HTC Sensation

poruka: 1.258
|
čitano: 364.881
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HTC Sensation
dturko kaže...

nemoj niti pomisljat da ces uzet Sensation XE :D

imao sam ga 4 dana i prodao sam ga jer je originalni Sensation puno bolji i jaci(u vecini benchmarka originalni Sensation pobjeduje)... Kao sto si spomenuo, ovi crveni detalji su bas sexy, a i slusalice su, isto tako, dobre. 

Kamera je isto tako na strani originalnog Sensationa. Probao sam zoomirat do kraja i cini mi se kao da sensation ima bolju kameru... A proucio sam i usporedbu na GSMareni izmedju XE-a i sensationa - i tamo je sensation pobijedio.

Sve u svemu, ja mislim da je XE jedan fail.

Kako to? Pa indetični su, čak isti rom-ovi pašu i na jednog i na drugog...

15 godina
Hyperion kaže...
dturko kaže...

nemoj niti pomisljat da ces uzet Sensation XE :D

imao sam ga 4 dana i prodao sam ga jer je originalni Sensation puno bolji i jaci(u vecini benchmarka originalni Sensation pobjeduje)... Kao sto si spomenuo, ovi crveni detalji su bas sexy, a i slusalice su, isto tako, dobre. 

Kamera je isto tako na strani originalnog Sensationa. Probao sam zoomirat do kraja i cini mi se kao da sensation ima bolju kameru... A proucio sam i usporedbu na GSMareni izmedju XE-a i sensationa - i tamo je sensation pobijedio.

Sve u svemu, ja mislim da je XE jedan fail.

Kako to? Pa indetični su, čak isti rom-ovi pašu i na jednog i na drugog...

pa znam da su isti ali meni je XE nekako losiji. 

16 godina
HTC Sensation

ok, imam problem, jučer navecer sam najnormalnije stavio mobitel na punjac (20% baterije, ukljucen je bio) probudio se ujutro i docekao me mobitel mrtav, ne svjetli niti led lampica dok je na punjaču, ne reagira na power+vol.down, nista.

Ima li tko kakvu rijesenje, jos cekam da mi se strai vrati doma da mi posudi svoju bateriju da slucajno nije u njoj stvar.

Na mob je stavljen Digitalized 0.75, bez clocka na proc-u, sve je radilo fantasticno par dana tako, nikakav novi software nisam stavljao (aplikacije...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC Sensation

imam sensation cca 2 mjeseca...cim sam ga kupio napravio sam s-off i rootao ga i bacio se na isprobavanje romova,naravno prvo sam isprobao par sense romova,sve je bilo lijepo i fluidno,ali je taj eyecandy nenormalno gutao bateriju(nije dosta sta ju slcd ubija toliko)...nakon toga sam presao na hypersensation rom,baziran na cm7.1 i odusevio sam se,uz underclock na 1080MHz puno je brzi od sense romova i baterija je fantasticna,uz normalnu upotrebu drzi 2,5 dana bez problema sto je odlicno ako se uzme u obzir slcd i stock baterija od 1520mAh...ko kaze da su trebali stavit 1gb rama gadno je pogrijesio,sa hypersensation romom i uz 20-tak otvorenih aplikacija ostane mi od 150-200mb slobodno,a kad ih sve ubijem s task managerom taj broj naraste na  oko 380mb,jedina stvar koja mi se ne svidja na tom romu je dosta losa kamera,ali i to se da rijesiti s miui kamerom...

imam male zamjerke na sam mob,kuciste izgleda ima lufta pa ponekad zna zaskripat(citao sam da se to moze rijesiti upotrebom vece baterije,npr od evo 3d) i zasto nisu stavili super amoled ekran kao na sgs2 :(

velicina moba mi uopce nije problem jer imam dosta velike ruke,ali isto tako mob ima odlican dizajn i super lezi u ruci,jako je brz ako se stavi rom bez sensa,a kako ce to izgledati s ics-om mozemo samo mastati :D

rezolucija je odlicna,odgledao sam par epizdoda blue mountain state-a i stvarno nemam zamjerke,sve u svemu samo da su umjesto slcd-a stavili samoled ovaj mobitel bi bio perfektan...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC Sensation

Evo, i meni dolazi sensation. Da i ja vidim to cudo od Androida {#}

The right side man, the right side of life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Sensation

da se i ja pohvalim....od jucer sam ponosni vlasnik sensationa....prvo sto mi se nije dopalo da baterija puca doslovno:S.....ostalo samo hvala...mob je zmaj....zanima me sljedece kako ubacivate te roomove gdje ih nalazite ....odradio sam s-off i odkljucao mob....ali kako da softwer mijenjam u njemu?

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mejt kaže...

da se i ja pohvalim....od jucer sam ponosni vlasnik sensationa....prvo sto mi se nije dopalo da baterija puca doslovno:S.....ostalo samo hvala...mob je zmaj....zanima me sljedece kako ubacivate te roomove gdje ih nalazite ....odradio sam s-off i odkljucao mob....ali kako da softwer mijenjam u njemu?

eh da sam ja bio tako sretan, kupio sam Sensation XE i nisam izdrzao s njim niti 5 dana... odmah sam ga prodao.

Sad mozda nabavim Sensation XL jer ima jednu od najboljih kamera. cekam da dodje u Vip.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 16:07 (dturko).
17 godina
neaktivan
HTC Sensation

kao da podesim walpaper tako da ga razvuce na vise displaya te kad scrolam da se i pozedina okrece....nesto sam slicno imao kod x10 mini....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC Sensation

1 day expreience:

1. Otvorim kutiju i ono jebo*ee, kako zakon izgleda, veliki i predivan ekran. Okrecem ga, gledam build, i onda stisnem power button a cijeli mobitel mi zaskripi u tom trenutku. Ja sam bio WTF? Ispalo je da izmedu baterije i poklopca ima rupa, da kad se baterija prosiri popuni to. Ja mislim da za high-end mobitel to ne smije biti tako, odma me jako razocarao tu. (kupio sam njega umjesto S2 samo zbog izrade, necu platistku)

2. Pretrpio sam to skripanje, ide custom rom na njega, ARHD mi se cinio najboljim i je. Mislio sam da je kompliciraniji proces ali nope..

3. Presao sam s iPhonea (tocnije 3 godine sam imao iPhone) i ovo mi se cini kak osvjezenje. Konacno radim sto ja zelim, kako ja zelim.

Ocjena: 4/5

Ako mi rjese u servisu poklopac, 5/5 ;)

The right side man, the right side of life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC Sensation

Moze  mala pomoc?

Buduci da mjenjam operatera moram otkljucat mob da mogu stavit drugu SIM karticu.

Ako sam dobro shvatio po tome sto sam nasao na XDA forumu moram ga prvo rootat da bih ga mogao otkljucat. Znaci moram pratit sve korake na ovoj stranici LINK, s-off, recovery, root. I onda ga otkljucat po ovom postu LINK

Jesam li dobro shvatio?

EDIT: rootao sam mob.

Metoda 1 s drugog linka mi mije uspjela. Morat cu koristit metodu 2 koja brise sve podatke. To mi se bas ne svida.

Ako netko zna kako drugacije dekodirati mob nek se javi.

tnx.

EDIT2: dekodirao sam

pwn too much...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 10:18 (agent_00klc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@mejt za flashanje custom roma moras skinuti rom koji ti se svidja i prouciti upute...prvo moras uci u recovery(postoji vise nacina,preko bootloadera,preko advanced power menua,rom managera,itd),zatim ti je najbolje napraviti backup u slucaju da ti se rom ne svidja da mozes vratiti onaj koji ti odgovara...rom je uvijek u zip datoteci i nju ne smijes extractat,stavis ju na sd karticu u root...u recoveryu odes factory reset,wipe cache,nakon toga install zip from sd card i odaberes rom..rebootas i to je to :)
a sto se tice skrolanja wallpapera mislim da to sense ne podrzava nego moras instalirati neki drugi launcher,npr adw launcher,launcher pro,itd...
16 godina
HTC Sensation

Pozdrav,

imam navedenu mrcinu vec par mjeseci i vrlo sam zadovoljan. Medjutim, pocelo mi se nekaj cudno desavat, dvaput dosad mi se desilo da kad je mob bio na punjacu (strujnom) da je u jednom trenutku prestao puniti (baterija bila na cca 75%) i baterija je bila jako zagrijana.

Jel imao netko slicnih problema?

Neki savjet ili da ostavim kak je (strah me furat ga na servis pod garanciju...ko zna kaj ce napravit).

Hvala unaprijed...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mwni se to par puta dogodilo, ali samo na 3rd party punjacima, nikad na HTC punjacima. Mozda ti je do toga?
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
HTC Sensation

Meni se to jedanput dogodilo, ali ne na Sensationu, nego na Sensation XE-u. Punjac je bio od HTC-a, no punio se nekih 36 sati. neznam da li je to bio problem, ali kada sam dosao doma, baterija je bila zagrijana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 15:07 (dturko).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HTC Sensation

Jel tko probao prvi sense ICS rom? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1403859

Kakvi su dojmovi? :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Sensation

Sporo, bugovito, ali za razliku od GSII ics bete sve radi... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC Sensation

probali su stavit ICS na Desire HD. izgleda dobro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 7:22 (dturko).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC Sensation

ima vec nekoliko ics romova,sve radi super jedino sta je sporo ko vrag zbog sensa,inace baterija jako dobro drzi,ugodno sam iznenadjen :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC Sensation

ICS dobro izgleda, ali mi se nekako vise svidja lock screen na Gingerbreadu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Sensation

Jel netko nasao Ankerovu bateriju na eBayu a da salju u hrvatsku? Ili barem bateriju od EVO 3D-a? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...

Jel netko nasao Ankerovu bateriju na eBayu a da salju u hrvatsku? Ili barem bateriju od EVO 3D-a? 

Ja imam ankerovu:

http://www.ebay.com/itm/Anker-Battery-HTC-Sensation-4G-G14-1900mAh-internationa-/140583315571?pt=PDA_Accessories&hash=item20bb6b2873#ht_500wt_1156 

Ovu ti šalju i u hrvatsku no primjetit ćeš da su nabili cijenu desetak dolara više, šta ćeš...

Neda mi se stavljat ICS rom-ove, to je sve još u alphama i betama.

Budem stavio Hyper non-sense v1.5, čisto da probam malo bez sense-a radit, a nadam se da će mi i baterija dulje trajati.

Starting to not give a fuck anymore
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 1:54 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
HTC Sensation

http://www.ebay.com/itm/NEW-HTC-OEM-BG86100-EXTENDED-CAPACITY-BATTERY-SENSATION-4G-/290649049055?pt=PDA_Accessories&hash=item43ac0887df#ht_1701wt_1396

Ja sam ovo narucio, valjda ce raditi :) Jer vidim na XDA govore da nema velike razlike između ankera i evo 3d baterije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hyperion kaže...
Dodge_167 kaže...

Ja imam ankerovu:

http://www.ebay.com/itm/Anker-Battery-HTC-Sensation-4G-G14-1900mAh-internationa-/140583315571?pt=PDA_Accessories&hash=item20bb6b2873#ht_500wt_1156 

Ovu ti šalju i u hrvatsku no primjetit ćeš da su nabili cijenu desetak dolara više, šta ćeš...

Neda mi se stavljat ICS rom-ove, to je sve još u alphama i betama.

Budem stavio Hyper non-sense v1.5, čisto da probam malo bez sense-a radit, a nadam se da će mi i baterija dulje trajati.

Javi dojmove o Hyper modu! ;)

14 godina
HTC Sensation

Dakle imam ovaj mobitel i bonbon karticu u njemu aktivirao sam si paket od 300mb i nakon tjedan dana ostalo mi je još 20mb a ne radim ništa ovako, idem na 0.facebook a aplikacije i to skidam kući preko wirelessa pa me zanima kak da smanjim tu potrušnju dal ima nešt za isključit ili tako nešt? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stavi si widget s kojim ces iskljucivat internet kad ga ne koristis. Od Curvefisha je meni najbolji. Takoder iskljuci sve sinkronizacije. Sinkronizacije jedu jako puno prometa.
pwn too much...
14 godina
HTC Sensation

Widget imam, a za te sinkronizacije misliš na gmail i ono u kontaktima ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da. Odes u Postavke>Racuni i sinkronizacija i tamo odabires...

pwn too much...
17 godina
HTC Sensation

Šta da kažem Hyper non-sense v1.5 je ok, prednosti su mu to što je malen (130MB naprema recimo revoluton HD koji imaju po 360MB) i brz, ali sve ostalo je po meni na strani sense rom-ova.

Jednostavno nemogu bez sensa na androidu fali mi puno stvari i nesviđa mi se onaj ADW launcher. Eh da sa procesorom na 1.08GHz Hyper non-sense je brži nego ARHD sa procesorom na 1.5GHz.

Vratio sam se na ARHD, ali onu drugu inačicu koja koristi za bazu gingerbread 2.3.5.

Starting to not give a fuck anymore
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HTC Sensation
meni je hypernonsense trenutno najbolji rom,hypersensation je bio dobar ali cm7 ima previse bugova...ako ti adw ne pase probaj go launcher,ima dosta opcija i puno razlicitih tema za download...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC Sensation

@Hyperion

Da li si možda isprobao ICS ?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice