HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.896
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
Smislit cu ja nesto i dokopat se M9 po razumnim uvjetima :)
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Taman sam mislio da si nasjeo na provokacije domaćih izdajnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
izvone kaže...

Jel ima ovdje netko m9? Da kaže dojmove,sve baterija grijanje,sense,fluidnost,kamera,multitasking,jer imam m8,i imam šansu za uzet m9 pa dal se siplati prelazak...

- Baterija je prosjecna sa malo koristenja (1-2 sata intezivno) izdrzi cijeli dan. Igranje puno brze ubija bateriju.

- Telefon se pregrijava tako da je maska pozeljna jer postaje neugodno vruc. Pregrijava se kad se vrte igre, kad se intezivno koristi internet (youtube na primjer)

- Sense, fluidnost i multitasking su odlicni. Sve je brzo nema laga, sa dosta pokrenutih programa intezivne igre se pokrenu bez problem ( sto nije bio slucaj sa lg g3)

- Kamera je prosjek, nocne slike imaju dosta suma, ali se moze smanjiti raznim postvkama (hdr, nocno, itd)

15 godina
neaktivan
Magnolia_fan kaže...
izvone kaže...

Jel ima ovdje netko m9? Da kaže dojmove,sve baterija grijanje,sense,fluidnost,kamera,multitasking,jer imam m8,i imam šansu za uzet m9 pa dal se siplati prelazak...

- Baterija je prosjecna sa malo koristenja (1-2 sata intezivno) izdrzi cijeli dan. Igranje puno brze ubija bateriju.

- Telefon se pregrijava tako da je maska pozeljna jer postaje neugodno vruc. Pregrijava se kad se vrte igre, kad se intezivno koristi internet (youtube na primjer)

- Sense, fluidnost i multitasking su odlicni. Sve je brzo nema laga, sa dosta pokrenutih programa intezivne igre se pokrenu bez problem ( sto nije bio slucaj sa lg g3)

- Kamera je prosjek, nocne slike imaju dosta suma, ali se moze smanjiti raznim postvkama (hdr, nocno, itd)

pregrijava? da se pregrijava telefon bi jako stekao i vjerojatno se ugasio, da telefon ce se grijat sigurno kad igras zahtjevne igrice ali nece se pregrijat da ga ne mozes drzat i da ce ti se automatski resetirati, sa ostalim se slazem.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Pa da se ne pregrijava bi se performanse pogoršale. To što se zagrije znači da mob i dalje radi ko prije samo što ti to osjetiš pod prstima kao zagrijavanje. M9 kad se zagrije ne trokira i sve jednako radi ko prije ali je topao. Topliji od ostalih, ali ne i od g3 u mom iskustvu. G3 je bio toliko vruć do određenog patcha da ga držati nisam mogao, a i ekran je odbijao da ode iznad 80% brightnessa radi overheata. M9 nema to

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 22:47 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Pa da se ne pregrijava bi se performanse pogoršale. To što se zagrije znači da mob i dalje radi ko prije samo što ti to osjetiš pod prstima kao zagrijavanje. M9 kad se zagrije ne trokira i sve jednako radi ko prije ali je topao. Topliji od ostalih, ali ne i od g3 u mom iskustvu. G3 je bio toliko vruć do određenog patcha da ga držati nisam mogao, a i ekran je odbijao da ode iznad 80% brightnessa radi overheata. M9 nema to

ma M9 nije los mobitel, samo sto nije bio velik korak nasprem M8 pa svi gledaju M9 kao los telefon, M9 ce bit dobar za prosjecen korisnike koji oce dobar mobitel, dobar interface i slicno, jedino oni koji su malo zahtjevniji tu otpada baterija, kamera i slicno.

ja sad cekam 28.4 da predstave lg g4 ali vjerojatno necu moci toliko cekati zbog ugovora pa cu vjerojatno uzet M9 jer mislim da ce mi biti dosta za mene prosjecnog korisnika.

12 godina
HTC M9 - Rasprava

M9 ce opet biti medu top3 mobitela kao i sto je m8 bio. Meni je fluidnost vazna a m8 uz iphone,nexusa i z3 to ima za razliku od lg-a i samsunga. A bateriju mogu puniti na svakom uglu pa svi imaju struju al lag ostaje.

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

. Premium "build quality". Na kraju kratkog video-a lik savije (bend-a) mobitel sa golim rukama i to sa relativno malom silom.

The phone is very flexible. Bending phones have been recently haunting the phone repair industry. The biggest culprit is the iPhone 6... but I think the M9 just won first place in the bendability contest. It took me about 5 seconds to fold the phone backwards. (2:43 in the video) If you run to your kitchen drawer and grab 3 spoons, hold them together and bend them at the same time, that is about the equivalent force required to bend this phone in half. It doesn't take much. Don't keep it in your back pocket.

Znam (ili nadam se) da neće igrat velike uloge običnom korisniku ali kad god neko spomene htc m7/8/9 pričaju o kvaliteti izrade i sl.

One positive thing about this phone is that it uses gorilla glass 4 on the screen. It is unscratchable by my keys, and razor blade.

One of the biggest things I am disappointed in is the rear camera lens. I was testing the hardness of the lens by scratching it, and the whole camera lens cracked under hardly any pressure. Even though the sapphire lenses are extremely scratch resistant. (Razor blade did nothing) it is super brittle. With such a wide lens, I am willing to bet that camera lens cracks are going to be a huge issue with this phone. (I show the rear camera lens at 1:46 in the video.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 0:15 (kenan.M).
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Pa baš zato što m9 nije korak unaprijed od m8 znači da je loš. Što je htc radio cijele godine???

Po viđenom, apsolutno ništa, doduše zasrali su neke stvari.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

A gle, nemogu se baš svake godine događati neke revolucije, slažem se da je HTC trebao bar nešto minimalno promjeniti ali sad šta je tu je

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Realno tko ima proslogodisnji model (M8) i jos uvijek mu traje tarifa nema smisla uzimat M9, kad se u globalu gleda M9 u odnosu na M8 nudi samo probleme, neprilagodjenu kameru, zagrijavanje i losiji ekran i bendanje. :D

M8 je kompletan mob i dok radi steta ga je mijenjati.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Ovo oko "bendgate" je više stvarno dosadno. Dok se na iP6+ to nije pojavilo, nikoga nije ni bilo briga. 

Kako to nije smetalo ni iP6+, još manje će smetat kod M9/S6 itd... Isto kao i glupi drop testovi. Šansa da ti baš tako ispadne mobitel je jako mala, a isto vremeno ti se može dogodit da ti padne iz đepa pod glupim kutem i da se smrska ekran ili rub ili što već. Mislim, to je zakon fizike, nema tu velike pameti. 

M9 je u jako puno stvari upgrade u odnosu na M8. Samo što to većina ljudi koji ga samo iz vani gledaju ne vide. 

S6 je navodno veliki korak naprid u odnosu na S5?? Zato što zada nema plastiku nego staklo? Dizajnerski je i dalje isti telefon već 6 godina i što sada? 

HTC je već sa 4 updatea rješio veliku količinu stvari, a Google je i sam najavio da će u 5.1 i 5.2 biti u potpunosti adresirani memory leakovi koji su sada prisutni na 5.0.X verzijama Lollipopa, plus što su tek sada krenile x64 arhitekture. 

Naravno da SG na RFC slabije mehaničke čvrstoće na pucanje, jer ipak nema toliko čvrsto ležište kao GG4 sprijeda. Pa, ako ćeš baš strugati RFC, onda neka ti i pukne, neš ti događaja. 

Moj M8 nije u futroli, pao je nebrojeno puta, ali nikada se nije RAZBIO. Udara ima, udubljenja i slično, ali to je sve minorno i vidi se tek kada znaš di i šta gledaš. 

Jeli M9 mogao imati još više novosti, vjerovatno da, ali crpe odličan dizajn još malo, dok će M10 donijeti nešto novo, koliko je to moguće. 

Likove poput  @Magnolia_Fan nemojte obadavat, to je troll, pa samo otvorite njegov profil i pročitajte mu poruke po raznim temama i sve će vam biti jasno :) 

Moj PC  
1 9 hvala 0
17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nije savijanje nikakva vjerojatnost ko u padu, to je stvar koja se racunski moze izracunat bez problema, pogotovo danas uz strojeve kada znas tocnu silu kojom uzrokujes moment.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 13:43 (Edge).

1 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Nije savijanje nikakva vjerojatnost ko u padu, to je stvar koja se racunski moze izracunat bez problema, pogotovo danas uz strojeve kada znas tocnu silu kojom uzrokujes moment.

Ma naravno, ali osim namjerno da napraviš pritisak gdje treba, saviti ćeš i telefon i bilo što drugo. E sada, ako ćeš telefon držat u stražnjem đepu, u uskim rebama i baš sjedat na tvrdo, hebiga... bad luck :) 

I naravno, što su telefoni veći, puno je lakše svaki iskrivit. 

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Koristim M9 oko tjedan dana, i mogu rec da baterija dulje traje na m8, sa 99% istim aplikacijama i upotrebom telefona.

Kamera u nocnim uvijetima je dosta losa uspram M8 i previse treba rucno podesavat stvari da bi slika ispala dobra, na m8 sam samo samo upalio kameru i okinuo, puno bolje je radio sto se toga tice.

Ostalo je vise manje isto, iskreno da nisam dobio telefon za dzabe preko Team Venom-a nema sanse da bi ga kupovao, tko ima M8 bolje mu je da ceka neki novi HTC (M10)

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Sardax kako ti ne dosadi laprdat?

Ako cijeli svijet reviewera i korisnika govori kako nema smisla ici na m9 sa m8 i da nema napredka, onda nema. Ali ti ne prestaješ tupiti kako ima puno napredka. A niti nemaš m9 još. Prestani ili te nitko neće shvaćati ozbiljno niukakvoj raspravi...

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Sardax kako ti ne dosadi laprdat?

Ako cijeli svijet reviewera i korisnika govori kako nema smisla ici na m9 sa m8 i da nema napredka, onda nema. Ali ti ne prestaješ tupiti kako ima puno napredka. A niti nemaš m9 još. Prestani ili te nitko neće shvaćati ozbiljno niukakvoj raspravi...

Nemam još M9, to je istina, a napisao sam i zašto. Sigurno ću ga skoro rješiti, samo neka dobru ponudu nađem ili ako prodam M8 kolegi. Već bi ga i imao da mogu ostaviti tarifu koju imam, ali ne mogu :( 

Ako ti smeta moje "laprdanje", lipo me stavi na IGNORE listu i sve 5. Ne kužim problem? Ja sam na ignore listu stavio ljude koji razgovaraju bez arugumenata, nazivaju ljude ovcama i idiotima. 

Ja sam odlučio preći na M9, Gunmetal Grey varijantu, jer mi je prekrasan. Mane znam, znam što se može promijeniti i unaprijediti i što ne. Protiv sam 20MPx kamera općenito i smatram da je UPx odlično rješenje, no to mi nije glavna stvar na mobitelu, pa ću je preživit. Naravno da nije VELIKI korak sa M8 na M9, kao što je bilo sa M7 na M8, ali to je i normalno, no i dalje je korak naprijed. Meni kao korisniku HTC-a od doba Legenda, preko Desirea, Sensationa, One X-a, M7 i sada M8, jedva čekam M9. 

Tko neće, pa ne mora pobogu mijenjati telefon. Po meni je isto tako bolje uzet M9 nego S6. Jeli to sada problem? Razloge za to sam naveo, pa možda nekome ti razlozi odgovaraju :)

14 godina
sardax kaže...

S6 je navodno veliki korak naprid u odnosu na S5?? Zato što zada nema plastiku nego staklo? Dizajnerski je i dalje isti telefon već 6 godina i što sada? 

Neda mi se sad komentirat cijeli post, ali ovo mi je genijalno. Pogotovo kad pokusavas branit HTC kojem je 3 godine zaredom flagship dizajnerski apsolutno identican. Samsung je 3x vise izmjenio sa svakim Galaxyem nego HTC s M8 na M9

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
sardax kaže...

Neda mi se sad komentirat cijeli post, ali ovo mi je genijalno. Pogotovo kad pokusavas branit HTC kojem je 3 godine zaredom flagship dizajnerski apsolutno identican. Samsung je 3x vise izmjenio sa svakim Galaxyem nego HTC s M8 na M9

ali kakve to veze ima s ovim mobitelom? do sad smo svi saznali mane i neke male prednosti, nitko odavde osim kolege nedavno koji je posto ima navedeni mob, nekom se vise svida htc sucelje nekom od samsunga itd. ova team je zesca rasprava o ukusima i svojim subjektivnim misljenjima, a zapravo nitko ne govori nikakve nove pametne cinjenice...

i ne znam ja koja je vama fora non stop se "paliti" na fanboy ili slicno, ignore i gotovo, ako nemate nista pametnog novog za reci, osim komentirat ti si glup fanboy i slicno, nemoj te nista ni pisat onda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 16:21 (Iron13).
14 godina
Ako te zanima kakav je mob, najbolje ti je procitat review od neke kvalitetnije stranice i dobit ces puno vise informacija, a i cisto sumnjam da ce se ovdje nac nekog objektivnijeg rebiewa posto ce M9 vise manje uzet samo HTC-ovi fanovi jer se mobitel stvarno nije proslavio.
16 godina
gamer34 kaže...
sardax kaže...

Pa da, ako je dvi godine ocjenjen višestruko kao najbolji mobitel, zašto mijenjati glavne smjernice dizajna?? Promijenili su ono što prosječna večina korisnika traži kad kupuje, a to su na žalost MPx i slični sales argumenti. Izvrsne zvučnike, dizajn, ekran, Sense, ... nije ni lako unaprijediti kad su već dvi godine u vrhu. 

Dapače, ne branim ni HTC ni Apple ni Samsung. Svi flagshipi su VRH i odlični, ali isto tako svaki ima manu i prednost. Meni piskutavi mono zvučnik na dnu telefona je katastrofa kod iP6/S6 i to mi je prvi minus. Kod S6 mi je minus što izgleda isto kao i prethodnici. S6E je koncept dobar, ali po meni loše izveden. Telefon je sve osim ergonomski, a neki benefiti EDGE-a mi baš nisu jasni i nema ih :)

Što je to Samsung izmjenio eto od S4-S5-S6? Drastično?

14 godina
sardax kaže...

mnogo toga, ali stvarno mnogo toga. i nemoj samo reći dizajn. s6 u ruci je suprotan svemir svim ostalim galaxy s modela. imaš youtube usera flossy carter, lik testira sve flagship telefone, kupuje ih svojim novcim, nije nikakav fanboy i veli da je najbolji izrađen mobitel trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 17:07 (zuper).
13 godina
sardax kaže...
gamer34 kaže...
sardax kaže...

Pa da, ako je dvi godine ocjenjen višestruko kao najbolji mobitel, zašto mijenjati glavne smjernice dizajna?? Promijenili su ono što prosječna večina korisnika traži kad kupuje, a to su na žalost MPx i slični sales argumenti. Izvrsne zvučnike, dizajn, ekran, Sense, ... nije ni lako unaprijediti kad su već dvi godine u vrhu. 

Dapače, ne branim ni HTC ni Apple ni Samsung. Svi flagshipi su VRH i odlični, ali isto tako svaki ima manu i prednost. Meni piskutavi mono zvučnik na dnu telefona je katastrofa kod iP6/S6 i to mi je prvi minus. Kod S6 mi je minus što izgleda isto kao i prethodnici. S6E je koncept dobar, ali po meni loše izveden. Telefon je sve osim ergonomski, a neki benefiti EDGE-a mi baš nisu jasni i nema ih :)

ekran - kameru - fingerprint scanner - efikasniji procesor + prelazak na 64bita - najbrza memorija na trzistu - wireless charging - touchwiz - kvaliteta izrade (prelazak na metal+staklo)

zasto mjenjati glavne smjernice dizajna? pa eto, mozda zato sto su svi revieweri naveli kao glavnu manu to sto nema vizualno neke razlike naspram M8 a i vecina usera je bila razocarana nakon sluzbenog predstavljanja M9 kad se vidjelo da nije ni blizu renderima

ocito kupci zele novi dizajn (svima je vec pun kufer HTC loga i bezela)

koliko god ti bio dobar dizajn, ne mozes ga vjecno isfuravati

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 17:11 (Fanu).
14 godina
sardax kaže...

Pa Samsung ima odlicnu prodaju vec ne znam koliko i zasto bi oni mjenjali dizajn? A i prmijenili su vise nego HTC. I navodis S6 manu sto "izgleda kao prethodnik", a M9 izgleda kao 2 prethodnika. Pogledaj na dole slike i sikreno reci sta ti je slicnije. I ne mogu ti nabrojat razlike tocne izmedu S5 i S6 posto vise bas ne pratim mobitele, ali S6 sam isprobao i potpuno drukciji uredaj od S5, prvo od osjecaja u ruci do brzine sucelja.

11 godina
HTC M9 - Rasprava

Kako me nervira kad ljudi nece priznat da je netko drugi u pravu i drže se svoga mišljenja kao pijani plota. Takvim ljudima je draži princip nego istina.

M9 nije loš uređaj ali je lošiji od konkurencije i nije korak unaprijed u odnosu na svoga prethodnika.

Pregrijava se, ima ekran ispod očekivanja i ima lošu kameru. Samsung ga guzi ove godine, a vjerojatno i LG/Sony. EOD

Više sreće iduće godine.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
markom63 kaže...
 Imam par frendova koji imaju G3, na prvi pogled bi rekao da i znaju nešto o tehnologiji, a oni- neznaju ni da G3 ima QHD ekran. A po tome je taj mob i najpoznatiji. Da ne ulazim u broj jezgara, takt procesora, RAM, arhitekturu... ljude to jednostavno ne zanima. 

Definitivno si dobro snimio. Ljudi vecinom su posh-telci i dok druga bab ima taj mob i on kosta 6kkn onda si i prva baba mora kupiti isti. Tak to funkcionira. Ko i opsesija s lakopamtljivim brojem MEGAPIKSLA. A sad ako je mob isto ko i to druga baba mob samo nema QHD nego qHD i ne kosta barem 6kkn onda je mob smece. Ja bi se malo zabrinuo oko toga kakve frendove poznas no ne trebas se previse zabrinjavati jerbo su ljudi u 99.99% slucajeva takvi

markom63 kaže...

Ako ćeš uzimati preko njuške možeš dobit za 500 eura bez problema... A ako misliš u slobodnoj prodaji onda ništa, za te pare nemreš ni M8 dobit

Otkad su dileri na njuski postali najpovoljniji. Ili to vrijedi samo za jos neizdane stvari? Stara krametina se tamo uredno precjenjuje do boli.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 18:55 (gljinoliga).
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Istina, M9 se baš i nije proslavio ove godine, nadam se da će u qualcommu uvidjet grešku koji je fail donesel ovaj rastrošni s810, mislim da bu i prijevremeno stupil na scenu s820...

Baterija je u najbolju ruku, u rangu s M8, pomak nikakav u odnosu na prošlogodišnji model, u najgoru ruku, troši više neg M8 sa naravno većim kapacitetom baterije i s manjim proizvodnim procesom (20nm)

Mislim da je većina nas puno očekivala od njega (marketing) al ipak i nije tak bajno kakvog su ga prezentirali, mada još nije gotovo, čeka se softver koji će probat (ak se kaj još da sredit) ispeglat OS i popravi dodatno kameru a i da se bateriju sredi..

Gledajući najave budućih modela koji bi uskoro trebali doći, M9 će past u drugi plan, odnosno na začelje, jer suparnici ipak imaju adute, koje, ruku na srce, M9 možda neće ni bit vrijedan spomena tolko..

Što se tiče cijene, definitvno ne opravdava uređaj, po meni, ko ima M8 apsolutno ne vidim ni jedan razlog da bi se prešlo na aktualni model, izuzev onih koji prate "zadnju riječ tehnike"...

Pojedinci opravdavaju uređaj, odnosno traže opravdanje za kupnju (traže utjehu) istog, naizgled odličnog modela koji bi trebao bit preteća M8 u tekućoj godini, a svi znamo da je to teško ostvarivo; M8 je pobral hvalospjeve diljem svijeta kako od recenzenata tako i od korisnika i sad uživa na lovorikama...

Totalni debakl je ovaj s810, za kojeg vraga ga uopće i stavljaju u nadolazeće modele!

Da ne bude sve tak crno, ipak je 2015ta godina i ne sumnjam da će M9 imat svoj kult sljedbenika, al nekak si mislim da će bit daleko manji nego M8..

Opet, vrijeme će pokazat i vidjet će se na kraju prodajni rezultati i iskustva korisnika...

Mislim da su ljudi ljuti najviše na rastrošni  s810, lošija kamera, lošija baterija a i čak na nepostojanje OISa, to je onak ugrubo rečeno, a i s pravom su ljuti, neke stvari se najavljuju dost dugo prije izlaska modela i onda dok dođe taj dan, ugleda svijetlo dana, banana!

Nisu ni prvi ni posljednji koji su podbacili, sljedeći M10 bi trebal bit hit godine 2016te:)

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zvonac kaže...

Istina, M9 se baš i nije proslavio ove godine, nadam se da će u qualcommu uvidjet grešku koji je fail donesel ovaj rastrošni s810, mislim da bu i prijevremeno stupil na scenu s820...

Baterija je u najbolju ruku, u rangu s M8, pomak nikakav u odnosu na prošlogodišnji model, u najgoru ruku, troši više neg M8 sa naravno većim kapacitetom baterije i s manjim proizvodnim procesom (20nm)

Vrlo jednostavno 20nm tsmc proces je ociti fail koji nitko tko drzi do sebe ne koristi. Qualcomm si ocito moze dopustiti egzibicije kad ima ocajne kupce kojima moze takvo nesto uvaliti. Novi Exynosi za Nutty5 ili taj EdgeNew se rade indahouse kod Samsunga tako da sto se tice hw tu nikako M9 ne moze bit u prednosti. A dizajn i luksuz to je nes gdje se mogu natjecat ako se orijentiraju na "provjerene" komponente sto ovaj leecher S810 ocito nije.

17 godina
protjeran
Bara kaže...
Kod M7 si sigurno mogao dobiti u bilo kojeg operatera bilo šta, to je bila tako. Problem kod M8 je što je to malo ljudi gledalo to, a mogao si samo na rootanom uređaju. I kod M8 je definitivno bilo Sharpa. I onda gledam sada XDA i neki su čak nalazoili i LG. U biti više ovisi koja je pošiljka. Slično ti je i sa iPhoneom, i ona vrte ta 3 proizvođača, čak za HTC nekada nije strano da uleti Samsung LCD ili nekada ranije je kod One X znao biti AUO.

Dobro u cem je problem SharpDisplaya? Daj to malo pojasni. JD bi trebao raditi samo AHIPS ekrane a sluzbeno HTCOne ima SLCD3 ilitiga TN matricu. Pa sad jel moze nesto aktualnije od washedout specki na gsmareni?

Fanu kaže...

QHD neki govore da nema smisla, drugi da ima, tipa LG:

The need for QHD on the G3 came from LG's research in the print industry, where it found that high res art books have pages equating to around 540ppi.

That pixel density can be matched by QHD displays, and LG claims it also offers improved colour reproduction and sharpness when viewing text.

a i kontam da QHD ima vise smisla na AMOLED ekranima zbog njihovog rasporeda pixela - u svakom slucaju ocekujem najbolji display na trzistu (HTC je po meni odmah drugi u redu jer su njihovi SLCDovi vrh - One X me i dalje ocarava kvalitetom slike)

Jesi siguran kako 1440p QHD nema smisla? Stvar je da su se jako zaletili Htce One X s 1080p FHD rezom jos prije cetiri godine i industriji je nophodno da guraju stvar naprijed pa i u krivom smjeru. Tko ce im nastavit kupovat 1080p mobove jer ce se babe pocet zalit da su one "takav mob vec imale prije cetiri ... deset godina" Znaci cisto zbog woow efekts QHD je neophodan. Sad to sto je slika vrhunska na 4.5" 720p to nikog od "znalaca" ne zanima. Glavno je da je neki bolji HD sad u igri i da ima vise MPix nego prije.

Nije vrag da ti vidis zasebne piksle na AMOLED 1080p ekranu al ne vidis na IPSu. AMOLED bi samo tehnoloski mogao postici manje povecanje potrosnje prelaskom s 1080p na 1440p nego sto je to slucaj s IPSom. Ta AMO tehnologija je stogod jednostavnija za predimenzioniranje

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 19:22 (gljinoliga).
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Mislim da je većina nas puno očekivala od njega (marketing) al ipak i nije tak bajno kakvog su ga prezentirali, mada još nije gotovo, čeka se softver koji će probat (ak se kaj još da sredit) ispeglat OS i popravi dodatno kameru a i da se bateriju sredi..

Gledajući najave budućih modela koji bi uskoro trebali doći, M9 će past u drugi plan, odnosno na začelje, jer suparnici ipak imaju adute, koje, ruku na srce, M9 možda neće ni bit vrijedan spomena tolko..

Što se tiče cijene, definitvno ne opravdava uređaj, po meni, ko ima M8 apsolutno ne vidim ni jedan razlog da bi se prešlo na aktualni model, izuzev onih koji prate "zadnju riječ tehnike"...

Pojedinci opravdavaju uređaj, odnosno traže opravdanje za kupnju (traže utjehu) istog, naizgled odličnog modela koji bi trebao bit preteća M8 u tekućoj godini, a svi znamo da je to teško ostvarivo; M8 je pobral hvalospjeve diljem svijeta kako od recenzenata tako i od korisnika i sad uživa na lovorikama...

Totalni debakl je ovaj s810, za kojeg vraga ga uopće i stavljaju u nadolazeće modele!

Da ne bude sve tak crno, ipak je 2015ta godina i ne sumnjam da će M9 imat svoj kult sljedbenika, al nekak si mislim da će bit daleko manji nego M8..

Opet, vrijeme će pokazat i vidjet će se na kraju prodajni rezultati i iskustva korisnika...

Mislim da su ljudi ljuti najviše na rastrošni  s810, lošija kamera, lošija baterija a i čak na nepostojanje OISa, to je onak ugrubo rečeno, a i s pravom su ljuti, neke stvari se najavljuju dost dugo prije izlaska modela i onda dok dođe taj dan, ugleda svijetlo dana, banana!

Nisu ni prvi ni posljednji koji su podbacili, sljedeći M10 bi trebal bit hit godine 2016te:)

kolega koji ima M9 je rekao da baterija traje duze... uglavnom mene zanima tvoje misljenje da sad imas npr. htc one x jel bi uzeo radje M8 ili M9? a novac nije upitna stvar.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice