HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.880
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
Iron13 kaže...

kolega koji ima M9 je rekao da baterija traje duze... uglavnom mene zanima tvoje misljenje da sad imas npr. htc one x jel bi uzeo radje M8 ili M9? a novac nije upitna stvar.

A gle i da imam love, cisto sumnjam da bi M9 uzel, mada sam ga mogao uzet, al bil sam u dvojbi M9 ili M8, ipak uzeo M8 i sumnjam da sam pozalio...

Trenutno M9 dost kiksa a ima i dost mana, tak da ne kocka mi se s novcima...

Eventualno pricekat par mjeseci a onda vidit, al sumnjam da ce bit radikalnih promjena, radije bih se orijentiral na neki drugi flagship, naravno to govorim ak bi kupovao novi..

Zadovoljan sam s M8 a ova godina ne donosi nis novog, tak da su premale razlike izmedju bivsih i aktualnih flagshipova a velike razlike u financijama...

2016ta bi trebala napravit zaokret al na bolje i tu bi trebala bit razlika...

14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Igrao se u Vip-u s M9. Lijep mobitel, kvaliteta izrade odlična. Njihov Sense UI mi je bezveze. Fluidan je, daleko od toga.,ali mi se osobno ne sviđa. Čini mi se da se primječuje mali lag u kontaktima(možda i griješim)...

Kamera nije loša kako su pričali., meni je ok. Bio je upaljen na punjač i bio je vruč, za razliku od S6 koji je isto bio na punjaču i bio je hladan.

U svakom slučaju jako lijep mob.

1 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Meni ni jedan UI ne valja...vidjet cemo LG UX 4 preksutra...

Ali M9 i S6 stvarno super telefoni...pitanje koliko su pouzdani

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R36 kaže...

... Njihov Sense UI mi je bezveze. .....

Tvoji postovi počinju da liče na poruke sa Grunfovih majica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2015 23:48 (phoenix2003).
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Sense je fenomenalan po fluidnosti i brzini, a ima i dosta korisnih funkcija koje se koriste u svakodnevnom životu. Ali kaj je da je, mogli su ga malo redizajnirat, promjenit animacije i dodat nešto material designa, nebi ih ubilo. Jer već je dugo vremena isti

0 0 hvala 0
15 godina
Iron13 kaže...
zvonac kaže...

kolega koji ima M9 je rekao da baterija traje duze... uglavnom mene zanima tvoje misljenje da sad imas npr. htc one x jel bi uzeo radje M8 ili M9? a novac nije upitna stvar.

Nema nikakve šanse u nikakvim idealnim uvijetima da bterija traje dulje na M9 nego M8, osim ako taj M8 koji je prije koristio nije imao neispravnu bateriju, ili neki loš software instaliran koji je trošio bateriju, u beta teamu za naše romove svih 30 ljudi je potvrdilo koji su imali M8 da baterija i to znatno kraće traje na M9, što isto potvrđuju apsolutno sve recenzije i iskustva korisnika, osim naravno onih kao što velim što imaju neispravan M8.

16 godina
ivicask kaže...
Iron13 kaže...
zvonac kaže...

Nema nikakve šanse u nikakvim idealnim uvijetima da bterija traje dulje na M9 nego M8, osim ako taj M8 koji je prije koristio nije imao neispravnu bateriju, ili neki loš software instaliran koji je trošio bateriju, u beta teamu za naše romove svih 30 ljudi je potvrdilo koji su imali M8 da baterija i to znatno kraće traje na M9, što isto potvrđuju apsolutno sve recenzije i iskustva korisnika, osim naravno onih kao što velim što imaju neispravan M8.

Fala bogu da troši više kad ima dva procesora...hm,kad sve sumiram,ostajem na m8 :)

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ja ga vadim samo pred dobrim kokama pa baterija traje prilično

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ako uzimate M9, pricekajte 1.5 jer cete kod bilo kojeg operatera morati dobiti otkljucani neovisno o tarifi
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Baš se malo poigrao sa M9 u T-Centru. Neznam da li ga je netko netom prije mene koristio (koliko sam ja vidio nije), ali bio je vruć ko sam vrag, mogao se držati u ruci ali nije bio baš divan osjećaj. Do njega je bio M8, hladan kako bi i trebao biti. Oba su bila na punjaču. Možda M9 još nije dobio onaj zadnji update pa zato... Inače je sve isto kao i na M8, od izgleda, dimenzija, softvera, naravno kvaliteta izrade je pri samom vrhu... Jedina razlika je otraga kod kamere, i tu mi je M8 daleko ljepši... Veselim se Sensu 7 na M8 zato što ću power button moći staviti kao on-screen, ostalo je sve isto. Nadam se da će rješiti (ili već jesu) to pregrijavanje, jer se premium feel gubi kad metal gori...

Isprobao sam i Samsunga, S6 je ISTI kao i svi ostali prije njega samo što se konačno rješio te smrdljive plastike, ali Touchwiz, izgled od naprijed itd. sve to i dalje podsjeća na stare Samsunge. Osjećaj u ruci ipak nije na razini HTC-a. Edge je nešto bolji ali samo zato što je to nešto novo u svijetu smartphonea. Također bi dodao da su oba mobitela (S6 i S6E) totalni magnet za otiske prstiju...

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
markom63 kaže...

Također bi dodao da su oba mobitela (S6 i S6E) totalni magnet za otiske prstiju...

Na kraju svakog reviewa na youtube-u moze se cjedit mast s telefona koliko je otiska prstiju po njemu.

Ako vec nisu mogli su staviti/staviti bolju anti fingerprint prevlaku.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
10 godina
neaktivan
Edge kaže...
markom63 kaže...

Također bi dodao da su oba mobitela (S6 i S6E) totalni magnet za otiske prstiju...

Na kraju svakog reviewa na youtube-u moze se cjedit mast s telefona koliko je otiska prstiju po njemu.

Dodao bi još da su mi oba Samsunga puno bolja na slikama nego uživo... Stvarno mi nisu niš posebno uživo. Ovaj Edge je ok zbog noviteta, al običan je isti ko i ostali

16 godina
R36 kaže...

Igrao se u Vip-u s M9. Lijep mobitel, kvaliteta izrade odlična. Njihov Sense UI mi je bezveze. Fluidan je, daleko od toga.,ali mi se osobno ne sviđa. Čini mi se da se primječuje mali lag u kontaktima(možda i griješim)...

Kamera nije loša kako su pričali., meni je ok. Bio je upaljen na punjač i bio je vruč, za razliku od S6 koji je isto bio na punjaču i bio je hladan.

U svakom slučaju jako lijep mob.

Jedino sam u VIP-a u Splitu u CCO vidio da je SW na .15 verziji (još u EU nije svugdje dostupna .17 ili nova 709.3 verzija) i tu na punjaču mobitel uopće nije topal, dapače, kao i M8 je koji je izložen. U TComa je prva verzija SW-a, zato i je vruć. 

markom63 kaže...

Sense je fenomenalan po fluidnosti i brzini, a ima i dosta korisnih funkcija koje se koriste u svakodnevnom životu. Ali kaj je da je, mogli su ga malo redizajnirat, promjenit animacije i dodat nešto material designa, nebi ih ubilo. Jer već je dugo vremena isti

Pa material design je i izašao nakon Sensa 5 koji je imao sve odlike material designa. Sense 5-6-7 je samo modifikacije i dalje je više material od Samsungovog ili LG-evog UIa. Ono što meni fali općenito na Androidu, a što iOS ima savršeno rješeno je swipe left za back i swipe right za naprijed u bilo kojoj aplikaciji. Osim za naprijed i nazad, u večini aplikacija otvara i menie, nešto kao u Play Storeu. To mi je nice feature. Šteta što Android to nema ukomponirano.

Kod Sensa je dobro što i sa PowerSaverom NEMA razlike u korištenju telefona. Kod M9 pogotovo. 

ivicask kaže...
Iron13 kaže...
zvonac kaže...

Ovo je jedini veliki problem po meni. Tu je krivica na Lolliu i na S810. Veliki je napredak sa zadnjim SW u odnosu na prije, ali to se mora i može bolje rješiti. HTC je najavio još jedan veliki update, pa budemo vidili. Neki gadan memory leak ima S810. 

Edge kaže...
markom63 kaže...

Samo bijela S6/S6E varijanta je prihvatljiva po pitanju otisaka, jer se najmanje vide. O ergonomiji da ne govorim, pogotovo S6E. Meni katastrofa. 

markom63 kaže...
Edge kaže...
markom63 kaže...

Dodao bi još da su mi oba Samsunga puno bolja na slikama nego uživo... Stvarno mi nisu niš posebno uživo. Ovaj Edge je ok zbog noviteta, al običan je isti ko i ostali

Ovo je isto istina. S6E je puno lošija izvedba EDGE-a od recimo N4E na kojemu njegov EDGE ima smisla. Prvo, N4E iam veću rezoluciju, tako QHD ostaje FLAT dio, dok je EDGE dio dodatnih 160x2560 koji ima jako puno fukncionalnosti upravo radi te rezolucije. S6E je čisti gimmick koji po meni nema apsolutno nikakvih prednosti već samo mane, jer smanjuje glavnu površinu ekrana, presijava se i znatno utječe na ergonomiju. Da moram birati između S6 i S6E, odmah bih uzeo S6. 

S6 ima impresivne benchmarke, ali je upitno u stvarnom svijetu što se dobije. U igrama, koje najviše koriste i CPU i GPU, tu S6 nije dorastao recimo M9. Upravo radi enormnih spikeova. 

ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
HTC M9 - Rasprava

S6 ima puno konzistentnije frameove od M9 i ne dropa ih toliko

M9 ubija throtlanje (ne ide iznad 1.6GHz)

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 11:58 (Fanu).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava
Sada sam bio sa par frendova sa faksa u tcoma i vipa isprobati m9 i kolega uzeo s6 zlatni na pretplatu. Dao sam im m8 svoj pored m9tke. Nema razlike. Rade jednako, izgledaju jednako m9 je topliji. Upalismo kameru na izloženom m9, slike u lowlightu su užas naspram m8 koje su i dalje impresivne. Onda smo upalili interneta,max brightness i slike gledali. Stvarno jesu boje bolje na m8. Primjetno samo jedan do drugog kad su, ali primjetno. I u tih 20-30 min što smo prčkai stvarno se zagrije. Jest da je na punjaču i ima lte upaljen s kojeg smo surfali, ali moj m8 se nije ni trunku zagrijao, a radi bok uz bok m9.
Ugl s6 ih je puno više impresionirao, kamerom i dizajnom i featuresima. Fingerprint super radi, ekran do jaja, multitasking je začudjujuce brz, rekao bih najbrzi.
Da je m9 prošle godine izašao isto bi dobio pažnje kao m8. Boo HTC BOO!
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
Sada sam bio sa par frendova sa faksa u tcoma i vipa isprobati m9 i kolega uzeo s6 zlatni na pretplatu. Dao sam im m8 svoj pored m9tke. Nema razlike. Rade jednako, izgledaju jednako m9 je topliji. Upalismo kameru na izloženom m9, slike u lowlightu su užas naspram m8 koje su i dalje impresivne. Onda smo upalili interneta,max brightness i slike gledali. Stvarno jesu boje bolje na m8. Primjetno samo jedan do drugog kad su, ali primjetno. I u tih 20-30 min što smo prčkai stvarno se zagrije. Jest da je na punjaču i ima lte upaljen s kojeg smo surfali, ali moj m8 se nije ni trunku zagrijao, a radi bok uz bok m9.
Ugl s6 ih je puno više impresionirao, kamerom i dizajnom i featuresima. Fingerprint super radi, ekran do jaja, multitasking je začudjujuce brz, rekao bih najbrzi.
Da je m9 prošle godine izašao isto bi dobio pažnje kao m8. Boo HTC BOO!

Ma pobro bi više pažnje jer ima 20 mpx kameru, a većina neznalice misli da je to mjerilo kvalitete pa bi ga kupovali. Isto kao što je nekima 4 mpx bio dealbreaker kod M8

15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nekima da, nekima je deal breaker bio da je kamera na M8 loša, bez obzira na mpx

0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ja ne sumnjam da je u daylight savršenim uvjetima bolja na m9, ali u samom t centru m8 daje masu bolje slike.

A na mobu baš pogledah, većina slika mi je u lowlightu sa pijanki, koncerata i sličnog...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...

Nekima da, nekima je deal breaker bio da je kamera na M8 loša, bez obzira na mpx

Problem je sta ljudi ne shvacaju da MP nisu sve osim... kad si mi poslo slike od M8, to su vrhunske slike...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Noćne su dobre, iako je light flare užasan, dinamički raspon isto, pogotovo kad ima više sjena u kadru u dnevnim fotkama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Što niko ne spominje mogućnost RAW-a na M9?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

Zato jer ekipa ovdje i dalje tvrdi da sensor ne valja, pa čemu dalje raspravljat :) Čak kažu da i više throttla od konkurencije... 

13 godina
HTC M9 - Rasprava

senzor nije najbolji zato sto je 20MPX a nema nikakav OIS tako da moras biti izrazito mirne ruke prilikom slikanja (ista stvar i sa mojim Z1 koji cak ima i hardversku tipku za slikanje koju nikad ne mogu koristiti zbog toga sto se mobitel uvijek pomakne kad ju kliknem)
videi su uzasni na M9 zbog nedostatka hardverske i softverske stabilizacije

dynamic range, tj over/under exposure issue jos nije rijesen na M9

po meni je HTC kriv za navedene probleme jer nikad nisu imali mobitele sa izvrsnim kamerama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava
M7 je imao odlične videe za svoje vrijeme. Jedan od rijetkih je imao OIS i super mi je bio. M9 ne znam kakav je ovako, ali u nešto lošijim uvjetima m8 ga gazi ko malu bebu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sardax kaže...
Bara kaže...

Zato jer ekipa ovdje i dalje tvrdi da sensor ne valja, pa čemu dalje raspravljat :) Čak kažu da i više throttla od konkurencije... 

Pa pokraj s6 i g4, senzor u m9 se pokazuje kao da ne valja. Ako to ne vidiš, čemu raspravljat...

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Pokraj M8 ne valja također. Bar su imali nenadmašivu kameru u lowlightu. Sada su to maknuli, i napravili ispodprosječnu kameru za bilošto drugo, a katastrofa pri lowlightu. 

Bitno da svaki drugi video reklamiraju goddamn selfie kameru s hrpom idiota što se naslikava po wc-ima i kafićima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Pokraj M8 ne valja također. Bar su imali nenadmašivu kameru u lowlightu. Sada su to maknuli, i napravili ispodprosječnu kameru za bilošto drugo, a katastrofa pri lowlightu. 

Bitno da svaki drugi video reklamiraju goddamn selfie kameru s hrpom idiota što se naslikava po wc-ima i kafićima

Samo sa dosadašnjim updateovima je kamera u AUTO modu enormno napredovala, a RAW slike su pokazale potencijal koji ovaj senzor ima. HTC mora poraditi na svojim algoritmima da to dovede na najbolju moguću razinu. 

Kao što sam i rekao, ja sam prvi protiv MPx rata, jer u najvažnijim trenutcima, za mene, pola tih je neupotrebljivo. 4UPx ili eventualno 6UPx je više nego dovoljno za sve potrebe slikavanja sa mobitelom i razvijanje normalnih fotografija. No ta je tema već prožvakana.

Ako netko telefon kupuje radi kamere i di mu je to #1 uvjet, onda neće kupit M9/8/7 ... Vjerovatno ni M10. Koliko % vremena se kamera koristi?? 

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

HTC je izbacio novu aplikaciju za kameru na Google Play.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@sardax ti pričaš gluposti... Pa M9 nema što tražiti pored S6 ili G4 što se tiče kamere. Po meni je razlika u kvaliteti puuuuuuno veća nego kod M7/M8 i njihovih rivala, naravno u lošem smislu. HTC je to stvarno grozno odigrao i ima kameru ko da je neki poluprosječni kinez, a ne top ime i model. Samo su bezveze nabili megapiksele a kvalitete nema nigdje... Ispada da će ljudi u pol situacija slikat s prednjom kamerom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 10:34 (markom63).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markom63 kaže...

@sardax ti pričaš gluposti... Pa M9 nema što tražiti pored S6 ili G4 što se tiče kamere. Po meni je razlika u kvaliteti puuuuuuno veća nego kod M7/M8 i njihovih rivala, naravno u lošem smislu. HTC je to stvarno grozno odigrao i ima kameru ko da je neki poluprosječni kinez, a ne top ime i model. Samo su bezveze nabili megapiksele a kvalitete nema nigdje... Ispada da će ljudi u pol situacija slikat s prednjom kamerom.

Niste tako pričali u slučaju UP vs MP.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice