Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.066.468
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozz ekipaa...ovak imam SD karticu od 4 gige brzine 2 mb/s (dosta spora ahh bila je jeftina i mjerio sam je s SD tools ) e sad postoji program za rootane mob (znate sigurno za to :D) SD Booster i sad je pitanje na koliko ju ja max, ili donekle da je bar brža od ove brzine, smijem SIGURNO namjestit, znači "sigurno" jer me program i prije upotrebe upozorava da nije odg za nastalu štetu...ima li itko iskustva s tim?!?! hvala :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

Stavio sam Fundowsky 4.0 na mob i nigdje ne mogu naći opciju da se aplikacije automatski instaliraju na SD karticu, je li nema uopće te opcije ili?

I još me zanima aplikacija pogon+cloud, je li je to nešto slično marketu ili, javlja mi problem pri spajanju na tu aplikaciju, je li je imao netko sličnih iskustava?

13 godina
neaktivan

matta-grga

maksimalna brzina sta pise je 4096kb/s da ju mozes stavit, ti ju stavi na 2048...

da, nesmijes ju iznad sigurne brzine stavit jer ti se mobitel moze zapalit -.-

defa.psd

link2sd ti se zove aplikacija, ali to je shit posto fundowski podrzava ext particiju(koju pretpostavljam da si kreirao kad si formatirao sd karticu) koja je nesto brza pa na nju prebacujes u aplikaciji app2GUI ili tako nes se zove, zaboravio sam vec...imas objasnjenje svega u zadnjem tabu aplikacije, malo citaj :)

i na drugo pitanje cu ti rec da je to www3.hicloud.com...shvatit ces sam

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 1:07 (cebs52).

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
cebs52 kaže...
tuba 01 kaže...
rujo505 kaže...

trebao bi kernel za   CyanogenMod 7.2 benru89v4 na 780 radi igara pa ako ko zna šta bio bi mu zahvalan! sa originalnim mi ide do 691 dalje se ruši a probao sam stavljati neke kernele pa je sve zblokiralo morao sam natrag stavljat rom.

važno! prije instalacije novog roma kopiraj cjelu sd karticu na računalo ,zlu ne trebalo ,formatiraj sd karticu ,napravi ext i swap particiju ,prebaci rom na sd   card.napravi zatim instalaciju novog roma npr cm7.2 v4 2x za redom puno je bolje nego u jednoj instalaciji i rom bolje radi..iskušano   {#} inače koristim taj novi cm 7.2 v4 i zasad mi je nekako najbolji ..moje mišljenje ..prije toga sam koristio 3 mj fundovsky 4 koji je također dobar ali sad sigurno mogu reći da je benru napravio naj bolji rom   za u 8650

za benru ne treba swap i ext jer mu kernel to ne podrzava, ima samo app2sd i OC
sto se tice drugog kernela, mislim da ne bude ali svejedno pogledaj na htc mania... :)

link2sd i swapper2 kod mene rade ali ih treba naknadno instalirati,dva tjedna bez problema,znači vide se i ext i swap na mom mobu i koliko je popunjena koja particija,teorija ti ne drži vodu,sorry ali je tako

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 23:20 (tuba 01).
13 godina
neaktivan

Screen Screen

samo da nabacim screenshot jedan :) stavio sam CM od benrua ovaj zadnji i zadovoljan sam...nema bug-ova ( ili do sad nisam naletio na njih ) ,baterija traje dosta dugo uz solidno korištenje telefona ( duže nego na Fundovskom v4.0 ), izgled svega je dobar...nema se šta žalit :) 

Edit:

i još ima 18% baterije što vjerujem da bude držalo do navečer

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 12:35 (APW).

0 0 hvala 0
17 godina

{#}

Za sve koji bi zeljeli kupit Huawei U8650 a puno im je nekih 1000kn (koliko kosta u jednoj trgovini) preporucio bi da obrate paznju na mob u Tele2 za 945kn.

Radi se o Tele2fon V1 (MobiWire Aquila)

Mob je po specifikacijama malo bolji od Huaweia

CPU: @650

RAM: 512Mb

Ekran: 4"

Fotic: 5px

Led bljeskalica

...

Vise o samom mobu imate na mobil.hr (mada su neki podaci netocni) i na Forum.hr

Svakako preporucam da imate ovaj mob u vidu ako namjeravate kupiti novi, a ne zelite dati puno para {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:06 (djigibao).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...
cebs52 kaže...
tuba 01 kaže...
rujo505 kaže...

trebao bi kernel za   CyanogenMod 7.2 benru89v4 na 780 radi igara pa ako ko zna šta bio bi mu zahvalan! sa originalnim mi ide do 691 dalje se ruši a probao sam stavljati neke kernele pa je sve zblokiralo morao sam natrag stavljat rom.

važno! prije instalacije novog roma kopiraj cjelu sd karticu na računalo ,zlu ne trebalo ,formatiraj sd karticu ,napravi ext i swap particiju ,prebaci rom na sd   card.napravi zatim instalaciju novog roma npr cm7.2 v4 2x za redom puno je bolje nego u jednoj instalaciji i rom bolje radi..iskušano  {#} inače koristim taj novi cm 7.2 v4 i zasad mi je nekako najbolji ..moje mišljenje ..prije toga sam koristio 3 mj fundovsky 4 koji je također dobar ali sad sigurno mogu reći da je benru napravio naj bolji rom   za u 8650

za benru ne treba swap i ext jer mu kernel to ne podrzava, ima samo app2sd i OC
sto se tice drugog kernela, mislim da ne bude ali svejedno pogledaj na htc mania... :)

link2sd i swapper2 kod mene rade ali ih treba naknadno instalirati,dva tjedna bez problema,znači vide se i ext i swap na mom mobu i koliko je popunjena koja particija,teorija ti ne drži vodu,sorry ali je tako

U pravu si, radi! nasao sam na htc maniji. i nekako ne ubrza mob vec vise uspori. swapper je bzze, nema uopce potrebe za njim, a sto se tice ext, instalirati S2E(ima na marketu) aplikacija napravljena bas za CM7/9

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:51 (cebs52).
13 godina
neaktivan

nisam primjetio da je spor ni usporen

TUBA
13 godina
neaktivan

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=413144&page=2

meni ga je swap malo usporio, pocela su lagana trokiranja, kad sam maknuo ca radi opet perfektno, samo sam S2E zadrzao

1 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

{#}

Za sve koji bi zeljeli kupit Huawei U8650 a puno im je nekih 1000kn (koliko kosta u jednoj trgovini) preporucio bi da obrate paznju na mob u Tele2 za 945kn.

Radi se o Tele2fon V1 (MobiWire Aquila)

Mob je po specifikacijama malo bolji od Huaweia

CPU: @650

RAM: 512Mb

Ekran: 4"

Fotic: 5px

Led bljeskalica

...

Vise o samom mobu imate na mobil.hr (mada su neki podaci netocni) i na Forum.hr

Svakako preporucam da imate ovaj mob u vidu ako namjeravate kupiti novi, a ne zelite dati puno para {#}

Sve je to cool, ali taj je mobitel skoro nemoguće rootat i nema custom romova za njega. Radio sam na njemu i brži je od u8650 (ima više RAM-a) ali ga ubija stock ROM. Evo i prave specifikacije link

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
Ekipa na Forum.hr ga uspijela rootat, ima i tutorijal (link na Forum.hr strana 2)
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
14 godina
neaktivan

kako instalirati launchere sa interneta?? svaki put na kraju instalacije mi dode poruka "not installed" (koristim es file explorer)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jučer sam doživio prvu neugodnost sa Huaweiom. Rom je CyanogenMod 7.2.

Dakle ovako. Pobrisalo mi sve brojeve i popis poziva. Poruke su recimo ostale.

Međutim, brojeve sa SIM kartice nije izbrisalo, pa nasrecu nisam izgubio sve brojeve samo one koje sam naknadno upisivao.

Jel tko imao takvih doživljaja?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam custom rom Fundowsky v4.0 i kad ugasim ekran svakih 5 sekundi se upali i ugasi te tak stalno.Oso sam http://fundowsky.blogspot.com/ i vidio Vertical flicker FIX  ,skinio i instaliro ,pokrenio benchmark te dobio score 1600 dok obicno bude 2000 (prije I POSLIJE  instaliranja sam mjerio,sve aplikacije pogasene).Haha sad opet moram rootat :( not funny.Pa dobro zast je sad tako nizak score?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, evo stavio sam novog cyana v4 i zanima me kako da napravim da ikone na izborniku listam ulijevo/udesno a ne gore ili dole.. hvala..... inače rom je predobar svaka čast!

Alennson

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

FAIL!

....

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 15:14 (Defa.psd).
17 godina
Defa.psd kaže...

Je li netko stavio [ICS 4.0.4]Unofficial CM9 - Nightly 6 ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1650537

Link koji si stavio je za LG Optimus Black.  {#}

13 godina

q

NaRaYaN
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 18:40 (Vladovski).
13 godina

ZA Alennson         odes postavke,ADWLauncher,Drawer settings,App Drawer style i tu si riktaj

NaRaYaN
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 18:43 (Vladovski).
13 godina
neaktivan

napravljeno, hvala majstore :)

Alennson
15 godina

Evo jednog korisnog programa ako nezelite spajat mobitel preko kabela, i jos lijepo izgleda http://airdroid.com/

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

.. jel tko primjetio da mu je staklo na zastiti kamere pomalo izgrebano? .. cini se da je u ravnini s poklopcem baterije i to valjda uzrokuje grebanje .. mozda je netko pokusavao zamijeniti taj komadic plastike/stakla? .. ili to mora ici zajedno s poklopcem baterije

pozz i hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fango kaže...

.. jel tko primjetio da mu je staklo na zastiti kamere pomalo izgrebano? .. cini se da je u ravnini s poklopcem baterije i to valjda uzrokuje grebanje .. mozda je netko pokusavao zamijeniti taj komadic plastike/stakla? .. ili to mora ici zajedno s poklopcem baterije

pozz i hvala!

normalno da se izgrebe kad je nespretno napravljeno. jedino novi poklopac ili stavi rubber/tpu/gel case.

http://fundowsky.blogspot.com
14 godina
neaktivan

Pozdrav, posto je ovo najveca tema sto se tice Huaweia u8650 ovdje cu pitat to sto me zanima, zanima me dal itko od vas zna koliko kosta vanjsko staklo za taj mob? Jucer mi napuklo gore u kutu lijevom, mobitel se moze normalno koristit al mi smeta jer ruzno izgleda :P

Eto moj potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dali neko zna kada izlazi cijela verzija cm9 ?

EDIT: moze mi neko dat link za cm7 iphone style jer ga nemogu nac..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 19:16 (CROBOY).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, relativno sam nov ovdje ali čitam polako topick i došao sam do cirka neke 20te strane.

Imam par pitanja, možda su glupa a možda i nisu;

imam u8650 i fundowsky 4.0 clean gore. to je od cure mob pa ima i face i igrice itd.

1. uglavnom probao sam staviti kernel za OC no međutim kada probam ići iznad 652 (na CPU MASTER PRO 2.4) krene mi se malo malo rebootati. e sad me zanima budući da je instaliran OC kernel standard od fundowskog hoću li dobiti išta ako stavim 780 ili 860 kernel? jeli mi procesor baždaren na tako malo ili da stavim neki od ta 2 pa da probam s njima?

2. hoću li ga moći oc na više od 650 ako stavim neki drugi rom ili mi je tako svejedno?

3. na benchmark testu od antutua mi daje 1382 score što koliko čitam je jako loše i slabo. najveće razlike su 2d i 3d prikazima na ostalim mjestima je oko 10 bodova razlika

4. kako znam koristi li mi se ext particija ili ne? gdje mogu provjeriti koliko je puna?

5. ext particiju sam stavio na 4gb budući da imam 16gb karticu pa imam mjesta više nego dovoljno. smatrate li da je to pretjerivanje i utječe li ta veličina na performanse? (imam class4 micro SDHC karticu od adate)

6. kako znam koristi li mi se i swap particija i u kolikoj mjeri? instalirao sam neku igricu cut the rope i krenem ju igrat a ona šteka?

Te stvari me zanimaju jer ću curi vjerojatno kupiti samsung mini s2 a ja bi si prisvojio onda ovaj, iako sam malo skeptičan prema svemu tome i nekako mi je još i najbolja n95 8gb koju dosada i koristim sam kaj je spora!!!

e da i zanima me isplati li se ovaj u8850 vision kupiti ili je sonic cist dovoljan za filmove fotke gps i sve ostale stvarčice???

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 1:40 (picajzla).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Imam pitanje, stavio sam frendu na mob cyanogenmod 7.2 benruv4 rom i instaliro fix za kameru (sa 3 na 5 mp) ali kad se uđe u kameru i dalje daje odabir za max 3mp, kako to ispravit da daje 5mp?

0 0 hvala 0
17 godina
...ne mozes softwerski povecat nesto hardwersko...
3px uvijek ostaje 3px, moze njemu pisat da ima i 20px ali ce svejedno imat 3px...
15 godina
djigibao kaže...
3px uvijek ostaje 3px, moze njemu pisat da ima i 20px ali ce svejedno imat 3px...

sta je najbolje, moze se stavit 5mpx xD

al neznam dali to sta pomaze

ja imam isto benrua, i imam 5mpx

Autoclimb kills more people than AIDS
17 godina
djigibao kaže...

Nemoj se truditi  {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice