- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
meni je sve u redu, nikakvih problema s njime. a i vidim da se ni nitko drugi ne zali. to je bilo sa nekom starijom verzijom, ova nema nikakvih problema
da, maknulo se. nema njihove ni jingleove ni one aplikacije ni ništa. jer nije ovo t-mobile rom, ovo je čisti stock rom od huaweia
ma ništa. samo zip na sd karticu, install preko recoverya točno po ovim uputama i nikakvih problema. bilo gotovo u par minuta
sad da pitam ako netko zna. kad se raspakira ovaj zip, jel se mogu "sistemske" aplikacije obrisat da jednostavno obrisemo apk-ove iz \system\app ili to bas nije pametno? naravno ne mislim sad brisat neke od krucijalne vaznosti nego neke tipa twitter, facebook, google+, gmail, chrome i slicno
edit:
imas link gore na upute. po meni se isplati, jer nema onih raznih aplikacija od t-mobilea, a i bar meni je osjetno brzi nego prije
Hvala na info.
Trebao bi mi stić kroz dan-dva pa ću isprobat.
Ovo potonje i mene zanima ali to ću rješit tako da kad ga rootam, skinut neki uninstaller i maknut ta sranja koja samo gutaju memoriju a nepotrebna su mi (FB, G+, G music...). Treba samo izguglat svaki apk da vidim šta je i da li je siguran za brisanje.
EDIT:
Reci mi samo da li radi normalno najnovija verzija Vibera ili još treba koristit starije verzije (XXX je napisao koje rade provjereno)?
Ovdje imate noviji TWRP:
http://www.modaco.com/topic/362074-recoveryall-official-twrp-2631-root-21102013/
Ja sam flešao ovaj prvi putem fastboota.
Nisam čekao da mi Huawei pošalje unlock kod za bootloader nego sam ga izvukao pomoću DC unlocker klijenta.
https://www.dc-unlocker.com/free-huawei-bootloader-unlock-tutorial
Danas instalirao http://www.modaco.com/topic/366704-stock-rom-repack-b199-android-411-g510y300/
I sasvim sam zadovoljan za sad.
Moram još provjeriti kako radi zadnja verzija Vibera, tj. da li radi probleme tijekom poziva.
Danas naručio, stiže kroz 5 radnih dana. 598 Kn, Simpa paket al koristit ću svoj stari broj.
E sad, jel bolje Šalji&Surfaj + Internet S ili Pričaj + Internet S + opcija za poruke?
Danas instalirao http://www.modaco.com/topic/366704-stock-rom-repack-b199-android-411-g510y300/
I sasvim sam zadovoljan za sad.
Moram još provjeriti kako radi zadnja verzija Vibera, tj. da li radi probleme tijekom poziva.
Daj brzi info (već sam i sebi dosadan sa ispitivanjem) da li imaš notification bar (sjećam se kad sam imao prvog Havajca ljetos da sam flešanjem izgubio isti) nakon flešanja?
Jel ima di kakav changelog tj. šta je maknuto?
Koliko ti je rama na raspolaganju sa ovim prepakiranim romom? Da li je možda stavljen stock Jelly bean launcher?
Koji ti je broj cipela?:)
Ima li netko link za stock Jelly bean ikone?
Daj brzi info (već sam i sebi dosadan sa ispitivanjem) da li imaš notification bar (sjećam se kad sam imao prvog Havajca ljetos da sam flešanjem izgubio isti) nakon flešanja?
Jel ima di kakav changelog tj. šta je maknuto?
Koliko ti je rama na raspolaganju sa ovim prepakiranim romom? Da li je možda stavljen stock Jelly bean launcher?
Koji ti je broj cipela?:)
Ima li netko link za stock Jelly bean ikone?
Notification bar je tu, ali ionako sam isključio one "tipke", koristim power toggles
Changelog nisam našao...u principu je to stock i koliko sam vidio razlika od onog s kojim je došao mob je u tome što nema onih t-com gluposti i nema Shazam i Lookout.
Rama imam oko 50mb više nego prije sa istim aplikacijama (odmah sam ih vratio pa neznam koliko je bez njih).
Emotion je gore, mislim...stavio sam Apex isti tren.
nešto mi nije jasno kod roota. kad se mobitel roota, jel on rootan zauvijek ili se mora rootat nakon svakog flashanja?
jer sam sad preko recovery instalirao superuser i šta sad?
probao sam preko root uninstallera deinstalirat neke aplikacije, npr facebook, i uninstall gumb mi je disablean, ne mogu ga kliknut. pokrenem helium i on kao zatrazi root prava ali se ništa ne dogodi i nakon nekog vremena izbaci da nije dobio prava
nešto mi nije jasno kod roota. kad se mobitel roota, jel on rootan zauvijek ili se mora rootat nakon svakog flashanja?
Mislim da ga moraš rootat poslije svakog flešanja osim ako rom nije prerooted.
Ako je ROM full wipe, tj clean install onda ne ostaje root. Ako je ROM pre-rooted onda ostaje. Ili ako je samo riječ o update-u preko OTA ili recovery-a onda isto ostaje.
Nemam iskustva sa superuser, koristim supersu
Pa dal imaš superuser aplikaciju u meniju? Otvori i pogledaj postavke.
Ako nemaš, ne radi.
EDIT:
S novim romom imam dosta bolji rezultat u Antutu - 7315
S novim romom imam dosta bolji rezultat u Antutu - 7315
Aj isprobaj najnoviju verziju Vibera:)
Viber radi, al neznam dal je ostao problem sa krepavanjem mikrofoma tijekom poziva...nisam u prilici telefonirati trenutno...
Kako god bilo...ili je ostalo isti ili je popravljeno, meni svejedno :)
Ako nemaš, ne radi.
pa imam, u tom i je stvar. instaliro sam ga preko recoverya jer nisam mogao preko play storea
znači ovaj sam instaliro. tj skino ovaj zip (u opisu na storeu) i njega preko recoverya instaliro
Pa dal ima neke opcije u aplikaciji da se omogući root?
Pa dal ima neke opcije u aplikaciji da se omogući root?
ima zapravo ali to je sve ok.
superuser pristup mogu zatrazit aplikacije i adb
probao sam i da automatski omogući pristup i da prvo pita pa ja odlucim da ili ne, i nece nikako
jel smijem sad samo instalirat supersu? s obzirom da je superuser trenutno instaliran. oce se oni medusobno klat? jer ne mogu ni ovoga sad nikako maknut. pa sam mislio stavit supersu i sa njime maknut superusera
E to stvarno neznam...
Official update OTA dostupan! Verzija B192!!!!! Navodno popravljen viber i jos neke google zakrpe.... Javim kad obavim :-)
Moj je jutros stigao sa B192 unutra.
Da sam znao nebi se ni zezao s drugim romom danas 
Official update OTA dostupan! Verzija B192!!!!! Navodno popravljen viber i jos neke google zakrpe.... Javim kad obavim :-)
Moj je jutros stigao sa B192 unutra.
ima li kakve razlike u odnosu na B171?
Da sam znao nebi se ni zezao s drugim romom danas 
Ja više ništa ne diram. Rootao ga, TWRP je gore, maknuo T-Scum aplikacije i još neke tipa fejscrapa, tvitera itd.
Stavio one koji mi trebaju i to je to.
Iskreno nemam pojma pošto sam starog Havajca još ljetos prodao a jutros mi je stigao ovaj.
Instalirat ći Viber pa vidjet da li se događa isto kao i na ranijim modelima.
Meni je najdraže od svega što sam se riješio onog ...eno iritantnog zvuka kod paljenja mobitela...rigalo mi se od tog...
Super, ja naručim mob i isti dan izađe i novi softver za njega. :D
Ovako, koji bi launcher bio najsličniji launcheru kod Samsung Galaxy Ace uređaja?
Novi update B192:
1. Ispravljena greska s Viber aplikacijom, sada sa najnovijom verzijom sa marketa sve radi, nema vise prekidanja
2. Bolji prijevod sustava i uputa na hrvatski jezik
3. Opera mini bug rijesen - prilikom pokretanja aplikacije zaslon vise neme efekt stroboskopa
To je zasad to sto sam primjetio od promjena nakon update-a.
**[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**
Novi update B192:
1. Ispravljena greska s Viber aplikacijom, sada sa najnovijom verzijom sa marketa sve radi, nema vise prekidanja
Zasad i kod mene ok.
Zanimljivo da mi je danas došao drugi (taj ide za poklon) i na njemu je bio B171:)
Kodovi za otključavanje stigli za manje od 8 sati. Stvarno su brzi!
Cijena: smiješnih 5,59$ (cca. 31) po komadu.
Link ako netko treba brz i pouzdan unlock.