- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Auto je ispalo tako jer je vani dosta svjetla i mobitel ima širok otvor blende.
Znači dosta svjetla +blenda = iznimno brz shutter speed. Pogledaj exif i vidit ces da je tako.
U tim uvjetima će 99% telefona dat takvu sliku. Pogotovo kad je vozilo na +2m pa da mobitel prebaci na far fokus.
Ocu rec, nije tu do fokusa, nego do ovih gore stvari
slikano je iz hlada - prema suncu - što je zahtjevnija okolina nego da je smao sunčano. također, slikano je kroz prozor automobila, gdje ovisno o udaljnosti mobitela od prozora, AF moze se zbuniti i pokusati fokusirati i prozor, a ne vansku sliku...pretpostavljam da je mobitel vrlo blizu prozoru, pa da zbog toga se nisu dogodili problemi ;)
Ja konkretno nisam nabio mob na prozor da ne bi prepoznao prozor i da ulovim sliku.
Vidi jer se u lijevom kutu vidi moj odsjaj bijelo.
A kad me vec povlacis za jezik, fokus ti je na parkiranom autu u pozadini, a ne na ovome u prolazu.
Crop
Pa gledam kompletnu sliku a ne djelove slike. Da li je kompletna slika mutna. Nije.
Kolega to je jedan primjer...pri brzini od 60km/h., gdje mob nije bio nabijen na prozor kao kod tebe. Jer kod mene se vidi odsjaj u lijevom kutu, a kod tebe se ne vidi ništa.
I na kraju nisi slikao s Pocom nego X2 Pro kojem je cijena oko 4600kn
Primećujem da smo ušli u duboku analizu slikanja brzih objekata iz automobila, kao osnovnog kriterijuma kvaliteta kamere, što i jeste ključan use case ako si... FBI agent koji pokušava da uhvati jasan snimak prolazećeg NLO-a kako bi dokazao njihovo postojanje svojoj sexy ali skeptičnoj partnerici.
Poco f2 je 3500kn u hr ducanima :)
X2 pro 3200
Nokia 3310 da ima kameru bi dala slican rezultat.
Ugl no hate, samo kazem da nije slika za flexanje jer nije neko postignuće vec standard.

Al dobro ne da mi se više dokazivati jer nema smisla.
U svakom slučaju nema veze da li je kadar u pokretu, da li je blizu ili daleko, dan ili mrak i ostalo - rezultat je isti kao na primjeru s autom.
Pošto slikam svoje djete u zgodama i nezgodama - mob me još nije zeznuo da bi morao ponavljati sliku. Takav slučaj nije s ostalim mobitelima koje sam imao. Čak mi i P30 Pro zbog PDAF nije uspio svaki put dobro ulovit sliku.
Uživajte.
Primećujem da smo ušli u duboku analizu slikanja brzih objekata iz automobila, kao osnovnog kriterijuma kvaliteta kamere, što i jeste ključan use case ako si... FBI agent koji pokušava da uhvati jasan snimak prolazećeg NLO-a kako bi dokazao njihovo postojanje svojoj sexy ali skeptičnoj partnerici.
Tako je...a tek zoom
Batman - tvoj problem koji imas sa huawei-em je da koristiš sve na ai i auto jer ste svi mišljenja da mobitel vidi bolje od tebe i da bu tehnologija sve sama obavila - moj prijedlog ti je da isključiš ai i koristiš tak pa mi javi koliko puta ti "prebacuje" sa 1x na bilo kaj drugo, koliko puta će ti žutilo biti i ostala sranja ... Naučite se koristiti mobitel a ne da tu prosipate pamet a ne znate ni kaj je blenda niti sh.speed niti wb
Ako pričamo o idiot modu za mobitel di ti je sve na automatici i bi-turbo automatici onda pričamo o koji ima bolji software a ne kameru a koliko vidim ovdje je tema "Kamere u smartfonima" - znači hardware
Ljudi, koji je točan problem s kamerom na One+ Nordu? Kolko čitam, baš nije nešto dobra, e sad..
Ima istu kameru kao i One+ 8..
Jel One+ vodi brigu o kamerama, u obliku ažuriranja softvera za kameru?
Kakva je kamera?
A kad me vec povlacis za jezik, fokus ti je na parkiranom autu u pozadini, a ne na ovome u prolazu.
Crop
Pa gledam kompletnu sliku a ne djelove slike. Da li je kompletna slika mutna. Nije.
Kolega to je jedan primjer...pri brzini od 60km/h., gdje mob nije bio nabijen na prozor kao kod tebe. Jer kod mene se vidi odsjaj u lijevom kutu, a kod tebe se ne vidi ništa.
I na kraju nisi slikao s Pocom nego X2 Pro kojem je cijena oko 4600kn
pa nije mutna zbog brze blende u kombinaciji sa fokusom na autu koji stoji pogledaj si exif, i onda sliku sve jasno
u biti da smo zlocesti, mozemo reci da je P40 totalno fulao fokus, jer si slikao auto u pokretu a ne onaj koji stoji, na koji se uredaj u biti i fokusirao
Batman - tvoj problem koji imas sa huawei-em je da koristiš sve na ai i auto jer ste svi mišljenja da mobitel vidi bolje od tebe i da bu tehnologija sve sama obavila - moj prijedlog ti je da isključiš ai i koristiš tak pa mi javi koliko puta ti "prebacuje" sa 1x na bilo kaj drugo, koliko puta će ti žutilo biti i ostala sranja ... Naučite se koristiti mobitel a ne da tu prosipate pamet a ne znate ni kaj je blenda niti sh.speed niti wb
Ako pričamo o idiot modu za mobitel di ti je sve na automatici i bi-turbo automatici onda pričamo o koji ima bolji software a ne kameru a koliko vidim ovdje je tema "Kamere u smartfonima" - znači hardware
Ne bi AI upalio na mobitelu nema isusa.
Kupi pa onda pametuj.
Sam prebacuje, sam zuti, bez ai.

Poco f2 je 3500kn u hr ducanima :)
X2 pro 3200
Nokia 3310 da ima kameru bi dala slican rezultat.
Ugl no hate, samo kazem da nije slika za flexanje jer nije neko postignuće vec standard.
Baš gledam po Ebay-u, novi Pixel 4 za 3500kn...
https://www.ebay.com/itm/Telefon-Google-Pixel-4-Black-5-7/283962873045?epid=7034780265&hash=item421d8194d5%3Ag%3AidQAAOSwaZVfGeeG&LH_BIN=1
jučer je bilo iz Irske i UK po 1 kom za 3200kn...
Kolegi treba preporuka telefona sa dobrom kamerom. Preference:
- ne iPhone (ostao bi na Androidu)
- ne Huawei (Google apps)
- ne alternative tipa Xiaomi (blagi snobizam)
Spreman je izdvojiti više novca (trenutno ima Xperiu XZ2 i zapravo je pomalo Sony fanboy), no nisam siguran šta mu ostaje. Samsung i Google (od kojih Google ovde nema zvaničnu distribuciju)?
haha nije još prešao na "dark" side, to mu je radni, morao je zbog aplikacije koja postoji samo za android.
Kolegi treba preporuka telefona sa dobrom kamerom. Preference:
- ne iPhone (ostao bi na Androidu)
- ne Huawei (Google apps)
- ne alternative tipa Xiaomi (blagi snobizam)
Spreman je izdvojiti više novca (trenutno ima Xperiu XZ2 i zapravo je pomalo Sony fanboy), no nisam siguran šta mu ostaje. Samsung i Google (od kojih Google ovde nema zvaničnu distribuciju)?
Očito je već odredio što želi pa mu traženje preporuke nema previše smisla. Kad već ne želi Huawei i Xiaomi, alternativu sličnih karakteristika će fino platiti pa neka uzme Samsung Galaxy Note 20 Ultra ili Sony Xperia 1 II, kad već voli Sony. Neki ljudi vole platiti više radi psihološkog osjećaja koje im to stvara.
Kakva je kamera?
Ovo je samo preliminarno, stvarno imam opcija ponuđenih hrpu, do sada sam samo jednu ofrlje sliku okinuo, stavim ju na recenziju koju sam napisao tijekom dana.
Ako postoji lista želja, kako, kakvu, u koje doba dana da okinem, i kako i kuda da vam ju dostavim, slobodno sastavite !
Kakva je kamera?
Mislim da ga je kolega ATJLučko upravo kupio, pa vidi s njim kako je zadovoljan.
U prvih 24 sata, iznimno zadovoljan, ali ipak, moja su pozraživanja skromna, tako da sam i sa malim iznimno zadovoljan!
Ono što me je primarno iznenadilo ugodno su sam display i brzina, vidi se što delaju 120Hz-a refresha.
U principu, android "banda", pri tome govorim isključivo o HTC i SAMSUNG brandu, su krivci mog skretanja u drugo jato, ali ne i u dark side of the moon !
U mojem slučaju, svaka kupnja ima DEBEL razlog, čak i dugoročan plan, tako da je ovo samo mali podsjetnik na neka dobra stara vremena kolega!
Očito je već odredio što želi pa mu traženje preporuke nema previše smisla. Kad već ne želi Huawei i Xiaomi, alternativu sličnih karakteristika će fino platiti pa neka uzme Samsung Galaxy Note 20 Ultra ili Sony Xperia 1 II, kad već voli Sony. Neki ljudi vole platiti više radi psihološkog osjećaja koje im to stvara.
Haha, baš da vidim hoće li opet uzeti Sony! Nisam znao za novi model.
https://www.ebay.co.uk/itm/283947806837
Odlična cijena, tu se nema što previše misliti. Retail price mu je inače 899$, tako da je ovo gotovo upola jeftinije, malo čudno, ali valjda je sve ok.
EDIT: gledam sad malo trgovca, vidim da nije prodavao ništa zadnjih 6 mjeseci i sad uleti ovakva luda cijena. Bojim se da je pokušaj prevare, često na ebayu dođe do "otmice" računa pa netko prodaje preko tuđeg računa za smiješne novce... ne kužim kakva im je koristi, možda ako netko plati karticom, ja uvijek idem preko paypala pa me nije briga. Kupio sam par puta tako i uvijek bi bio pokušaj prevare, ali bi ebay sve uredno refundirao, tako da po meni nema previše rizika probati kupiti pa što bude. :)
Odlična cijena, tu se nema što previše misliti. Retail price mu je inače 899$, tako da je ovo gotovo upola jeftinije, malo čudno, ali valjda je sve ok.
EDIT: gledam sad malo trgovca, vidim da nije prodavao ništa zadnjih 6 mjeseci i sad uleti ovakva luda cijena. Bojim se da je pokušaj prevare, često na ebayu dođe do "otmice" računa pa netko prodaje preko tuđeg računa za smiješne novce... ne kužim kakva im je koristi, možda ako netko plati karticom, ja uvijek idem preko paypala pa me nije briga. Kupio sam par puta tako i uvijek bi bio pokušaj prevare, ali bi ebay sve uredno refundirao, tako da po meni nema previše rizika probati kupiti pa što bude. :)
ne znam, pise da ima dobre recenzije, nisam trgovca predetaljno gledao, treba probati i ne moze se puno izgubiti, osim malo truda i vremena. Ja sam svog kupio prije godinu i pol za sličnu cijenu preko ebaya iz UK isto, cini mi se, razmijenio par poruka sa sellerom, činilo mi se legit i na kraju kupio...i sve ok i dan-danas.
Bio je nov, neotvoren u kutiji. jedino ga nisam kupio iz ducana, nego od tipa koji je kupio 2 kom, zena mu nije htjela korisitit svoj i za 5 mjeseci ga je odlučio prodati...dobio sam račun i sve ostalo. Tako da kako pixel ima problema sa distribucijom i kod nas su vrlo skupi, realna cijena na ebay-u im je puuuno niža i zapravo idu za puno manje pare kad se prodaju tamo gdje ih ima u slobodnoj prodaji (kao kod nas preko njuškala...). Treba malo pingati sellera i vidit jel ova ponuda legit. Ako nije, ima i drugih, nisu valjda sve neke muljaže...
Kod nas je cijena p40p+ 10.000kn, a preko njuske novi su bili prije par dana za 6.000kn...pa je u zemljama gdje u slobodnoj prodaji ima pixela, slična shema i za njih...
@thebatman si ga stvarno kupio, vidim da ih više nema...?
Kupi pa onda pametuj.
Napisao sam - imam p30pro od kad je izašao, nije mi jednom sam od sebe prebacio osim kad mu je ai uključen pa prebacuje na macro itd..
i kaj se tice žutila jel imaš na standard ili vivid - na ono "leica" ( desno od flash ikone lijevo od "kotacica" postavki )
ne znam, pise da ima dobre recenzije, nisam trgovca predetaljno gledao, treba probati i ne moze se puno izgubiti, osim malo truda i vremena. Ja sam svog kupio prije godinu i pol za sličnu cijenu preko ebaya iz UK isto, cini mi se, razmijenio par poruka sa sellerom, činilo mi se legit i na kraju kupio...i sve ok i dan-danas.
Bio je nov, neotvoren u kutiji. jedino ga nisam kupio iz ducana, nego od tipa koji je kupio 2 kom, zena mu nije htjela korisitit svoj i za 5 mjeseci ga je odlučio prodati...dobio sam račun i sve ostalo. Tako da kako pixel ima problema sa distribucijom i kod nas su vrlo skupi, realna cijena na ebay-u im je puuuno niža i zapravo idu za puno manje pare kad se prodaju tamo gdje ih ima u slobodnoj prodaji (kao kod nas preko njuškala...). Treba malo pingati sellera i vidit jel ova ponuda legit. Ako nije, ima i drugih, nisu valjda sve neke muljaže...
Kod nas je cijena p40p+ 10.000kn, a preko njuske novi su bili prije par dana za 6.000kn...pa je u zemljama gdje u slobodnoj prodaji ima pixela, slična shema i za njih...
@thebatman si ga stvarno kupio, vidim da ih više nema...?
Ovo je super i realna cijena, mislim da tu nema puno dileme.. Znaš što dobiš i zna se kakva je kamera.. Za te novce, puna šaka brade
Mob s out of box odličnom kamerom.
Out of stock, nisam stigao uzet :(

Kupi pa onda pametuj.
Napisao sam - imam p30pro od kad je izašao, nije mi jednom sam od sebe prebacio osim kad mu je ai uključen pa prebacuje na macro itd..
i kaj se tice žutila jel imaš na standard ili vivid - na ono "leica" ( desno od flash ikone lijevo od "kotacica" postavki )
Tvoj je onda unikat...probao sam na nekoliko i svi prebacuju ako fali svjetla...vrlo iritantno.
Tvoj je onda unikat...probao sam na nekoliko i svi prebacuju ako fali svjetla...vrlo iritantno.
Ja fakat ne kužim kaj prebacuje - sa wide na 1x kad fali svjetla ili ?? kažem ja 95% vremena koristim samo 1x jer ta jedina ima normalni senzor, wide i tele su 4x manji i ne vidim smisao nikakav ju npr navečer koristiti - ok po danu ak je sunčano ili ak ti baš treba pri low light-u ali onda moraš prihvatiti da snimaš pod tim uvijetima ali opet i tamo mi nije prebacio !??