HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.827
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: HTC M9 - Rasprava
sardax kaže...
LG i drustvo nemaju ni prednje zvucnike, tako .... Svatko ima svoje kompromise i publiku.

Zato svi imaju vise love od HTC-a, preslaba je publika za taj prednji zvucnik da ga tolko guraju.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
13 godina
Edge kaže...
sardax kaže...
LG i drustvo nemaju ni prednje zvucnike, tako .... Svatko ima svoje kompromise i publiku.

Zato svi imaju vise love od HTC-a, preslaba je publika za taj prednji zvucnik da ga tolko guraju.

Pa bas i nije. Da mi nije zao kamere na LG G3, odavno bi si uzeo M8 ili sad novi M9 kad mu padne cijnea.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
Edge, ne mozes tako. Pa ni iP6 nema screen to body ratio kao LG G3, ima 4x manju rezoluciju, 40% manju bateriju, duplo manje rama, sporiji procesor, ... Pa jeli se mozda LG ili S6 mogu mjeriti prodajno sa iP6??
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Toliko o S808. Još kad se doda da je na LG G4 QHD, eto ... S810 je trenutno #1 SoC, pogotovo GPU i A57 cluster. 

Samo je HTC i Qualcomm loše u startu reagirao na navodno "pregrijavanje" kojeg nema, a ispostavilo se da se S808 ili Exynos griju neusporedivo više i s većim posljedicama. S808 vs. S810

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Mene samo zanima kako će se Snap 810 nositi kod Z3+, jer je od stakla, to će biti totalan kolaps :D a M9 zapravo i nije toliko loš zbog metala, ali da bar hoće HTC kameru popraviti..

0 0 hvala 0
16 godina
A vidit cemo za Z3+, a glede kamere na N9, vec je jako puno popravljena u odnosu na inicijalni SW. Nece biti na razini S6 ili G4, no sigurno nije smeće, što je već dokazano :)
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ja gflex 2 prodao nakon 4 sata od kupovine. Em šteka em se grije ko majmun. Nadam se da će qualcomm srediti snapdragon seriju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nek samo optimiziraju to kak spada da se ne grije (smanji se IDLE clock GPU i CPU i bude dobro) i to je to. Kamera mislim da je dobra za bilo koga, prosječni korisnik neće lupat glavom o zid ako mu slika na M8 ispadne 5% lošije nego na S6 ili G4, tzv profesionalci neće koristiti mobitel. Najobičniji Japanci koriste DSLR, a sad takozvani profesionalci s Buga nebi mogli DSLR koristiti. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sardax kaže...

Toliko o S808. Još kad se doda da je na LG G4 QHD, eto ... S810 je trenutno #1 SoC, pogotovo GPU i A57 cluster. 

Samo je HTC i Qualcomm loše u startu reagirao na navodno "pregrijavanje" kojeg nema, a ispostavilo se da se S808 ili Exynos griju neusporedivo više i s većim posljedicama. S808 vs. S810

Di se 808 grije vise od 810?

Jos je test za 810 napravljen u M9 koji ima metalno kuciste zbog cega toplina ide van neusporedivo lakse, u plasticnom kucistu bi temperatura bila za 10°C visa bez problema.

Ali da je 810 brzi, je, ali grije se vise od 808. 810 u plasticnom/staklenom kucistu je opasna stvar.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
16 godina
Pa da Egde, ne mozes samo SoC gledat izolirano, nego i gdje je i kako smjesten i sto i kako "vrti". S808 ima mali bandwidth za QHD, duplo manji od S810, GPU mu je znatno losiji, a to dvoje u kombinaciji, plus plasticno kuciste dovodi do pregrijavanja i znacajnog trothlanja i zmanjenja performansi, sto je lose. Iz tih se razloga i grije, pa plastika i staklo mogu neugodno topli postat na mjestu gdje je SoC. Temp kucista na M9/8/7 nece preci 45'C nikad, a trothlanje nece dovest do lagova i slicno. Pa svi znamo kako je kod G3 bilo sa iole vecim temperaturama. Pogledaj Exynos, 14nm je ocito premalo jer to se ko blesavo grije u nikakvim operacijama,a radi toga GPU throttla uzasno kod 3Da. Pa sad, sto je bolje i ugodnije imat u ruci i na cemu je ugodnije radit bez pada performansi??
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Ok, aj na stranu to grijanje, al kaje s baterijom?

Baterija bi trebala bit bolja neg na M8, a ne ista il lošija, a još ima i veći kapacitet..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

However, the company's latest flagship device - the One M9, has been widely criticized for lacking major improvement and falling behind competitive offers. While, this opinion is quite open to debate, it seems that HTC has decided to act as soon as possible to remedy its market position. This involves a lot of optimization to production processes, as well as the product lineup. Which is why, Mrs. Wang promised that a new "hero product" is on the way and should come out as early as October.

