Je, u pravu si da.
Je, u pravu si da.
Pa po ovim slikama bi rekao da radi oštrije slike od Iphone-a, ali lošije od LG G5.
Mada G5 ima preizraženu software-sku obradu fotografije... prenaglašen vibrance i clarity... Tako da bi od ova tri odabrao M10.
Sve u svemu, dobra kamera za mob.
Napokon dobar body-to-screen ratio na HTC, na prednju stranu su mogli negdje ugurat jos "htc" logo jer ovak malo izgleda bezlicno.
Kad se sve zbroji i oduzme nije lose.
Izbacili ir blaster,fm radio,nema više frontalnih zvučnika,nesta metalna prednjica koja se izdvajala od drugih brendova.Sunce in,mogli su samo maknit onu crnu traku sa logon HTC-a,otisak prsta zakeljit na stražnjicu,navigacijsku traku ostaviti,jer se i tako može maknit,kad se več drže google-ovskih standarda.
Napokon dobar body-to-screen ratio na HTC, na prednju stranu su mogli negdje ugurat jos "htc" logo jer ovak malo izgleda bezlicno.
Napokon odličan telefon iz HTC-a koji za sada jednoglasno prima odlične kritike.
P.S. Zanimljivo da gotovo pa nitko ne komentira Snapdragon 820. Procesor je, sa svoje 4 jezgre, fenomenalan. Da ima i jednu manu lešinari bi ga raskomadali baš kao i sam 10. Još zanimljivije je to što je HTC napravio bolju kameru sa Sony senzorom (IMX377) od samog Sony-ja koji je odbio ogroman novac od Samsunga da im proda IMX300 senzor koji Sony ljubomorno čuva za svoju Xperiu Z5.
Napokon odličan telefon iz HTC-a koji za sada jednoglasno prima odlične kritike.
P.S. Zanimljivo da gotovo pa nitko ne komentira Snapdragon 820. Procesor je, sa svoje 4 jezgre, fenomenalan. Da ima i jednu manu lešinari bi ga raskomadali baš kao i sam 10. Još zanimljivije je to što je HTC napravio bolju kameru sa Sony senzorom (IMX377) od samog Sony-ja koji je odbio ogroman novac od Samsunga da im proda IMX300 senzor koji Sony ljubomorno čuva za svoju Xperiu Z5.
Normalno da je 820 dobar kad Samsung tu ima svoje ruke...
Cekam prve konkretne provjerene recenzije ali za sad M10 obecava...
Sad da ce HTC s M10 napravit neku pomamu...nece...konkurencija ce i dalje prodavat mobitele u svojim granicama a M10 ce se prodavat bolje nego M8 i M9 i za HTC ce to biti uspijeh.
Normalno da je 820 dobar kad Samsung tu ima svoje ruke...
Cekam prve konkretne provjerene recenzije ali za sad M10 obecava...
Osim što je izrađen u pogonima Samsunga, Samsung nema ništa sa tim procesorom. Tvojom (anti)logikom npr. ni nvidia ni AMD nisu zaslužni za razvoj svojih grafičkih čipova već isključivo TSMC.
P.S. Prije nego što dalje nastaviš da pišeš, zamolio bih te da pročitaš sve svoje postove u ovoj i M9 temi. I da.... veoma mi je drago što si ti, i tebi slični, ostao bez teksta pa da krajnje zavidno napišeš "Pa što? Opet se neće prodavati!" U ovih mojih 6 godina na forumu ovo je najjadniji post ikada! Što ti znaš što se hoće a što neće prodavati?! Ako si toliko pametan investiraj u burzu a ne lupaj gluposti po forumu! Sjećam se da su čak i Muppetsi u svome show-u znali često reći:"Ako nemaš reći nešto pametno, bolje da ne govoriš ništa!"
Da te ne citiram...
Za razliku od večine ja nisam pizda. M8 i M9 k... nisu valjali i ja sam ih popljuvao..., a M10 sam pohvalio s razlogom. Očito je da nisam fan ni jedne marke. Tražim ono što daje najviše za malo love.
Da li je HTC s M10 napravio revoluciju...nije...!! Vas par sad tu s... na M10., pa ne bi da je M10 čudo tehnologije.
Što to HTC ima a konkurencija nema...više manje je to sve isto.,samo se u detaljima razlikuju. Napkon se HTC opametio i ugradio kvalitetnu kameru.
Sad baš da će ekipa pohrlit u dučane po M10 i da će tjedan dana čekat u redu za isti - nema šanse. Pa nije to Iphone.
U svakom slučaju prodavat će se bolje nego M8 i M9 ali ništa više od toga. Samsung, LG i sl... su preveliki igrači., i ulažu u marketing koliko vrijedi sam HTC...tako da navedeni ne trebaju strahovat.
Jedino mi je drago što ćemo mi kupci imat već izbor a time i manje cijene!!!
Kolega tu 90% ekipe baljezga gluposti pa ja nitkome nisam rekao da kaže nešto pametno ili šuti. Neka ljudi pišu...tome i služe forumi.
A ti sad u sobu - ispred sebe sliku od M10 i navali!!
ps . http://www.theverge.com/2016/1/13/10765024/samsung-manufacturing-qualcomm-snapdragon-820-chip
Samsungova 14nm tehnologija...da toga nema i da se 820 vrti na 20nm - završio bi kao 810!!!
ide htc u ozbiljnu borbu
http://www.xda-developers.com/htc-10-comes-with-unlockable-bootloader-decent-warranty-policy/
M8 i M9 k... nisu valjali ...
Biće da je SGS5 bija bolji. Aj molin te produži dalje ...
Pa čekal sam da se izredaju vodeći flagšipi i HTC me opako bode u oči, zasad mi je čak u užem izboru a ako ne i jedini..
Izgleda da će se čekanje isplatit
M8 i M9 k... nisu valjali ...
Biće da je SGS5 bija bolji. Aj molin te produži dalje ...
Bija nije...ali bio je!!
Ma sve to stoji...suludo se uopće vračat na stare mobitele.
Problem je u tome što na HTC temama moraš hvalit uređaje. Ako kažeš nešto suprotno mišljenju par njih...odmah si troll.
Ja sam prvi rekao za M10 - bravo HTC!!
Ja nemam ništa protiv HTC ili bilo koje marke., a još manje da sam fan neke marke ili modela kao neki ovdje. Meni je mob "stvar". Ja se ne vežem za uređaje, niti išta sl...
Problem nastaje što se sad M10 uzdiže kao da je napravio revoluciju...Ekipo mob je dobar daleko od toga.,ali brate da je revolucionaran nije. M10 nudi sve što drugi imaju...ali neki drugi imaju svoje posebnosti ( S7 zakrivljeni ekran, G5 one dodatke). Ovaj uređaj nema ni jednu posebnost i utopit će se u pregršt uređaja koji sliče jedan drugom. HTC kasni s predstavljanjem kao i s prodajmo, politika kompanije se popravila ali i dalje je loša naspram konkurencije.,marketing ne radi pravi posao. Koliko god M10 bio dobar ne vidim da će prosječan puk kupovat M10, osim ovih koji znaju što žele. Oni na TV vide reklame Samsunga, LG, Apple...s tim ih se bombardira i normalno da će prvi izbor biti navedeni uređaji.HTC je zadnjih par godina napravio takve pogreške da će im trebat par modela M da se oporave.
Evo jedne pametne od Kreše s mob.hr
Citiram "Problem je u tome što HTC u svojim uređajima ne nudi nešto što bi u većoj mjeri zaintrigiralo kupce. (Vidjet ćemo kako će biti s desetkom). Znači, treba natjerati kupce da za taj i taj uređaju daju svoj novac i to nemalu svotu. U tom je HTC-ov problem i to konstantno ponavljam. Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi i mnogi drugi to očito rade bolje.
Također, često se čuje argument "HTC-ov mobitel je pokupio glavnu nakradu na MWC-u, na ovome na onome". Sve je to super, aii zapitajte se bi li ti članovi žirija dali svoje novce za takav uređaj i to pod uvjetom da imaju prosječne plaće u EU. Naravno, to nikad nećemo saznati."
Krešo Vam je sve rekao i o tome ja pričam.
Za sad M10 je na dobro putu da HTC barem malo izvuće iz gabule. Ako stave pravu cijenu tipa kao G5 - 5200kn za M10 32GB bit će to odlično!! Sve više od 5000-5500kn je promašaj!!
Ma sve to stoji...suludo se uopće vračat na stare mobitele.
Problem je u tome što na HTC temama moraš hvalit uređaje. Ako kažeš nešto suprotno mišljenju par njih...odmah si troll.
Ja sam prvi rekao za M10 - bravo HTC!!
Ja nemam ništa protiv HTC ili bilo koje marke., a još manje da sam fan neke marke ili modela kao neki ovdje. Meni je mob "stvar". Ja se ne vežem za uređaje, niti išta sl...
Problem nastaje što se sad M10 uzdiže kao da je napravio revoluciju...Ekipo mob je dobar daleko od toga.,ali brate da je revolucionaran nije. M10 nudi sve što drugi imaju...ali neki drugi imaju svoje posebnosti ( S7 zakrivljeni ekran, G5 one dodatke). Ovaj uređaj nema ni jednu posebnost i utopit će se u pregršt uređaja koji sliče jedan drugom. HTC kasni s predstavljanjem kao i s prodajmo, politika kompanije se popravila ali i dalje je loša naspram konkurencije.,marketing ne radi pravi posao. Koliko god M10 bio dobar ne vidim da će prosječan puk kupovat M10, osim ovih koji znaju što žele. Oni na TV vide reklame Samsunga, LG, Apple...s tim ih se bombardira i normalno da će prvi izbor biti navedeni uređaji.HTC je zadnjih par godina napravio takve pogreške da će im trebat par modela M da se oporave.
Evo jedne pametne od Kreše s mob.hr
Citiram "Problem je u tome što HTC u svojim uređajima ne nudi nešto što bi u većoj mjeri zaintrigiralo kupce. (Vidjet ćemo kako će biti s desetkom). Znači, treba natjerati kupce da za taj i taj uređaju daju svoj novac i to nemalu svotu. U tom je HTC-ov problem i to konstantno ponavljam. Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi i mnogi drugi to očito rade bolje.
Također, često se čuje argument "HTC-ov mobitel je pokupio glavnu nakradu na MWC-u, na ovome na onome". Sve je to super, aii zapitajte se bi li ti članovi žirija dali svoje novce za takav uređaj i to pod uvjetom da imaju prosječne plaće u EU. Naravno, to nikad nećemo saznati."
Krešo Vam je sve rekao i o tome ja pričam.
Za sad M10 je na dobro putu da HTC barem malo izvuće iz gabule. Ako stave pravu cijenu tipa kao G5 - 5200kn za M10 32GB bit će to odlično!! Sve više od 5000-5500kn je promašaj!!
Čovječe, koji si ti mazohist, nadam se da nisi ni svjestan! Nesposoban si da formiraš svoje mišljenje. Namjerno si pljuvao po uređaju pogrešno predviđajući da će HTC fulati kako bi na kraju hranio svoju bolesnu viziju tipa:"Eto vidite da sam bio u pravu!" I vidi na kraju kakv post objavljuješ?! Eto, ja nisam ništa loše mislio. Prvi sam rekao da valja...." Pročitaj samo što si pisao i na kakav način!
Elem, bilo kako bilo dužan si kupiti M10! To si sam napisao da ćeš učiniti pod jednim uslovom a taj se uslov (kao i mnogi drugi) ostvario!
@R36
Si luuud?
S5 bolji od M8,nemas pojma,imam m8 2 godine i nije nijednom zastekal ,stari,koji koristi (koristio je dok nije puko s zivcima i htio ga bacit u zid) S5 samo za sms i pozive mu stekal nakon 3 mjeseca.
Samsung ima tu bolest jer im je kod syeban,i nakon nekog vremena taj se softver nakupi s glupostima i pocne lagat i stekat...
Nemoj pricat gluposti
I ja bi tog dilera i to kaj on koristi
Oho, R36 kupuje M10, najs, baci review odma.
Čovječe, koji si ti mazohist, nadam se da nisi ni svjestan! Nesposoban si da formiraš svoje mišljenje. Namjerno si pljuvao po uređaju pogrešno predviđajući da će HTC fulati kako bi na kraju hranio svoju bolesnu viziju tipa:"Eto vidite da sam bio u pravu!" I vidi na kraju kakv post objavljuješ?! Eto, ja nisam ništa loše mislio. Prvi sam rekao da valja...." Pročitaj samo što si pisao i na kakav način!
Elem, bilo kako bilo dužan si kupiti M10! To si sam napisao da ćeš učiniti pod jednim uslovom a taj se uslov (kao i mnogi drugi) ostvario!
Krenuo sam jučer pisat odgovor ali sam se žurio na nogomet...
Sve što sam napisao u ovim tvojm slikama je točno!! Ne vidim gdje si ti tu našao problem. Skračeno : kamera i baterija trebaju biti iste ili bolje do konkurencije...kamera je bolja od Iphona 6s, lošija od G5., a za bateriju ne znamo. Ovo sve ostalo klasika kao kod drugih. M10 se po nićem ne istiće naspram konkurencije.,što sam napisao u prethodnomn postu!!
Ako će biti dobra cijena M10 kupit ću ga radi znatiželje a ne ljubavi kao i sve ostale mobitele do sad!!
E sad da se vratim na tvoje psihičko stanje:
Kolega.,ja da tvoje postove idem screenshotat trebam biti psihićki nestabilan.,ili zaljubljen u HTC. Hvala Bogu pa nisam. Kolege ovo je virtualni svijet...i nije za svakog.Ako te postovi frustriraju - ovo nije za tebe!!
Ti si kao jedan primjer prosječnog zaljubljenog amera u vlastiti Iphone. Ja sam mislio da takvih u HR nema.,ali ti si me razuvjerio.
M8 je miljama bolji od S5 i u rangu sa G3/Z3. A M10 ima svako pravo koštati kao konkurencija jer je u rangu sa njom u svemu, a i bolji u nekim stvarima
M10 može koštat kao konkurencija.,ali da bi vratio povjerenje kupaca nako 3 promašene godine.,mora koštat manje.
Sad da je bolji u nekim stvarima - dalo bi se prodiskutirat. M10 se s nićim posebnim ne istiće tako da će se trebat potrudit., za razliku od S7E i G5.
NASTAVNO NA OSTALE POSTOVE.
M8 i M9 su bili jebeni mobiteli zato HTC je tu gdje je. Valjda su većina kupaca kreteni pa ne vide te nevidljive prednosti M modela.
Da se tema ne spama - zaboravimo stare modele!!!
Dajte ljudi, što se hvatate R36 i njegovih provokacija?!
Ja znam da već dva dana čitam apsolutno sve moguće reviewe, "handsone", pogledao barem 20 YT videoa od razno raznih reviewra, blogera i šta ti ga ja znam :)
Uglavnom, najveća mi je muka što ga ne mogu kupiti sada negdi online, pa da mi dodje šta prije :( Nitko ne isporučuje u HR, ako netko od vas zna koji site prima narudžbe i šalje u HR, molim link. Cijena me ne zanima.
Vezano za telefon, pokušat ću ne pisat litanije, ali to u mene nikad ne ide tako. Ja sam apsolutno oduševljen s telefonom, ali ovaj put u svim aspektima. Neke ću posebno naglasit niže. Ima i mana, naravno, možda su subjektivne, ali to je moj stav odavno i to možete više puta pročitati po forumu.
Ajde da riješimo "mane" odmah, ali ta mana ide na večinu proizvođača. Ja bih osobno volio da je sve ovo upakirano u 4.7" @1080p! Ta veličina telefona, kao što je M7 ili iP6S je meni idealna veličina telefona. Tko voli veće, neka ide na phablete 5.5" - 6". No, to je samo subjektivno. Kako taj izbor više nemamo u velike većine Androida, moram se prilagoditi ovome. FM radio nema u #10, što mi je mala mana, jer to koristim ljeti, s obzirom da mi je vikendica u crnoj rupi što se DATA usluge tiče, a većini slučajeva jedva mogu i poziv napravit... No hajde, DEEZER spašava stvar u principu. Druga mana je nedostatak IR blastera, no i to mogu razumiti s obzirom da danas sve žive nove TV/AV/Hi-Fi uređaji podržavaju WiFi/BT komunikaciju, a i dok doma imam Logitechov One, dobro je sve. Eto, toliko što se "mana" tiče.
Vezano za prednosti, ima ih jako puno naspram konkurencije, a ono što mi se posebno sviđa, je što kod #10ke su u svim segmentima išli skoro do maksimuma i u pogledu mogućnosti i u pogledu same izvedbe. Naravno, sve ovo pišem prema raznim reviewima, videima i slikama, još ga na žalost nemam u rukama.
Kvaliteta izrade. To je, kao i do sada daleko ispred konkurencije, pogotovo u domeni metalnih telefona. P9 još nisam drža u ruci, ali ako je sudit po P8, onda je dvi klase ispod #10. LG G5 je već sve poznato, plus činjenica da se nešto odvaja dodatno utječe na cijelokupnu kompaktnost i mogućnost loma, ne sjedanja dobrog i slično. Način kako se oštri rubovi stapaju i sa ekranom i sa zaobljenim dijelom kučišta svi hvale, no HTC radi ovo već 4 godine, tako nema straha da to će biti izvedeno bezprijekorno. Čak i rupe od donjeg zvučnika nisu samo izbušene rupe kao kod ostalih, već su i tu obrađene/skošene prema unutra. Detalji. Svaka čast.
Ekran. SLCD5 koji do sada ima same pohvale. Kada budu pravi reviewi, viditi ćemo i mjerenja koja treba. Touch responsive je dodatno poboljšan i ispred je ostalih, a osjećaj kao da je ekran a ne staklo su već mnogi revieweri istaknuli, kao i kuteve vidljivosti i zadržavanja boja i kontrasta. Nije SAMOLED, tako u nekim stvarima ne može konkurirati AMOLEDU, ali vrijedi i obrnuta situacija.
Ekran+. Da, nema prednjih zvučnika, ali ima značajno veći gornji zvučnik, koji više nije samo u službi razgovora, već služi kao jedan od dva zvučnika (o tome poslije), te na dnu ima fingerprint scanner, koji nije tipka/button, kako neki revieweri govore i kažu da je kao kod Samsunga. U Samsungu je to i dalje FIZIČKA tipka, ovdje je samo senzor ispod razine stakla. Kao na A9, ujedno je i home tipka. 2.5D staklo je jednostavno predivno, pogotovo u crnom modelu, koji ću 99% uzet.
Audio mogućnosti. Dobro, već svi znaju, tu je HTC debelo ispred konkurencije, a sada pogotovo. I po BoomSound HiFi (kako ga sada zovu), odnosno njegovoj glasnoći i kristalnom zvuku, pa čak i ova nova kombinacija gdje gornji je "visoko tonac", a donji je niski ima jako puno logike. Svi znamo kako se visoki, a kako niski tonovi šire. Odlična izvedba. Mislim da je i P9 izveo isto, no sumnjam u jednaku kvalitetu (subjektivno). Isto je kad se usporede prednji zvučnici prije na Xperiama recimo sa M8/9, ne može se usporedit. Dedicirani DAC, najjači otput na 3.5mm jacku, 24bit zvuk, da ne ponavljam specifikacije. Mogućnost prilagodbe i kreiranje profila za svake slušalice ili za svakog korisnika, fantastično. Također, ovisno i o uvjetima gdje slušaš glazbu. Jednostavno, vrhunski. Ja je najćešće slušam na slušalice ako sam na motoru i vozam se. S obzirom da neću na #10 koristiti 3.5 mm jack, već ću kupiti ove JBL-ove USBC sluše, ima dodatnih prednosti. Prvo, navikao sam nekako (nije problem ni obrnuto) da je jack za sluše s donje strane. Sa USBC slušama još se dodatno može anulirati vanjski zvuk i customizirati maksimalno. Da ne zaboravim AirPlay support outofthebox. Prvi u Android svijetu. Tko to ne razumi zašto je benefit, a što objašnjavat onda?! Audio snimanje, tri mikrofona sa noise cancelation, a što reć. Imate već videa, pa to nevjerovatno zvuči. Uspoređivat konkurenciju je isto neumjesno.
Kamera. Opet sam dosadan. Meni je i dalje kamera na M7 daleko bolja i od M8 i od M9. 4MPx su meni više nego dovoljna. Slike razvijam u standardnim formatima 15x10 do 30x20 i ispadaju izvrsne. Ne editiram ih po LR ili PS, već ih eventualno provučem na telefonu kroz koji filter ili cropam malo ako me netko na slici nervira :) Na printu su i dalje izvrsne. Kod M8 i M9 (pogotovo), nedostatak OIS-a kod potonjeg pogotovo, doveo je u pitanje onu raznovrsnost i lakoću slikavanja inhouse obitelji ili djece (naravno u pokretu). Sada sam siguran da se to riješilo uvjeren sam. Selfie kamera je isto sada brutala, pogtovo radi OIS-a. Opet isto, 5MPx je i dalje dovoljno. Imam na desetke selfia razvijenih sa 2MPx kamera i izvrsne su. Sada će biti još bolje, pogotovo inhouse i noćnim uvjetima. Screen flash je isto dobrodošao, no to imaju i ostali Androidi, zahvaljujući Appleu :) Jedino vjerujem kako se ce smudging smanjit kod selfia po defaultu, no dosta se može regulirati i sa sharpnessom u postavkama, pa cemo vidit.
I da, sada kada je Dx0 stavio da je alpar S7, sada to nije to, opet ne valja. Briga mene za Dx0 ili Antututue, no zanimljivo je kod ovih likova kojima ti benchevi pašu, kada ne idu u prilog HTC-u, no kada idu, e onda to više nije bitno.
USBC 3.1 plus QC3.0 je također hvale vrijedno, pogotovo što QC3.0 punjač dolazi s telefonom. Bravisimo. Ostale prednosti USBC-a se već znaju. Počevši od data transfera, 2 way powera, audio passtrougha, ...
Software. Najbliže stock androidu. Kvaliteta izrade, brzina, mogućnosti (thememakerpro), freestyle, ... savršeno i sigurno ispred ostatka konkurencije. Taj isti Sense će se na 3 godine starom M7 vrtiti savršeno. Zamisli kako se novi TW vrti na S5?? :) Kažu onda da je TW optimiziran, nije, već je samo S6/7 znatno moćniji stroj.
I ono najsubjektivnije, dizajn. Tu ja jednostavno nemam niti jednu zamjerku. Kompromisi koji su rađeni, mislim da su dobro napravljeni.
Povećanje dimenzije, u širinu od tih 1mm, koliko god ga ne volim, ali s obzirom da se dobio 0.2" veći ekran, FP, bolji S2B (71.1%!), no s činjenicom na <3 mm tanke rubove, to nebi trebao biti problem. Također, poleđina je sada više ravnija na središnjem dijelu, što na stabilnosti daje dosta dok stoji na stolu.
Da sada ne čupam neke linkove, to dodam posslije.
Sve 5. Mislim da će na jesen doći i Mini verzija desetke i to baš sa 4,7 inčnim displejem. Negdje sam to čitao, ali ne znam točno gdje. Samo još da dodam da sam negdje naišao na informaciju da dodatak za G5 koji daje zvuk približnog kvaliteta kao što je na 10, košta dodatnih 150$.
Uređaj je stvarno bez mane. Veoma mi se dopada. Čak mi je mail-om stigla ponuda i popust od 100$. Mislim da ću zbog garancije čekati ponudu od telekom operatera. Još uvijek koristim M7 koji odlično radi ali upgrade na 10 vrijedi
Jel poznato koju dijagonalu će imat HTC 10 Lifestyle, doduše umjesto 820 će imat 652 al i to je dovoljno jak procesor. Navodno jači od 808.
Pa čitajte
http://www.androidauthority.com/htc-10-review-686507/
http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/htc-10-1318627/review/4
http://www.anandtech.com/show/10252/htc-10-battery-storage-results
http://www.slashgear.com/htc-10-camera-review-teething-pains-for-ultrapixel-2-14436254/
http://www.engadget.com/2016/04/14/htc-10-review/
http://bgr.com/2016/04/14/htc-10-review/
http://pocketnow.com/2016/04/14/htc-10-review
http://gizmodo.com/htc-10-review-a-last-grasp-at-greatness-1770943344
http://www.technobuffalo.com/reviews/htc-10-review/
Sveukupno gledajući, recenzenti su ga nahvalili, al neke stvari još treba sredit, između ostaloga, kameru..