evo kako sam ja imo u vipu, tarfiu 75 na popustu 50% pa sam placo 37.5 kn. i sad ja odem da ocu raskinut ugovor i uzeo sam mob kad sam potpisivo i pitam kako sad to ide, ostalo mi jos 4 mjeseca. kazu oni ili da otplatim ta 4 mjeseca ili platim razliku za mob(onolko kolko fali do pune cijene uredaja), i sad ja odlucim isplatit mjesece. i mnozili su 4x75, i tolko mi je doso racun.
To sad ovisi i koliko vip cijeni svoju tarifu, valim u TM druga stavka (ne nadoplata do pune cijene ostvarene pogodnosti) a to je preostale mj. naknade se ne skaliraju 1:1, recimo na Extra priča tarifama (nevažno jel XS, S, M) ona je 5 HRK x broj mjeseci itd...
...............

, pa gledaj, nije to danas recimo nekada NOKIA 3330, tako da IPhone5 svakako valja, dobar je, ali da je odličan, must have a peace of gadget, NIKAKO, NITI U KOJEM SLUČAJU!!??
), što ga čini krajnje dosadnim generalno gledajuć, jer recimo, kod HTC brenda i W8 linije mobova, imaš dvije ( za sada ) varijante, slabiju i jači u u svakoj po četri boje, što je realno 300% veća ponuda, agdje su ostali modeli u ostalim operativnim sustavima, ili SGS III, jedan model a imaš ga u koliko verzija, koliko ja znam samo šest, i opet 300% veća ponuda!
, zar ne??!! A kada već spominješ moje gluposti, ti kao jedinka imaš svoje ukuse, po svemu videć minimalističke, počevši od gabarita moba pa sve do funkcionalnosti, pa ako ti već nisu niti potrebni, čemu će ti onda smartphone, pa bio koji god bilo???? Ja ne znam kome što treba, ali jako dobro znam što MENI TREBA, a to IPhone nema od vrlo prvog modela, čak i da stave slobodne widgete, ima još preko nekoliko falenki koje bi me znatno odbile u investiciju nečeg takvog,

, ali nikako mu utuviti u glavu, a možda neće ili ne želi nikako si/nam priznati da ima malu ručicu i da fizički ne može nešto takvo staviti u ruku
!!!!
i/ili 
!!
!!!!
i hatere
IPhone5, evo jednog mojeg novog dojma, vezan za bijeli IP5!!!!
( kako sada fali oni gujdan, za one koji ne kuže, Prasac ), ne bih se baš složio obzirom čovjek vozi kantu od Porsche Panamera, u bijeloj boji, a njega baš i nije tako lako za očuvati, koliko ima nekih koji bi bili jalni!
kada je kod vrlo prvog IPhone primjerka, nultog, uočio olaka oštećenja ekrana kada je mob bio u džepu zajedno sa snopom ključeva, pitam se pitam, kako bi IPhone5 na takav test odreagirao, bi li uopće preživio tjedan dana takvog korištenja, ma što tjedan dana, 24 sata
!!!!
i polako 
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
?!?!
!!