M9 je podbacio i to se zna odavno.. čekamo novo iznenađenje iz HTCa, ak žele naravno ostat "iznad vode"..
http://www.gsmarena.com/htcs_revised_q2_2015_guidance_reveals_an_upcoming_net_loss-news-12554.php

G4 i S6 su defintivno osvježenje 2015te godine, a pogotovo G4 sa cijenom kojoj je  niža od S6 i M9, a donosi neke novitete na polju fotomogućnosti i ekrana..

M9 niš ne donosi osim kamere, koji već konkurenti voze unazad 2-3 godine, a koji se HTC napokon odlijepio od UP kamere..

HTC nije napravio boom u svijetu kao recimo S6; ok, marketing igra veliku ulogu ovdje, to im valda nije jača strana, al i korisnici M9 nisu prihvatili uređaj kao npr. S6, G4 itd.

Tak da me ni ne čudi da su podbacili, očito su išli na to, ak se M8 proslavil u 2014toj godini, da će i 2015ta bit uspješna sa istim (M9) modelom odnosno dizajnom i neznatnom novijem hardverom (s kojim svi znamo kak se proslavil neslavno s810) al izgleda da su bili u krivu..

Čeka se pravi flagšip iz HTCa..

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 9:44 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Šta to fali UP kameri? Ja imam i M7 i M8 a kamera im nikad nije bolje radila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Ovo je već miljarde puta prožvakana tema, rezolucija je najmanji problem.. UP kamera ima dosta mana koje su spominjane x puta već

17 godina
odjavljen
sardax kaže...
Edge, ne mozes tako. Pa ni iP6 nema screen to body ratio kao LG G3, ima 4x manju rezoluciju, 40% manju bateriju, duplo manje rama, sporiji procesor, ... Pa jeli se mozda LG ili S6 mogu mjeriti prodajno sa iP6??

Po cemu je proc od G3 jaci od onog u iP6? Broj jezgri + GHz ≠ jacina proca. Nikad bilo niti ce biti :)

Sto se tice rama, G3 ima cak i 3x vise rama od iP6 ukoliko gledamo onu jacu varijantu.

13 godina
phoenix2003 kaže...

Osim u lowlightu, m7 i m8 kamera je debelo ispodprosječna

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

A po čemu to? Znači govorimo o manual modu, ne o auto modu. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Hej, ne kažem ja da je loša sama po sebi, ali je lošija od bilokojeg flagshipa od 2012-te pa i lošija je od midrange mobitela današnjice u tom pogledu. Dynamic range je užasan, rezolucija je stvarno premala, nema ois (svaka čast m7), mogao bi sad u detalje svaki aspekt objasniti što ne valja, ali o tome već vrapci na granama pjevaju. Fotke ispadaju meh naspram većine mobitela današnjice. Meni dovoljno, ali uz duplo jeftinije mobitele od m8-ice ćeš napraviti bolje slike bez problema. Jbg kamera je stalna boljka htc mobitela

I da, govorim o auto modu jer 99.9 % ljudi izvade mob, stisnu focus i okinu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 17:52 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
phoenix2003 kaže...

Osim u lowlightu, m7 i m8 kamera je debelo ispodprosječna

Ne bih se složio.  Imam brdo fotki kojim ništa ne fali ali sad je ovo druga tema i ne bih odstupao. Osobno, bio bih zadovoljnjiji da je HTC i na M9 zadržao UP filozofiju i pristup manje je više ali tržište je takvo kakvo jeste. Mainstream potrošača nema pojma što je to pixel i foton.

15 godina
odjavljen
Deawood kaže...

A po čemu to? Znači govorimo o manual modu, ne o auto modu. 

Očajan, ali očajan dinamički raspon, ima problema sa meteringom i puno više purple fringinga nego konkurencija... 

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nebih se baš složio da su ove fotografije toliko očajne. 

Slike bi bile daleko bolje samo da je mob primio u ruke netko tko se razumije u fotografiju barem malo bolje od mene jer sam ja teški noob.

Samo da vidimo koliko će ih editor izkompresirati. 

Edit: 2. i 3. slika nisu dobro ispale. 2. su zeznuo kod WB, a 3. fali exp./bright., ali to se da popraviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 19:55 (Deawood).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

To je sve makro i u takvim situacijama M8 kao i većina mobitela briljira. Nisam o takvim scenama pričao. Ne kažem da je očajna. Prije bi joj prepisao da nije u skladu sa konkurencijom

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Muči ga rezolucija kod "običnih" fotografija, ja imam par dobrih fotki, ali slike su mutne kad se zumira i to je tak... 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Rezolucija je najmanji problem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Nebih se baš složio da su ove fotografije toliko očajne. 

Slike bi bile daleko bolje samo da je mob primio u ruke netko tko se razumije u fotografiju barem malo bolje od mene jer sam ja teški noob.

Samo da vidimo koliko će ih editor izkompresirati. 

Edit: 2. i 3. slika nisu dobro ispale. 2. su zeznuo kod WB, a 3. fali exp./bright., ali to se da popraviti.

Ti imaš problem sa balansom bijele boje (koji sam i ja dobio sa novim uređajem). Uređaj mora na servis radi kalibriranja senzora. Tek nakon toga vidjećeš kako zna raditi fotke. Ako budem našao odgovarajuću fotku koju sam napravio dok sam imao problem postaviću je pa da vidiš kako je radio tad a kako radi nakon kalibriranja. Ako te zanima prebaci se na HTC One temu.

EDIT: Par fotki prije i poslje servisa....

Prije servisa - BTW druga fotka na novom Prije servisa - BTW druga fotka na novom
poslje servisa poslje servisa
Prije servisa Prije servisa
Poslje servisa Poslje servisa
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 22:38 (phoenix2003).
15 godina
HTC M9 - Rasprava

oprostite ako sam
al dal netko ima problema s dozivanjem "padajućeg izbornika"
posjedujem htc one m8 i nakon dospijele posljednje omanje nadogradnje, padajući izbornik više ne mogu pozvati (povlačenjem prema dnu zaslona)
kako bi se to moglo riješiti?

pokušao sam s vraćanjem na tvorničke postavke ali ništa......

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

oprostite ako sam
al dal netko ima problema s dozivanjem "padajućeg izbornika"
posjedujem htc one m8 i nakon dospijele posljednje omanje nadogradnje, padajući izbornik više ne mogu pozvati (povlačenjem prema dnu zaslona)
kako bi se to moglo riješiti?

pokušao sam s vraćanjem na tvorničke postavke ali ništa......

Pisao si o tome već na M8 temi.

17 godina

HTC Director Mrs. Cher Wang apologises to the shareholders for the poor performance of the company the last few months.
The M9 was poorly accepted by the market and had not enough desired changes over the M8 (as we all know now next to the performance and camera issues).
Biggest news is she promised to come in october this year with a "Hero" product being a High-End Smartphone. She didn't release any more details about that.
Also she promised that next year probably "M10" will be a significant improvement in innovation and design and that HTC will extend its portofolio in the middle of the product range.
So HTC got finally the message and the mistakes made with the M9 are recognised but sadly they can't do anything about that anymore.
The promises for autumn this year and next year flagship are good to hear.

Here is the article (thanks to the Tapei Times) where this news is extracted from:

HTC chair apologizes to shareholders

‘LET PEOPLE DOWN’:Cher Wang’s apology came on the back of the company’s share price falling to a 12-year low of NT$98, far from an April 1, 2011, high of NT$1,300

HTC chairwoman and chief executive officer Cher Wang, fourth left, yesterday bows at a general shareholders’ meeting in Taipei as she apologizes to investors for the company’s disappointing performance over the past few months.

HTC chairwoman and chief executive officer Cher Wang yesterday apologized to shareholders for the company’s disappointing performance over the past few months.
Wang said HTC’s performance was mainly due to its poor operational efficiency and overly conservative marketing strategy amid fierce competition in the global market.
“HTC’s recent performance has let people down,” Wang said at the company’s annual general meeting.
Wang’s apology came a day after HTC’s stock price dropped below NT$100 to a 12-year low of NT$98. Shares stood as high as NT$1,300 on April 1, 2011.
This year’s HTC flagship One M9 smartphone, which was launched in April, was criticized for lacking differentiation from its previous model, the One M8. The smartphone also encountered thermal issues causing shipment delays after its sales launch.
In an effort to improve the company’s smartphone segment, HTC’s core business, Wang said the company plans to launch a “hero product” in October, and make significant improvements in innovation and design for the next flagship model next year.
The company is also planning to improve its product mix strategy for smartphones, she added.
Wang said HTC would reduce its production costs by improving production efficiency as well as optimizing its components supply chain, adding that it would also outsource some orders to increase operational flexibility.

Eto tolko o "svehvaljenom" M9.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 22:59 (zvonac).
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

@Phoenix- a a, to je manualni mode i to je samo moja krivica. Sunce je pičilo direktno u ekran i nisam previše pažnje obraćao. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice