HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 199.983
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Čačkam po jutub i gledam usporedbe, M8 vs M9..

Čak je i fotić od M8 u nekim uvjetima bolji od M9, a razlike u svakodnevnom korištenju nema...

Gejmanje isto razlika je minorna..

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 15:10 (zvonac).
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Zašto je sad ta power tipka toliki problem? Sve Xperie to imaju a ni riječi o tome. Te power tipke ionako više ne koristimo jer imamo double tap to wake, a za zaključavanje se može staviti tipka kao on-screen button. Za godinu-dvije više vjerojatno neće ni postojati hardverska power tipka, jer vidimo da uređaji imaju sve manje i manje tipki. Dok se rasprava vodila oko problema sa S810 i kamere je bilo u redu, ali sad da blatimo M9 zbog power tipke je smiješno

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Na Xperii je raspored bolji

1 2 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Kako je bolji ako je na istom mjestu.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Cjepidlačite oko stvari koja se ni ne koristi

1 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Istina. Ja ne znam kad sam zadnji put koristio lock tipku na g2. Ovaj double tap to wake bi trebali koristiti svi proizvođači
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
SimeKZ kaže...

okrugla je, lakse ju je razlikovati na dodir u dzepu od volume tipki

kod M9 su volume tipke iste velicine i oblika kao power tipka (texturirana je ali nedovoljno da se osjeti neka razlika u pokretu)

ako slusas glazbu i hoces pojacati zvuk bez vadjenja mobitela iz dzepa, ici ces na osjet

i u tom slucaju je problem kod HTCovog rasporeda i oblika tipki..

ugl nije neka drama, ali nije ni da pomaze kod handlinga mobitela

14 godina
HTC M9 - Rasprava

Istina je da je ta tipka na malo glupom mjestu, ali realno tko to jos koristi uz tap2wake i lock preko ekrana (ja osobno imam u notification baru tipku preko power togglesa) sto je po meni puno prakticnije i brze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Istina, xperie po meni imaju užasne tipke, neudobne za stiskati i volume tipke su ispod power tipke što je jako neudobno. Power tipka ne bi trebala biti na sredini mobitela nego malo više, ali nebitno...

Na m8 koristim swipe to unlock ili double tap. Šteta što jedino lg mobiteli imaju double tap to sleep :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ako je ovo nedostatak.....     Gdje su komentari o kameri?!

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...

Istina, xperie po meni imaju užasne tipke, neudobne za stiskati i volume tipke su ispod power tipke što je jako neudobno. Power tipka ne bi trebala biti na sredini mobitela nego malo više, ali nebitno...

Na m8 koristim swipe to unlock ili double tap. Šteta što jedino lg mobiteli imaju double tap to sleep :(

d2w se moze aktivirati preko kernela, tako da ako kernel to podrzava mozes imati double tap 2 wake na skoro svakom mobu

zavisno od communitya i koliko ima dostupnih custom kernela za mobitel 

ljudi to uglavnom izbjegavaju aktivirati posto utjece na bateriju

14 godina
phoenix2003 kaže...

Pa vjerojatno će nešto poboljšati preko sw, ali i dalje će biti dosta daleko od najboljih modela

16 godina
Fanu kaže...

kod M9 su volume tipke iste velicine i oblika kao power tipka (texturirana je ali nedovoljno da se osjeti neka razlika u pokretu)

ako slusas glazbu i hoces pojacati zvuk bez vadjenja mobitela iz dzepa, ici ces na osjet

gamer34 kaže...

Istina je da je ta tipka na malo glupom mjestu, ali realno tko to jos koristi uz tap2wake i lock preko ekrana (ja osobno imam u notification baru tipku preko power togglesa) sto je po meni puno prakticnije i brze.

Počeli ste navoditi da je glupo stavljena power tipka, ali daj mi onda recite, zašto se na lumia uređajima nitko nije žalio na power tipku ispod volume tipki? Stvarno ne vidim di vam je tu problem, mobitel vam se ne sviđa hardware-ski i odma mu tražite neke mane, pa makar i to bila power tipka. Pratim i čitam temu od početka od kad je otvorena, znam što pišete i kako ga pljujete i mislim da imam pravo ovo reći, iako ga neću kupovati ;)

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 20:45 (Nocio).
15 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Ma dobro, naravno da nije deal breaker, ali kamera i dalje nije kako treba

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Double tap to wake užasno ždere bateriju ako nije napravljen po defaultu (jer je cijelo vrijeme zaslon aktivan), pa ga se nemože imati na svakom mobu. A i baš većina ljudi zna kaj je custom kernel pa ono...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Power button nitko nije spomenuo dok se nije riješilo ovo sa kamerom. Srećom po trolove power button se ne može riješiti putem update-a pa ne riskiraju ništa.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
markom63 kaže...

Double tap to wake užasno ždere bateriju ako nije napravljen po defaultu (jer je cijelo vrijeme zaslon aktivan), pa ga se nemože imati na svakom mobu. A i baš većina ljudi zna kaj je custom kernel pa ono...

digitizer je aktivan i ne ždere to tako puno bateriju

16 godina
zvonac kaže...

Čačkam po jutub i gledam usporedbe, M8 vs M9..

Čak je i fotić od M8 u nekim uvjetima bolji od M9, a razlike u svakodnevnom korištenju nema...

Gejmanje isto razlika je minorna..

Za kameru je više prožvakana priča. AUTO mode je lošiji od konkurencije znatno u svim uvjetima, ali se ispravlja sa SW updateom. Sitne promjene postavki i tvoj AUTO mode je znatno bolji od predefiniranog, no to sam sve objasnio na prethodnoj stranici. M8 će imat bolje slike pogotovo u low lightu, ali to je bolje od svih u kategoriji, tako ...

Iz ovog videa si zaključio da je gejmanje minimalno različito? Dakle, A430 je znatno bolji od A330 i u igrama (pogotovo novijim) gje CPU ne treba, igre se odvijaju puno bolje i glađe nego na M8 uz znatno manju potrošnju, jer ne dira A57 jezgre.

U dnevnom radu, M9 je sa posljednjim SW, a što se vidi na videou, ukupno zanemarivo sporiji, jer radi na A53 jezgre koje su značajno sporije, ali na sreću dobar OS to ne osjeti i sve se odvija glatko. Na ovom videu on samo otvara igre?!  

MARKOZD15 kaže...

Na Xperii je raspored bolji

Tipka je na istom mjestu. 

Fanu kaže...
SimeKZ kaže...

Uzmi telefon u ruke, pa javi jeli ti to problem? Tipke su različite i pod prstom se vrlo lako to osjeti. Ne možeš pogriješit da si ebete.

maks0806 kaže...

HTC ima super rješen AutoSleep za Screen timeout, tako ako i ne pritisneš power tipku, ugasi se vrlo brzo. DT2W i DT2S rade kada je telefon zaključan i želiš provjeriti imali li što nova, DT2W i opet DT2S i sve pet, telefon se ugasi :)

markom63 kaže...

Nema ti to veze samo sa "napravljen po defaultu". na HTC-u se DT2W aktivira tek nakon što gyro senzor osjeti kretnju. Pa npr, ako ti je telefon na stolu i želiš DT2W, potrebno ga je prije samo "zanjihati" i eto ga, nakon toga DT2W radi. To je odlično rješenje, upravo radi baterije, jer dok nije gyro sensor aktivan, ekran i touch senzor ne rade i ne troše bateriju čekajući na DT2W. Na telefonima koji nisu zaobljeni, to je teže izvest, jer bi ga ljudi morali fizički dignuti praktički sa stola ili pomaknuti da akcelerometar skuži gibanje, pa onda aktivirati touch da radi DT2W. 

Sad u novom Sense7 je dobro što možeš gesture koje ne koristiš isključit, pa ostaviti samo DT2W i volume tipke za kameru. 

A da ne govorim da možeš u nav tipke dodati screen off tipku, iako ću ja držati HIDE NAV BUTTONS tipku. Izvrsno :)

zuper kaže...
markom63 kaže...

digitizer je aktivan i ne ždere to tako puno bateriju

Ždere i te kako! :)

Nije aktivan ako telefon ne podržava DT2W. 

Na M7 kada je Sense6 došao, nije bilo podrške za motion gesture, naravno, custom romovi su imali, ali su pomalo svi makli, jer ZNAČAJNO utječe na bateriju i stari SoC nema motion dio, kao što ima M8 ili što Apple ugrađuje M8 čipove u svoje nove iPhonove. 

ptspclan.com | visit us ^^
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 21:40 (sardax).
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Power button nitko nije spomenuo dok se nije riješilo ovo sa kamerom. Srećom po trolove power button se ne može riješiti putem update-a pa ne riskiraju ništa.

Fanu prije 3 dana ja još prije 4-5 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
16 godina
timmyzg kaže...
phoenix2003 kaže...

Imaš telefon dostupan u centrima, pogledaj, pa javi :) 

ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
HTC M9 - Rasprava
al meni g2, recimo, leži na stolu, dva put kucnem i probudi se. znači ne koristi nikakav gyro senzor. a ima odličnu autonomiju
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

@sardax, ma gledal sam još neke usporedbe m8 vs m9, al ne znam ni sam, najviše me muči ovo grijanje a i ova loša baterija, fotić me i ne dira tolko, njega sam tek tolko naveo i nije mi presudno..

Zanima me multitasking, web browsing a i znam si odigrat koju igru...

Općenito performanse M9...

Ajmo se ovaj put ne doticat vražje kamere, inače bu se opet potrošilo puno teksta za ništa, kamera je meni irelevantna na tom mobu..

Zanima me točno di se vide razlike u svakodnevnom radu u odnosu na M8?

Nije sad da sam bazirao svoje mišljenje na jednom jutub videu, bilo je tu više videa, a i čital sam rivjue po netu...

Uglavnom nemam konačni zaključak za M9, al za sad mi je to sve još mršavo i više naginje na M8 neg M9, to je trenutno razmišljanje koje je promjenjivo..

Iskreno, M9 mi se dopada radi nekih stvari a i noviji proc je, al kaj kad trenutno taj mob ima dost "problema" koji me odvraćaju od njega tj kao potencijalnog kandidata za moguću kupnju, mada velim, to je sve promjenjive prirode i pitanje je kolko HTC ima volje, znanja uložit da riješe ove gore issuee na navedenom uređaju...

Što se tiče grijanja, nisam previše pratil razvoj s810, ak je hardverski (greška il kaj već), očekujem noviju reviziju, ak je softverske prirode, očekujem rješenje iz HTCa, kao i ostali mogući kupci koji ciljaju na taj model..

Mada ne vjerujem da su tolko blesavi da ostave takav uređaja ovakav kakav je, inače nek stave ključ u bravu..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sardax kaže...
timmyzg kaže...
phoenix2003 kaže...

Imaš telefon dostupan u centrima, pogledaj, pa javi :) 

A jesam i dalje mi ne paše nekako mi je prenisko gumb. A gle nisam ja ovdje da blatim mobitel, odličan je mob naravno, svakome nešta drugo paše meni npr. ne paše da je tako ''nisko'' dok je to nekome nebitno. Samo mi smeta kada netko nije realan. 

Pošto kupujem sada mobitel bio mi je jedan od odabira ali ipak me nije toliko oduševio da ga kupim.

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
15 godina
neaktivan
timmyzg kaže...

Taman kad je objavljeno na twitter-u da dolazi update za kameru.

Elem, imaš tri dugmića. Svi se nalaze na jednoj strani uređaja. Jedan se nalazi na sredini uređaja, ujedno je i krajni. E, taj je power button.

...ili imaš neki problem pa da posjetiš oftamologa?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 21:59 (phoenix2003).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

U radu nema skoro nikakve razlike naspram m8. Nemaš nijedan razlog za uzeti m9 naspram m8 osim što je noviji

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
al meni g2, recimo, leži na stolu, dva put kucnem i probudi se. znači ne koristi nikakav gyro senzor. a ima odličnu autonomiju

G2 ima najbolju autonomiju barem kod mene.

Na mom koristenju dao je 4.5h SOT, negdje kao i iP6+

G3 ispod 4, kao i svi Noteovi, Nexus 5 oko 2:30

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
Nocio kaže...

Počeli ste navoditi da je glupo stavljena power tipka, ali daj mi onda recite, zašto se na lumia uređajima nitko nije žalio na power tipku ispod volume tipki? Stvarno ne vidim di vam je tu problem, mobitel vam se ne sviđa hardware-ski i odma mu tražite neke mane, pa makar i to bila power tipka. Pratim i čitam temu od početka od kad je otvorena, znam što pišete i kako ga pljujete i mislim da imam pravo ovo reći, iako ga neću kupovati ;)

Stvar je u tome da je kod Lumie barem volume button jedna velika tipka, mada i dalje nije neko najsretnije rjesenje.

phoenix2003 kaže...

Odkad se rijesila kamera?? Ne pratim bas previse vijesti pa bih bio zahvalan na nekom linku. 

sardax kaže...

Nema ti to veze samo sa "napravljen po defaultu". na HTC-u se DT2W aktivira tek nakon što gyro senzor osjeti kretnju. Pa npr, ako ti je telefon na stolu i želiš DT2W, potrebno ga je prije samo "zanjihati" i eto ga, nakon toga DT2W radi. To je odlično rješenje, upravo radi baterije, jer dok nije gyro sensor aktivan, ekran i touch senzor ne rade i ne troše bateriju čekajući na DT2W. Na telefonima koji nisu zaobljeni, to je teže izvest, jer bi ga ljudi morali fizički dignuti praktički sa stola ili pomaknuti da akcelerometar skuži gibanje, pa onda aktivirati touch da radi DT2W. 

Pa po meni to i nije najbolje rjesenje da nije stalno aktivno jer sam na nekim videima jos prije vidio da bas zato nekad dt2w zna stekat. Takoder kako su rijesili da se ne aktivira dok je mob u dzepu i npr. hodas ili trcis? Ako to nisu nekako rijesili dzabe im to sto se aktivira sa gyroskopom.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Odkad se rijesila kamera?? Ne pratim bas previse vijesti pa bih bio zahvalan na nekom linku

Ova tema, dvije stranice u nazad.

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
timmyzg kaže...

Taman kad je objavljeno na twitter-u da dolazi update za kameru.

Elem, imaš tri dugmića. Svi se nalaze na jednoj strani uređaja. Jedan se nalazi na sredini uređaja, ujedno je i krajni. E, taj je power button.

...ili imaš neki problem pa da posjetiš oftamologa?!

A jesi smješan 

Uglavnom ti i dalje melji gluposti, onda treba dosta ekipe sa youtuba i ljudi koji zive od pisanja recanzija isto tako na pregled....

Uglavnom da se vratim na temu ako je ista brzina mobitela, tj. još je i m8 brži onda stvarno ne vidim razlog za dati više novaca osim što je novi model 

13 godina
Nocio kaže...

ne usporedjuje se sa lumia uredjajima jer nema smisla usporedjivati sad bas sa svakim uredjajem na trzistu

a i ljude generalno boli đoka za lumie (imaju neznatan trzisni udio)

mobitelu se nemaju sta traziti mane, one su jasne i opisane u detalje u svakom reviewu i u ovom threadu su diskusirane do bola

phoenix2003 kaže...

sve je odjednom okej sa kamerom? u rangu je drugih flagship smartphone kamera? nije cak ni potreban OIS da bude u rangu iPhone, LG i Samsung kamera?

ima li negdje detaljna analiza usporedbe prije i poslije 

dosad sam vidio samo jedan website na kojem se spominje taj updejt i poboljsanje kamere..

@sardax

uzeo sam mobitel u ruku i nisam osjetio razliku izmedju volume i power tipki

po 100ti put, iste su velicine i jednakog razmaka, napamet je izrazito tesko pogoditi koja je koja tipka osim ako neces ko debil opipavati cijeli mob da bi skontao koja je donja a koja gornja tipka

" na HTC-u se DT2W aktivira tek nakon što gyro senzor osjeti kretnju"

znaci cijelo vrijeme je aktivan dok si u pokretu i trosi bateriju :)

btw cisto da ne ispadne da sam neki hejter

od nove generacije flagshipa M9 bi je zasad najljepsi (doduse edge sam drzao samo 2 puta u ruci i to na onoj prokletoj zici) 

cekam G4 i da vidim kakva ce biti baterija izmedju M9 i S6 Edge - jer ako ce edge imati jednako trajanje baterije nakon svih HTCovih updejtova onda mi nema smisla uzimati M9

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice