Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.058.081
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima !
Nakon dugog razmisljanja , i nedoumice dal da uzmem Xperiu X8 ili Huawei , odlucio sam se za Huawei posto tu marku jos nisam imao prilike koristiti .

Prije sam radio sa mobitelima iz Samsung Galaxy serije , par 'manjih' LG-a i slicno , tako da sam upoznat sa svim tim root , custom rom i recovery stvarima .
Ali vidim da na XDA forumu nema djela za U8650 , da je sve to po drugim forumima , to mi je jedina zamjerka na sve to , ali nema veze .

Vidim da ste si dali truda i lijepo uredili prvi post sa svime sto jednom laiku treba da nauci polako moddati svoj Huawei , ali me sada zanima jedna stvar , pa ako bi neko izdvojio par minuta na mene .

Kako sam uvijek imao neki low budget Android , uvijek sam frendovima na Galaxy-e i slicne telefone stavljao custom romove , a uvijek sam 'patio' za ICS i JB izgledom , jednostavno mi je odlican .
Pa me zanima , jel bi mi mogao neko dat par linkova sa romovima baziranim na ICS/JB-u da su stabilni , i da nema donekle velikih bugova , ili neki koji vrti 2.3.x ali sa cjelokupnim izgledom 4.0.x ?

Eto , nadam se da sam bio dovoljno jasan , pa ako nekom nije tesko da mi napise to u par detalja , hvala unaprijed :)

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 0
15 godina

od jucer mi ne radi vibracija na onim 4 tipke na mobitelu kad ih stisnem. samo je odjednom prestalo raditi. jel se to moze ponov ukljuciti ili je to se sje*alo nesto

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
maxy0 kaže...

od jucer mi ne radi vibracija na onim 4 tipke na mobitelu kad ih stisnem. samo je odjednom prestalo raditi. jel se to moze ponov ukljuciti ili je to se sje*alo nesto

Ja sam to preko ES Task Managera ukljucio/iskljucio:
Power Optimizer - Others - Haptic Feedback - On 

Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
xXxBIMBOxXx kaže...

Pozdrav svima !
Nakon dugog razmisljanja , i nedoumice dal da uzmem Xperiu X8 ili Huawei , odlucio sam se za Huawei posto tu marku jos nisam imao prilike koristiti .

Prije sam radio sa mobitelima iz Samsung Galaxy serije , par 'manjih' LG-a i slicno , tako da sam upoznat sa svim tim root , custom rom i recovery stvarima .
Ali vidim da na XDA forumu nema djela za U8650 , da je sve to po drugim forumima , to mi je jedina zamjerka na sve to , ali nema veze .

Vidim da ste si dali truda i lijepo uredili prvi post sa svime sto jednom laiku treba da nauci polako moddati svoj Huawei , ali me sada zanima jedna stvar , pa ako bi neko izdvojio par minuta na mene .

Kako sam uvijek imao neki low budget Android , uvijek sam frendovima na Galaxy-e i slicne telefone stavljao custom romove , a uvijek sam 'patio' za ICS i JB izgledom , jednostavno mi je odlican .
Pa me zanima , jel bi mi mogao neko dat par linkova sa romovima baziranim na ICS/JB-u da su stabilni , i da nema donekle velikih bugova , ili neki koji vrti 2.3.x ali sa cjelokupnim izgledom 4.0.x ?

Eto , nadam se da sam bio dovoljno jasan , pa ako nekom nije tesko da mi napise to u par detalja , hvala unaprijed :)

prvo da kazem da si pametno odlucio.. jer sam i sam imao istu dilemu prije koji mj.. i nisam pozalio.. cak mi i frendovi koji imaju x8 zavide malo na mobu.. mislim naravno ima i puno boljih mobitela od ovog ali za moje potrebe je i vise nego dovoljno.. a sad evo linkova..

link 1

link 2

link 3

evo tu ti je par linkova.. napomena 2 i 3 link su ti na spanjolskom i talijanskom pa ces ih morat prevest.. i nek te ne zabrinjava na drugom linku sto pise htc mania.. evo na tih par linkova ces nac neke dobre romove.. istina malo ces ih morat potrazit ali malo se i sam potrudi ne budes bas dobil sve na gotovo.. {#}  ili jednostavno malo prolistaj stranice na ovoj temi i naci ces par dobrih linkova za dobre romove.. a za XDA sto si rekao da nema.. ima.. samo malo potrazi na ovim stranicama.. meni se sad neda trazit.. malo prije sam dosao iz grada i spava mi se.. {#} uzivaj.. 

EDIT : evo ti na xda dio za ovaj nas mob.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 21:03 (sani1986).
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

Jos se niko nije zalio na Boat browser da mu pravi problem i kod mene radi OK ali vjerujem da tebe zeza ali mi je jos cudnije sto ga ne mozes deinstalirati jer ja sam ga stavio samo kao opciju koju titaniumom mozes obrisati i staviti browser koji svako preferira za sebe,cudno!

Pa nemam pojma probat cu ga obrisati preko titaniuma, ionako inače koristim operu.. Našao sam još jednu malu i jednu veliku zamjerku :)  mala - kada zovem nekoga iz imenika nekada mi ne piše ime nego broj telefona. Znači samo kada ja zovem, ali ne uvijek. A ono što mi je veća zamjerka je font. Slova su definitivno presitna. Super mi je ideja da se novim fontom osvježi malo izgled, ali ova su definitivno presitna :) .. sve ostalo super, možda i najbolji rom od svih, a probao sam ih stvarno dosta 

17 godina
xXxBIMBOxXx kaže...

Pozdrav svima !
Nakon dugog razmisljanja , i nedoumice dal da uzmem Xperiu X8 ili Huawei , odlucio sam se za Huawei posto tu marku jos nisam imao prilike koristiti. Ali vidim da na XDA forumu nema djela za U8650 , da je sve to po drugim forumima , to mi je jedina zamjerka na sve to , ali nema veze .

Pozdrav svima i od Najbržeg :)

Nakon godinu i pol korištenja LG GT540 (za koji sam i napravio detaljan tutorial) vrijeme je došlo za malu promjenu - danas stigao Huawei koji sam kupio od kolege anarcyST. Jučer sam pripremio sve za večerašnje flashanje custom ROM-ova, točno 12 komada preuzeo s neta. Naravno potrajat će dok sve istestiram, budem svoja iskustva rekao.

@xXxBIMBOxXx - nema na xda developer posebna tema kao što si već i sam naveo, niti je dobro zastupljeno. Više imaš na drugim stranicama.

Evo i par linkova na kojima se nalazi podosta custom ROM-ova:

HTCmania - talijanski forum za Huawei U8650

huawei-android.com

U8650.ru

Jelly Bean 2.3.6 Maneswaith

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Naravno potrajat će dok sve istestiram, budem svoja iskustva rekao.

Care, moj savjet: nađi koji ti se najviše sviđa, uzmi kitchen i sredi si ga po svojoj volji. Bolje od toga nećeš proći. Govorim ti iz skoro godinu dana iskustva s Sonic ROM-ovima i malo manje od 3 mjeseca modanja. Iako više nisam korisnik dotičnog znam da je nemoguće naći ROM koji svakome odgovara.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 21:30 (dark_wizz).
14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Najbrži kaže...
Naravno potrajat će dok sve istestiram, budem svoja iskustva rekao.

Care, moj savjet: nađi koji ti se najviše sviđa, uzmi kitchen i sredi si ga po svojoj volji. Bolje od toga nećeš proći. Govorim ti iz skoro godinu dana iskustva s Sonic ROM-ovima i malo manje od 3 mjeseca modanja. Iako više nisam korisnik dotičnog znam da je nemoguće naći ROM koji svakome odgovara.

mozes li malo pomoci oko kitchena? gdje da skinem ili naziv :P

17 godina
neaktivan
SiO kaže...

Ovo je tutorial po kojem sam ja počeo. Poslije toga imaš još par dobrih tutorijala na XDA o editiranju build.prop i updater scripta, jbga neam linkove više. Ugl kao ovo skontaš samo ti je nebo granica

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
SiO kaže...

Ovo je tutorial po kojem sam ja počeo. Poslije toga imaš još par dobrih tutorijala na XDA o editiranju build.prop i updater scripta, jbga neam linkove više. Ugl kao ovo skontaš samo ti je nebo granica

hvala.. preko vikenda cu pokusati nesto napraviti :)

kako optimizirati rom da bude sto bolji u igrama.. mislim jel za to postoji skripta ili moram sve preko notepada?

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam ovaj telefon i probavao sam razne romove ali uvek vise bagova nego benefita od njih pa bi se vratio na stock rom. Naravno malo memorije ima ovaj telefon pa bi probao jos ovaj rom "Sonic Clean v18122012" ili ako je autor pravio kasniji update.

Link za skidanje trenutno nije aktivan pa ako neko ima od Vas bio bih mu neizmerno zahvalan da ga uloaduje negde i da postavi link.

Hvala velika

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 16:14 (leanchristmas).
13 godina

E ljudi jedno pitanje, molim vas sto vise odgovora :)

Jel se vama desava da telefon sam zavibrira par puta bez ikakve notifikacije icega. Telefon mi u dzepu 3-4 puta brzo zavibrira i to je to. Pa opet onda za par sati, nema pravila??? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da mi se to nije desavalo a mnoga cuda jesu. Ipak pada mi na pamet da je mozda do promene signala mreze sa 2g na 3g (ovo bas onako maltim posto mislim da te za to po defoltu ne obavestava telefon al ko ce ga znat) ili notifikacija wifi da postoji u okolini ili ti fon gubi signal na wifi pa se kaci cesto. Probaj da istrazis polje za podesavanje vibracije u notifikacijama da vidis sta od toga se uklapa u tvoj problem . Srecno{#}

15 godina
chaselol kaže...

E ljudi jedno pitanje, molim vas sto vise odgovora :)

Jel se vama desava da telefon sam zavibrira par puta bez ikakve notifikacije icega. Telefon mi u dzepu 3-4 puta brzo zavibrira i to je to. Pa opet onda za par sati, nema pravila??? 

To se dešava ako stisneš VOL UP + VOL DOWN (najprije up pa down) i ne kužim zašto je to.

Izgleda da ti se u džepu slučajno stisnu te dvije tipke, i onda zavibrira, ja znam da meni da. I nakon toga mobitel trokira ko lud nekih 15-ak sekundi, pa opet zavibrira lagano 2 puta, i sve se vrati u normalu.

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

evo isao vidjet pa  stavio sam ovaj malo noviji gongy ROM http://www.mediafire.com/?p1farws2yc52321

like na izgled, super su mi ovi Cm postavke nemoras skidati hrpu tweak alata a i Cpu mi vec namjesten bas po zelji{#}

pustem ga koje vrijeme na miru pa cu ga kasnije matletirati hehe.....

P.S

ta vibracija sto se zalite sam primjetio da je obicno povezana kako bih rekao losa komunikacija roma s nekim aplikacijama

nazalost morati ces sam otkriti koje, u mom slucaju su bile neki drugi media playeri, a moze biti i do launchera da tko bi rekao,

obicno se dogodi kada otvaras program pa nesto ucitavas itd,

moja teorija jest   da je problem u lose napravljenim ponavljajucim skriptama, primjerice vec u build.prop to vec stavljeno.

ili duplikatu iste naredbe koji se nalazi na razlicitom mjestima primjerice znao sam nalaziti baterijski tweak na cak tri-cetiri zasebno odvojena mjesta one dirty ratio itd  {#}

Mali edit:

evo vec sam nasao manu gongijevom romu nevidi kontakte sim kartice(ovo je meni jedan od glavnijih razloga automatskog eliminiranja roma),

mozes li se promjeniti na drugu verziju phone.apk, da se vidu kontakti ili ima li u opcijama negdje, pa da ne da trebas ovako premjestati kontakte u memoriju telefona??

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 20:45 (Killua).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Killua OPROSTI malo kasnim upravo sam zavrsio kao FINAL verziju ovog cuda sto sam sklapao,dakle ovo je zadnje sto sam uradio i necu vise na njemu se zadrzavati,xperia launcher je ostao ali sam ubacio malo modifikovanu verziju (sa corners precicama na pocetnom ekranu,pogledajte u podesavanjima) posto su neki izrazili zelju za link2sd ubacio sam je kao i jos par apova,font nisam dirao ali sam ubacio Spare parts PRO pa u njemu mozete povecati font,posto znam da neki nisu ljubitelji one HTC Keyboard dodao sam jos jednu prilicno laganu za RAM ako se dobro podesi naravno,a ima i mogucnost povecanja velicine tipki (pogledati u podesavanjima keyborda) pa ako hocete da koristite jednu onda prosto onu drugu freez sa titaniumom ili uninstall,jer ne mogu obe raditi istovremeno,battery icon sam izmjenio,jos nekih vizuelnih prerada nista spektakularno,nova bootanimation+bootsound evo link za download  http://www.mediafire.com/?10goc75axxgylbo mozda ubacim par screenshota ali ne mogu sad smorilo me ovo malo!Mozda uskoro sklepam neki MIUI look ali ne znam da li ce biti preveden jer ima dosta raditi u svakom slucaju Eng. language ce biti!

Gongy

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

Killua OPROSTI malo kasnim upravo sam zavrsio kao FINAL verziju ovog cuda sto sam sklapao,dakle ovo je zadnje sto sam uradio i necu vise na njemu se zadrzavati,xperia launcher je ostao ali sam ubacio malo modifikovanu verziju (sa corners precicama na pocetnom ekranu,pogledajte u podesavanjima) posto su neki izrazili zelju za link2sd ubacio sam je kao i jos par apova,font nisam dirao ali sam ubacio Spare parts PRO pa u njemu mozete povecati font,posto znam da neki nisu ljubitelji one HTC Keyboard dodao sam jos jednu prilicno laganu za RAM ako se dobro podesi naravno,a ima i mogucnost povecanja velicine tipki (pogledati u podesavanjima keyborda) pa ako hocete da koristite jednu onda prosto onu drugu freez sa titaniumom ili uninstall,jer ne mogu obe raditi istovremeno,battery icon sam izmjenio,jos nekih vizuelnih prerada nista spektakularno,nova bootanimation+bootsound evo link za download  http://www.mediafire.com/?10goc75axxgylbo mozda ubacim par screenshota ali ne mogu sad smorilo me ovo malo!Mozda uskoro sklepam neki MIUI look ali ne znam da li ce biti preveden jer ima dosta raditi u svakom slucaju Eng. language ce biti!

mislim da cu probati, možda čak i večeras na poslu, ako skinem i prebacim na mob u međuvremenu, da ne bi zakasnio na posa

huawei 8650
12 godina
neaktivan

doh{#} ma nezalim se na rom.

ok. onda link sa update.apk sa phone.apk koji prikazuje i sim kontakte, (bilo tko ko ima)

ostalima u vezi ap2ext mogu se skinuti i iz stora ja je instaliram sa sd da mogu deinstalirati sistemske

a da valjda se mislilo na podrsku za na vanjsku memoriju

ok sad sam previse umoran pa pocinjem pisati ko da u deliriju

(   a nemojte ispravljati umor malo sna   matletiranje romova   pa antivir i nestane mi vremena medu ostalim stvarima)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

opet ja, hehe, ubacio sam ovaj tvoj rom, al mi boot-a uređaj već 25 minuta, leta ovaj androidčić po nekom svetlu gore dole, evo skidam ponovo rom, možda se nešto  uj..alo prošli puta......

EDIT:  samo da javim da je upalio, čudno

huawei 8650
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 12:24 (briferboy).
13 godina
neaktivan

Ovako treba mi mala pomoc ja imam navedeni telefon Huawei U8650 Sonic i ocu da instaliram igricu Candy Crash Saga skinuo sam aplikaciju ubacio na telefon i instaliram je ali kada je pokrenem izbaci mi gresku neku i nemogu da je igram.ako moze mala pomoc dali moze da se moduje igrica neka ili prepravi preko kog programa to mogu odradit.

Unapred zahvalan....

Mario

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cojkin kaže...

Ovako treba mi mala pomoc ja imam navedeni telefon Huawei U8650 Sonic i ocu da instaliram igricu Candy Crash Saga skinuo sam aplikaciju ubacio na telefon i instaliram je ali kada je pokrenem izbaci mi gresku neku i nemogu da je igram.ako moze mala pomoc dali moze da se moduje igrica neka ili prepravi preko kog programa to mogu odradit.

Unapred zahvalan....

Android devices

Candy Crush Saga runs on all the Android devices which fulfill the following criteria:

Own a processor build on ARMv7 architecture

Supports OpenGL ES 2.0

Support a 320x480 resolution or higher

Run on Android OS 2.2 or higher.

17 godina
neaktivan
leanchristmas kaže...
Cojkin kaže...

Unapred zahvalan....

Android devices

Candy Crush Saga runs on all the Android devices which fulfill the following criteria:

Own a processor build on ARMv7 architecture

Supports OpenGL ES 2.0

Support a 320x480 resolution or higher

Run on Android OS 2.2 or higher.

Podebljano i sve ti jasno :)

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Laxarus kaže...

Di mogu nac zadnji cwm za nas uredaji? 6.x.x.x verziju

prvi post

Flashao sam taj recovery i sad vise ne mogu uc u njega uopce, kad idem iz cyanogen moda u reboot to recovery samo mi vjecito stoji cyanogenmod logo, a sa vol up + power uopce ne reagira

PS

U prvom postu pise "potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo." a rijec ovaj uopce nije link.

a trojica to ureduju..

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 13:08 (Laxarus).
17 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
dark_wizz kaže...
Laxarus kaže...

Di mogu nac zadnji cwm za nas uredaji? 6.x.x.x verziju

prvi post

Flashao sam taj recovery i sad vise ne mogu uc u njega uopce, kad idem iz cyanogen moda u reboot to recovery samo mi vjecito stoji cyanogenmod logo, a sa vol up + power uopce ne reagira

PS

U prvom postu pise "potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo." a rijec ovaj uopce nije link.

a trojica to ureduju..

Ja više ne uređujem jer sam samo "promatrač" u ovoj temi već mjesec dana, ali nema problema. OVO je driver koji trebaš. Ugl zamolio bi kolegu lean&mean da ubaci link u prvi post.

OT jesi probao bilo koji drugi CWM ili TWRP čisto da isključiš mogućnost faulty flasha?

14 godina
neaktivan

Ma rijeseno, samo sam trebao onaj drugi driver koji se rucno instalira

TD za glupost

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto sam cijeli tjedan radio, a u ponedjeljak stavio custom ROM:

• CyanogenMod 7.2 Ultimate Edition - download
  • Enkripcijski kod: QoaheD-KApuLwfR0iwKsAn5OhtIhQ-wl9gMV9rVflkk

baterija mi trajala puna 4 dana i 6 sati, s time da nisam pretjerano puno koristio mobitel. Bilo je poziva, fb messenger, youtube i 3G upaljen cijelo vrijeme. Koristio sam ga samo navečer kada sam se vratio s posla i ujutro da vidim vrijeme na HD widgetsu.

Nažalost neću moći ni isprobati desetak ROM-ova što imam spremno na SD kartici za flashanje, ali s ovim sam sasvim zadovoljan. Nisam primjetio nijedan bug.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Bum probao odmah danas..
Radi sve?
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

ako može 2-3 screenshotsa pa stavi...

ostavio si font isti kao na prethodnoj verziji? ajd molim te ako nije problem da to promijeniš..znam da se font može povecati probao sam, ali onda se sve skupa povećava pa ne izgleda baš :/ .. ili ako nije problem promijeniti taj font reci mi kako pa cu ja sam... 

hvala...

15 godina
Isprobao sam CM7.2 Ultimate Edition, i super oduševljen sam, zbog velike fluidnosti (ja sam clockao procesor). Sve radi kako bi trebalo, čak i bolje. Za bateriju ne znam, pošto koristim mobitel prilično često, a i OC-ao sam procesor. Ali sve u svemu, za sad najbolji ROM, po mojem mišljenju.
Ja sam još maknuo 360 Launcher, primjerice, i instalirao G Talk, Root Explorer umjesto onog običnog, i takve neke spike.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice