Ja sam u VIP-a radio u doba kada se govorilo da mobitele nose samo Hercegovci i to u odjelu za poslovne korisnike 6 godina. Netko tko zarađuje 20-30k mjesečno, mislim da mu stvarno nije problem dati 6-7-8.000 kn za mobitel. Pa ti ljudi večere plaćaju po nekoliko tisuća kuna.
Nego, nije ni cilj VIPnetu i bilo kojem drugom provideru da ti u njega kupiš samo uređaj. Zato u njih cijena i je skuplja nego u nekim specijaliziranim trgovinama, što je logično, jer te operater želi vezat ugovorom za svoje usluge. Operaterima nije posao prodavati mobitele, ali to ne shvaća velika većina kupaca. Njima je posao prodati svoje usluge, a mobiteli su dodana vrijednost :) Ja ću naravno kupiti mobitel u VIP-a, jer imam najisplativije uvjete s obzirom da plaćam staru XXL+ pretplatu od 500+ kn/mj na firmi i mobitel kao trošak ne osjetim.
Pa jeli ti misliš da nitko nije kupio npr. iP6 kada su se za 7 ili 8 tisuća kuna prodavali u HG Spotu? Naravno da je. Možda sere pare, ali to ti ne daje pravo da ga zoveš idiotom, jer u tom slučaju tada si ti ipak veći idiot.
Ništa na svijetu nije preskupo, dok god to ima netko za platiti i smatra da to vrijedi te novce. Samo pojedincu nešto može biti skupo jer ne može priuštiti ili pre jeftino, pa mu je sumnjivo i ne želi. Ti negdje radiš pretpostavljam, imaš primanja neka, recimo 10.000 kn/mj. Jeli ja mogu reći da je to tebi dobra plaća?? Kako ću ja to znat? Možda ti je previše, a možda ti je premalo.
Samo se u nas gleda drugome u novčanik i pita kolika ti je plaća? Pa osim u javnim službama (ne državnim) gdje moraju biti plaće javne i transparente, jer ih pokrivaju porezni obveznici, moraju se znati. U državnim službama, čak i dva ista posla ne moraju biti isto plaćena, ali moraju plaće biti javne, jer ponovno, netko drugi te plaće financira.
U privatnom sektoru, u istoj firmi, na istom radnom mjestu, dvoje ljudi može imat totalno različitu plaću i to je jedino ispravno. Te plaće su TAJNA između poslodavca i posloprimca, ali je nagrađivanje JAVNO.
Sorry za OT, ali prestanite goviriti da su debili i idioti neki koji daju X novaca za nešto. Pa ne daje tvoje novce! Ti maks isto ovo čitaš na nekom telefonu, pa neka si ga platio i 2000 kn, po tvojoj logici, ti si isto IDIOT u očima svih koji za telefon ne bi dali preko 400 kn! Tako možemo u nedogled.

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)

Priznaj da si prepisao!