HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.560
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
maks0806 kaže...

Zato i je bolji u gotovo svakom aspektu od 10tke :D

Ovo je tvoje mišljenje, imao S7, ukratko, desetka mi je ipak bolja, tak da se možemo do sutra nabacivat s tim koji je bolji a koji je lošiji, ionak to nikam ne vodi..

A sad bi se mogli vratit na temu, bez usporedbe desetke s ostalim mobitelima...

Nego, sardax  koji su tvoji prvi dojmovi na Nougatu?:)

Kolko čitam, ekipa na Xda je prezadovoljna sa Nougatom na desetki..

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 16:35 (zvonac).
17 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
phoenix2003 kaže...
maks0806 kaže...

Pa nez, jučer sam updateao S7 na 7.0 dok HTC 10 ne... A da se vratimo malo natrag u temu, "glupi s7 neće nougat nikad dobit, 10tka ga dobiva još 2016.-e" :D

Ne znam namjeru svog posta, samo mi je malo žao htc kako im ništa ne ide u zadnje vrijeme... Nadam se da će 11 biti dobar 

S7 je glup sa Nougat-om ili bez njega.

Zato i je bolji u gotovo svakom aspektu od 10tke :D

to ti po onoj staroj narodnoj, skoro svaki dan jebem, skoro sam jučer jeba, skoro danas itd

tako i ova tvoja izjava

gotovo je tu bolji, gotovo je tamo bolji, gotovo u svakom aspektu

iPhone is a smartphone for dumb people
13 godina
HTC One M10 - rasprava

Ako on piše da je S7 glup, ja ću podjebavat 10tku, as simple as that. Naravno da je stvar ukusa i onog što ti je potrebno od moba, ali na takve provokacijske i trollerske postove mogu samo sa istima odgovoriti :)

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ako on piše da je S7 glup, ja ću podjebavat 10tku, as simple as that. Naravno da je stvar ukusa i onog što ti je potrebno od moba, ali na takve provokacijske i trollerske postove mogu samo sa istima odgovoriti :)

Izvini ali ti si prvi napisao "glupi S7,,,," Što se tiče 10 -7 , vidi što je Bug-ov stručni žiri odabrao kao najbolji smartphone u 2016.godini. Naravno to je HTC 10. I zato ne trolaj ovdje jer ću te prijaviti administratoru. Uopće nije bilo govora o S7 dok ga nisi nametnuo u ovoj temi.

13 godina

Ajd ne pjeni se... Stalno uspoređujemo mobitele sa svima, i stalno govorite kako HTC 10 dobiva nougat prije s7, pa sam se malo našalio na to. 

S tobom se ni neću prepirati koji je bolji ;) Ne prihvaćaš ništa osim hvalospjeve o HTC-u

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 18:56 (maks0806).
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
maks0806 kaže...

Izvini ali ti si prvi napisao "glupi S7,,,," Što se tiče 10 -7 , vidi što je Bug-ov stručni žiri odabrao kao najbolji smartphone u 2016.godini. Naravno to je HTC 10. I zato ne trolaj ovdje jer ću te prijaviti administratoru. Uopće nije bilo govora o S7 dok ga nisi nametnuo u ovoj temi.

Koji je ovo k... da svako svakog prijavljuje. Šta si od šećera. Ako nisi imun na kritike...šta onda radiš na forumu.

Ja još nikad nikog ni na jednom forumu nisam prijavio, niti mislim., bez obzira koliko se mi ne slagali.

Ovdje sve curice...

Nastavno na M10. Dobit će i on uskoro 7...šta se brinete.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Da se vratimo na temu. Dakle u Bugu je objavljen tekst pod naslovom " Najbolji u 2016". Bugov stručni žiri je odabrao HTC 10 kao najbolji smartphone u 2016.godini. Da R36 dobro si pročitao, HTC 10, NE Galaxy S7!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Da se vratimo na temu. Dakle u Bugu je objavljen tekst pod naslovom " Najbolji u 2016". Bugov stručni žiri je odabrao HTC 10 kao najbolji smartphone u 2016.godini. Da R36 dobro si pročitao, HTC 10, NE Galaxy S7!

Svako selo ima svoje natjecanje. Bugov stručni žiri gledano na globalnoj razini i na razini ostalih internet stranica je kao da je Špičkovina (mjesto u Zagorju) izabralo Daciu kao auto godine 2017.

Htc 10 sam imao dovoljno dugo da ga dovoljno brzo vratim.

17 godina
neaktivan
R36 kaže...
phoenix2003 kaže...

Svako selo ima svoje natjecanje. Bugov stručni žiri gledano na globalnoj razini i na razini ostalih internet stranica je kao da je Špičkovina (mjesto u Zagorju) izabralo Daciu kao auto godine 2017.

Htc 10 sam imao dovoljno dugo da ga dovoljno brzo vratim.

u nekim stvarim se slažem sa tobom ali šta se ovoga tiče očigledno nemaš pojma

15 godina
neaktivan
sardax kaže...
Dosao N za tw verziju.
Javim dojmove.

Ima li dojmova? Kakva je kamera? Da nisu šta usrali?

17 godina
phoenix2003 kaže...

Ima li dojmova? Kakva je kamera? Da nisu šta usrali?

Nisu niš usrali, ekipa se žali na Volte (Amerika) da im ne radi, al pošto kod nas to nije dostupno, tak da se s tim ne zamaramo..

Uglavnom, primjetno je brže otvaranja, instaliranje, pisanje app.. Neki vele da je i kamera napredovala, sam UI je još dodatno ispeglan, baterija je naravno još dužeg trajanja, čak je i punjenje baterije poboljšano, tj kraće traje..

Tak da nisam naletio na neke zamjerke, naravno ima tipova di im je njihov M8 bolji od 10etke u svim smjerovima, al to su izolirani slučajevi a u pitanju je i vjerojatno nostalgija na neka "davna" vremena:)

13 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Koju tipkovnicu koristite, ja imam Fleksy koji je ok ali danas kad sam probao tipkati na punoj manjoj na iPhone 6 skuzio sam da na njemu ne fulam ni slova dok na HTC dosta puta promasim slovo pa moram ispravljat.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja nisam referenca sa svojim šapama i desktop znam fulati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vecer ekipa. Nisam stigao na miru par recenica napisat, ali i bolje, evo sad vec dva tri dana radi N na 10ki.

Prvo sami update, Google se dosta popravio, jer je update prosao rekordno brzo. Instalacija i optimiziranje aplikacija.

Glede opceg rada, savrseno. Nemam nikakvih zamjerki na brzinu rada, niti na ista. Osjetno je bolji multitasking. Dual window bas i ne koristim, ali radi odlicno sta sam testira. Nije mi deal breaker. Kamera, nisam puno slikavao, tocnije mozda dvi tri slike, a cini (subjektivno) se da je nesto brzi fokus, te ako je auto hdr upaljen, ako ga koristi, pojavi se kratko HDR znak kad uslikas.

Dobro je rjesen quick settings sada, plus konacno mozes namistiti i razmjestiti funkcije koje zelis. Mana je jedino (meni) sta nema toggle za auto sync :(

Night mode je odlicna stvar, puno je ugodnije navecer gledat ako se ugasi plavo svjetlo, odnosno znacajno zatople boje.

Baterija je sigurno bolja, pogotovo u standby kada je telefon. Preko noci, 7h, mozda izgubi 2-3%.

Power saver mi se isto cini da je optimiziraniji, jer mi je u cetvrtak navecer na 5% se aktivirao i bez problema sam par sati izdrza uz malo koristenje i dosao sa 2% doma.

Tako, za bateriju iskljucivo sve pohvale za sada. Katkad mi se cini da nakon sta ga istekam sa punjaca na 100%, da mi prvih 5-10% relativno brzo potrosi, a od tad do kraja je realno 3.5-4.5h SoT uz ovisno koliko ima telefonskih razgovora.

Ono sta me smeta, to je da mi moja tema koja je apsolutno crna u svemu vise ne radi kod poziva :( Dakle, dialer i keyboard su crni, ali kad se poziv uspostavi, onda mi je bijelo, a to me strasno nervira. Pokusa sam preko Theme maker pro nesto promijeniti, ali izgleda da to nisu uskladili :(

Sad sam za promjenu stavio HTC default temu i aj, navikavam se nekako :)

Moram priznat da sam bio skeptican oko novog izgleda notifikacija, ali ipak sam se navika i dapace, cak su mi i bolje rijesene nego prije.

Jos jedna stvar koja mi je super, to je sta sa instalacijom N nisam izgubio u nekoliko aplikacija (banke i slicno) postavke, odnosno, ne moram aktivirat nanovo. Imam konkretno 4 mbanke i jos dva servisa (posao), koji zahtjevaju trazenje ID i aktivacijakih kljuceva, pa mi ne pada na pamet factory reset. Plus 5 mail accountova na IMAPu sa 10k+ mailova, sto mi se nikako ne setira nanovo :)

Sve u svemu, jako dobar update i zavidan trud od Googlea i HTC-a. Za sad nema niti jednog BUG reporta, crasha ili nesto slicno.

I da, telefon se vise ne grije niti malo skoro. Prije bi mi, iz neznanih razloga, znao bit topal u odredjenim trenucima, sto je rezultiralo dodatnom i brzem trosenju baterije, a za to su dijelom bili krivi i Google Play Services.

Cak sam sada na N vratio i FB i Messenger aplikacije i nemam s njima vise problema.

Takodjer, opcija Data Saver je dobro osmisljena i moze se lipo podesit ako u nekim trenutcima, di nemas WIFI, zelis ogranicit background data.

E, moram samo slikat malo telefon, pa vas "pocastim" da vidite kako 10ka izgleda nakon 8 miseci intezivnog koristenja bez ikakvih maskica/covera i slicno :)

Telefon je cista 10ka trenutno.

Kako sad u familiji imam i S7, moram priznat, ta famozna kamera, osim u brzini focusa, meni ni po cemu ne daje bolje rezultate od 10ke. Pogotovo ako slike gledam na TV/kompu. Ovo je bilo i prije N updatea :)

Ako netko ima specificno pitanje, pucajte, pokusat cu odgovorit u naredna dva dana kad sam koliko toliko free od obiteljakih i poslovnih obaveza.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Možeš li testirati wifi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Možeš li testirati wifi?

wifi radi savršeno i ne puca više ka prije

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

A ono što signal opada sa udaljenosti od rutera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

A ono što signal opada sa udaljenosti od rutera?

e to bi valjalo probat sa nekim htcom koji nije na nougatu

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Pa samo izmjeri brzinu u sobi gdje je ruter a zatim u drugoj sobi nekoliko metara dalje. Zanima me i da li isto tako opadaju crtice koje označavaju jačinu wifi signala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pa samo izmjeri brzinu u sobi gdje je ruter a zatim u drugoj sobi nekoliko metara dalje. Zanima me i da li isto tako opadaju crtice koje označavaju jačinu wifi signala.

pa zar nije normalno da padaju crtice sa udaljenosti 

17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

evo uprravo isprobano, u susjedne dvije sobe i ne katu poviše, skoro nikakva promjena u snazi signala i prijemu

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
sardax kaže...
Kako sad u familiji imam i S7, moram priznat, ta famozna kamera, osim u brzini focusa, meni ni po cemu ne daje bolje rezultate od 10ke. Pogotovo ako slike gledam na TV/kompu. Ovo je bilo i prije N updatea :)

To su takve sitnice oko kamere, da je teško primjetit neku veliku razliku na TV/kompu. Osobno rijetko gledam slike na kompu...

Što se tiće fokusa i blica...odlično su sinkronizirani u noćnim uvijetima pa slika uvijek ispadne odlična. U večini slučajeva ne koristim blic...jer mi nije potreban.

Lagao bi kad bi rekao da mi 10-tka nije imala jebene slike u dnevnim uvijetima. Izgledale su mi nekako prirodnije. Di sam bio razočaran...snimanje - previše šuma je bilo. Također prednja kamera 10-tke je najbolja za selfi...trenutno nema bolje.

Ali uvijek biram S7 zbog fokusa, auto postavki, noćnih uvijeta i najboljoj softwareskoj obradi slike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 8:47 (R36).
15 godina
neaktivan
karlanal kaže...

evo uprravo isprobano, u susjedne dvije sobe i ne katu poviše, skoro nikakva promjena u snazi signala i prijemu

Znao sam da je softverski problem. Hvala. Drago mi je da su riješili taj bug.

R36 kaže...

To su takve sitnice oko kamere, da je teško primjetit neku veliku razliku na TV/kompu. Osobno rijetko gledam slike na kompu...

....

Ali uvijek biram S7 zbog fokusa, auto postavki, noćnih uvijeta i najboljoj softwareskoj obradi slike.

Ne bih se složio s tobom. Prije svega moram reći da je S7 dobar smartphone. Međutim, smatram da većina ljudi cijeni njegovu kameru kao i još neke druge kvalitete kroz njegov super shiny display. Prebaci fotku sa bilo kojeg (novijeg) uređaja na S7 i nećeš znati da li je načinjena sa S7  ili nekim drugim i sve to samo zahvaljući ("lažnom" prikazu slike na) njegovom display-u. 

Dalje, načini identične fotografije sa S7 i HTC 10 pa ih prebaci na dobar računar sa dobrim monitorom i razlika će (gotovo) sasvim nestati.

17 godina
HTC One M10 - rasprava
@sardax, kolko se baterija popravila u odnosu na MM? Jel mozemo govorit o poboljsanju oko 20tak% u korist N?
Surfanje 3g/wifi, sleep time itd?
Inace na MM mi je batka jaaako dobra, a od N onda ocekujem poboljsanja..

Steta kaj nisu ubacili opciju kao Samsung S7, da se smanji reza (1920) mislim da bi se tu jos nekaj dobilo na bateriji..
A osjetno bolji multitasking u kojem smislu? Posto je i ovak bio dobar..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Steta kaj nisu ubacili opciju kao Samsung S7, da se smanji reza (1920) mislim da bi se tu jos nekaj dobilo na bateriji..

kako nisu ? imas aplikaciju boost+ u kojoj odaberes aplikaciju na kojoj ce se smanjiti rezolucija.

16 godina
@phoenix2003 glede wifia, moram jos testirat. Ja doma imam jako dobar router, a tako i na poslu, pa nisam mjerodavan. I dalje mislim da je nesto losiji od konkurencije, ali ne mogu potvrdit. I dalje, kad je na minimum signala, odlicno radi.

@zvonac e sad, 20% ne znam, pogotovo za vrijeme rada. U standby je definitvno bolji. Nocas, 8h, niti 1% nije potrosilo :) Za multitasking, nekako, stabilniji je i brzi, sta da ti recem. Double tap i switchanje izmedju dvi aplikacije radi ko sat.

E sad pitanje, prije sam imao dok drzim recent app da mi otvori menu u toj aplikaciji, a sad kad to napravim, otvara mi dual window i ta aplikacija se fiksira. Zna li tko di to mogu vratit na staro, posto mi dual window i nije nuzan. Thnx.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Upravo sam jos i to htio odgovorit @Igor666. Boost+ ti to odlicno regulira.
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Hm, cudno, koristim atlas browser, izidjem iz njega i udjem ponovno, app se reloada.. Zna mu doc tak na momente..

A di tocno se podesava rezolucija u boost+?
Nigde to ne vidim..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 14:39 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pod Optimize Foreground Apps. Tu odaberes za koje appove zelis da idu u 1080p.

E da, u BlinkFeed ne mogu vise Facebook dodat u feed. :( Imam ga ponudjenog, ali se nista be dogadja kad ga kliknem :(
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ne bih se složio s tobom. Prije svega moram reći da je S7 dobar smartphone. Međutim, smatram da većina ljudi cijeni njegovu kameru kao i još neke druge kvalitete kroz njegov super shiny display. Prebaci fotku sa bilo kojeg (novijeg) uređaja na S7 i nećeš znati da li je načinjena sa S7  ili nekim drugim i sve to samo zahvaljući ("lažnom" prikazu slike na) njegovom display-u. 

Dalje, načini identične fotografije sa S7 i HTC 10 pa ih prebaci na dobar računar sa dobrim monitorom i razlika će (gotovo) sasvim nestati.

Super shiny display - pa nije to neka mana. Tko je kriv ostalima što nemaju Amoled tehnologiju, pa svi koriste IPS tehnologiju. To kao da netko kaže da su LG Oled ekrani "lažni ekran" jer daju super shine sliku...

Ako neki proizvođać možeš kod korisnika izazvat divljene s onim što vidi na ekranu tko sam ja da kažem da to ne valja ili da je ta tehnologija lažna. To što Amoled ima jači kontrast nekome to odgovara.Tako i onako bitno je ono što vidimo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2017 18:02 (R36).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice