HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 192.749
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Definitivno sam odlučio mijenjati G4 za M9, pa eto ako je neko zainteresiran neka se javi.

Iskreno bitnije mi je kakav je UI, zvuk, izrada nego kakva je kamera.. a izmjenjiva baterija me uopće ne zanima.. Samo neki ljudi ne kuže da je sve u kameri.. kome je bitniji zvuk sigurno će izeti HTC a ne LG ili Samsung.. 

1 1 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Moje riječi :D

Dan kad samsung ili lg izbace ui kao što je sense, i bar približnu kvalitetu zvuka, ja sam prodan. Zasad to nitko osim htca ne nudi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
MARKOZD15 kaže...

Definitivno sam odlučio mijenjati G4 za M9, pa eto ako je neko zainteresiran neka se javi.

Iskreno bitnije mi je kakav je UI, zvuk, izrada nego kakva je kamera.. a izmjenjiva baterija me uopće ne zanima.. Samo neki ljudi ne kuže da je sve u kameri.. kome je bitniji zvuk sigurno će izeti HTC a ne LG ili Samsung.. 

Zvuci nevjerojatno, al meni cak G4 nekak bolje radi neg M9...

Bilo kako bilo, ak te ne diraju ostale stvari, ne mislim na kameru, onda samo napred....

Sense nije nis posebno, cak mi nije ni M9 nekaj ekstra brz, kak se prica okolo, mislim na UI..

Al ergonomija i zvucnici su vrh...

Meni je cak i malo zao sto sam ga se rijesio unatoc nekim manama...

Ak ciljas iskljucivo na zvuk i izradu, definitivno dajem njemu prednost prije drugih..

Sve bi bilo dobro kod M9, da nema onog a za neke i kljucnog, Ali..

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 18:28 (zvonac).
11 godina
HTC M9 - Rasprava

Procurio 5.1, probao iko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Na jesen dolazi novi model ME. Već smo pisali o tome na forumu. Vjerujem da ga zato i daju povoljnije.

Slabiji hardver, a grafa je jos slabija, cak i od adrena 330...

Uglavnom povecani na ionak uvecane gabarite samog moba morali su ubacit "novi krik tehnike" finger šit sranje...

Ja sam mislio da pravi flagšip izbacuju, kad ono...Banana...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 9:36 (zvonac).
12 godina
neaktivan

Kao što sam već ranije rekao, pukli su...

17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Lijep pozdrav, 

Planiram kupiti M9 te mi kamera ne predstavlja nikakav problem (meni su slike na Galaxy Coreu super). Samo me zanima da li se smanjilo to pregrijavanje? Te da li je mobitel fluidan? Igre mislim tu i tamo zaigrat ali nista posebno :)

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
trolljegeren kaže...

Lijep pozdrav, 

Planiram kupiti M9 te mi kamera ne predstavlja nikakav problem (meni su slike na Galaxy Coreu super). Samo me zanima da li se smanjilo to pregrijavanje? Te da li je mobitel fluidan? Igre mislim tu i tamo zaigrat ali nista posebno :)

Hvala unaprijed

Onak na prvu, što se tiče igri, defitinvno se ne bi zeznuo ni da kupiš "stariji" s801, pošto je razlika između s800 i s810 najvidljivija u multitaskingu, a aplikacije i te stvari, možda pokreće 1-2sek brže..

Gejmanje na s810 usprkos odličnom gpu 430, razlika je minorna, možda glaže radi bez zastajkivanja i sl, u nekim igricama nisam izvukao više od 30 fps, u biti prosjek i je 30 fps, a tolko sam imal i prije baziranim na s801 procevima, s810 ne pokazuje svoju stvarnu snagu i tu razlika ne dolazi do izražaja ak bi ju recimo upoređival sa M8, bar ne ta ukoliko se posjeduje prethodni model, pošto jednostavno ne vidim razlog za prelazak na "bolje", u ovom slučaju M9..

Da, mob se grije, recimo meni je nakon 15tak min temp. došla do 44c, ne znam kolko bi bila temperatura dok bi igral 1h, vjerojatno bi skočila još gore, mada to grijanje nije tak strašno kolko se piše o njemu po netu, s te strane možeš bit miran, al opet to je sve stvar pojedinca i njegovog mišljenja oko grijanju uređaja, nekom je u ruci na 44c toplo, nekom mlako a nekom vruće, velim, nije strašno, a kak se okolo razglabalo o vrućem M9..

I da, grije se više od M8..

Nisam previše igral, pošto baterija na M9 nije sjajna, a njezine performanse u očima gejmera ili onog ko intezivno koristi mob padaju još niže, di baterija praktički šiba dost brzo prema dolje..

Što se tiče fluidnosti, Sense ko Sense, praktički lag free, velim praktički, osjeti se tu i tam, al čini mi se dok ga se nakrca i dok se šalta s app na app osjeti se neki lagani delay, ne znam, možda je to samo priviđenje kod mene..

Nažalost unatoč odličnom gpuu odnosno procu, ja eto nisam vidio neke velike benefite, a da mogu reć, s801 ide u povijest, jer eto, koje probleme nosi s810 to mu nit nejde u prilog, prethodna generacija serije 800/801 ne zaostaje ni malo za 810, ok, 810 ima brutalni multitasking, al ne znam, nije to još na visokom nivou, bar ne onom kojem bi trebao bit s810 a kako su ga prezentirali ovi iz Qualcomma..

Dizajn odnosno egonomija uređaja su na visokom novu, zvučnici su odlični, ukoliko su ti to prioriteti, ostale nit ne gledaj...

13 godina
HTC M9 - Rasprava

dugorocno gledano, M9 je bolji izbor jer dolazi sa 64bit procesorom i brzom memorijom sto osigurava bolju kompatibilnost sa buducim verzijama androida (svi danas novi mobilni procesori su 64bitni tako da ce njihov broj samo rasti)

GPU je jaci nego u s801 i s805 - vjerojatno ce se performanse jos dodatno poboljsavati raznim ROMovima/Kernelima tako da bi novije/zahtjevnije igre trebale raditi jos bolje

ako mozes uzeti M9 za neku dobru cijenu, bolje idi na njega

fizicki je manji od M8 (bolje lezi u ruci, nizi je i nema toliko debelu crnu traku oko ekrana), 64bitni CPU, brza memorija, sposobnija kamera, novija generacija (dulje ce imati support naspram M8)

ako si neki kezual korisnik (neces koristiti nista osim stock roma) i igrat ces neke osnovne igre tipa angry birds, riptide (a ne neke bijesne pucacine na unreal engineu) onda bolje ide na jeftiniji M8

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fanu kaže...

dugorocno gledano, M9 je bolji izbor jer dolazi sa 64bit procesorom i brzom memorijom sto osigurava bolju kompatibilnost sa buducim verzijama androida (svi danas novi mobilni procesori su 64bitni tako da ce njihov broj samo rasti)

GPU je jaci nego u s801 i s805 - vjerojatno ce se performanse jos dodatno poboljsavati raznim ROMovima/Kernelima tako da bi novije/zahtjevnije igre trebale raditi jos bolje

ako mozes uzeti M9 za neku dobru cijenu, bolje idi na njega

fizicki je manji od M8 (bolje lezi u ruci, nizi je i nema toliko debelu crnu traku oko ekrana), 64bitni CPU, brza memorija, sposobnija kamera, novija generacija (dulje ce imati support naspram M8)

ako si neki kezual korisnik (neces koristiti nista osim stock roma) i igrat ces neke osnovne igre tipa angry birds, riptide (a ne neke bijesne pucacine na unreal engineu) onda bolje ide na jeftiniji M8

Ak kupuje novi mob, radije M9..

Al ak gledaš stock to stock s810 vs ostali (800-801) razlika je nevidljiva-vidljiva, sve ovisi o čem se radi...

S810 je testni model izbačen na tržište odnosno da napravi put nadolazećem s820 koji je savim drukčiji i bolji po pitanju svega (?) nadam se..

Generalno gledajući M9 je bolji, noviji, brži, ali svi znamo da papir svašta trpi..

Ak maknemo na stranu performanse moba koje su još uvijek pod povećalom korisnika, do te mjere da je još uopće pitanje dal je isplativ prelazak sa prethodnika na aktualni model, rekao bih samo naprijed, al samo i  isključivo radi ergonomije, dizajna, zvučnika, e da, fotić je napokon kak se spada na M9..

13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Prvo da vam se zahvalim na brzim i opsirnim odgovorima...

Kupujem novi mobitel pa sam zato i ciljao na m9 inace bi kupio m8. Dvoumio sam se izmedu Lg g4, iphonea 6 i htc-a...Koliko sam vidio najbolji multitasking ima htc a i dizajn mi je najbolji. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
trolljegeren kaže...

Prvo da vam se zahvalim na brzim i opsirnim odgovorima...

Kupujem novi mobitel pa sam zato i ciljao na m9 inace bi kupio m8. Dvoumio sam se izmedu Lg g4, iphonea 6 i htc-a...Koliko sam vidio najbolji multitasking ima htc a i dizajn mi je najbolji. :)

G4 radi kamere

M9 radi performansi

ip6 radi stabilnosti fluidnosti OSa

Pa sad biraj

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 11:50 (zvonac).
14 godina
MARKOZD15 kaže...

M8 je po meni bio najbolji mobitel prošle godine, jednostavno izrada, zvuk i Sense su vrh ponude.. M9 bi mi se radi toga baš dopao, G4 mi je super al meni je osobno ružan i nema neki premium osjećaj u ruci (iako imam kožni), a LG UI mi je nešto najodvratnije što postoji

M8 je još uvijek kvalitetan i hvale vrijedan uređaj, no moramo priznati kako je Android 5.0 Lollipop, gadno "nazadovao" One M8.
Eto moj sutra ide na servis... 

16 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

meni se nakon zadnjeg update-a uzasno sporo puni al bas sporo i jako se grije kada je internet upaljen. Sad sam mjerio i 48 stupnjeva je. Nadam se da ce to rjesiti. Pune se cijelu noc i ne napune se. Neznam dal je to Softwera ili je neki kvar

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Keklja kaže...

meni se nakon zadnjeg update-a uzasno sporo puni al bas sporo i jako se grije kada je internet upaljen. Sad sam mjerio i 48 stupnjeva je. Nadam se da ce to rjesiti. Pune se cijelu noc i ne napune se. Neznam dal je to Softwera ili je neki kvar

A zadnji je 5.1.1 koji donosi poboljšanja a između ostaloga i manje zagrijavanje uređaja..

Napravi factory reset...

16 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

meni je zadnji 5.0.2... Pise da nema novih update-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Zadnji je 5.1.1 i taj je nedugo pušten van, pa pričekaj, al kolko vidim napredak je vidljiv u performansama općenito..

Generalno gledajući, donosi brojne ispravke i poboljšanja na M9 bar kolko čitam iskustva korisnika koji su updejtali na novu verziju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gale92 kaže...
MARKOZD15 kaže...

M8 je po meni bio najbolji mobitel prošle godine, jednostavno izrada, zvuk i Sense su vrh ponude.. M9 bi mi se radi toga baš dopao, G4 mi je super al meni je osobno ružan i nema neki premium osjećaj u ruci (iako imam kožni), a LG UI mi je nešto najodvratnije što postoji

M8 je još uvijek kvalitetan i hvale vrijedan uređaj, no moramo priznati kako je Android 5.0 Lollipop, gadno "nazadovao" One M8.
Eto moj sutra ide na servis... 

Kako ga je nazadovao?

13 godina
HTC M9 - Rasprava
nekima je kakti usporio i zeza, ja nisam ništa doživio, ali eto postoji očigledno problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC M9 - Rasprava

Nakon zadnjih update-a, griju se i M7 i M8. Ja sam našao da moj M7 grije facebook pa sam ga deinstalirao pa je opet sve normalno (i onako ga nisam koristio ranije već samo u zadnjem periodu). Treba imati u vidu da imamo i visoke temperature, tako da se uređaji lakše i brže ugriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Lijep pozdrav

Jucer sam napunio mobitel do 100% zatim svjetlinu stavio na 50% i pustio ekran upaljen te skidao igru od 2gb nakon sto se skinula igra izgubio sam 22% baterije te mi je pisalo kako je google play potrosio 25% baterija (pod info koliko mi koja aplikacija trosi) pa me zanima da li je to u redu? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nabavio sam M9, gold on silver verzija. Hebeno predivan mob, vrhunska izrada, vrhunski zvuk, vrhunski ekran. E ali me razočarao u par sitnica. Prvo je sporiji od M8, tipkovnica više kasni, ima lagga u animacijama i postavkama dok na M8 tome ni traga. Na M9 treba kameri dobre 3 sekunde da se otvori, dok je to na M8 instantno, ovo mi najviše ide na živce. Što se tiče kamere, duboko sam razočaran. Po danu je dosta dobra, ali dinamički raspon je očajan, u svakom smislu te riječi. A low light i indoor je smijanje, spram S6 i G4 je doslovno kao žak pored Bolta na 100m. Očajno! Još je viewfinder užasno spor i trzav.. čak ni manual mode nemože pomoći jer je procesiranje fotki očajno, a nisam baš ni u kvalitetu senzora siguran. Toliko od mene zasada

0 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Nabavio sam M9, gold on silver verzija. Hebeno predivan mob, vrhunska izrada, vrhunski zvuk, vrhunski ekran. E ali me razočarao u par sitnica. Prvo je sporiji od M8, tipkovnica više kasni, ima lagga u animacijama i postavkama dok na M8 tome ni traga. Na M9 treba kameri dobre 3 sekunde da se otvori, dok je to na M8 instantno, ovo mi najviše ide na živce. Što se tiče kamere, duboko sam razočaran. Po danu je dosta dobra, ali dinamički raspon je očajan, u svakom smislu te riječi. A low light i indoor je smijanje, spram S6 i G4 je doslovno kao žak pored Bolta na 100m. Očajno! Još je viewfinder užasno spor i trzav.. čak ni manual mode nemože pomoći jer je procesiranje fotki očajno, a nisam baš ni u kvalitetu senzora siguran. Toliko od mene zasada

Jesi li nadogradio sistem? HTC je izdao najmanje jedan sistemski update koji se odnosi na poboljšanje kamere.

http://blog.htc.com/2015/06/htc-one-m9-global-software-update/

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 14:03 (phoenix2003).
16 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Uspjeli su usporiti na bržem procesoru... kako?! WTF?!

17 godina
Tonči kaže...

Kaj ti nije jasno tu, pa softverski su zasrali, badava silni gigaherci kad sam OS nije ispeglan kak se spada..

Čak me nit ne čudi ovdje ni malo, da M8 bolje radi od M9...

16 godina
odjavljen
zvonac kaže...
Tonči kaže...

Kaj ti nije jasno tu, pa softverski su zasrali, badava silni gigaherci kad sam OS nije ispeglan kak se spada..

Čak me nit ne čudi ovdje ni malo, da M8 bolje radi od M9...

Ali Sense je uvijek bio jako dobar. Kako su dopustili sebi da zaseru...

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Kada sam ga prvi put upalio, dobio sam dva update-a koja su navodno sređivala zagrijavanje i kameru. Zagrijavanja nema što je svakako plus. Ali kamera je toliko očajna da to nemogu opisati. Evo upravo dok pišem tipkovnica užasno kasni čega nema na M8 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma ne moraš se ni trudit, od početka su ga na netu označili kao flop godine...

12 godina
HTC M9 - Rasprava

pa ti samo mjenjas mobitele. sta si iphona rijesio vec?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice