Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.824
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Stavio sam 4.1.1 Fundowsky i priznajem iznenadjen sam unapredjenjima koja se nalaze, brdo malih bugova nepravilnosti je rjeseno i svaka cast za njega, on ti je najbolji sto si do sad napravio, sve sam ih probao, bolji je i od Cyanogena 7.2benru4 za nesto sitno 1-2% sudeci po 3d marku sto sam radio.
Moja preporuka FUndowsky je da skines 4.0 i 4.1 sa sajta, da ljudi ne skidaju, jer 4.0 zaista ima mana a 4.1 je quick pic malo zblesavljen.

Keep up the good work :) 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
chaselol kaže...

Stavio sam 4.1.1 Fundowsky i priznajem iznenadjen sam unapredjenjima koja se nalaze, brdo malih bugova nepravilnosti je rjeseno i svaka cast za njega, on ti je najbolji sto si do sad napravio, sve sam ih probao, bolji je i od Cyanogena 7.2benru4 za nesto sitno 1-2% sudeci po 3d marku sto sam radio.
Moja preporuka FUndowsky je da skines 4.0 i 4.1 sa sajta, da ljudi ne skidaju, jer 4.0 zaista ima mana a 4.1 je quick pic malo zblesavljen.

Keep up the good work :) 

hvala na komplimentima... savjet je poslušan... :)

http://fundowsky.blogspot.com
13 godina

kako da mobitel vratim na stock rom.skinuio sam onaj tele 2 rom ali ga neznam instalirati,kada ga stavim u dload mapu i kada ga hoću updejtrati piše update failed a kada ga hoću instalirati iz recoverya piše instalation is aborted,molim pomoć

13 godina
neaktivan

Hej pozdrav,

Imam problem pa bi molio da mi neko da rjesenje :)

Danas sam isao rootati mobitel. Ljepo sam sve napravio, stavio custom rom, napravio backup sa onim programom koji je bio uz stock rom od tele2 i to je to. Kada sam stavio custom rom nemam vise kontakata, a ne znam kako da ih vratim jer niti jedan program za backup ne cita ekstenziju .db. 

E sada sam gledao po netu da unutra u mobu bi taj svoj file trebao kopirati u neku internu memoriju. Htio sam kopirati, ali nastao mi je sljedeci problem, a taj problem je da mi nece uci u recovery mode. Cijelo vrijeme mi stoji logo od huawei-a i to je to. Kada nista ne stisce tj ne zelim uci u recovery mode mobitel mi normalno radi tj podigne se ;)

Imate li neko rjesenje?

Inace sam ga rooto po ovom principu http://androidz.jimdo.com/roms-u8650-sonic/how-to-root-huawei-u8650-sonic/, a custom rom sam stavio po principu sa foruma.

Hvala,

EDIT: Rijeseno :) rijesio sam problem pomocu ovoga linka ako ce ikome ikad zatrebat ;) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 18:33 (jode).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...

kako da mobitel vratim na stock rom.skinuio sam onaj tele 2 rom ali ga neznam instalirati,kada ga stavim u dload mapu i kada ga hoću updejtrati piše update failed a kada ga hoću instalirati iz recoverya piše instalation is aborted,molim pomoć

stavi ga na sd card/cwm/backup i onda odi u cwm izbrisi rom i odi na restore i nadi tele2 rom

13 godina

koji rom da izbrišem ?? daj mi malo jasnije objasni nov sam u svemu ovome

EDIT-nema veze stavio sam cayogenmod7.2 by benuru samo neznam kako maknuti č,ć,š,ž,đ sa tipkovnice nego da č,ć npr. bude na c š na s itd 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 13:05 (kristijan6).
13 godina
neaktivan
jode kaže...

Hej pozdrav,

Imam problem pa bi molio da mi neko da rjesenje :)

Danas sam isao rootati mobitel. Ljepo sam sve napravio, stavio custom rom, napravio backup sa onim programom koji je bio uz stock rom od tele2 i to je to. Kada sam stavio custom rom nemam vise kontakata, a ne znam kako da ih vratim jer niti jedan program za backup ne cita ekstenziju .db. 

E sada sam gledao po netu da unutra u mobu bi taj svoj file trebao kopirati u neku internu memoriju. Htio sam kopirati, ali nastao mi je sljedeci problem, a taj problem je da mi nece uci u recovery mode. Cijelo vrijeme mi stoji logo od huawei-a i to je to. Kada nista ne stisce tj ne zelim uci u recovery mode mobitel mi normalno radi tj podigne se ;)

Imate li neko rjesenje?

Inace sam ga rooto po ovom principu http://androidz.jimdo.com/roms-u8650-sonic/how-to-root-huawei-u8650-sonic/, a custom rom sam stavio po principu sa foruma.

Hvala,

koji custom rom si stavio?

13 godina
neaktivan

pitanje za fundowskog, dali je potrebno stavljat kernele koji si ostavio na svojoj stranici ako instaliravam ovaj novi rom 4.1.1???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Fundowsky, ja ne znam zašto, ali ne mogu ti na facebook stranicu... izbacuje ma na facebook početnu automatski. Pogledaj malo o čemu se radi. Pozzz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ubacio 4.1.1 , sve OK, jos mi nije jasno kako znati kada i gdje se instaliraju aplikacije?Postoji li postupak, pravilo ili kako ?Primjetio sam da su neka na ext a neke na inter. poslije moje instalacije....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sk3ndra kaže...

pitanje za fundowskog, dali je potrebno stavljat kernele koji si ostavio na svojoj stranici ako instaliravam ovaj novi rom 4.1.1???

kerneli su po želji, nije potrebno ako nećeš

13 godina
neaktivan

Ima li za mene neki odgovor, pitanje je  mozda jednostavno ali ako moze objasnjenje..... 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav, kako ste . Zanima da li će kod mene uspjeti root na uređaju (kod vas ovdje piše 2.3.3 update) a kod mene je verizja 2.3.6 androida?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
slobob kaže...

Ima li za mene neki odgovor, pitanje je  mozda jednostavno ali ako moze objasnjenje..... 

ako koristiš link2sd, tamo imaš opcije gdje hoćeš da ti instalira aplikaciju ili idi u postavke-aplikacije-željeno mjesto instalacije

14 godina
neaktivan
duleprof kaže...

pozdrav, kako ste . Zanima da li će kod mene uspjeti root na uređaju (kod vas ovdje piše 2.3.3 update) a kod mene je verizja 2.3.6 androida?

Hvala

hoce. kad ga rootas napravi backup roma

13 godina
neaktivan

imam pitanje, nemogu skinut sa bloga 4.1.1 verziju, ni jedan link mi ne otvara download, a bome nemogu ni na facebook link otic...

kada ce to sve online? trebam hitno ROM, pa ako netko makar ima link za Fundowsky 4.0 nek posalje. hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Papcina kaže...

imam pitanje, nemogu skinut sa bloga 4.1.1 verziju, ni jedan link mi ne otvara download, a bome nemogu ni na facebook link otic...

kada ce to sve online? trebam hitno ROM, pa ako netko makar ima link za Fundowsky 4.0 nek posalje. hvala

ne znam što je s fejsom, linkovi na blogu

14 godina
neaktivan
prenio sam broj u tele2 s t-mobile u 7mjesecu..dobio sam na racunu 25 kni jedanput nazvao i kartica mi je istekla nako n 10-ak dana i danas pokusam nadoplatiti i pise :"uspjesno ste nadoplatili racun s 50kn".
ali ja jos uvijek imam 23 kune i kartica nije aktovirana!
sto je problem? zna neko?
hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...

ne znam što je s fejsom, linkovi na blogu

SKida se! link radi sad! thx! Fejs i dalje ne...

13 godina
neaktivan
SiO kaže...
prenio sam broj u tele2 s t-mobile u 7mjesecu..dobio sam na racunu 25 kni jedanput nazvao i kartica mi je istekla nako n 10-ak dana i danas pokusam nadoplatiti i pise :"uspjesno ste nadoplatili racun s 50kn".
ali ja jos uvijek imam 23 kune i kartica nije aktovirana!
sto je problem? zna neko?
hvala

pitaj službu za korisnike

13 godina

Radio sam malo testiranje u antutu benchmark 4.0 i 4.1.1 i dosao sam do zanimljivih rezultata.

4.0

710.4Mhz

Dobio sam najveci score za tu brzinu 2398 mark.

4.1.1  

710.4Mhz

2114-2218 mark

Nije mi jasno razlika, a i primjeti se da stvari slabije rade tj FPS opada u nekim igrama u 4.1.1 verziji u odnosu na 4.0 verziju.

Ne znam jel' Chainfire 3d utice toliko jer sam na 4.0 imao to instalirano PRO verziju.

Nego moze malo objasnjenje sto se tice kernela, razmisljao sam overclock preko 710 da radim, kad to radim na 4.0 ili 4.1.1 bez instalacije novih, samo se fon zamrzne i resetuje.

I jos jedno pitanje, imam problem da pravim particiju na SD kartici kao dodatnu memoriju za instaliranje programa/igara na fon.

Naime u Clockwork modu to radim, napravim i svaki put kad pokrene sistem poslije toga ispise mi da je kartica ostecena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Nego moze malo objasnjenje sto se tice kernela, razmisljao sam overclock preko 710 da radim, kad to radim na 4.0 ili 4.1.1 bez instalacije novih, samo se fon zamrzne i resetuje.

Onda si osuđen na tu frekvenciju, meni se restarta nakon 729

14 godina
neaktivan

Jedno n00b pitanje. Kako pobogu vratiti original tele2 rom, molim vas korak po korak jer koje god upute da pratim

zapnem...

Hvala puno!

0 0 hvala 0
13 godina

Upute za instalaciju stock rom-a:

1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app

2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot

3. Ugasite mobitel

4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija

5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom   = HARD RESET

Imas sve na prvoj stranici, skini tamo stock rom :)

13 godina
neaktivan

pozdrav, koji custom rom biste mi preporučili da instaliram, uradio sam root (mislim da je sada 2.3.6 gingerbread fabrički na njemu i šta od aplikacija) , hvala i moram pohvaliti vas tema je odlična a vidim da ima i developer a, svaka čast momci...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na uputama ali to sam radio i prvi puta i opet naletih na problem.

Počne mi instalacija i dođe do jedne trecine i zatim update failed.

Nemam pojma što radim krivo...

14 godina
neaktivan
xonox kaže...

Hvala na uputama ali to sam radio i prvi puta i opet naletih na problem.

Počne mi instalacija i dođe do jedne trecine i zatim update failed.

Nemam pojma što radim krivo...

dali vi citate postove uopce??

lijepo sam napisao vec x puta

kopiraj tele2 rom na sd karticu/cwm/backup

sad odi na mob u cwm/backup&restore/restore i nadi rom

EDIT: ovo sa kopiranjem update.app se radi sa STOCK ROMom (kineski, australijski rom ili tako nesto) tele2 rom SE INSTALIRA POMOCU OVIH GORE KORAKA

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 19:46 (CROBOY).
14 godina
neaktivan
CROBOY kaže...

dali vi citate postove uopce??

lijepo sam napisao vec x puta

kopiraj tele2 rom na sd karticu/cwm/backup

sad odi na mob u cwm/backup&restore/restore i nadi rom

EDIT: ovo sa kopiranjem update.app se radi sa STOCK ROMom (kineski, australijski rom ili tako nesto) tele2 rom SE INSTALIRA POMOCU OVIH GORE KORAKA

Smiri se sinko. Pricam o stock romu, krivo sam napisao. Ugl. problem je bio u sd kartici, kad sam je promjenio uspješno sam vratio stock rom.

13 godina
neaktivan

moze li mi iko reci odakle da skinem rom official za ovaj telefon i kakve veze ima firmvare s ovim

Motor u srcu brzina u glavi adrenalin u krvi i andjeo cuvar
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

moze li mi netko staviti link na najnoviji CWM za nas mobitel?

Gledao sam sluzbene stranice ali nigdje nema naseg Sonic-a.

Znaci treba mi zadnji CWM Recvery za nas mobitel?

Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice