HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 391.308
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
Cudno da tebi radi na pro, a nama ne...meni fokusira samo prije prve fotke, a poslije vise ne...u Footej Camera sve kako treba, a tamo isto ima pro nacin, raw i sve sto trebam tako da me nije briga previše...one sve fotke gore su sa Footej Camera app fotkane.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

@ocean77

Cek malo, ti imas vise kom 10-ki ili taj koji koristis prodajes pod novi u oglasu :) ?

0 0 hvala 0
12 godina
Imam dva, iako ne znam kakve to ima veze sa temom?
11 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nema nikakve, slucajno sam vidio tvoj oglas da prodajes novi a ovdje kako pises o kameri...

0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

ocean77 , gledam fotke na flickru, pa i S8+ radi dobre slike..

Kak si zadovoljan s fotićem na desetki? Oversharpening je nevidljiv na desetki spram S8

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HTC One M10 - rasprava

Kako sam zadovoljan...iskreno nisam bio ovako zadovoljan jos od LG V10.

Kamera na HTC 10 je zbilja dobra i ne trazi previse truda jer doslovno mozes staviti na automatiku i ne brinuti koliki ce ISO automatika koristiti.

Dok sam jos imao S8+ bas sam usporedio ISO 1600 na oba u istim uvjetima i istim postavkama...HTC 10 je jednostavo bolji, pa na s8+ se slika "raspada" na ISO 1600.

HTC 10 ima upotrebljiv ISO 3200, a ovo do ISO 800 izgleda perfektno.

Evo usporedna slika pa sam vidi kako izgleda HTC 10 i Galaxy S8+.

Sto se tice S8+, ima on odlicnu kameru pogotovo po danu i losiji je od HTC 10 jedino u losijim svjetlosnim uvjetima....jednostavno veci senzor i veci pixeli cine svoje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 18:43 (ocean77).

2 0 hvala 1
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Ovo je bome velika razlika kolko vidim na toj slici, sum je prisutan a detalji su sacuvani dok je kod s8+ slika zamuljana, detalji izgubljeni, ovdje je sve jasno ko je pobjednik..

Ovaj senzor ima veliki potencijal na desetki, ne znam zakaj nisu stavili i u ostale smartfone, jer po meni, jos nema mobitela koji bi skinuo s trona, 6P, htc10, pixel, 5x..

A performanse izmedju 10 i 8+?

Ipak 8+ ima ufs 2.1 pa bi tu trebala bit razlike, naravno u korist samsunga..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Samo se S8/8+ ne mogu nosit sa 10kom u performansama. To je sramota za flagship u 2017.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Ovo je bome velika razlika kolko vidim na toj slici, sum je prisutan a detalji su sacuvani dok je kod s8+ slika zamuljana, detalji izgubljeni, ovdje je sve jasno ko je pobjednik..

Ovaj senzor ima veliki potencijal na desetki, ne znam zakaj nisu stavili i u ostale smartfone, jer po meni, jos nema mobitela koji bi skinuo s trona, 6P, htc10, pixel, 5x..

A performanse izmedju 10 i 8+?

Ipak 8+ ima ufs 2.1 pa bi tu trebala bit razlike, naravno u korist samsunga..

Nisam primjetio neku razliku u performansama, oba rade odlicno.

Najveca razlika je u ekranu i tu je HTC neusporedivo losiji...koristit cu desetku neko vrijeme pa cu vidjeti sto dalje...ionako ne drzim niti jedan mob predugo zbog gubitka vrijednosti.

Kod desetke mi se osim kamere najvise svidja sto je to jedini mob u zadnjih godinu dvije koji ostavlja premium dojam, nisam ga imao priliku vidjeti uzivo dugo vremena pa nisam mogao steci pravi dojam.

Fascinira koliko je robustan...ima neki video u kojem su ju bacali nekih 40-tak puta na pod i nikako se nije dala pokidati...sad mi je i jasno zasto...kao tenk je.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Evo nakin duźeg vremena primjetio sam i jednu manju manu ovom telefonu. Sinoć sam prisustvovao jednom značajnom događaju u kazalištu i kameru sam izložio ekstremnim uvjetima: polumrak, svjetla pozornice, osobe koje se brzo kreću.... Pro mod je fantastično odgovorio na uistinu teške uvjete rada i u roku od sat i pol sam napravio preko 130 RAW fotki i većinu sam odmah i obrađivao. Sve je bilo u redu dok se telefon nije prilično zagrijao jer sam ga preforsirao a mana koju sam pomenuo manifestovala se kroz pad kvaliteta fotografija. Ohladio sam telefon i sve je opet radilo normalno.

Ovo ostalo radi "kao podmazano".

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pokušavam shvatiti vezu između pregrijavanja i pada kvalitete fotki.

1 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava
I ja prvi put čujem za to.
Al koja svrha snimanja 130 RAW fotki i onda obrada istih? Na mobitelu? Sumnjam da je mnogo bolje od običnih JPEG. Moraš biti pomalo mazohist :D Ovako mobitel gubi smisao point and shoot uređaja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Neusporedivo veća kvaliteta fotografija. Koristio sam priliku da ih odmah sortiram koje valjaju a brišem koje ne valjaju. Obrada RAW zahtjeva samo nekoliko trenutaka na telefonu. Ovo mi se ranije nije dešavalo a možda ima veze i sa prijavama na XDA kako se telefon grije kada radi kamera. ja sam ga zaista izložio ekstremnim uvjetima. Inače kamera radi normalno i ne zagrijava telefon neuobičajeno (nenormalno).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Čitam na XDA da je za njemačko tržište izašao update 2.48.xxx.x ali ne i za ostatak Europe.

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
Postoji li uopće neki update koji je rijesio AF u manual mode kamere?

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...
Postoji li uopće neki update koji je rijesio AF u manual mode kamere?

Kolko znam, ne..

Jedino sad ne znam kak ameri stoje po tom pitanju, kod njih je to možda rješeno..

12 godina
HTC One M10 - rasprava

Jel ti radio AF dok si bio na Marshmallow?

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Da. Tam je bilo sve ok, nekaj su sprckali na N, a nikak da puste update da rijese to..

12 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Da. Tam je bilo sve ok, nekaj su sprckali na N, a nikak da puste update da rijese to..

Malo sam gledao po netu, ali nisam bas nasao previse o tome...ocito ljudi fotkaju na auto mode pa se bojim da zbog onih 1% entuzijasta koji vole PRO nikada i ne poprave to.

15 godina
phoenix2003 kaže...

Čitam na XDA da je za njemačko tržište izašao update 2.48.xxx.x ali ne i za ostatak Europe.

krivo nešto citas :D nema jos nikvi update, a prije nego zakrpaju U11 izleda da nece ni biti.

17 godina
ocean77 kaže...
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Malo sam gledao po netu, ali nisam bas nasao previse o tome...ocito ljudi fotkaju na auto mode pa se bojim da zbog onih 1% entuzijasta koji vole PRO nikada i ne poprave to.

Napravi S-OFF i odes na MM.

15 godina
neaktivan
Igor666 kaže...

krivo nešto citas :D nema jos nikvi update, a prije nego zakrpaju U11 izleda da nece ni biti.

Ne, stvarno update za 10 u Njemačkoj.

15 godina
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

Ne, stvarno update za 10 u Njemačkoj.

znam za to, to je samo za jednog operatera, nema veze sa nasim updateom, taj .206 je koliko ja znam engleska O2 mreža.

17 godina
HTC One M10 - rasprava

Okolo se priča da bi trebao uskoro sletit neki update na desetku, sad bumo vidli kaj bude od toga..

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Kakav update?

youtube.com/mislavbusic
12 godina
HTC One M10 - rasprava

Sve mi se vise cini da cu ja ovu godinu "zaglaviti" na HTC 10 jer je ovo najbolja kamera koju sam do sada probao na mobitelu.

Nisam nikada imao one egzoticne Win phone tipa Nokia 1020 ili 808 i sl., ali sam zato imao nekoliko generacija iPhonea, imao sam duze ili krace vrijeme puno TOP modela Androida (LG G3, G4, V10, Galaxy S3, S4, S6, S7E, S8+...)neke od njih duze, neke krace i od svega nabrojanog nista se kamerom ne moze mjeriti sa HTC 10...eventualno G4/V10 su mi bili dosta dobri i Galaxy S6 i S6+ mi se cine nesto bolji od ovih novijih S7 i S8.

Samsung je dobar dok je dobro svjetlo i dok ne krenes malo detaljnije gledati fotke, a Galaxy S7 i S8+ su gotovo identicni sto se tice samog IQ tako da i usporedba koju sada stavljam vrijedi i za S8 iako sam koristio S7 (ženin  ).

https://flic.kr/p/VY9ir3

Koristio sam full auto postavke koje vecina koristi i zanimljivo je kako je u identicnim uvjetima HTC 10 stavio ISO na cak 800 dok je Galaxy S7 koristio ISO 250, ali totalno iznenadjenje mi je da je ISO 800 na HTC 10 puno bolji od ISO 250 na Galaxy S7.

Kada je svjetlo dobro (dnevno svjetlo) onda su i razlike male ili nikakve, ali u slabijem svjetlu Galaxy S7 ili S8 nemaju nikakve sanse protiv HTC 10.

Iskreno nemam ove godine nista bolje cime bih ga zamjenio ako je kamera glavni kriterij jer ovo sve novo sto je predstavljeno me nije impresioniralo, pogotovo ne Galaxy S8+ koji sam imao mjesec dana.

LG G6 je isao sa nekim malim senzorcicima koji su starijeg datuma i prosjecne kvalitete, Galaxy S8 je kao i S7 samo OK i podilazi onima koji vole preizostrene dnevne fotke nabrijanih boja, a OP5 nisam jos pogledao.

Od novijih modela mislim da je dosta dobar Huawei P10 kome je stalo do kamere iako je on nesto losiji za video.

2 0 hvala 0
17 godina
EchoOne kaže...

Kakav update?

https://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/unlocked-htc-10-update-updated-s-t3376329/page318

ocean77 kaže...

Sve mi se vise cini da cu ja ovu godinu "zaglaviti" na HTC 10 jer je ovo najbolja kamera koju sam do sada probao na mobitelu.

Nisam nikada imao one egzoticne Win phone tipa Nokia 1020 ili 808 i sl., ali sam zato imao nekoliko generacija iPhonea, imao sam duze ili krace vrijeme puno TOP modela Androida (LG G3, G4, V10, Galaxy S3, S4, S6, S7E, S8+...)neke od njih duze, neke krace i od svega nabrojanog nista se kamerom ne moze mjeriti sa HTC 10...eventualno G4/V10 su mi bili dosta dobri i Galaxy S6 i S6+ mi se cine nesto bolji od ovih novijih S7 i S8.

Samsung je dobar dok je dobro svjetlo i dok ne krenes malo detaljnije gledati fotke, a Galaxy S7 i S8+ su gotovo identicni sto se tice samog IQ tako da i usporedba koju sada stavljam vrijedi i za S8 iako sam koristio S7 (ženin  ).

https://flic.kr/p/VY9ir3

Koristio sam full auto postavke koje vecina koristi i zanimljivo je kako je u identicnim uvjetima HTC 10 stavio ISO na cak 800 dok je Galaxy S7 koristio ISO 250, ali totalno iznenadjenje mi je da je ISO 800 na HTC 10 puno bolji od ISO 250 na Galaxy S7.

Kada je svjetlo dobro (dnevno svjetlo) onda su i razlike male ili nikakve, ali u slabijem svjetlu Galaxy S7 ili S8 nemaju nikakve sanse protiv HTC 10.

Iskreno nemam ove godine nista bolje cime bih ga zamjenio ako je kamera glavni kriterij jer ovo sve novo sto je predstavljeno me nije impresioniralo, pogotovo ne Galaxy S8+ koji sam imao mjesec dana.

LG G6 je isao sa nekim malim senzorcicima koji su starijeg datuma i prosjecne kvalitete, Galaxy S8 je kao i S7 samo OK i podilazi onima koji vole preizostrene dnevne fotke nabrijanih boja, a OP5 nisam jos pogledao.

Od novijih modela mislim da je dosta dobar Huawei P10 kome je stalo do kamere iako je on nesto losiji za video.

Ovaj rezultat me ne čudi, pa već od kad se zna da je ovo top ponuda senzora na tržištu, zasad, mislim da se uskoro bliži limit samih kamera, jedino im ostaje softversko "uljepšavanje", vrijeme je za veće senzore (1 1/7").

Jedino još dok bi pixel bio povoljniji da to probam, mada sumnjam da bi me tako oduševio kao 10, pošto ima onaj mali mono zvučnik a čak mi se čini da je google dodatno dotjerao softver za kameru, tak da izgleda još bolje neg na 10 (?)

Ak ne puste update uskoro, mislim da ću se vratit na MM, samo radi fokusa kamere..

Ajd, ak se sjetiš baci koju fotku po noći, S7 vs 10...

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nisam koristio U11 ali mogu reći sa je na 10 kamera definitivno najbolja. Još kada savladate Pro mod, tek onda sasvim dođe do izražaja njen kvalitet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

Nisam koristio U11 ali mogu reći sa je na 10 kamera definitivno najbolja. Još kada savladate Pro mod, tek onda sasvim dođe do izražaja njen kvalitet.

PRO mode ja imam u malom prstu , ali nazalost imam isti problem kao i Zvonac jer mi AF ne radi pa ga ne koristim (cudi me da tebi radi ako ti je mob za istu regiju kao i nas)...koristim kao alternativu Footej Camera koja isto ima PRO mode i na kojoj sve uredno radi tako da cu se strpiti sa tom app dok ovi nesposobnjakovici iz HTC-a ne puste update...ili cu isto na MM.

Sto se kvalitete kamere tice mislim da upravo na auto mode pokazuje kvalitetu jer bi na PRO bila ocekivano vrhunska.

Auto mode je vrlo nonsalantan sa ISO vrijednosti, meni je stavljao u slabom svjetlu na ISO 400, 800 pa cak i 4000 ako je bas mracno, ali je najvece iznenadjenje sto cak i preko ISO 3200 fotke nisu nepodnosljivo zrnate (digitalni šum) i tu se bas vidi da je ovaj senzor neka sasvim druga klasa od senzora u S8 i ostatku ekipe...bas zato mislim da u auto mode pokazuje svu svoju kvalitetu.

Evo vidi ovo, ISO 4041 !!!

https://flic.kr/p/VFXKFL

Ili ovo, ISO 3125 !!!

https://flic.kr/p/VaismL

ISO 1333 izgleda kao ISO 400 na Galaxy S8.

https://flic.kr/p/UvYs8H

Pored ovakvih rezultata upitna je uopce svrha PRO mode jer njega ionako koristim zbog losih visokih ISO vrijednosti na vecini mobitela...ovdje puknes auto i ne zamaras se ISO-m jer je ionako dobar u cijelom rasponu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 12:49 (ocean77).
17 godina
HTC One M10 - rasprava

ocean77 , moraš bit S-ON da napraviš downgrade na MM, u suprotnom, ostaješ di jesi tj možeš samo ić na veću verziju softvera a nikako na nižu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice