HTC Sensation

poruka: 1.258
|
čitano: 364.896
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HTC Sensation
andreas11 kaže...

@Hyperion

Da li si možda isprobao ICS ?

Nope, čuo sam da je jako spor na sensationu.

Starting to not give a fuck anymore
15 godina
neaktivan
HTC Sensation

Kako rade igre na Sensationu?

I zar vam ne smeta onaj cudan ghosting na ekranu,tj kad skrolate recimo kroz app drawer,nekako je cudno,kao da pixeli kasne u micanju.

I cudno mi je kako je mobitel skripav iako je tako dobro napravljen.

I sto ne shvacam je sto ima skoro identican HW ko SGS2,a sto se tice nekih stvari je podosta sporiji.

Ali definitivno na svakom ne-HTC mobitelu fali Sense.
Sense je fantastican i nema mu ravnog. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Kako rade igre na Sensationu?

I zar vam ne smeta onaj cudan ghosting na ekranu,tj kad skrolate recimo kroz app drawer,nekako je cudno,kao da pixeli kasne u micanju.

I cudno mi je kako je mobitel skripav iako je tako dobro napravljen.

I sto ne shvacam je sto ima skoro identican HW ko SGS2,a sto se tice nekih stvari je podosta sporiji.

Ali definitivno na svakom ne-HTC mobitelu fali Sense.
Sense je fantastican i nema mu ravnog. 

Baš radi Sensea je spor. Na MIUIu je Desire fluidniji nego Sensation na Sense ROMu, takoder MIUI Sense 3.0 lockscreen radi bolje od Lockscreena na Sense 3.0 ROMu.

SGSII je klasa iznad Sensationa po meni, jučer sam dobio jednog na korištenje. Genijalan uređaj, čak mi se i TouchWiz sviđa i ima genijalna rješenja. To ti govorim kao HTCovac...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Mitsuoka kaže...

Baš radi Sensea je spor. Na MIUIu je Desire fluidniji nego Sensation na Sense ROMu, takoder MIUI Sense 3.0 lockscreen radi bolje od Lockscreena na Sense 3.0 ROMu.

SGSII je klasa iznad Sensationa po meni, jučer sam dobio jednog na korištenje. Genijalan uređaj, čak mi se i TouchWiz sviđa i ima genijalna rješenja. To ti govorim kao HTCovac...

Neznam uopće nije tolika razlika u hardware-u, kada bi imali isti OS morali bi biti bliski u benchevima.

Kod benchanja se mora uzet u obzir i veća rezolucija na sensationu.

15 godina
neaktivan
HTC Sensation

Znam ali na Sensationu dobijem 2300 bodova na galaxyiju oko 4300 u Quadrantu a razlika u pixelima je 25%.

Zbilja mi je cudno kako imaju slican HW a da je tolika razlika u svemu.

Dakle Sense koj ga promovira kao mobitel,ga zapravo skroz i kolje :D.
Pa kaj ne mogu to malo optimizirat? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 12:14 (BMK).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
BMK kaže...

Znam ali na Sensationu dobijem 2300 bodova na galaxyiju oko 4300 u Quadrantu a razlika u pixelima je 25%.

Zbilja mi je cudno kako imaju slican HW a da je tolika razlika u svemu.

Dakle Sense koj ga promovira kao mobitel,ga zapravo skroz i kolje :D.
Pa kaj ne mogu to malo optimizirat? 

Što se mene tiče dok on radi fluidno i dok baterija drži ~36h ja sam zadovoljan.

Benchevi me ne diraju više.

15 godina
neaktivan
HTC Sensation

Znam,al opet na SGS2 bez frke 2 dana dobijem :).

Ne znam,oba uredaja su dobra,zivcira me sto Sensation nema Oleophobicni premaz na ekranu,tj uzasno se packa i maze,da ne govorim 1Gb interne memorije koja u najmanju ruku izluduje.

Sense based Rom guta dosta rama,uglavnom je oko 300Mb slobodno za koristenje sto mi je isto malo smjesno.

Rezolucija je super,ali tekst nije nista citljiviji zbog loseg kontrasta SLCD-a.

Cudno kako je skripav iako je raden od 'boljih' materijala.

I taj ghosting na ekranu,17ms je odaziv navodno,sto mi se cini kao podosta puno.

Imao sam 3 Sensationa i nikako srece s njim :D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BMK kaže...

Znam,al opet na SGS2 bez frke 2 dana dobijem :).

Ne znam,oba uredaja su dobra,zivcira me sto Sensation nema Oleophobicni premaz na ekranu,tj uzasno se packa i maze,da ne govorim 1Gb interne memorije koja u najmanju ruku izluduje.

Sense based Rom guta dosta rama,uglavnom je oko 300Mb slobodno za koristenje sto mi je isto malo smjesno.

Rezolucija je super,ali tekst nije nista citljiviji zbog loseg kontrasta SLCD-a.

Cudno kako je skripav iako je raden od 'boljih' materijala.

I taj ghosting na ekranu,17ms je odaziv navodno,sto mi se cini kao podosta puno.

Imao sam 3 Sensationa i nikako srece s njim :D.

Ja neznam kako neko moze napuniti tolko memorije, ja sam jedan cijeli dan proveo skidajuci igre, aplikacije, sa neta i sa marketa. Nekih barem 70 njih, i nakon toga mi je jos ostalo prostora, s tim da od tih 70 aplikacija 60 njih uopce ne koristim.

15 godina
neaktivan
HTC Sensation

To je istina kad uzmes u obzir da se App Data prebacuje na SD karticu automatski ako se ne varam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
To nije cijela memorija za appove. Ja od 16GB interne na sgsII imam 1.95GB za appove, ostatak je za muziku i ostalo + memorijska kartica...
Ali da i ja smatram da je to na sensationu dovoljno za aplikacije. Ali za sve ostalo je potrebno imat karticu.
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
HTC Sensation

Ali opet da su mogli stavit barem 4Gb mogli su.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC Sensation

da je barem Sensation kao Amaze 4G(on ima 16 gb interne + mem. kartica). A steta je da Sensation XL nema za memorijsku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma sensation xl mi uopce ne izgleda nesto. prevelik ekran premala rezolucija. Da vidite sliku na Samsung Noteu, daleko veci ekran ali i ludilo rezolucija, mada se meni ne svida jer mi je prevelik, iako mi ljepse sjedi u ruci od sgsii. Ali zato je Galaxy Nexus stvoren za moju ruku. i svida mi se mala zakrivljenost ekrana, a tek ICS ufff...
15 godina
Mitsuoka kaže...
Ma sensation xl mi uopce ne izgleda nesto. prevelik ekran premala rezolucija. Da vidite sliku na Samsung Noteu, daleko veci ekran ali i ludilo rezolucija, mada se meni ne svida jer mi je prevelik, iako mi ljepse sjedi u ruci od sgsii. Ali zato je Galaxy Nexus stvoren za moju ruku. i svida mi se mala zakrivljenost ekrana, a tek ICS ufff...

ljudi kazu da su zadovoljni sa SXL-om. Jako dobra kamera i da dobro lezi u ruci. A slusalice koje se dobiju sa njim u Limited Edition paketu, ufff... :)

16 godina
neaktivan

Ne znam jel tema moze ovdje, ipak je to Sensation obitelj al e...

Uglavnom, ekran je ipak razina Desire - Desire HD, jednostavno mi ne izgleda dobro. Pogotovo nakon što vidiš Noteov SAMOLED+.

A slušalice - ionako te ne bi koristio. To je komercijala, nesto kao gamerske slušalice - to je dobro samo ako slušaš techno/house.

Ja za svoj stil radije idem na AKG.

BTW primjetio sam ludilo stvar na Sensationu - stavis na EQ normal i skineš sa Marketa Equalizer app, zvuk je ludilo pogođen onda, tako da mi više ne treba ni PAMP, niti jedan drugi third party app 

15 godina
HTC Sensation

Ekran na XL-u je puno bolji nego na Sensationu i Sensationu XE. Imas na nekoj stranici usporedbu(stavit cu ako najdem). Uglavnom, XL-ov ekran(na Full svjetlini) izgleda puno bolje nego Sensationov(takodjer, na Full svjetlini).

Imao sam Sensation XE neko vrijeme, onda sam ga prodao jer je bio sporiji od originalnog Sensationa, a i kamera je bila uzas. Sada imam Blackberry koji mi ide na zivce(spor je k'o baba) i moram sto prije naci neki smartphone koji ce mi bit dobar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 18:35 (dturko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dturko kaže...

Ekran na XL-u je puno bolji nego na Sensationu i Sensationu XE. Imas na nekoj stranici usporedbu(stavit cu ako najdem). Uglavnom, XL-ov ekran(na Full svjetlini) izgleda puno bolje nego Sensationov(takodjer, na Full svjetlini).

Imao sam Sensation XE neko vrijeme, onda sam ga prodao jer je bio sporiji od originalnog Sensationa, a i kamera je bila uzas. Sada imam Blackberry koji mi ide na zivce(spor je k'o baba) i moram sto prije naci neki smartphone koji ce mi bit dobar.

Ja ne govorim o boji nego o pixelima, točnije manje od 200ppi, tako da... to je problem, za boje mi je lako. Ionako nikad nije na Full Brightness jer u mraku onda bode oči i ždere bateriju.

A XL će ti bit još sporiji od XE-a... HTC dok ne sredi malo Sense mi nije baš obecavajuc. Čak mi Samsung ima neke daleko bolje appove sa TW-om nego Sense. Nadam se da će ICS malo ubrzat Sense, mislim da bi trebao bit veliki napredak. Samo dok HTC dovuce ICS... nadam se da mu nece trebat pretjerano dugo.

15 godina
Mitsuoka kaže...
dturko kaže...

Ja ne govorim o boji nego o pixelima, točnije manje od 200ppi, tako da... to je problem, za boje mi je lako. Ionako nikad nije na Full Brightness jer u mraku onda bode oči i ždere bateriju.

A XL će ti bit još sporiji od XE-a... HTC dok ne sredi malo Sense mi nije baš obecavajuc. Čak mi Samsung ima neke daleko bolje appove sa TW-om nego Sense. Nadam se da će ICS malo ubrzat Sense, mislim da bi trebao bit veliki napredak. Samo dok HTC dovuce ICS... nadam se da mu nece trebat pretjerano dugo.

znam da je spor, ali ja sam na neki nacin ozenjen za HTC Sense i ne bih mogao prijeci na TouchWizz jer je to cista kopija iOS-a {#}.

I ne kuzim zasto svi se*u po XL-u jer ima ppi=198.5, a za iPad 2(ppi=131.96) se malo tko zalio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 19:22 (dturko).
16 godina
neaktivan

Ti misliš na TW launcher, ja mislim općenito. TW je daleko više od launchera. Kao i Sense... 

Launcher se lako promijeni.

iPad 2 nisam koristio, ali Desire HD sa 215 ppi sam koristio i to mi vec ocajno izgleda. Pogotovo naspram mog Desirea.

15 godina
Mitsuoka kaže...

Ti misliš na TW launcher, ja mislim općenito. TW je daleko više od launchera. Kao i Sense... 

Launcher se lako promijeni.

iPad 2 nisam koristio, ali Desire HD sa 215 ppi sam koristio i to mi vec ocajno izgleda. Pogotovo naspram mog Desirea.

Kako ti moze 217 ppi ocajno izgledat? zar ga drzis 5 cm od glave lol... Ja imam iPad 2(nazalost) i ne smeta mi previse, ali kad sam igrao igrice na XE-u i onda otisao na iPad 2(sa 256 ppi na 132) ubolo me u oci.

Btw, nisam znao da jos uvijek ljudi koriste Desire :)

16 godina
neaktivan

Naspram Desirea da očajno izgleda, stavi ih jednog pored drugog i da očajno izgledaju, i držim ga na normalnoj udaljenosti, ali ipak ja imam dosta dobar vid (zadnji red na onoj ploči sa slovima vidim sa više od 6 metara) tako da.. Meni je to očajno.

A u vezi Desirea, to je ludilo uređaj još uvijek, još mu ni 2 godine nije, a tek community za njega, iznenadio bi se. Sa MIUI ROMom je fluidniji od Sensationa na Senseu... kao što sam već poviše rekao. 

I sumnjam da ću se ubrzo maknit sa njega... bar ne još godinu dana. Iako trenutno stoji u kutiji jer čekam da mi dođe službeni broj. 

15 godina
HTC Sensation

dobar si ako vidis zadnji red sa 6 metara, ja jedva vidim predzadnji sa 3-4 metra(sa naocalama).

A sto se tice mobitela, cuo sam da je maticna crknula velikom broju korisnika Desirea. Moram si naci sto bolji mobitel, jer ne zelim opet potrosit pare kao kod Sensation XE-a(kupio sam ga za 4200 kn, prodao za 3500).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dturko kaže...

dobar si ako vidis zadnji red sa 6 metara, ja jedva vidim predzadnji sa 3-4 metra(sa naocalama).

A sto se tice mobitela, cuo sam da je maticna crknula velikom broju korisnika Desirea. Moram si naci sto bolji mobitel, jer ne zelim opet potrosit pare kao kod Sensation XE-a(kupio sam ga za 4200 kn, prodao za 3500).

Ja ih imam 2 PVT1 AMOLED koji je kupljen kada je tek izašao, te jedan PVT4 SLCD, koji je jučer napunio godinu dana. Sve je OK s njima i nikad nikakvih problema.

A kad si vec potrošio šansu kod HTCa sa najjačim modelima, nemaš puno izbora, samo je Samsung tu sa SGSII. Iako ne znam zašto si se rješavao XEa, pa i da je malo sporiji od Sensationa, što je začuđujuće, opet je dosta dobar mobitel.

15 godina
Mitsuoka kaže...

Ja ih imam 2 PVT1 AMOLED koji je kupljen kada je tek izašao, te jedan PVT4 SLCD, koji je jučer napunio godinu dana. Sve je OK s njima i nikad nikakvih problema.

A kad si vec potrošio šansu kod HTCa sa najjačim modelima, nemaš puno izbora, samo je Samsung tu sa SGSII. Iako ne znam zašto si se rješavao XEa, pa i da je malo sporiji od Sensationa, što je začuđujuće, opet je dosta dobar mobitel.

rijesio sam ga se jer je kamera bila uzas, kao sto sam naveo, a kamera mi je bitna. Snimljene snimke su laggale i bilo je "sivih trenutaka". Losa kvaliteta nije bila vidljiva svaki put, ali se dogodilo u 50% slucajeva.

Da ne duljim previse, imas video.

16 godina
neaktivan
dturko kaže...
Mitsuoka kaže...

rijesio sam ga se jer je kamera bila uzas, kao sto sam naveo, a kamera mi je bitna. Snimljene snimke su laggale i bilo je "sivih trenutaka". Losa kvaliteta nije bila vidljiva svaki put, ali se dogodilo u 50% slucajeva.

Pa to je opce poznata stvar, kamera je ocaj i na Sensationu obicnome... snimit cu ovih dana FullHD sa SGSII da to testiram, pa okacit negdje.

15 godina
Mitsuoka kaže...
dturko kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa to je opce poznata stvar, kamera je ocaj i na Sensationu obicnome... snimit cu ovih dana FullHD sa SGSII da to testiram, pa okacit negdje.

jesi vidio kameru na Amaze-u? odlicna je. isto tako, XL ima odlicnu kameru, ali video rekorder je los. nabaci par slika i videa sa SGSII ako mozes.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 22:04 (dturko).
15 godina
neaktivan
HTC Sensation

Da,HTC Amaze 4G je sve sto je Sensation trebao biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Naravno da je, jedino Sensation malo bolje izlgleda. Ovaj poklopac od baterije na Amazeu mi je malo ruzan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 0:14 (dturko).
15 godina
HTC Sensation

oprostite na duplom postu, ali ne mogu editirati gornji.

Znam da imam ultra-extra-super glupo pitanje, ali ne kuzim se u Samsungove Nexuse i njihove zakrivljene ekrane. Pitanje glasi: Da li je na Nexusu zakrivljen ekran zajedno sa staklom ili SAMO staklo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 8:57 (dturko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve skupa... ali je malo zakrivljenje pa ni ne primjetis skoro, ali sam uređaj je preudoban u ruci.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice