, oni rade sada kao i Apple, ne stancaju brdo modela kao Xiaomi koji je u globalu dobar brand, ali nije uvijek out of the box doslovno sve kako treba.

Evo recimo Pocophone, njega sada koristim...kamera je generalno super, pogotovo kada se stavi Gcam, ali onda dodjes do videa koji je po danu odlican, stabilizacija sa Gcam takodjer, a po noci tipicno za kineza ima drop frameove u videu.

Ovaj Sony mi se cini kao mob koji je iz kutije odlican, isto kao i iPhone 11 PRO.

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina

Dobiješ slušalice WH-1000 XM3, cca vrijednosti 2tis...

13 godina
neaktivan
Abalo kaže...

Dobiješ slušalice WH-1000 XM3, cca vrijednosti 2tis...

Taj mob treba biti gratis u njihovu seriju oled tv-a., jedino tako će ga netko "kupit". 

14 godina
Cijena je prevelika, ali i Sony cijene padaju vremenom. Siguran sam da će se već u 10. mjesecu moći kupiti za ispod 1000€.
Sam mob mi se čini fenomenalan, jedino fali barem 90Hz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R36 kaže...

To mi je največa fora...te priče - foto entuzijasti.

Ne traže svi point and shoot uređaje koji će sve sami odraditi umjesto korisnika.

Fotografija bi trebala imati nekakvu priču iza sebe.

Postoji komercijalni mainstream većinski dio tržišta, a na svu sreću postoji i onaj koji je fokusiran na određeni segment i tip korisnika.

11 godina

Mi note 10 (nabavio ga ekspresno ponukam koleginim postom od jucer)

gcam

3.7x kamera

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/50254917142/in/dateposted/

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/50254076433/in/dateposted/

Nema retardiranog switchanja kamera, nema cropanja, 2m daljine. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutačno najveći mi je minus na gcamu-u to što nema face detection pa npr kad fotkaš osobu s glavnom kamerom npr. ispred panorame Rovinja, gcam ne prepoznaje automatski osobu i na taj način podešava fokus, nego nekad fokus bude na pozadini, a subjekt ostane blago zamučen što se primjeti tek kod zoomiranja. Dakle, trebalo bi raditi tap to focus. Stock cam nema tih problema, ali stock WB, odnos ekspozicije subjekta i pozdaine i zaglađaivanje face mi se osobno ne sviđaju. 

I nekad mi je night mod na stock app praktičniji jer je brz i pouzdan, fotke su oštre i s dosta pogođenim bojama. Night sight je nadmoćan kad je scena jako mračna i naravno astro mod koji radi čuda bez posebnog truda. 

Od porteva, urnyx daje satndardno dobre rezultate bez ikakvih konfiguracija, a za burial beta 8 je ipak poželjno staviti neki xml (telegram grupa t.me/mi10XMLs ), preporuka za zadnji makshow i dennis. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice