Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.066.489
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
r3c0d kaže...

Jebiga ja sam takav. Tvoj je rom bia odličan šta se tiče zvuka. Al sad sam navika na ovog i radia je misec dana odlično(i još radi) i sad počinje škola pa koristim sluše svaki dan...

original slusalice od u8650 i nisu nesto kopcao sam na druge uredjaje tako da znam sta se desava .. ako koristis original mozda bi trebao potraziti neke bolje pa probati..

14 godina
neaktivan

jel ima tko orginalan recovery. treba mi u slučaju da se nešto desi da mi garanciju priznaju

i još jedno pitanje, od kad sam stavio custom rom zna mi se touch screen zamrznut. mislio sam da je do roma pa sam ga promijenio sa drugim ali ista stvar. zna li netko do što bi mogao biti uzrok?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 0:11 (dexXx001).

0 0 hvala 0
15 godina

Imam jos jedno pitanje. Moze li se prominit izgled (mislim da se zove root) theme. Dakle ne ova klasicna tema, vec recimo kad udjem u kontakte odnosno imenik, bez obzira na temu ona je uvik ista. Klasicno crne (odnosno tamno sive neke) tipke i bili text. Moze se ove boje minjat nekako?

Fala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dexXx001 kaže...

jel ima tko orginalan recovery. treba mi u slučaju da se nešto desi da mi garanciju priznaju

i još jedno pitanje, od kad sam stavio custom rom zna mi se touch screen zamrznut. mislio sam da je do roma pa sam ga promijenio sa drugim ali ista stvar. zna li netko do što bi mogao biti uzrok?

onda ti je vjerojatno hardverski problem, npr. digitizer, probaj vratiti natrag originalni rom pa vidi radi li normalno.

evo ti link za recovery

napominjem da ako ideš u servis, ovi naši priznaju samo ako imaš tele2 rom 2.3.3

Antonic kaže...

Imam jos jedno pitanje. Moze li se prominit izgled (mislim da se zove root) theme. Dakle ne ova klasicna tema, vec recimo kad udjem u kontakte odnosno imenik, bez obzira na temu ona je uvik ista. Klasicno crne (odnosno tamno sive neke) tipke i bili text. Moze se ove boje minjat nekako?

Fala!

ok, ajmo redom. govoriš li o temi launchera ili samom izgledu aplikacije za biranje, odnosno kontakte i imenik? ako je ovo drugo, tehnički se boje mogu mijenjati ako izmijeniš hex vrijednosti u odgovarajućem xml-u unutar fajla. puno lakše je skinuti s marketa neki dialer koji ima dodatne teme, npr. ex dialer 

izgled se ne zove root, root je ono što podrazumijeva dobivanje administratorskih prava na mobu. 

ako ti se ne sviđa izgled launchera, imaš ih mali milijun sa temama, adw launcher, go launcher itd.

dakle, izgled sistemskih aplikacija, pod time su i kontakti i imenik ne možeš mijenjati, ali možeš skinuti istovjetne programe s marketa.

http://fundowsky.blogspot.com
14 godina
neaktivan

Jeli ovaj stock tele 2 sa prvog posta 2.3.3?

I hvala ti na pomoći

13 godina
neaktivan
dexXx001 kaže...

Jeli ovaj stock tele 2 sa prvog posta 2.3.3?

I hvala ti na pomoći

stock tele2 ima na forumu samo kao CWM restore format. moram ga pronaći.

15 godina

hvala na odgovoru Fundowsky.

zanima me hard way. odnosno kako prominit hex vrijednosti u xmlu. Pretpostavljam da je to default za sve aplikacije koje nemaju svoj style?

edit: tocnije: di se nalazi doticni xml :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 11:47 (Antonic).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Antonic kaže...

hvala na odgovoru Fundowsky.

zanima me hard way. odnosno kako prominit hex vrijednosti u xmlu. Pretpostavljam da je to default za sve aplikacije koje nemaju svoj style?

to ti uključuje poznavanje linuxa i xml-a, dekompajliranje apk fajlova, mijenjanje vrijednosti, kompajliranje natrag, zipaligniranje apk, možeš proguglati za upute, ali ti ne preporučujem to raditi, rijetko tko se ide s tim igrati.

15 godina

nada sam se da samo triba podesit neki xml unutar instalacije :)

Hvala svejedno na trudu!

0 0 hvala 0
15 godina
Darko999 kaže...
r3c0d kaže...

Jebiga ja sam takav. Tvoj je rom bia odličan šta se tiče zvuka. Al sad sam navika na ovog i radia je misec dana odlično(i još radi) i sad počinje škola pa koristim sluše svaki dan...

original slusalice od u8650 i nisu nesto kopcao sam na druge uredjaje tako da znam sta se desava .. ako koristis original mozda bi trebao potraziti neke bolje pa probati..

Nisu orginal, i nisu jeftine. Nešto sam s nekim programom radia pa je sad mrvicu jače...

xf: recod8600
13 godina
neaktivan

Od kada sam stavio Cyano B v4 ne doaze mi svi SMSovi,  zadnjih par dana nisam primio čak 6 od 10 SMSova koji su mi drugi poslali. Ima li tko sličnih probema? Ima i rješenja?

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lasagne_at_night kaže...

Od kada sam stavio Cyano B v4 ne doaze mi svi SMSovi,  zadnjih par dana nisam primio čak 6 od 10 SMSova koji su mi drugi poslali. Ima li tko sličnih probema? Ima i rješenja?

Unaprijed hvala!

da, ljudi imaju s tim problema. ne, rješenja nema. drugi rom.

13 godina
neaktivan

Ok, hvala! :)

15 godina

Pozdrav,

uspija sam prominit sve osim onog sta mi je najbitnije. Kad udjem u settings ili slican menu svi ovi barovi su isti, crni sa bilim slovima. Ne mogu nac nista pomocu cega bi to prominija da se ne mora ulazit u sistem i drljat po njemu. Ima li ko kakvih ideja?

0 0 hvala 0
17 godina
Lasagne_at_night kaže...

Unaprijed hvala!

Meni se to događalo sa GO SMS-om, sa stock aplikacijom je sve bilo noramlno.

13 godina
neaktivan

Kod mene je ona šta je u Cyjanu, ništa oko SMSova nisam dirao jer mi nisu osobitno bitni, bitno mi je samo da ih primam i šaljem :)

13 godina
neaktivan
Antonic kaže...

Pozdrav,

uspija sam prominit sve osim onog sta mi je najbitnije. Kad udjem u settings ili slican menu svi ovi barovi su isti, crni sa bilim slovima. Ne mogu nac nista pomocu cega bi to prominija da se ne mora ulazit u sistem i drljat po njemu. Ima li ko kakvih ideja?

već sam odgovorio na to pitanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 12:22 (Fundowsky).
14 godina

fundowsky na ovom tvojem romu se zamrzavaju widgeti. npr. retro clock widget, beautiful battery disc. tak je bilo na svakom tvojem romu. brz je i sve super, ali je to problem.
meni nije ni jedna sms poruka kasnila na benru v4 rom-u i nisam koristil ni jedan drugi program za slanje sms-a osim stock-a.
EDIT: nakon restarta radi dobro već par sati, ali sumnjam da se ne budu opet zamrzli 
EDIT: otišel sam u market skinuti jedan widget, izađem van i vidim da gore desno piše 16:10, a na widgetu 16:09 (vrijeme), i ovaj widget se za bateriju freezal. nakon par minuta je sve opet normalno bilo. očito da kad ponestane ram-a rom ugasi widgete pa zato se to i desi, na bendru v4 se to nije desilo nikad. nije neki problem, al samo velim da znaš :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 16:13 (overlord666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lasagne_at_night kaže...

Unaprijed hvala!

ja sam imao istih problema, zvao sam tele2, rekli su da izvadim karticu i vratim ju, i sad je sve ok

Autoclimb kills more people than AIDS
14 godina
neaktivan

oce li biti ista od ics-a na nasem huawei-u? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SiO kaže...

official ne jedino custom romovi

13 godina

Koristio sam Fundowsky 4.0 i na prvi pogled sam bio zadovoljan, sve ok radi ali tako je i u vecini rom-ova danas.
Medjutim naisao sam na velik broj propusta pa sam se odlucio na Cyanogen 7.2 benru4, koji moram priznati je definitivno najbolji ROM za nas telefon.
Pozdrav! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Fundowsky kaže...
Antonic kaže...

Pozdrav,

Napisao si kako je opcija a) dekompajliranje izmjene kompajliranje: nepreporucljivo; b) pronac neku aplikaciju koja to mijenja. E pa to i kazem ne mogu nac nikakvu aplikaciju. Uspia sam recimo nac dialer koji mi odgovara, ali za ovo ne mogu nac nista. Zato i molim pomoc.

14 godina
neaktivan
CROBOY kaže...
SiO kaže...

i misliom na custom romove :D

probao sam onaj od lunar teama cyan 9 beta 3.2 ali jos uvik neradi camera ,podatkovni i BT..

ali po meni je najveci nedostatak sto nema overclock kernel..

13 godina
neaktivan
Antonic kaže...
Fundowsky kaže...
Antonic kaže...

Pozdrav,

Napisao si kako je opcija a) dekompajliranje izmjene kompajliranje: nepreporucljivo; b) pronac neku aplikaciju koja to mijenja. E pa to i kazem ne mogu nac nikakvu aplikaciju. Uspia sam recimo nac dialer koji mi odgovara, ali za ovo ne mogu nac nista. Zato i molim pomoc.

to nećeš moći promijeniti samo tako 

16 godina
neaktivan

probao sam ROM cyanogen_u8650-benru89v4 i isprobavao sam ga svega 20 min eto toliko mi se svidio .. pretrpan je svacim a nista s nicim za moj ukus ... 

pa sam instalirao U8650_4.1_by_Fundowsky i mogu reci da mi pase dosta vise ... Za sad sve pohvale svaka cast Fundowsky samo tako nastavi :)

Rezultatu u AnTuTu Benchmark .. 729 clock

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 21:09 (Darko999).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

nasao sam ovaj ics rom za huawei

http://www.modaco.com/topic/356174-romu8650-unofficial-cm9-luckyicsgsm-404-beta-5-fix-bluetooth/

sada ga isprobavam..

za sada je mu je jedina zamjerka sto me kada udemu operu izbaci van(ram memorija mislim)..

nije los ovako dosta je i brz(729mhz)

youtube aplikacija radi odlicno.

igre zasad nisam isprobavao..

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
SiO kaže...
CROBOY kaže...
SiO kaže...

i misliom na custom romove :D

probao sam onaj od lunar teama cyan 9 beta 3.2 ali jos uvik neradi camera ,podatkovni i BT..

ali po meni je najveci nedostatak sto nema overclock kernel..

pa ne radi kad je beta :P

imas na 1. stranici ics romove od teammat-a i josepha96 i sad ce valjda za koji tjedan izac cm9

14 godina
neaktivan

samo da poprave te male bugove i smanje potrosnju rama i mob ce letiti :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ROM Cyanogen u8650 benru89v4 imam vec 3 dana, sve poruke stizu ...ne znam ko je imao problema s tim....

kako god okrenes, najbolji je stock rom, izbaci programe koji ti ne trebaju i vozi. Zaista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice