HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.832
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HTC M9 - Rasprava

mislim da ce qualcomm rijesiti problem S810 SOCa izbacivanjem S818 SOCa ^^

http://blog.gsmarena.com/snapdragon-818-specs-leak-10-core-processors-inside/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Steta HTC-a, od M7 ima dobar dizajn, ali svake godine in nesto prevari.

HTC M7, samim time gube na marketingu jer ljudi gledaju da pise 20mpx, a kad ono 4upx, takodjer problem s rozom kamerom, na te zamijene su isto izgubili brdo love.

HTC M8, odlican mob, ali opet marketing trpi zbog "slabije" kamere, bar tak izgleda puku na papiru.

HTC M9, zlatni rubovi su mi ful odbojni, SoC koji se grije dosta, samim time je i odraz na bateriju, kamera losija od ostalih flagshipova. (Molio bih Sardaxa da ne uleti sa profilima jer to svrha nije.)

Uglavnom, sami sebe uvale u problem, dobar odjel dizajna, los odjel marketinga (jer oni takodjer moraju reagirat) i tehnoloskog djela.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 17:12 (Edge).

2 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Imaju faking Robert Downey Jr. a koristili su ga u nekakvim klipovim za koje nemam pojma kaj predstavljaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
Fanu kaže...

Ma neznaju složit ni 2 skupa jezgara da rade kak spada, kak će tek bit sad kad ih žele 3 poslagat hahaha

14 godina
neaktivan
markom63 kaže...
Fanu kaže...

Ma neznaju složit ni 2 skupa jezgara da rade kak spada, kak će tek bit sad kad ih žele 3 poslagat hahaha

Vjerujem da je ovo "patka", jer na 20nm SoC im ne radi ni 8 jezgri kako spada, a za 10 neću ni prognozirat. Pa mobitel će se počet topit od temperature.

Mislim da je ipak najvjerojatnije 820 na 14nm.

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Jebo te, koji inžinjeri!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
phoenix2003 kaže...

Jebo te, koji inžinjeri!

lol

uzmi u obzir kojim tempom su napredovali mobilni procesori/SOCovi

vec su snagom na razini desktop procesora od prije 7-8 godina a da pri tom trose mizeriju struje

sto ides nize u proizvodnom procesu, to ce biti sve teze proizvoditi cipove..

10 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Jebo te, koji inžinjeri!

Inžinjer sigurno nisam, ali evo za godinu i pol ću biti inženjer :)

17 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma Qualcomm tone..pitanje je vremna kad ce potonuti

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

"Sunce troši energiju. Pitanje vremena kada će eksplodirati." Filozofija pojedinaca na forumu ima domet ispijanja "bambuča" piva ispred lokalne prodavnice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...
Pa ako grijanje SoC-a utječe na bateriju, onda je to loš inženjerski posao od strane HTC-a

Da je S810 na prvu termalno optimalan kao S801, problema sa grijanjem ne bi bilo :) HTC je odmar reagirao sa prvim updateom, preventivno, dok sa Qualcommom ne realizira krajnje rješenje. A57 se pale kad ne treba kod glupih radnji i eto problema. Šteta što Qualcomm nije ostao kod svoje arhitekture, jer očito ih je ARM iznenadio... Sada se kod S820 opet vraćaju svojoj arhitekturi.

R36 kaže...
markom63 kaže...
Fanu kaže...

Vjerujem da je ovo "patka", jer na 20nm SoC im ne radi ni 8 jezgri kako spada, a za 10 neću ni prognozirat. Pa mobitel će se počet topit od temperature.

Mislim da je ipak najvjerojatnije 820 na 14nm.

Zato je tu Apple svemirski brod za ostale. Koga briga koliko je kojih jezgri u iP?? Tamo je A8 i radi vrhunski, njihova custom arhitektura. 

-- ovo niže sam u S9 temi stavio, pa eto.

Ma HTC ne zna i još nije naučio kako namjestiti AUTO mode da bude konkurentan, a ne da ispada da je senzor loš. 

Samsung je tu neusporedivo bolji, neupitno. Isto je bolji i od G3/4, jer tamo je svaki low light ulje na platnu, kao i kod M9 u auto mode u low lightu.

Evo, jako detaljno opisano sa primjerima (kliknite na primjer za 1:1) koliko je HTC-ov AUTO mode loš i kako ista slika izgleda sa postavkama koje možeš promjeniti. 

Ne kužim ljude ovdje, rade miljun customizacija na telefonu, pa i od ROM-ova i raznih twakanja ne bi li dobili bolju bateriju i veći SoT, ali za dobiti bolju sliku, e to neću mijenjat, jer to mora biti na AUTO! Jeli to malo glupo zvuči?? 

HTC One M9 Low Light i HTC One M9 Collection

Isto, zašto je kod svih OEM-a OK da s updateom ispravljaju pogreške i optimiziraju, ali kad to HTC radi, e to ne valja, zakasnili su?! Tako ovdje većina razmišlja... 

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
Jako dobra kolekcija: https://flic.kr/s/aHsk9xiWo7
12 godina
HTC M9 - Rasprava

Ljudi dragi s cim se vi sve zamarate to nisu istine? Dobro je netko nedavno na jednoj temi tu na mobitelima previse drkate po tim mobitelima i stalno nesto isprobavate. Ova tehnologija ina tehnologija,ovakav procesor onakav procesor. Who gives a shit? 

Ni jedan nije savrsen i to je to izaberi sto je tebi vazno i tocka. Citam tam samsung temu ekipa se kolje oko m9 i s6 koda su ih oni slozili i dobivaju % postotak od samsunga. 

Hebote tubtolko inzinjera pa dajte pomognite vise tim proizvodacima da naprave bolje telefone. 

Dodem u m9 temu ekipa brije o s6

dodem u s6 temu ekipa brije o m9

dodem u ps4 temu frajer nas pere kak je PC svemocan i da smo glupi kaj imamo PS4.

Dal tu postoje admini i moderatori?

4 0 hvala 1
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Nevjerovatno kako Google ovo tretira kao "small" issue. Užas i na žalost ni 5.1 neće rješiti glavne drainove. Kad se to rješi, svi će profitirat, a do tad, Apple :) 

Google 5.1 mobile radio drain!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sardax kaže...

Nevjerovatno kako Google ovo tretira kao "small" issue. Užas i na žalost ni 5.1 neće rješiti glavne drainove. Kad se to rješi, svi će profitirat, a do tad, Apple :) 

Google 5.1 mobile radio drain!

Pa reko sam ja, to će se rješit za verzijom 5.3.7 :)

17 godina
cijeli Android je napisan zbrda zdola, imaju takve greske u Javi da je to nerealno pa imam osjecaj da samo stave comment na tu funkciju :D
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
Ako se to ne rješi do iP6S/7, odo ja na Jabuku :)
Malo su Android OEMi u flagship sekciji počeli pretjerivat s nebitnim stvarima a ne isključivo user experiencu, samo zato bi na Apple.
10 godina
neaktivan
Mitch kaže...
cijeli Android je napisan zbrda zdola, imaju takve greske u Javi da je to nerealno pa imam osjecaj da samo stave comment na tu funkciju :D

Nažalost da... Android se jedino probio zato što je open-source, i naravno zato što ga ogromna kompanija poput Googlea gura na svakom uglu...

sardax kaže...
Ako se to ne rješi do iP6S/7, odo ja na Jabuku :)
Malo su Android OEMi u flagship sekciji počeli pretjerivat s nebitnim stvarima a ne isključivo user experiencu, samo zato bi na Apple.

Također, ozbiljno razmišljam o Appleu. Iako će mi faliti otvorenost i neke mogućnosti, barem me neće živcirati buggovitost i user experience. Plus, aplikacije za iOS su daleko ispred onih za Android

16 godina
To je istina, pogotovo 3rd party apps. Supruga ima iP5C, imam iPad2, a mjesec i po sam koristio iP6. Razlika je ogromna. Da je iP6 bio s više od 16GB, dvoumio bi se. Sad čekam nasljednika.
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Al ipak sam se naviknuo na otvorenost Androida, i to kaj se na njemu praktički sve živo može napravit... Tako da se nadam da će HTC izbaciti brutalni M10 pa da njega uzmem. Ako opet razočaraju onda definitivno iPhone... Nigdje mi se ne žuri, jako sam zadovoljan s M8 koji se bez problema može mjeriti s najnovijim modelima.

A iPhone 6S, ako će se nastaviti tradicija, će biti isti ko i 6 sa nešto malo jačim hardverom i to je to. Teško da nas Apple iznenadi s nekakvom revolucijom.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ma to je do Lollipopa, koji mi se čini doslovno sklepan na brzinu, lijepo izgleda, animacije su također lijepo ukomponirane, ali meni se najviše gadi quick settings, povlačim dva puta ko manijak. Trenutno sam na M8, Kitkat, uopće me ne zanima LP, do daljnjeg, bar dok ne ispoliraju to. A da ću ići na iP (iOS)? Neću, nemogu jednostavno pregristi neke stvari, pa makar bio na Kitkatu još dvije godine. Koji stvarno odlično radi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sardax kaže...
To je istina, pogotovo 3rd party apps. Supruga ima iP5C, imam iPad2, a mjesec i po sam koristio iP6. Razlika je ogromna. Da je iP6 bio s više od 16GB, dvoumio bi se. Sad čekam nasljednika.

Ne odustaj sad! Hoćeš da ti se R36 smije?!

14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ma šta bi se .

Evo meni već dopizdio G3.,sve bi se nešto malo za promjenu prebacio na Kineze tipa Meizu Mx4 Pro., jer G4 mi nije nešto a za S6 nedam 6000kn.

Ako će to biti za k... onda se vračam na svoj prvi pametni mob Iphone...kupujem Iphone 6s/7.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 20:54 (R36).

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mitch kaže...
Vec je izasla nova revizija SD810 i pocet ce se ugradivati u nove M9ke...to znaci da ce ovi na policama za 3-4 mj biti bolji

Odlicno a hoce li proizvodjaci koji racunovodstveno stoje na rubu propasti recallati par milijuna telefona i besplatno ih mijenjati boljim modelom. Ili ce ipak zavrsiti u maloj bugarskoj gdje lokalni smrad od servisa ne postuje garanciju ni service notice ako se radi o serijskim greskama. Hm?

sardax kaže...

Imaš neki izvor za ovo? 

Pa to bi bilo samoubojstvo za Qualcomm, jer bi time priznali da su prodali neispravan SoC, a samim time bi svi koji imaju "neispravan" S810 mogli tražiti zamjenu i dobili bi je.

Mozda u maloj ussa nakon sto se pšodigne tuzba stvori settlement i onda svaki ghetto cool gey cuje da ima pravo na novi mobac .... Wait a minute, taj razvoj dogadaja se cini kao da je netko kupio novi paketic slicica.

A sad pretvori cijelu pricu u adaptaciju za malu bugarsku pa vidi kako to ispada.

sardax kaže...

Tako ti je bilo sa M7 i ružičastim senzorom. To je HW defekt i svi su zamjenjeni kupcima.

Aha naravno da jesu sad vec stvarno razvaljujes lovacke. I moj dedo ih zna, no nije ti ni priblizno ravan, a on je nakantao skoro pa stotku a i bio je lugar pa mu ni za zameriti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 13:05 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
sardax kaže...

Qualcomm će izbaciti novi FW i dovesti u red (u suradnji s Googlom) drainove i nepotrebnu aktivaciju A57 jezgri što vodi nepotrebnom grijanju u glupim i jednostavnim operacijama. Kad pogledaš koliko je A430 savršen i moćan, nekako je suludo da big.LITTLE bude loš. 

O cemu? Sto? ti ne razlikujes CM notEqual CF. Uglavnom kakve veze ima Cannon A430 s Snapdragon chipom?

zuper kaže...
Pa ako grijanje SoC-a utječe na bateriju, onda je to loš inženjerski posao od strane HTC-a

Guud Mownuning

Inace uz toliko rohada i ti bi imao problema s dobrim inzinjerskim kadrom. htc je primjer mozda cak boji od amda kako los management moze brzo upropastiti brand koji je valjda ista ekipa (managera) stvorila al na grbaci ipak realnih ocekivanja "radnika" koji smradeci nisu ispunili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 13:28 (gljinoliga).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

M7-ice su stvarno mjenjali. ja sam dobio 20 novih m7-ica samo zbog defekta kamere

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gljinoliga kaže...
sardax kaže...

Imaš neki izvor za ovo? 

Pa to bi bilo samoubojstvo za Qualcomm, jer bi time priznali da su prodali neispravan SoC, a samim time bi svi koji imaju "neispravan" S810 mogli tražiti zamjenu i dobili bi je.

Mozda u maloj ussa nakon sto se pšodigne tuzba stvori settlement i onda svaki ghetto cool gey cuje da ima pravo na novi mobac .... Wait a minute, taj razvoj dogadaja se cini kao da je netko kupio novi paketic slicica.

A sad pretvori cijelu pricu u adaptaciju za malu bugarsku pa vidi kako to ispada.

sardax kaže...

Tako ti je bilo sa M7 i ružičastim senzorom. To je HW defekt i svi su zamjenjeni kupcima.

Aha naravno da jesu sad vec stvarno razvaljujes lovacke. I moj dedo ih zna, no nije ti ni priblizno ravan, a on je nakantao skoro pa stotku a i bio je lugar pa mu ni za zameriti.

Bez uvrede @gljinoliga, ja sam dva puta pročitao sve ove tvoje odgovore i NIŠTA nisam razumio :) 

Kakve veze tvoj dedo ima sa boldanim mojim djelom oko zamjene telefona koji imaju defekt novima?

gljinoliga kaže...
sardax kaže...

Qualcomm će izbaciti novi FW i dovesti u red (u suradnji s Googlom) drainove i nepotrebnu aktivaciju A57 jezgri što vodi nepotrebnom grijanju u glupim i jednostavnim operacijama. Kad pogledaš koliko je A430 savršen i moćan, nekako je suludo da big.LITTLE bude loš. 

O cemu? Sto? ti ne razlikujes CM notEqual CF. Uglavnom kakve veze ima Cannon A430 s Snapdragon chipom?

zuper kaže...

Guud Mownuning

Inace uz toliko rohada i ti bi imao problema s dobrim inzinjerskim kadrom. htc je primjer mozda cak boji od amda kako los management moze brzo upropastiti brand koji je valjda ista ekipa (managera) stvorila al na grbaci ipak realnih ocekivanja "radnika" koji smradeci nisu ispunili.

O čemu ti pričaš? CF aka Compact Flash ili ... ?? onda govoriš o Cannonu?? A430 nije Canon fotoaparat, nego Adreno430 GPU na S810 SoCu.

Već je objašnjeno ovo oko dizajna i položaja SoC-a u odnosu na bateriju. Da tako staviš Exynosa, izgorila bi cila :) On se još više grije.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

gdje u zg ima izlozenih m9/m8?

lakse doci do xiaomia nego htca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Sardax: Exyonis se ne grije vise od S810... S6 se grije vise,al ne zbog SoC-, vec zbog materijala koji samsung koristi kod izrade... Prednost HTC-a je aluminij, dok S6 koristi kombinaciju sa staklom,sto nije najsretnije rjesenje po pitanju odvodenja topline, jer staklo je termicki izolator... Da S810 stavis u isti taj S6, dobio bi skureni uredaj, ovako je samo neudobno vruc uredaj...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 0:27 (skyhawk10).

1 0 hvala 0
16 godina
skyhawk10 kaže...

Sardax: Exyonis se ne grije vise od S810... S6 se grije vise,al ne zbog SoC-, vec zbog materijala koji samsung koristi kod izrade... Prednost HTC-a je aluminij, dok S6 koristi kombinaciju sa staklom,sto nije najsretnije rjesenje po pitanju odvodenja topline, jer staklo je termicki izolator... Da S810 stavis u isti taj S6, dobio bi skureni uredaj, ovako je samo neudobno vruc uredaj...

Dijelom si u pravu. Dakle, SoC se grije, pogotovo CPU, što je normalno, no kod Exynosa pri malom korištenju to je već na 66-68 'C, što je jedno 7-10 'C više nego kod S810. 

Da bi smanjili utjecaj grijanja na bateriju, Samsung je to rješio sa svojim plosnatim dizajnom gdje je baterija odvojena i udaljena od SoC-a, dok kod HTC-a, radi njihovog piramidalnog dizajna je SoC iznad baterije pa se toplina sa SoC-a odvodi dijelom i na bateriju, odnosno kada se CPU grije, utjece na bateriju. 

Temperatura stakla di je CPU kod Samsunga debelo prelazi 45C, što je jako neugodno za držat i na to se svi žale, a upravo radi toga Samsung u igrama throttla da je to nevidjeno u odnosu na M9 koji ima dosta jači GPU. 

Ako temperatura i nakon sat igre dosegne 45C, pa pocme throttlat, dovoljno ti je pauzirat igru na dvi minute, telefon je ohladjen skoro 10C, dok se staklo puno duže hladi i puno brže grije. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice