HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 200.028
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ma nije M8 brži, ali razlike u korištenju između M8 i M9 nitko neće primjetiti

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
markom63 kaže...

Istina krivo sam se izrazio na to sam mislio 

A i hvaljena veća baterija naspram nekih drugih konkurenata se nije baš iskazala niti po trajanju ili brzini punjenja 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
13 godina
HTC M9 - Rasprava

nije se kamera ništa riješila, govno od senzora se ne može ispraviti updateom bože mili...

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

U radu nema skoro nikakve razlike naspram m8. Nemaš nijedan razlog za uzeti m9 naspram m8 osim što je noviji

Ne može u nekim osnovnim stvarima ni biti razlike, pa M7 i M8 nisu S4 i S5. Dakle, kada sad na stol staviš M7/8/9, u sučelju i osnovnim aplikacijama, to sve radi jednako brzo. Naravno, neke stvari novije generacije brže otvaraju, ali ako gledaš sami Sense i builtin appove, to sve leti na svim uređajima. Pa M7 radi kao i S6 u sučelju, S6 brže otvara igre i third party appove, kao i M9, a to je normalno, radi bržeg i boljeg SoC-a i NAND-a. 

Imaš li ti M8?

Mitch kaže...
zuper kaže...
al meni g2, recimo, leži na stolu, dva put kucnem i probudi se. znači ne koristi nikakav gyro senzor. a ima odličnu autonomiju

G2 ima najbolju autonomiju barem kod mene.

Na mom koristenju dao je 4.5h SOT, negdje kao i iP6+

G3 ispod 4, kao i svi Noteovi, Nexus 5 oko 2:30

4.5 h SOT imaš kada god hoćeš i sa svim upaljenim na M7 i M8. Lollipop je pokvario stvar malo na M8 kod standby draina, ali to za SOT nije ni važno. Govorim o Sync ON, auto brightness, bez power savera, 3/4G. 

gamer34 kaže...
sardax kaže...

Nema ti to veze samo sa "napravljen po defaultu". na HTC-u se DT2W aktivira tek nakon što gyro senzor osjeti kretnju. Pa npr, ako ti je telefon na stolu i želiš DT2W, potrebno ga je prije samo "zanjihati" i eto ga, nakon toga DT2W radi. To je odlično rješenje, upravo radi baterije, jer dok nije gyro sensor aktivan, ekran i touch senzor ne rade i ne troše bateriju čekajući na DT2W. Na telefonima koji nisu zaobljeni, to je teže izvest, jer bi ga ljudi morali fizički dignuti praktički sa stola ili pomaknuti da akcelerometar skuži gibanje, pa onda aktivirati touch da radi DT2W. 

Pa po meni to i nije najbolje rjesenje da nije stalno aktivno jer sam na nekim videima jos prije vidio da bas zato nekad dt2w zna stekat. Takoder kako su rijesili da se ne aktivira dok je mob u dzepu i npr. hodas ili trcis? Ako to nisu nekako rijesili dzabe im to sto se aktivira sa gyroskopom.

To je najveći problem kod Sense 6. Nisi mogao birati koje motion gesture želiš, ali u Sense7 je to rješeno. Neće ti se u džepu aktivirat radi DT2W, već radi S2W. Sada to možeš regulirat. To mi nikada nije bilo jasno zašto nije stavljeno da mogu birati još na Sense6.

markom63 kaže...

Gore sam ti objasnio. Kad radiš na njemu, osjećaš da radi fluidnije, ali brzina sučelja je kao i na prethodnim One.

maks0806 kaže...

nije se kamera ništa riješila, govno od senzora se ne može ispraviti updateom bože mili...

Reče expert. To si ti zaključio?

ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Nisam ni sumnjao da ćeš ti imati odgovor na sve, i da ćeš vidjeti razliku u fluidnosti između S801 i downclockanog S810. Samo se nadam da nam namjerno neće zasrat update na Sense 7 pa da radi sporije i da se osjeti nekakva razlika u odnosu na M9.

0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Moje koristenje na M8 je dalo isto rezulate kao i onome na G3 20K...:)

Ja jednostavno konstanto "trosim" mobitel. Gps ne cak toliko, ali stalno sam vani pa je jak brightness, chrome facebook i wapp su vjerojatno upaljeni koliko i screen on, a u pozadini jos imam dosta toga sto trosi batku pri sinkronizaciji

G2 i RAZR Maxx su najbolji sto se tice batke n Androidu...sumnjam da cemo opcenito vidjet ista bolje uskoro jer idu na tankocu a batke se smanjuju.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

1 0 hvala 0
16 godina
markom63 kaže...

Nisam ni sumnjao da ćeš ti imati odgovor na sve, i da ćeš vidjeti razliku u fluidnosti između S801 i downclockanog S810. Samo se nadam da nam namjerno neće zasrat update na Sense 7 pa da radi sporije i da se osjeti nekakva razlika u odnosu na M9.

:) Naravno da imam. Razlika se vidi, ali i M7/8 rade super fluidno. Teško je nešto što radi izvrsno unaprijediti. 

Namjerno neće zasrat update, pa nisu ni do sada. Pogledaj kako ti One X radi sa Sense 5/6, odlično. M7 isto radi na Lollipopu fantastično, čak i bolje od M8. Tako, sada kada dođe 5.1 i 7.0, mislim da će se puno puno toga ispraviti. Google je gadno zeznia stvar sa 5.0 i očito je da ih zezaju određeni memory leakovi, jer su odjednom njihove aplikacije počele znatno "papat" bateriju.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ok ja pričam gluposti a m7 radi bolje od m8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Lollipop je bolji na M7 nego na M8. Ne po fluidnosti i brzini, nego po battery managementu. 

Recimo, na M7 ti Kernel i Android Core Apps ne troše preko 15% od App Usagea, dok na M8 taj postotak ide do 40%. 

Moj stari M7 od kada je Lollipop, a koristi ga kolega u uredu, sada bez ikakvih problema ima 5h SOT-a, a on ne koristi nikakve power savere i šta ti ga ja znam. Sve mu je uključeno, pa tako i vibracija i haptic feedback :) Kad sam ga ja imao, s istim režimom je išlo oko 3.5 - 4h SOT. U IDLE skoro pa ne troši ništa, u 10h preko noći, niti 1%.

14 godina

Eto ja se ne slažem s tobom a to ti govorim iz prve ruke jer imam oba. M8 radi isto kako i na Kitkatu i što se tiče baterije i fluidnosti dok istini za volju M7 je fluidniji i baterija zaista duže traje nego na kitkatu. Ali na m8 nije ništa lošija nego prije, isto tako ni meni ne pocucla ni 1% preko noći. Uostalom postao sam u temi M8 rezultate baterije pa pogledaj sam....

16 godina
blackened_bm kaže...

Eto ja se ne slažem s tobom a to ti govorim iz prve ruke jer imam oba. M8 radi isto kako i na Kitkatu i što se tiče baterije i fluidnosti dok istini za volju M7 je fluidniji i baterija zaista duže traje nego na kitkatu. Ali na m8 nije ništa lošija nego prije, isto tako ni meni ne pocucla ni 1% preko noći. Uostalom postao sam u temi M8 rezultate baterije pa pogledaj sam....

Djubre jedno sretno :) Znam da ima slučajeva, još nisu odgonetnuli zašto kod nekih radi kao kod tebe, a kod drugih crpi bateriju! Ja sam na KK bio iznimno zadovoljan, nisam ni sada nezadovoljan, ali me downgrade ljuti kod standby draina. Navodno ima veze sa kontaktima, odnosno sa People.apk. Ja imam 2000 kontakata koje syncam sa Outlookom, plus FB, LN, TW, Skype, Google kontakti i slično... 

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ja također imam M7 i M8. U zadnje vrijeme, na M7, primjetio sam određene nedostatke u Lollipop-u koji se odnose na bateriju (koja je pod KitKat-om znala trajati preko 2 dana) i još neke bugove tipa pokazatelja trajanja pjesme i još neke sitnice. Što se tiče Sense-a, Sense je besprijekoran. Uglavnom, u mom slučaju Lollipop je bolje legao na M8 ali nadam se da će i M7 dobiti 5.1. Ako 5.1 ne bude dostupan za M7, poslaću ga na servis (još je u garanciji) i zahtjevati instaliranje 4.4.3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Sad gledam tarife tcom vs vip...

--VIP tarifa XL+, uređaj 899kn, a račun mjesečni 350kn...

(neograničeni pozivi prema svima+sms neograničeno+4gb net)=350kn

--Tšrot  Plan za zabavu L, uređaj 2198kn, a mjesečni račun 290kn..

(pozivi prema tcom mrežama- neograničeno, a prema ostalima 500min+500min sms+2gb net)=290kn

Više bih dao prednost Vipu pošto je povoljniji u svim aspektima o Tšrota..

Mada sam računao da će M9 koštat daleko više, al začudo, nije tak..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Ja također imam M7 i M8. U zadnje vrijeme, na M7, primjetio sam određene nedostatke u Lollipop-u koji se odnose na bateriju (koja je pod KitKat-om znala trajati preko 2 dana) i još neke bugove tipa pokazatelja trajanja pjesme i još neke sitnice. Što se tiče Sense-a, Sense je besprijekoran. Uglavnom, u mom slučaju Lollipop je bolje legao na M8 ali nadam se da će i M7 dobiti 5.1. Ako 5.1 ne bude dostupan za M7, poslaću ga na servis (još je u garanciji) i zahtjevati instaliranje 4.4.3.

http://www.htc1guru.com/dld/ruu_m7_ul_k44_sense55_mr_htc_europe_4-19-401-9_r_radio_4a-23-3263-28_10-38r-1157-04l_release_353069_signed_2-1-exe/

Možeš si sam instalirat 4.4 na legalan način, ovo ti je original HTC RUU.

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Svaka čast! Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Svaka čast! Hvala!

Probaj, postoji šansa da nece ici, al onda ce te odbiti na pocetku i nista strasno se nece desiti, i napravi si backup jel ovo brise sve na telefonu :)

11 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Sad gledam tarife tcom vs vip...

--VIP tarifa XL+, uređaj 899kn, a račun mjesečni 350kn...

(neograničeni pozivi prema svima+sms neograničeno+4gb net)=350kn

--Tšrot  Plan za zabavu L, uređaj 2198kn, a mjesečni račun 290kn..

(pozivi prema tcom mrežama- neograničeno, a prema ostalima 500min+500min sms+2gb net)=290kn

Više bih dao prednost Vipu pošto je povoljniji u svim aspektima o Tšrota..

Mada sam računao da će M9 koštat daleko više, al začudo, nije tak..

A pazi kod teleta 275 kn/mj (260 prijenos)(1500min 1500sms i3gb) i 1950 kn odmah, na bonove 5800

ak oš 350 kn/mj (300 kn za prijenos broja) onda je 4000min neograničeni sms i 6gb.

Mislim da je to skuplje nego prošli modeli...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 13:49 (Dante05).
11 godina
neaktivan
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

http://www.htc1guru.com/dld/ruu_m7_ul_k44_sense55_mr_htc_europe_4-19-401-9_r_radio_4a-23-3263-28_10-38r-1157-04l_release_353069_signed_2-1-exe/

doduše ovo je m9 rasprava, ali da uletim; ja ću isto pokušat vratit bude mi lollipop dizao tlak, sve češće mi se događa da stanje baterije zaglavi na odeđenom postotku i stalno stoji npr 45%, a u stvari se baterija troši, factory reset ne pomaže, ni restart također, jedino što pomaže je držati tipku za uključivanje i pojačavanje oko 10 sec i onda se uključi i pokaže pravo stanje baterije. prije nije bilo nikakvih problema do nadogradnje na taj nesretni lollipop

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 13:37 (Dante05).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Hehe upravo se vratih iz vipa i druženja sa m9. Ne znam što sam očekivao... Ne mogu reći za kameru i zagrijavanje kad se ne može baš isprobati to (makar nije se ništa posebno zagrijao dok sam se igro na njemu, ali opet nisam igrao igrice ili nešto intenzivnije), ali ostalo je identično ko m8. Brzina rada, izgled, rub je začudo neudoban za držati dok sam mislio da će poboljšati grip, ali samo kućište je kao da je hrapavije od m8 što je dobro. Tipka mi je nebitna, ali trebala bi biti tamo gdje je vol down tipka, tad bi bilo super. Ovako se mora jednom rukom shufflat mob ako ju se želi stisnuti. Ostatak je m8. Bezveze totalno, najneimpresivniji flagship ove godine. Ako netko ima m8, sve ste već vidjeli i imate to na svom mobu. Da, m9 će dobiti update više, i da, selfie kamera je jako dobra, a sudeći po slikama reviewera, rear kamera je bolja u daylightu, ali je noisy, lošeg dinamičkog raspona i katastrofa u low lightu. Ostalo je m8 za 80% višu cijenu. Not worth it

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 13:43 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

ne moze to instalirati jer je stariji HBOOT, a i ta verzija ne dopusta update, tako da ce ostati zaglavljen na sense 5.

15 godina
Igor666 kaže...
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

ne moze to instalirati jer je stariji HBOOT, a i ta verzija ne dopusta update, tako da ce ostati zaglavljen na sense 5.

Ja sam instalirao vec taj RUU na jedan M7, i gnjavi ga za loli update, tako da neznam..meni je radilo, a isto tako, mislim da je M7 vec izvan jamstva, lakse mu je da flashne custom rom (4.4), i radit ce mu super..

15 godina
ivicask kaže...

Ja sam instalirao vec taj RUU na jedan M7, i gnjavi ga za loli update, tako da neznam..meni je radilo, a isto tako, mislim da je M7 vec izvan jamstva, lakse mu je da flashne custom rom (4.4), i radit ce mu super..

vjerojatno si instalirao na neki sa starijim software-om, na noviji ne mozes osim ako je verzija hboot-a ista..a valjda su rijesili to za update, jer taj 401.9 nije davao update u nasoj regiji.

A pazi kod teleta 275 kn/mj (260 prijenos)(1500min 1500sms i3gb) i 1950 kn odmah, na bonove 5800

ak oš 350 kn/mj (300 kn za prijenos broja) onda je 4000min neograničeni sms i 6gb.

gledam na stranici od tele2 i nigdje ne nalazim M9 ?

11 godina
neaktivan
Igor666 kaže...
ivicask kaže...

vjerojatno si instalirao na neki sa starijim software-om, na noviji ne mozes osim ako je verzija hboot-a ista..a valjda su rijesili to za update, jer taj 401.9 nije davao update u nasoj regiji.

gledam na stranici od tele2 i nigdje ne nalazim M9 ?

xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 14:45 (Dante05).
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ne mislim ništa raditi dok ne vidim šta će biti sa 5.1. Mislim da će ga izdati i za M7, ali sad to je druga tema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dante05 kaže...

xD

"teleta" = hrvatski telekom?

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ne kužim, kako je ista cijena na pretplatu kao i S6, a S6 bez ugovora dođe 6900 dok M9 dođe 6200?

0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Tak svejedno kad nitko ne kupi za 6k mob. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Zašto misliš da niko ne daje 6k za mob? Pa to kaj ga mi kupujemo prek Njuške jer znamo te fore s produljenjem pretplate ne znači da i ostali to znaju/rade. I ja sam isto prije 3 godine dao 5 i pol soma za mob a mogo sam ga kupit prek Njuške za 3-3 i pol, ali jednostavno još nisam znao za tu "foru".

0 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Tak svejedno kad nitko ne kupi za 6k mob. 

Da, dućani koji ga imaju za prodaju ga preprodaju preko njuške?!! O što ovdje sve neš pročitat 

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Radio sam u vipu pa znam ponešto. Recimo za s5, dok sam radio tamo nijedan nije za cash bio kupljen, a šef mi je rekao da od skupljih mobitela samo iphone na prvi dan znaju prodati za cash. Ostatak gotovo isključivo pretplata.

@sardax ti si se našao javljat o pametovanju, molim te... tko da 6+k za mob ili sere pare ili je totalni idiot. Nisam mislio na njušku nego na ugovornu obvezu. Ali ovih 100kn mjesečno je odurno, ne znam što su to morali uvoditi

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice