Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.723
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

možda sam malo off, al me interesuje koja je sada cena ovog našeg telefona, polovnog ili novog, ovaj moj je star 7 meseci, mislio sam prodati pa uzeti Y300

huawei 8650

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Evo novi sam ovdje, kupio sam telefon prije par dana pa me zanima kako ga rootat, koji ROm stavit i tako to..." Tako bi nekako išao moj post da sam kupio mob prije par dana.

Dobra vijest: kupio sam ponovno u8650 za 300kn - čini se da ne mogu ja bez huawei-a nikako (prodao Honor 2 prije 10 dana i nezz šta bi uzo sad pa sam nabavio opet u8650 čisto nako iz znatiželje)

Večeras instalacija kitchena pa opet malo prtljanja po ROM-ovima

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
dark_wizz kaže...

"Evo novi sam ovdje, kupio sam telefon prije par dana pa me zanima kako ga rootat, koji ROm stavit i tako to..." Tako bi nekako išao moj post da sam kupio mob prije par dana.

Dobra vijest: kupio sam ponovno u8650 za 300kn - čini se da ne mogu ja bez huawei-a nikako (prodao Honor 2 prije 10 dana i nezz šta bi uzo sad pa sam nabavio opet u8650 čisto nako iz znatiželje)

uh, to baš jeftino, onda se isplati u hr potražit i y300, ovde su skuplji, hvala u svakog slučaju...........

huawei 8650
13 godina

Y300 je vrhunski telefon za tako male novce (bar kod nas u BIH dobijes ga za cca 40 evrica sto je bagatela) kupim ga, prodam, kupim novi u8650 i ray ban cvike = profit ?:)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Dobra vijest: kupio sam ponovno u8650 za 300kn - čini se da ne mogu ja bez huawei-a nikako

Nostalgija{#}.... Pa kad si vec tu

Challenge:

Usavrsiti nemoguci rom CyanogenMod 7.2 Dark_NightMare v4.1

13 godina
neaktivan

Bok

bio sam odsutan par mjeseci s ovog foruma i threada no jos uvijek imam huaweia i zato sam opet natrag

dakle, mobitel mi je postao nepodnosljiv....

nakon nekoliko custom romova presao sam na originalni tvornicki rom jer na customu nisam primao i slao sve sms poruke....

ugl, sad mi mobitel jako cesto blokira, u zadnje vrijeme najvise dialer (poludim kad nemogu nazvat kad mi je hitno jer se dialer zbloka...), zatim neke aplikacije i postao je strasno spor...

SD kartica je skoro pa prazna (8GB), aplikacije koje sam mogao sam prebacio na SD, a interna memorija mi je skoro pa puna (18-19MB slobodno) iako ne kuzim na koju foru jer imam par aplikacija instalirano....

uglavnom, trazim preporuku za neki ROM, sa sljedecim uvjetima:

1. da prima i da salje sve SMS poruke bez greske

2. da je ROM brz

3. da je ROM "čist" ili da dolazi barem sa nekoliko osnovnih programa

4. da mi aplikacije koje cesto koristim brzo otvara (whatsapp, viber, face, gmail)

eto, nisam bas skroman al mislim da mogu dobiti sto zelim :)

jao, da bar nikad nisam isao mjenjat originalni rom :/ on je bio najbolji...

e i da, jel zna netko slucajno koliko zraci ovaj mobitel prilikom razgovora? ako ima negdje neka specifikacija....

hvala, pozdrav!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mobitel ti blokira jer ti je memorija isla ispod 20MB. Ja sam se vratio na stock rom nakon nekoliko mjeseci custom romova i vise ih necu stavljat.

Ako ces stavit custom rom onda je najpouzdaniji CyanogenMod 7.2 ultimate edition. Po meni je najbolje staviti stock rom i napraviti root.

13 godina
neaktivan

ok, a kako da ocistim memoriju? nemoguce da mi je sve to od programa jer ih nemam toliko...

SMS poruke? imam ih oko 4-5 tisuca u mobitelu; al sta nemogu nekako sve to prebacit na SD karticu pa nek se otamo izvlači?

programe koje sam mogao sam prebacio na SD karticu...

custom rom ni ja ne bi stavljao jer su mi na svakom stekale poruke, tj nisam uopce dobivao sms poruke...

a takav mob mi sigurno ne treba....

12 godina
neaktivan

4-5 tisuca sms-a {#}

instaliraj Link2SD ili nešto slično pa tamo pogledaj koliko ti je velika aplikacija poruke/messages... 

jedini rom za sada koji se meni pokazao dobar u svakom pogledu (osim original clean roma) je CyanogenMod 7.2 Ultimate Edition, s time da sam napravio neke preinake, maknuo sam onaj 360 launčer jer je prezahtijevan za naš mob i stavio sam ADW launčer. Isto tako sam sve aplikacije obrisao koje ne koristim (gmaps, gtalk, bluetooth, original browser, original galleryu) i zamijenio s meni boljima (quicpick, opera mini ...), i naravno sve app prebacio na SD što je bilo moguće. Imam slobodno oko 85mb.

Ima 2 tjedna da ga koristim, super sam zadovoljan nikakvih problema, osim sto je zvucnik malo tih. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

SMS poruke sve dolaze? cudno malo, sjecam se onda kad sam zadnji put prelazio na stock, pricalo se da svi custom imaju tu neku gresku i da ne dolaze sve poruke...

messaging: 0,91MB total i application, data 8KB

nije do poruka, bar ne bi trebalo biti... najviše mi ima facebook (33.84MB= 19.61 appli+14.23 data, ne kuzim koji k)... whatsapp (12.81) i ostalo je sve manje oko 5-6MB, al ti svi programi su mi na SD kartici pa to ne bi trebalo biti problem...

15 godina
neaktivan

Za backup SMS-ova , popisa poziva i svega toga na Gmail racun koristite SMS Backup + , jako jednostavan i odlican programcic za takve stvari :)

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Killua kaže...
dark_wizz kaže...

Dobra vijest: kupio sam ponovno u8650 za 300kn - čini se da ne mogu ja bez huawei-a nikako

Nostalgija{#}.... Pa kad si vec tu

Challenge:

Usavrsiti nemoguci rom CyanogenMod 7.2 Dark_NightMare v4.1

Ma planiram uzet ponovno Honor II ili D2 ili P2, sad je samo pitanje kad će mi koji naletit dok imam pare, jedino što mi D2 ima stvarno prevelik ekran, ali opet...

Uzet ću ovih dana 4.1, rastavit ga do najsitnijih detalja i vidjet šta ga koči. Ali kao što sam več prije rekao, nisu problem samo aplikacije, problem je u buildu i što je nabacano more skripti unutra. baš ko da se dijete igralo. Nije da nema potencijala, ali je posao za ubit konja. Vidjet ćemo na šta će to ispast. Sad imam u pripremi (možda) stele22-v3 MIUI like, ali i tu ima nekih zahebancija pa radim kad stignem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 2:25 (dark_wizz).
12 godina
neaktivan

znaci Challenge accepted!

0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, skinuo sam si stock rom sa stranice prije, i sve je ok samo sta opet nema widgeta u notification baru, pa me zanima dali ima neki stock rom koji to ima gore?

Kad idem dodat widget imam ToolBox Rewrite, sto je zapravo to sta trebam u notification baru, pa me zanima kako da to ubacim ili da stavim neki DEFAULT rom koji ima defaultno ugradeno to, znaci nikakve preinake nego samo mi trebaju widgeti u notification baru, i po mogucnosti da mi linkate root file.

Lp!

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Aj challenge da CM prima poruke ))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Aj challenge da CM prima poruke ))

Jesam je jedini ovdje kome su skoro sci CM ROM-ovi (osim benru v2) uredno primali SMS? Pa svoj sam čak i testirao na to sa preko 50 SMS-ova (oni free bonbon SMS) i dan danas taj mobitel koji sam ja imao (još uvijek ima moj 2.1 ROM, čovjek nije mijenjao ništa jer mu se sviđa tako kako je) uredno prima SMS i nikad nije ništa bilo.

12 godina
neaktivan

slažem se dark wizz. probao sma hrpu romova i meni su na svima dolazile sms poruke uredno.. isto probam odmah preko bonbona da li radi i sve ok uvijek.. iako ne koristim sms baš nešto, a i moram priznat nisu mi jasni ljudi koji ga koriste pored whatsappa {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

vec sam ja napisao o tome nije bit vrste roma nego sto se aplikacija za poruke iskljuci kada nema dosta rama to mozete zahvaliti onom tweaku da drzi uvjek odredeno slobodno rama,

a primjer su aplikacije koje stalno rade sinkronizaciju podataka i zauzimaju ram a skripta oslobada ram  (jos gore ako net promet nije ukljucen kao usluge za gogle play youtube apk vecina sa drustvenim mrezama aplikacija, gogle glass, gogle store i takve za spremanje u oblaku itd )

najbolje napraviti tweak da sprema i zatvara aplikaciju nakon neaktivnosti, nego da je drzi u ramu

evo primjerice   jelly bean 2.3.6 by maneswaith nema taj ram tweak skriptu ali sam primjetio da za razliku od ostalih build.prop ima sljedece vidite na slici

tweak za "idle" vrijeme aplikacija??? tweak za "idle" vrijeme aplikacija???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod mene uvijek ima preko 70MB RAM-a tak da ja nemam brige oko toga. Neam ni fejs ni twitter ni g+ niti išta šta bi narušavalo moje duševno (i mobitelovo duševno) zdravlje instalirano na mobu. Od igrica onaj pocket soccer, a od aplikacija antutu, youtube, hznet, unified remote i stopwatch. Davno sam ja shvatio da je ovo radni mobitel i da zahebancijama i egzibicijama s igricama na njemu nema mjesta (RAM, ekran, proc, GPU su blago rečeno šrot, al' voli ga tajo :P). Također nakon što sam na prvom (ili drugom) u8650 instalirao fejs aplikaciju mobitel je nakon drugog pokretanja završio u zidu, i dan danas za to krivim fejs i njihove polu retardirane programere koji ne znaju optimizirat aplikaciju. Ugl izgubio sam se sad u onom što sam htio reći, ali makneš fejs, twitter i takve aplikacije teške za RAM i poruke dolaze uredno.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Slozio bi se sa tobom. Hehe. Te aplikacije su smrt.
huawei 8650
12 godina
neaktivan

Molio bih pomoć!

Nakon vraćanja na tvorničke postavke telefon se više neće spojiti na wireless!

Uredno vidi mreže al kad se treba spojiti neće....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

e ovako znam da nije ova teme da se prica no medutim cura mi ima Huawei u8600 znam da nije 8650 sto je vamo tema no mene nezanimaju romovi i ostalo nego dali mozda netko ima program ili da zna kodove da se otkljuca mobitel za druge operatere, recimo ja imam samsung galaxy s mini2 i njega sam odkodiro u roku 2 min ali opet to je samsung no medutim dali ima tako sta za Huawei ? {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
slayer1993 kaže...

e ovako znam da nije ova teme da se prica no medutim cura mi ima Huawei u8600 znam da nije 8650 sto je vamo tema no mene nezanimaju romovi i ostalo nego dali mozda netko ima program ili da zna kodove da se otkljuca mobitel za druge operatere, recimo ja imam samsung galaxy s mini2 i njega sam odkodiro u roku 2 min ali opet to je samsung no medutim dali ima tako sta za Huawei ? {#}

Imaš tu u temi crackani DC unlocker, par stranica iza. Probaj s tim

15 godina
neaktivan
andrijav kaže...

Ako netko treba otkljucat mob izasla je crackirana verzija dc unlockera za koju pise da podrzava U8650: https://www.dc-unlocker.com/supported_models_1/huawei_phones

Download:

http://www.mediafire.com/?g28ziu59sa1glwf

Meni neradi link, može li netko uploadat ponovo...

Fu**ing posers
13 godina

huaweidevices.de/sonic?show=downloads

skinuo, instalirao, root radim, 133MB slobodno, stock rom 2.3.6, kome je dosadio sminkeraj :)

P.S. stize mi Y300 za koji dan, ali ne mogu da se rastanem od starog druga nikako =]

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 23:32 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

huaweidevices.de/sonic?show=downloads

skinuo, instalirao, root uradio, 133MB slobodno, stock rom 2.3.6, kome je dosadio sminkeraj :)

P.S. stize mi Y300 za koji dan, ali ne mogu da se rastanem od starog druga nikako =]

moze root file?

13 godina
Svrzic kaže...

moze root file?

http://www.megafileupload.com/en/file/417165/root-zip.html

EDIT:

Uglavnom ni meni nije radio ovaj root, probao sam preko one-click da ga root i program blokira na sedmom koraku. :/ 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 23:32 (chaselol).
15 godina
chaselol kaže...
Svrzic kaže...

moze root file?

http://www.megafileupload.com/en/file/417165/root-zip.html

EDIT:

Uglavnom ni meni nije radio ovaj root, probao sam preko one-click da ga root i program blokira na sedmom koraku. :/ 

Znam, tako je i meni, nikako da nadjem dobar root file, a taj one-click isto blokira.

12 godina
neaktivan

evo da preporucim svima jedan provjeren rom i ne zelim ga vise nikad mjenjati, mislim da sma sve romove sa ovog sajta i drugih sajtova isprobao ali ovaj mi radi savrseno, znaci sve radi, telefon je brz, ko god da ga je napravio ispravio je sve bugove, glasnocu, bug poruka, ono necete se pokajati. UZIVAJTE
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=598174

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TigerBIH kaže...

evo da preporucim svima jedan provjeren rom i ne zelim ga vise nikad mjenjati, mislim da sma sve romove sa ovog sajta i drugih sajtova isprobao ali ovaj mi radi savrseno, znaci sve radi, telefon je brz, ko god da ga je napravio ispravio je sve bugove, glasnocu, bug poruka, ono necete se pokajati. UZIVAJTE
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=598174

To je Gongijev ROM. jedan od najboljih ako ne i najbolji koji sam probao. Tehnički savršen, vizualne ne baš po mom ukusu :P sorry Gongy

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice