HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.887
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HTC M9 - Rasprava

Ja sam u VIP-a radio u doba kada se govorilo da mobitele nose samo Hercegovci i to u odjelu za poslovne korisnike 6 godina. Netko tko zarađuje 20-30k mjesečno, mislim da mu stvarno nije problem dati 6-7-8.000 kn za mobitel. Pa ti ljudi večere plaćaju po nekoliko tisuća kuna.

Nego, nije ni cilj VIPnetu i bilo kojem drugom provideru da ti u njega kupiš samo uređaj. Zato u njih cijena i je skuplja nego u nekim specijaliziranim trgovinama, što je logično, jer te operater želi vezat ugovorom za svoje usluge. Operaterima nije posao prodavati mobitele, ali to ne shvaća velika većina kupaca. Njima je posao prodati svoje usluge, a mobiteli su dodana vrijednost :) Ja ću naravno kupiti mobitel u VIP-a, jer imam najisplativije uvjete s obzirom da plaćam staru XXL+ pretplatu od 500+ kn/mj na firmi i mobitel kao trošak ne osjetim. 

Pa jeli ti misliš da nitko nije kupio npr. iP6 kada su se za 7 ili 8 tisuća kuna prodavali u HG Spotu? Naravno da je. Možda sere pare, ali to ti ne daje pravo da ga zoveš idiotom, jer u tom slučaju tada si ti ipak veći idiot. 

Ništa na svijetu nije preskupo, dok god to ima netko za platiti i smatra da to vrijedi te novce. Samo pojedincu nešto može biti skupo jer ne može priuštiti ili pre jeftino, pa mu je sumnjivo i ne želi. Ti negdje radiš pretpostavljam, imaš primanja neka, recimo 10.000 kn/mj. Jeli ja mogu reći da je to tebi dobra plaća?? Kako ću ja to znat? Možda ti je previše, a možda ti je premalo. 

Samo se u nas gleda drugome u novčanik i pita kolika ti je plaća? Pa osim u javnim službama (ne državnim) gdje moraju biti plaće javne i transparente, jer ih pokrivaju porezni obveznici, moraju se znati. U državnim službama, čak i dva ista posla ne moraju biti isto plaćena, ali moraju plaće biti javne, jer ponovno, netko drugi te plaće financira. 

U privatnom sektoru, u istoj firmi, na istom radnom mjestu, dvoje ljudi može imat totalno različitu plaću i to je jedino ispravno. Te plaće su TAJNA između poslodavca i posloprimca, ali je nagrađivanje JAVNO. 

Sorry za OT, ali prestanite goviriti da su debili i idioti neki koji daju X novaca za nešto. Pa ne daje tvoje novce! Ti maks isto ovo čitaš na nekom telefonu, pa neka si ga platio i 2000 kn, po tvojoj logici, ti si isto IDIOT u očima svih koji za telefon ne bi dali preko 400 kn! Tako možemo u nedogled.

ptspclan.com | visit us ^^
17 godina
Moj frend je upiknuo 6+ medu prvima, nikad pozalio, sad je prodaje za 5k i uzima G4...

Inace, G4 meni odlican (ovaj smedi)...bas premium izgleda, a ovi ostali degrade u odnosu na G3.

Ako su sredili UI, oversharpening i zagrijavanje, G4 mob godine realno :)

Kamera je bitno bolja na G4 nego na G3, a G3 je prosle g bio mozda najbolji.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Razumijem da malo ljudi kupuje mob bez ugovora kod teleoperatera jer je skuplji nego u ostalim dućanima. Npr ako je mob u Tcomu 6200, u dućanima tipa Svijet Medija će biti oko 5500, plus kaj će ta cijena konstantno padati, dok će u Tcomu biti ista.

Ma kakav G4, pa ona koža izgleda tako jeftino... Ako su već htjeli kožu trebali su staviti aluminijski okvir i fiksiran poklopac.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 23:57 (markom63).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta su vec izasle recenzije i testovi od g4?

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Druga je stvar dati za mob 2k koji košta 5k u dućanu. Ali nitko ne kupuje za cash mobitele, kad nema smisla bez tarife imati bjesan smartphone, a tako ga jeftinije dobije ;)

Btw ja pišem sa iphonea 4s kojeg sam platio 200kn :P

Moj beloved m8 je na servisu :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markom63 kaže...

Razumijem da malo ljudi kupuje mob bez ugovora kod teleoperatera jer je skuplji nego u ostalim dućanima. Npr ako je mob u Tcomu 6200, u dućanima tipa Svijet Medija će biti oko 5500, plus kaj će ta cijena konstantno padati, dok će u Tcomu biti ista.

Ma kakav G4, pa ona koža izgleda tako jeftino... Ako su već htjeli kožu trebali su staviti aluminijski okvir i fiksiran poklopac.

Taj model s kozom je deblji od plasticnog...a i ovaj puta je obli kao M8

Uglavnom bas me zanima, koza > aluminij > sve kod mene...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
Dante05 kaže...

A pazi kod teleta 275 kn/mj (260 prijenos)(1500min 1500sms i3gb) i 1950 kn odmah, na bonove 5800

ak oš 350 kn/mj (300 kn za prijenos broja) onda je 4000min neograničeni sms i 6gb.

Mislim da je to skuplje nego prošli modeli...

Koju si tarifu uopće gledao?

Il ja dobro ne vidim..

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/novi-ugovor/mobitel/htc-one-m9-why-knot-6-komada?noRedirect=1&gapt=4-1-1-1-0-0-0&entityid=k2Y-YscWO3P7pbdCWGaCc6A1U6o5712UF5Y8FhWGjaw1&contractduration=24&splitContract=True&scUserSelected=True&hideSCDropdown=False

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 0:56 (zvonac).
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Šta mislite o tome da se vratimo k temi a to je M9?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Igor666 kaže..

"teleta" = hrvatski telekom?

Tele2 dečki, ne morate gledati web shop kad još nisu postavili

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 9:39 (Dante05).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

I have disabled Google Now and it still drained the battery. I just disabled Blink Feed and I will see if that makes a difference.

if you currently have the M8 makes me wonder why bother updating? I really can't figure out a need for it. The M9 throttles to a point where you aren't getting the max performance anyway. Sure it is smooth mostly but so is the M8. Now, if we can get the battery to last much longer and the camera to perform to a much better degree... There might be a purpose.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 12:06 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Dobro pa shvatili smo da se ne isplati preći s M8 na M9, ali ne kužim, zar je uvjet kupnje M devetke da moraš imati M8? Pa postoje i drugi ljudi. Toliko blatite taj mobitel da je to prešlo sve granice. Istina, samo su nabrijane specifikacije i to je to, ali to rade svi proizvođači, neki rjeđe neki češće, pa nema ni približno toliko negativnih komentara. Pa pogledajte npr. Xperiu Z2 i Z3, kakva je tamo razlika? Apsolutno nikakva, čak ni po specifikacijama. A ima 90% manje negativnih komentara o tome nego o M9.

0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

pa dobro, to je tek tako postavljen komentar za postojece vlasnike HTCa

ako te ne zanima taj aspekt ignoriraj ga i fokusiraj se na druge stvari, tipa ekran, baterija i sve ostalo sto je spomenuto u videu 

a manje ljudi ima sonya tako da ljudi to i manje komentiraju

cekaj da izadje Z4 uskoro koji ce biti identican Z3/Z2/Z1  - mislim da ce onda prekipjeti i vlasnicima sonya

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa ovaj problem sa baterijom je do Androida 5.0, ne do samog uređaja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fanu kaže...

I have disabled Google Now and it still drained the battery. I just disabled Blink Feed and I will see if that makes a difference.

if you currently have the M8 makes me wonder why bother updating? I really can't figure out a need for it. The M9 throttles to a point where you aren't getting the max performance anyway. Sure it is smooth mostly but so is the M8. Now, if we can get the battery to last much longer and the camera to perform to a much better degree... There might be a purpose.

Nju trebaju sardax i phoenix naucit kako se stisce gumb jer ocito i ona ima problema s prstima pa se zabuni i krivi gumb stisne. 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
13 godina
markom63 kaže...

Dobro pa shvatili smo da se ne isplati preći s M8 na M9, ali ne kužim, zar je uvjet kupnje M devetke da moraš imati M8? Pa postoje i drugi ljudi. Toliko blatite taj mobitel da je to prešlo sve granice. Istina, samo su nabrijane specifikacije i to je to, ali to rade svi proizvođači, neki rjeđe neki češće, pa nema ni približno toliko negativnih komentara. Pa pogledajte npr. Xperiu Z2 i Z3, kakva je tamo razlika? Apsolutno nikakva, čak ni po specifikacijama. A ima 90% manje negativnih komentara o tome nego o M9.

Što se mobitela tiče više se ipak očekuje od htc-a nego sonyja ;)

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

WTF! Čemu ovo?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I dalje tvrdim da moras imat ozbiljnih problema u koordinaciji osjetila i prstiju da se zbunis koju tipku pritisces. 

Mozemo to okrenuti i ovako, kako ces na S6 znat gdje je back a gdje recent apps tipka kapacitivna kad je back light ugasen?? 

Famozno je sto sve se HTCu uzima za problem, cudo jedno. Vec sam napisao, svaku godinu iste primjedbe na razlicite izvedbe. To su idioti od recenzenata. Kad je tipka gore ne valja, ako je gore lijevo (M7), ne valja, ako je desno (M8) ne valja, a ako je sa strane, ne valja... 

Dizajn i izrada je vrhunska, 3 godine su za design language izvrsno, Sense 7 je korak ispred ostalih, ali ne, nije dovoljno :) 

Sto ce to Z4 ili G4 nudit drasticno u odnosu na prethodnika?? 

11 godina
protjeran
sardax kaže...

I dalje tvrdim da moras imat ozbiljnih problema u koordinaciji osjetila i prstiju da se zbunis koju tipku pritisces. 

Mozemo to okrenuti i ovako, kako ces na S6 znat gdje je back a gdje recent apps tipka kapacitivna kad je back light ugasen?? 

Famozno je sto sve se HTCu uzima za problem, cudo jedno. Vec sam napisao, svaku godinu iste primjedbe na razlicite izvedbe. To su idioti od recenzenata. Kad je tipka gore ne valja, ako je gore lijevo (M7), ne valja, ako je desno (M8) ne valja, a ako je sa strane, ne valja... 

Dizajn i izrada je vrhunska, 3 godine su za design language izvrsno, Sense 7 je korak ispred ostalih, ali ne, nije dovoljno :) 

Sto ce to Z4 ili G4 nudit drasticno u odnosu na prethodnika?? 

Jesi li ti vise kupio taj M9 ili ga i dalje naslijepo branis. U usporedbi sa Samsungom S6:

- Ekran je banana za flagship (plava nijansa banane da se razumijemo). Boje se isprane cak i kad ih usporedima za Sony Z1. 
- Procesor se pregrijava kad igras igre ili korisitis net intezivno par minuta, pregrijava se i ako imas par appova otvorenih u isto vrijeme

- Baterija je prosjecna i uz lagano koristenje izdrzi jedan dan

- Kamera je ok uz dneveno svijetlo, navecer je dosta losije (slika zrnata)

17 godina
neaktivan
Magnolia_fan kaže...
 Boje se isprane cak i kad ih usporedima za Sony Z1. 

Eto tu si dokazao da si trollčina, dalje ne treba.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Lol nisi usporedio taj ekran sa z1 jednostavno nisi... Nije dobar ko na m8 ali trči krugove i krugove oko z1

Što se tiče zagrijavanja meh... u vipu sam ga pol sata rajcao sa 15 appova u pozadini i kamerom itd i nije se zagrijao baš da bude nešto primjetno. Tipka je bezveze pozicionirana, ali nije nešto da se toliko uzima za zlo. 

Nije mob nešto dobar, ali ti si ga opro

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pa naravno da je troll, a volim ih hranit, cisto da vidim dokle idu i a kolikim IQ raspolazu :)

Nisam ga jos uzeo jer cekam gunmetal grey.
15 godina
neaktivan
Magnolia_fan kaže...

.....

Stručan opis, nema šta!   Jesi li čuo za pojam u fotografiji koji se zove šum?

11 godina
protjeran
sardax kaže...
Pa naravno da je troll, a volim ih hranit, cisto da vidim dokle idu i a kolikim IQ raspolazu :)

Nisam ga jos uzeo jer cekam gunmetal grey.

Dakle ja koji imam HTC M9 sam troll, a ti koji ga jos ne koristis si objektivni komentator? Btw svima koji me prozivaju za Z1 uspredbu, nisam rekao da je ekran generalno bolji na Z1 (boje su previse tople i slika gubi kontrast ako je ne gledas pod pravim kutom) vec da je reprodukcija boja osjetno bolja. Na HTC M9 boje jednostavno djeluju isprano u usporedbi.

Jedini razlog sto cu zadrzati telefon je zbog relativno povoljne cijene (pretplata otprilike 250 kuna + 500 kuna za uredjaj).

11 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...
Magnolia_fan kaže...

.....

Stručan opis, nema šta!   Jesi li čuo za pojam u fotografiji koji se zove šum?

Nisam fotograf i poznatiji su mi Engleski izrazi vezani za istu. Mislim da je svatko shvatio sto sam htio reci.

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Noise - šum; grain - zrno ... pa i nisu baš slične riječi.

Nisi fotograf, ne znaš osnovne pojmove fotografije a komentiraš kameru?!   Priznaj da si prepisao! 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Nisi fotograf, ne znaš osnovne pojmove fotografije a komentiraš kameru?!   Priznaj da si prepisao! 

Nije da ga branim niti išta, ali za čovjek je za šum koristio naziv zrnatost? U čemu je problem...

17 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Sad se kolega phoenix osjeca superiorno i intelektualno nadomcno jer pili po necem sto nema veze s temom niti kamerom niti icim pametnim i samo trosi tipkovnicu na bezpotrebne komentare.

Zasto nebi komentiro kameru?

Na temelju usporedbi (izmedju dobrih i losih fotki) moze se lako zakljuciti sto je dobro, a sto lose.

Netrebas biti fizicar da odredis jel loptu vecom silom iz slobodnog udario R. Carlos ili Kranjcar. Usporedbom lako dodjes do zakljucka.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Nije da ga branim niti išta, ali za čovjek je za šum koristio naziv zrnatost? U čemu je problem...

Bilo bi zanimljivo čuti koji ima sve naziv za dinamički raspon i poneki drugi pojam.... Elem, Fotke po danu su OK a po noći su zrnaste. Mislim, što dalje reći?! Na kraju koliko to smartphone uređaja noću pravi dobre fotke?

M7 low light M7 low light
11 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Da se 'HTC M9 rasprava' ne pretvori u 'M9 žestoka rasprava' nije na odmet da tu i tamo uleti neki 'simpatičan lik'. A jesam se nasmijao do suza :D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Bilo bi zanimljivo čuti koji ima sve naziv za dinamički raspon i poneki drugi pojam.... Elem, Fotke po danu su OK a po noći su zrnaste. Mislim, što dalje reći?! Na kraju koliko to smartphone uređaja noću pravi dobre fotke?

Problem i je u tome da M7 ima bolje fotke od M9.

Ali Sardaxu (i Phoenixu) je to feature jer se na M9 automatski dobije efekt zamucenosti slike, umjetnicki.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 19:51 (Edge).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice