Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!

poruka: 386
|
čitano: 128.415
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!
Rena kaže...

Već imam ponuda za Ace, da ga prodam za oko 750kn, što je po meni solidna ponuda, ali nisam smjela pristati na to dok se ne raspitam za Huawei jer nemam zamjenskog mobitela, a bolje i moj Ace, nego da ostanem ni na čemu :) Veličina mi baš odgovara, nije prevelik, kao npr.SIII, a za težinu ću vidjeti ;)

Iskreno, najviše bih mijenjala Ace zbog sporog procesora i rama. Nadam se da me taj od 1GHz neće razočarati. Baterija mi na ovom traje max 24h, ali ja ga maximalno i koristim, tako da se ni ne žalim. Ako i ovaj mogne toliko izdržati ja sam zadovoljna, a ako može više, onda još bolje po mene :) Za ICS ću morati uključiti nekoga iskusnijeg od mene da ne bih šta zeznula, ali o tom' po tom' :)

Još jednom puno hvala na odgovoru, pomogao si mi u odluci jer teško se rastajem od nečega što mi je poznato kao što je to u ovom slučaju Samsung. :) 

Nema problema, zato sam tu :-))

Nemoj se "tresti", Huawei G300 ti je dobar izbor, pogotovo u odnosu na tog Acea. Jedino što je 30 grama teži.

Osim Huaweija, za 1000kn možeš naći još solidnih mobitela recimo na njuškalu, pogotovo od Sonya (korištenih možda samo par dana), ako te bude zanimalo javi mi se na PP pa ću ti preporučiti par modela jer je ovo ipak tema o Huaweiju G300.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
neaktivan

Razmisljam o kupnji ovog mobitela,za 1000 kuna,novi mi se cini super.

Malo sam se informirao na stranim forumima i tamo spominju da mobitel ima jako tihi zvucnik,je li to istina i brine me,ima li onda problema s glasnocom dolaznih poziva? 

Spominju i problem s mikrofonom da zna biti pretih,je li itko imao ovakvih problema i kako ih je rijesio?

Jesu li ovi problemi rijeseni updateovima? I zanima me ako hocu updateati mobitel,mogu li birati koju verziju hocu ili moram na zadnju izdanu verziju softvera updejtati? Recimo ako je bilo kakvih updejtova na GBu,to bi si stavio,al ne bi prelazio na ICS. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bbb-fer kaže...

Razmisljam o kupnji ovog mobitela,za 1000 kuna,novi mi se cini super.

Malo sam se informirao na stranim forumima i tamo spominju da mobitel ima jako tihi zvucnik,je li to istina i brine me,ima li onda problema s glasnocom dolaznih poziva? 

Spominju i problem s mikrofonom da zna biti pretih,je li itko imao ovakvih problema i kako ih je rijesio?

Jesu li ovi problemi rijeseni updateovima? I zanima me ako hocu updateati mobitel,mogu li birati koju verziju hocu ili moram na zadnju izdanu verziju softvera updejtati? Recimo ako je bilo kakvih updejtova na GBu,to bi si stavio,al ne bi prelazio na ICS. 

Pa za 1000kn mislim da je ovo best-buy (ako ima još nešto u rangu s ovim telefonom u toj cijeni ispravite me). 

Zvučnik nije pretih, dovoljno je glasan, a ni sa mikrofonom nisam imao problema.

Mislim da nije bilo nekih updateova za GB, tvornički možeš direktno na ICS.

Imam jedno pitanje, ako koristite neki custom ROM ICS ili Jelly Bean i koji? Ima koji da se može koristiti svakodnevno, znači da radi GPS, 3G WiFi, kamera i ostale osnovne stvari.

14 godina
neaktivan

Predlažem ti http://www.modaco.com/topic/360947-romics-stock-rom-b960-r6-updated-06-03/  stock+rom imam ga par dana i jako sam zadovoljan. Samo si poslije još flashaj http://www.modaco.com/topic/361307-mod-fix-the-caller-id-lag-updated/

17 godina
neaktivan

Imam ovo čudo već valjda 2 mjeseca. Baterija mi traje od 6-7 sati (i ostane 10%) ako ga rokam sa GPS-om i uključenom navigacijom i podatkovnim prometom (3G), a uz umjereno korištenje (par poziva dnevno, provjera email-a, par SMS-a, stalno uključen WiFi; u biti sve ono da ne moram paliti računalo) istraje i oko 2 i pol dana. Uzeo sam si futrolicu sa ebay-a (50tak kn) i stalno ga nosam u tome. Ubacio sam oko 40tak aplikacija (što radi posla, što radi svoga vremena), igrice ne igram. Uređaj apsolutno ispunjava moje potrebe. Ne kajem se niti malo što sam ga uzeo.

Sad sam uzeo još i tarifu Prejaka (simpa), tako da imam 1000minuta, neograničene poruke i 1GB internet prometa za mjesec dana, što je dodatno povećalo moju fleksibilnost radi posla.

Preostaje mi još da nađem auto-nosač za ovog zmaja. {#}

Ps - i dalje sam na 2.3.6 GB-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 13:54 (DarioGTI).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Evo jucer sam stavia par novih romova uglavnom JB i IC , proba san orginal CM ali i neke prerade tipa electra i slicno. ugl zakljucak je da niti jedan ne radi onako fluidno koliko je stock GB radia

Buduci da je flashanje romova postalo prejednostavno zbog toga sta se vise ne mora pazit koji se baseband ima odlucia san dalje isprobavat romove jer od te hrpe koliko ih ima mora bit neki koji je bolji od stocka 

Evo trenutno imam instaliran atomicov GB koji radi fantasticno! malo cak fluidnije od stocka, tek san ga sinoc stavia pa jos trazin nedostatke. Ako mi rom na prvu ruku izgleda dobro onda ga testiran minimalno 3-4 dana, nazalos romeve tipa prerade od electre san odma maka jer odma vidin taj lag i to me uzasno zivcira

Ako koga zanima sadasnji rom :http://www.modaco.com/topic/355090-rom-gb-atomicmod-any-baseband-gbics/

16 godina
neaktivan

Eo nakon par dana tesitranja atomica skuzia san da ima par nedostataka pa san krenia dalje u testiranje i nakon par romova sad san na Stock+ romu koji radi skoro pa savrseno, sve je bez laga sta iskreno nisan ocekiva buduci da je to ICS rom, sve radi poprilicno fluidno i sta je meni trenutno najbitnije baterija dosta traje, trenutno je battery use preko 1 dana a baterija je na nekih 58% znaci realno vjerovatno 2dana normalnog koristenja mozda i vise, malo jaceg koristenja bi sigurno izdrzalo puni dan

Trenutno je glavni problem kod svih romova kad je upaljen 3g baterija se dosta trosi, u ovom romu je to dosta smanjeno ali je i dalje primjetno pa dugotrajnost baterije najvise mogu zahvalit sta san doma ugl na wifiu a vani kad ne koristim ugasin 3g.

Takoder rom ima i overclock pa kome nije do baterije moze malo i dignit taktove i i stavit performance mode ili neko kome je bas stalo do baterije moze stavit na powersave pa ce mu baterija trajat masu

Ja sam na romu napravia par izmjena tipa maka san neke stock aplikacije sa root uninstallerom i stavia san drugi launcher (apex)

http://www.modaco.com/topic/360947-romics-stock-rom-b960-r6-updated-06-03/

14 godina
neaktivan

Što se tiče romova,ostanite na GB romovima,ics je dosta sporiji,a jb su svi testni,svi do jednoga.

Onaj dazzozo to uštimava,kad  će i ako će pitanje je kad?

Najbolji i najbrži rom za g300 je cm7,nema boljeg roma,ali nema naš jezik,nažalost!

Badboy-ja imam lag na svakom ics-u,čak jače nego na cm10 i cm10.1,kažu na modacu,da je taj cm10r7 od dazza najbolji što se tiče JB,ali on forsira 10.1.

Ja sam otključao bootloader oficijelno i to puno bolje sad šljaka,a gb romove voziti na 2030 BB,baš i nije pametno,koliko čitam,osim onog slim v6 gb,koji ima i prerađeni kernel,kao i dazzovi cm-ovi na modacu,ma da se ljudi žale i na njih koji su ostali na basebandu od gb.

To je sve do nas,meni ništa ne valja i sve mi je sporo,najviše me ubija ono otvaranje dialer,sms-a,na ics-u i cm-u 9,10,10.1-dok kod gb toga nema,odma ga otvara,makar imao 50 aplikacija gore.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da, slazen se da GB romovi rade najbolje na ovom uredaju. I kome ne trebaju bas neke opcije koje ICS i dalje nudi neka ostane na njemu.

Ali iman nadodat par stvari.. uopce vise nije protrebno ostajat na basebandu koji nije namjenjen za taj rom buduci da se uz dodatni zip od par kilobajta u par sekunda flesha baseband koji treba, npr ja san sa GB-a prelazia na ICS i samo san flesha taj zip i baseband se mijenja i ICS radi normlano, ista stvar je kad se i vraca na GB

I sta se ICS i JB romova tice, to za trokavanje i slicno stoji 100% za JB, ali da se naci par ICS romova koji poprilicno dobro rade. Proba san sve romove od dazza znaci sve cm-ove i to al niti jedan nije bas radia fluidno kako san navika na GB-u

Onda san na preporuku par clanova sa modaco foruma skinia slim v6 i stock+ buduci da su se svi slozili da u to najbrzi i najbolji romovi. Slim v6 nisan ni proba budi da ka sta san vec i reka radi savrseno stock +, baterije koliko oces, brzina 99% ka i na GB-u + iman fukcije koje GB nema. Ostajen na ovom romu dok god ne pronadem neki problem kojeg iskreno nemogu  nac. 

Naravno tu je problem random rebotanja svako par dana al to me iskreno ne smeta jer mi se nikad ne dogada u nekim bitnim momentima i jako se rijetko dogada, al to nije problem sa ovim romom nego sa svim custom romovima zbog loseg bootloadera (nisu svi srece ka i ti da ga mogu lipo otkljucat :D )

Al i dalje stoji, svi koji se ne zele zezat sa ovim stvarima, nemojte prelazit na ICS nego ostanite na GB-u 

btw cm7 radi odlicno al ima jos dosta bugova koje niko ne rjesava jer svi forsiraju nove romove

14 godina
neaktivan

U pravu si,a za bootloader posalji mail huaweiu i dat ce ti kljuc,imas topic na modaku sta im trebas poslati,za tri dana ga dobijes i nema vise restarta. Nemoj si flesati taj patch za BB,to nije sigurno,to je libm.so fajl i kazu da moze biti posljedica i kasnije,ostaju ljudi bez mreze. Bolje ti je da ga downgrejdas i upgrejdas iz recoverija,isto je brz postupak,minuta posla. Onaj miui na android srbija,ako si vidio,maknuli su rom koji je bio na 2030 bb,ostavili su samo 109808,to je tilaz napravio patch,i stavio kraj svog atomic moda,ali ja to ne preferiram,u biti su to kinezi prvi otkrili,taj fajl se samo mijenja u systemu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako mislis down i upgredas iz recoveria? 

a za bootloader cu pokusat, al ne kuzin jel sad treban zakljucat ga pa onda otkljucat sluzbeno ili mogu odma?

14 godina
neaktivan

ovo ti je tutorial za otključavanje bootloadera

link: http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=258&t=4378&sid=fffca562f2a34432ea8b70d6d35200c3

Malo čitaj,kada dobiješ kod,imaš skriptu i sve po njoj,evo linka na modaku

link: http://www.modaco.com/topic/362152-unlocking-bootloader-oficially-with-the-code-of-huawei/

A ovo ti je od jsevija sa htc manije,isto malo prouči,skineš dve skripte,čak ti je u svakoj i recovery,za gb i za ics,ali ako otključaš bootloader,to ti više neće trebati,da za otključavanje bootloadera,ja stavio update app,službeni ics,ne možeš imati otključani onaj koji restarta mob

evo ti link za downgrade i upgrade

link: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&u=http://www.htcmania.com/showthread.php%3Fs%3Dd352f7cd7c3fd1efc2aa2149ff5f5adb%26t%3D567661&usg=ALkJrhhEpyR5WrewnxXGgOB9dziQfJsZFw

Malo si čitaj i prouči-pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Posla san in mail i na fb-u poruku pa cemo vidit

Skuzia san sad samo cekan kod ;)

Sta se up/downgrejda tice, zar to nije ovo ? http://www.modaco.com/topic/361310-downgrade-upgrade-from-recovery/ ako je onda san to i koristia nisan ni zna da postoji jos neki nacin (jednostavniji od onoga kompliciranog sa minjanjem imeia i slicno)

14 godina
neaktivan

Imaš patch koji se instalira kroz recovery,ali samo ako si na 109808bb,recimo staviš ics ili cm10,instaliraš patch i imaš mrežu,ali samo tako radi,kontra valjda ne,ali to  je rizik,tu se mjenja taj libm.so file

16 godina
neaktivan

Nisan to nigdi vidia, eto i bolje da nisan :D

Inace jos cekan da mi se jave iz huaweia za unlock code, al u cetvrtak san posla i sad je vikend pa ce valjda u ponediljak ili utorak se javit 

16 godina

Downgradeao sam službenim putem na GB b895 i puno su mi se poboljšale performanse, sve ide glađe i baterija duže traje, ali...sad mi ne radi prijenos podataka (ni 3g niti 2g). Jel se itko susreo sa sličnim problemom i jeli ga uspio riješiti?

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jesu ti sigurno dobro namjestene apn postavke?
16 godina

Sve postavke štimaju, kontaktirao sam i bonbon u vezi postavki i sve je ok, no i dalje nema prometa. Uglavnom, ak to uskoro ne riješim, idem na stock b952 i mir.

18 godina
neaktivan

Probaj ti rucno napraviti apn, nazovi ga bilo kako samo stavi dobar acces point i trebalo bi raditi

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Možda sam se krivo izrazio, kontaktirao sam bonbon da provjerim sve postavke koje sam unio kad sam ručno kreirao apn i sve je podešeno kako treba.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zbilja specifican problem buduci da ljudi ugl imaju problem na novijem romu oko data konekcije

ako ti bas nije napeto ic na ics, probaj ponovo instalirat taj GB ocito nesto nije dobro proslo ili bar napravit factory reset 

16 godina

Probao sam ponovo instalirati GB i factory reset i ništa nije pomoglo, tako da sam sad na službenom ICS b952 i sve radi.

Uglavnom, hvala na pomoći {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A nista onda dobro ;)

Inace dobra vjest za sve koji zele unlockat bootloader na offical nacin, od sada je to moguce dosta jednostavno

http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=preUnlock  
Nas uredaj je dodan na listu za sluzbeno otkljucavanje

Za krajnje korsnike to znaci da nema vise random rebootanja i jos nekih gluposti dok se koriste custom romovi 

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Pročitao sam cijeli thread i vidim da je nekima od vas zaključan, a nekima otključan mobitel (mislim na to da mogu druge kartice u njih).

Planirao sam uzeti uskoro ovaj mobitel ali sad mi je onako li-la, pošto mi kažu ovi iz bonbona da u mobitel ne mogu druge kartice, tek nakon jedne godine.

Vidim da su se nekima od vas otključali nakon ICS nadogradnje, he sada. Što da radim? Hvala unaprijed. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 2:30 (brkan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Po mom misljenju isplati se riskirat jer ako ga i ne uspijes sam otkljucat, otkljucavanje na sve mreze ti je oko 50kn
18 godina
neaktivan

kupio nedavno preko bonbon webshopa ovaj mobitel, stavio tele2 karticu, radi bez problema {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam jel im to neki trik da navuku ljude na bonbon pa kažu da ide samo njihova kartica... Nije ni bitno {#}

@badboycro Gdje i tko vrši to dekodiranje mobitela? Imaš li neki link ili znaš možda nekoga u Osijeku?

@Thog I dakle kažeš sve radi ajnc a?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 12:16 (brkan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.modaco.com/topic/362050-modaco-approved-huawei-unlock-codes-request-here-375/

to je za dekodiranje, provjereno radi cijena koliko vidim sad jos i jeftinija oko 30kn sta je stvarno isplativo 

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

http://www.modaco.com/topic/362050-modaco-approved-huawei-unlock-codes-request-here-375/

to je za dekodiranje, provjereno radi cijena koliko vidim sad jos i jeftinija oko 30kn sta je stvarno isplativo 

Hvala puno. Na istoj toj stranici sam našao i nekakav način da sam ja to preko računala napravim preko tog IMEI-a ali se neću upuštati u to pošto nisam spretan u tome.

16 godina
neaktivan

Da moze se i na drugi duzi nacin i moze bit riskantno pogovoto ako nisi bas iskustan sa takivn stvarima pa ti je bolje platit 30-tak kuna i gotovo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice