HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 200.026
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Pustite ga, tako je bilo i sa M8, kad je izašao govorio je da M8 ima najupotrebljiviju kameru na mobitelu, da su Ultrapixeli odlična stvar a nabijanje megapixela nema smisla, čim je HTC nabio megapixele na čak 20, odma je dobilo smisao.. očito drži HTC dionice, kako je već netko rekao

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
MARKOZD15 kaže...

Pustite ga, tako je bilo i sa M8, kad je izašao govorio je da M8 ima najupotrebljiviju kameru na mobitelu, da su Ultrapixeli odlična stvar a nabijanje megapixela nema smisla, čim je HTC nabio megapixele na čak 20, odma je dobilo smisao.. očito drži HTC dionice, kako je već netko rekao

Moguće da je HTC promotor pa da soli pamet po forumima. Da je HTC izbacio mobitel bez kamere bi rekao da je to odlična stvar jer kamera troši 0.01% baterije dok ju se ne koristi

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Hahah ovo je već smješno :D

Sardače, kupi ti m9 i mislikako je to genijalan i odličan mob u svakom aspektu, da su kamera i ekran savršenstvo, da ima 67h sot-a, te da ti ljeti hladi ruke dok igraš igrice, ali bogte što baljezgaš to nama koji znamo nešto...

Tužno je to pogotovo jer si reko da si od 99-te na flagship mobitelima što ti u ovoj raspravi i ne ide na ruku ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pa realno nabijanje MP nema smisla al ko bi to stavio Sonyev BSI CMOS veličine 1/1.7" i 12 MP? Ja bi recimo bio oduševljen da ima takvo što pa makar i bez OS-a.

15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ja sam prvi koji je govorio da nabijanje megapixela nema smisla, još stojim iza toga...

0 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Lako bi se od mobitela mogao napraviti odličan foto aparat, sa većim senzorom pa i optičkim zoomom, ali to sa sobom donosi osjetno deblji i teži uređaj, a proizvođači nisu spremni na takav rizik, iako bi to donijelo i povećanje baterije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ako ovaj update sa kamerom izađe na dobro, ja ću ga najvjerojatnije i kupiti. Samo čekam da dođe kod operatera..... Meni je ovo sve OK. Igrice i onako i ne igram ni na PC-ju a svoj telefon djeci i ne dajem u ruke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zuper kaže...
Lako bi se od mobitela mogao napraviti odličan foto aparat, sa većim senzorom pa i optičkim zoomom, ali to sa sobom donosi osjetno deblji i teži uređaj, a proizvođači nisu spremni na takav rizik, iako bi to donijelo i povećanje baterije

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_k_zoom-6210.php . Vidio sam ga u gradu jednom i presmješno izgleda

16 godina
markom63 kaže...
phoenix2003 kaže...

Kamera je, čini se, dovedena u red. Bilo mi je nelogično ovo sa kamerom jer je na papiru sve bilo OK. HTC je prilikom predstavljanja M9 i sam priznao da software za kameru nije završen a čini se da su uređaj htjeli predstaviti zajedno sa konkurencijom.

http://phandroid.com/2015/04/09/htc-one-m9-camera-update-comparison/

A nadamo se, jer zasad je stvarno sramota

Sve što je SW based se lako updatovima rješava, a sve što je HW se rješava servisom ili zamjenom. Kod M7, svi koji su imali rozu tintu pri noćnim snimkama su automatski dobili novi telefon bez razmišljanja. To je pogreška u proizvodnji i svaki proizvođač bilo čega će zamjeniti neispravan uređaj kupcu. Bilo da je riječ o telefonu, televiziji ili autu ... 

HTC je prvi put u One seriji napustio ImageChip i oslanja se na SoC. To je novina i sigurno će zahtjevat određene updateove koji će rješavati probleme. Zašto bi to bio problem?? Pa LG je za G3 izdao nemili broj updateova da ispravi lagove, trzanja, pregrijavanja. To sigurno nije loše, već hvale vrijedno, jer brinu o korisnicima i ispravljaju pogreške što je više moguće kako bi user experience bio odličan. Na samsung se svi žale, jer S5 i S4 skoro pa nikakve updateove nisu dobivali za rješenja problema. 

blackened_bm kaže...

Bolje je, ali meni ovo svejedno ne izgleda u rangu sa kamerama na ostalim flagshipovima. Više pokazuje kolko su one fotke prije bile grozne.

Opet ću ponovit, pa koliko god to Vama zvučalo blesavo i fanboyevski. HTC je od uvijek imao Camera APP koji je nudio više mogućnosti za upravljanje istom. Ako se zna da prednost i mana njihovog softwarea, onda nemaš problema sa overexposed i underexposed slikama. Hoće li HTC uvest drugačiji meetering, ne znam. Tap to focus ima svojih mana u scenama sa visokim dinamičkim rasponom. TO NIJE NIŠTA NOVO! Auto focus i meetering je odličan i nečeš dobiti nikad overexposed sliku! MaxISO opcija, koju drugi nemaju, daje savršene rezultate. Kontrola sharpnessa isto tako. No to sam već 100 puta napisao. 

MKHBD i drugi revieweri ne dobijaju zadovoljavajuće rezultate upravo radi T2F i to je činjenica i ti rezultati su na svim HTCima lošiji od konkurencije! To nikada nisam osporio. 

Činjenica da nema IC-a više i da se oslanjanju na SoC, kao i ostali proizvođači, HTC će to unaprijediti. Vidi se napredak u zadnja dva updatea u odnosu na predstavljeni SW na MWC-u. Zašto se to nebi promijenilo na još bolje sa ostalim updateovima koji će doći?? Zašto je to samo kod HTC-a problem, a kod G3 nije?

timmyzg kaže...
sardax kaže...
Fanu, gluposti pričaš. Volume tipke i power tipka su metalne, a power tipka ima texturu i drugacija je pod priiskom i osjecajem. Cak i ovaj test sa danasnjim softwareom pokazuje napredak u AUTO modu, ali kvaliteta je ista kao i prije kad podesis iso, sharpness i ostalo. Dakle, auto algoritam se mijenja i slusaju korisnike. Govorit da je kamera smece, cak u usporedbi sa S6, stvarno moras biti ogranicen.

Temperatura nije problem nikakav. To je regulirano, a sa novim updateom koji ce doc, vjerovatno ce sredit i ostale probleme. A57 prakticki treba iskljucit u day2day radu.

On prica gluposti jer vjeruje ljudima koji su ga koristili po tjedan dana i imaju ocito kakva takva iskustva (u vezi gumba), a ne vjeruje tebi okorjelom fanboyu koji svaku manu pokusava opravdavat da je to zapravo odlicno...

Pa di je MKHBD rekao da se pregrijava? Čak je usporedio sa G3 koji je katastrofa sa termalima i kojemu pregrijavanja uzrokuje ogromne mane u osnovnom radu, od svjetline ekrana i slično. Rađe da je cili telefon topal, nego da je užaren oko SoC-a. To je metal i on ODVODI toplinu neusporedivo bolje od plastike ili stakla. Pa pogledajte S6 po forumima, ljudi se enormno žale da kad razgovaraju na 3/4G se toliko zagrije ispod kamere, da je nepodnošljivo. Na dnu je hladan. To je normalno, s obzirom na materijale! Kako to onda nije problem?? 

Power tipka NIJE ISTA kao i VOLUME TIPKE. Lako ju je razlikovat i po dodiru i po obliku radi teksture. PROBAO u VIP-a, stavim slike. :) 

Za ekran je isto rekao da nema problema ni sa čim, od kuteva gledljivosti, boja, bilo čega... 

markom63 kaže...
sardax kaže...
Fanu, gluposti pričaš. Volume tipke i power tipka su metalne, a power tipka ima texturu i drugacija je pod priiskom i osjecajem. Cak i ovaj test sa danasnjim softwareom pokazuje napredak u AUTO modu, ali kvaliteta je ista kao i prije kad podesis iso, sharpness i ostalo. Dakle, auto algoritam se mijenja i slusaju korisnike. Govorit da je kamera smece, cak u usporedbi sa S6, stvarno moras biti ogranicen.

Temperatura nije problem nikakav. To je regulirano, a sa novim updateom koji ce doc, vjerovatno ce sredit i ostale probleme. A57 prakticki treba iskljucit u day2day radu.

Pa oces prestat više branit taj M9 kao da ti je majka rođena??!! Svi živi revieweri su u krivu a jedino si ti u pravu, koji vjerojatno nisi ni vidio uređaj u živo a kamoli ga koristio??!!

Ne branim ja HTC. Po vama ja branim svih, ovisno o temi. Branim argumente, ništa drugo. Kao što tvrdim da je FFC na M8 gora od FFC na M7 i da mi je jedna od super stvari na M9 prednja kamera i zvučnici, koje ja iznimno puno koristim. 

Edge kaže...
sardax kaže...
Cak i ovaj test sa danasnjim softwareom pokazuje napredak u AUTO modu, ali kvaliteta je ista kao i prije kad podesis iso, sharpness i ostalo. Dakle, auto algoritam se mijenja i slusaju korisnike. Govorit da je kamera smece, cak u usporedbi sa S6, stvarno moras biti ogranicen.

Ako je tebi prihvatljivo i normalno prije svake fotke rucno stelat postavke svaka cast, zasto jednostavno ne prihvatis cinjenicu da je kamera (bar prije update-a) katastrofa i gotovo. Iz svakog sranja kojeg napravi HTC ti nadjes feature.

Edge, ti ne razumiš, to je očito kako to funkcionira. Kada JEDNOM postaviš te parametre, ONI OSTAJU! Nema potrebe ih namještati stalno. 

Ja dodatno imam 4 profila kamere namještene u MANUAL MODU, što drugi proizvođači ne dozvoljavaju. A to je recimo 2 profila za noćno slikanje u restoranu npr i prostorima sa slabim svjetlom a da je osoba koju slikam recimo statična, jedan za landscape, pa macro i za fast moving objekte na srednoj udaljenosti. DVA KLIKA kad otvorim kameru. Strašno! Uf. Tako, ispadaš totalna neznalica kad ovako nešto napišeš. 

Isto, kod MKHBD-a, jedini je problem kamera. Za 4K snimanje se slažem vjerovatno, no kako je to samo feature koji ja osobno sigurno neću koristiti, mogu ga i isključit :) Nedostatak OIS-a je problem i mana naspram drugih proizvođača. NEUPITNO. Rekli su da nemaju mjesta s obzirom na piramidalni stack koji koriste i nisu tili dodatno protrudirat kameru. Meni bi dobro došao kod videoa, ali nije mi ključan. To SWom ne možeš kvalitetno ispraviti nikako. Sve ostalo može se sa SW i izmjenom algoritama dobiti bez ikakvih problema. 

:) Slike stavim kasnije.

ptspclan.com | visit us ^^
11 godina
HTC M9 - Rasprava

Kamera je podnošljiva, al  g2,g3, z3, s3, s4, s5,s6,iph 5,5s,6,6plus, m7,m8,816 imaju bolju i gotovo. Kad ocu slikat nesto ocu izvadit mobitel i slikat, a ne radit profile, namištat funkcije i postavke.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

upravo bio u vip centru u osijeku,imaju izlozena 2 M9

jako lijep dizajn (osim one crne IR trake na vrhu koja je uzasna), ekran je bio ok i nisam vidio nikakve defekte no u usporedbi sa top amoledima vidi se da zaostaje (boje nisu toliko izrazene i nemas onaj osjecaj da ikone iskacu sa ekrana, tj primjeti se da je komad stakla izmedu displaya i prstiju)

zvuk nisam mogao isprobati a kameru nema smisla u zatvorenom po onom losem osvjetljenu

po brzini mi se cini ok,aplikacije (a pogotvo kamera) se ne otvaraju gotovo istovremeno kao kod S6 ali vidi se da je brze sve od prijasnjih generacija

osjecaj lezanja u ruci je nemoguce isprobati posto je mob vezan na onu zicu pa ga se ne moze uhvatiti u ruku posteno

probao sam famoznu power tipku i da, texturirana je ali toliko plitko da je jako tesko osjetiti razliku izmedju nje i volume tipki (pogotovo jos zato sto su iste velicine i istog razmaka)

ne bih imao nista protiv kupovvine ovog moba nakon nekoliko mjeseci kad mu se cijena prepolovi

S6 se osjeti da je superiorniji mobitel ali trenutno imam stakleni mob i ne bih ga vise nikad uzeo - em se packa ko blesavo, em postoji sansa da ce se stakleni panel odvojiti od sredisnjeg metalnog okvira usred zagrijavanja i popustanja ljepila - to mi se dogodilo sa Z1 i primjetio sam istu stvar na iuzlozbenom Z3 sad lol

M9 je gabaritima manji od Z1, uzi i nesto nizi

sve u svemu jako lijep mobitel ali nije vrijedan trenutne cijene + treba vidjeti kakav ce biti G4 koji ce navodno imati screen/body ratio od preko 76% i in house lg novo razvijenu kameru ..Z4 po leakovima izgleda identicno kao i njegova 3 prethodnika lol..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta pričaš ti?? Namjestiš jednom parametre ajmo reć za sunčan dan i staviš iso 100, namjestis white balance, shutter speed (brzinu okidača) i aperaturu i imat ćeš odličnu sliku dok je sunčano. Odi u mrak s tim postavkama i dobit ćeš crni sliku! Da bi se u mraku nešto vidjelo a da ostaviš iso na 100 (najfinija slika) onda moraš povečat shutter speed (da duže bude otvoreno), i ostale postavke i onda ti je neophodan OIS! Za razna mjesta i vremena trebaš različite postavke, a ako ih ti jednom staviš na Manual onda one ostaju i neće se prilagoditi tvojoj situaciji (sunčano, oblačno, izlazak/zalazak sunca, mrak itd.)

A što se tiće gumba ljudi koji su ga koristili i koji zarađuju recenzijama su rekli svoje, a to što si ga ti primio u ruke i prstom prešao preko POWER tipke, osjetio teksturu i rekao "da to je to, osjeti se razlika u dodiru" ne znači da ljudi neće slučajno stiskati gornji gumb koji je na prirodnijem mjestu...

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
15 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Kamera je podnošljiva, al  g2,g3, z3, s3, s4, s5,s6,iph 5,5s,6,6plus, m7,m8,816 imaju bolju i gotovo. Kad ocu slikat nesto ocu izvadit mobitel i slikat, a ne radit profile, namištat funkcije i postavke.

Zaboravio si Nokia-u 5310, SonyEricsson W810..... Stvarno se više pretjeruje oko ove kamere! Vidjela žaba da se potkiva konj pa i ona digla nogu! Pojma nemate šta se dešava a serete protiv ovog uređaja! Ovo me malo podsjeća na savijanje iPhone 6.....

14 godina
HTC M9 - Rasprava
Kao što je MKBHD rekao, kome je bitna kamera na telefonu, ovaj model neće gledat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Sad dok se slegla prašina oko grijanja, sad je na redu kamera.. HTCu to nit nije; nit će bit jača strana, kamera!

Mob je čisto ok, a vjerujem da će i grijanje bit riješeno u nadolazećim updateima...

Da se razumijemo, nije ni S6 bez mana, unatoč tome što je pobrao hvalospjeve, al svi mi znamo da ne postoji smartfon, globalno, a da bi mogli reć za njega, to je to..

Takav trenutno još nije napravljen..

Nemam trenutno smartfon, al dok bi uzimal, definitvno bi dao prednost njemu nego M8..

Za dva-tri mjeseca će bit zaboravljeni ovi "problemi" i ekipa će veselo surfat na njemu, a dotični "problemi" kao i da nisu postojali...

Mada se slažem, ak se gleda isključivo kamera, nek se zaobiđe ovaj model, mada kamera nije tolko loša da se nemre upotrijebit..

Ak se gleda isključivo fotomogućnosti, onda se tu nema kaj puno razmišljat, Lumia 1020, ni deset S6 modela ju nemre zamjenit, Lumia 1020 je definitivno neprikosnoveni vladar tog područja!

Al s druge strane, istina, HTC uvijek nekaj  zezne, al bože moj, riješit će se to, bez brige...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
timmyzg kaže...

Sta pričaš ti?? Namjestiš jednom parametre ajmo reć za sunčan dan i staviš iso 100, namjestis white balance, shutter speed (brzinu okidača) i aperaturu i imat ćeš odličnu sliku dok je sunčano. Odi u mrak s tim postavkama i dobit ćeš crni sliku! Da bi se u mraku nešto vidjelo a da ostaviš iso na 100 (najfinija slika) onda moraš povečat shutter speed (da duže bude otvoreno), i ostale postavke i onda ti je neophodan OIS! Za razna mjesta i vremena trebaš različite postavke, a ako ih ti jednom staviš na Manual onda one ostaju i neće se prilagoditi tvojoj situaciji (sunčano, oblačno, izlazak/zalazak sunca, mrak itd.)

A što se tiće gumba ljudi koji su ga koristili i koji zarađuju recenzijama su rekli svoje, a to što si ga ti primio u ruke i prstom prešao preko POWER tipke, osjetio teksturu i rekao "da to je to, osjeti se razlika u dodiru" ne znači da ljudi neće slučajno stiskati gornji gumb koji je na prirodnijem mjestu...

Ti si za nevjerovat :) Znaš li ti s razumjevanjem čitat? Jedno su postavke kamere odnosno postavke za auto, a drugo su custom kamere!!

U prilogu imas nekoliko slika, a posto neces razumit ako ti ne objasnim, evo, po nekom redoslijedu:

- postavke za kvalitetu slike, nesto kao auto, kad upalis kameru (contrast, sharpness, saturacija)

- maxISO, AWB i slično

- Manual mode

- u Manual mode namistis sta ti se svidja za pojedini scenario, ja imam 4. Svaki od njih sacuvam. 

- pritiskom na ta 4 kruzica biram koju cu kameru i kojs postavke koristiti ovisno o situaciji (duga exp 4 sec i iso100 za lighttrailse i slicne efekte u mrklom mraku), onda recimo za fotografiju ljudi iz bliza ali u losem.osvjetljenju, pa recimo osobe u pokretu u indoor losijem osvjetljenju, pa landscape sa infinite focusom, te recimo brze pokretne mete po danu

- te kamere mos birat ili izbornikom ili samo lijevo desno swipe u kamera viewfinderu.

zuper kaže...
Kao što je MKBHD rekao, kome je bitna kamera na telefonu, ovaj model neće gledat

I onima koji apsolutno ne razumiju sto se s kamerom moze napraviti, jer koriste samo Auto mode. Poput Apple usera.

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Vrati se stranicu dvi nazad. Ja sam apsolutno protiv 20 MPx kamera iz vise razloga. Da, UP je i dalje za mene najbolja stvar i volio da i M9 ima obe UP kamere, ali to ne prolazi na zalost na trzistu. Ja cu slikavat sa down sample na 10 MPx i na M9. Samo ce na M9 bit puno teze dobiti odlicnu low light sliku nego na M8. Isto vrijedi za S6 i ostale. Veci pixel je veci pixel, pa kako god okrenili. 

A ovaj thebatman je očiti troll, no dobro. Ignoream takve idiote ionako.

I jos nesto oko tih reviewera poput MKHBDa. M7 mu je bio ostar za grip, kad je reviewa M8, smetalo mu je jer je obal pa je bolje to bilo kod M7, sad kad M9 ima izvrsnu kombinaciju M7/8, to ne valja, jer nije oblo kao kod M8. 

Kod M8 mu je bio problem jer je power tipka na vrhu, a kao ima velike ruke i bilo bi bolje da je kod volume tipki i power tipka. Sad kada je sa strane, sad ne valja, jer je kod M8 bilo odlično i kako on kaže: "Why fixing it when it wasn't broken!". 

Pa nije valjda da je nekome taj lik ozbiljan? Njegov je review najbolje gledat bez zvuka, jer mu komentari nisu konzistentni, kao ni reference. Ali to danas prolazi i meni je to jasno. Zato je HTC i isao na neke stvari da udovolji sirokim masama, kao i Apple. No, proizvodjaci imaju na to pravo, jer zele prodat svoj proizvod, ali netko tko ocjenjuje bi trebao imat standarde. 

Ako se zna da je bijela boja na ~6500K, onda je bolji uredjaj koji ima 6600 od onoga sa 6900 i tu nema subjektivnog dojma. A velika vecina ovih reviewra je subjektivna i pise u skladu s misljenjima mase. I to je ok za njih, od toga zive, ali nisu relevantni. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 15:40 (sardax).
11 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma da trol koji ce sa svojom s3 od 900kn imat bolje fotke nego ti sa m9 od 6500kn. Cao lepi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
thebatman kaže...

Ma da trol koji ce sa svojom s3 od 900kn imat bolje fotke nego ti sa m9 od 6500kn. Cao lepi. 

Sve u redu ali nemoraš pretjerivati, S3 je imao dobru kameru za standarde 2012te godine, danas je očajna

17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Power tipka je sa strane, ali je krivo postavljena, pravilan redoslijed bi trebao biti tipke za glasnocu lijevo, a power desno, ali vise gore nego sto je trenutno napravljeno. Sada je power button gotovo skoro pa na polovici sto je prenisko. Nije to neka kriticna stvar, ali opet zasto jednostavno kad moze komplicirano.

Kameru ce valjda ispraviti tokom update-ova bar donekle da moze komparirat drugim flagshipovima, ali opet ne kuzim tu logiku izbacit razvaljeno, pa naknadno krpat, pogotvo takvu bitnu stvar, no sve je to vec vidjeno pa nista cudno. Manualno podesavanje nije bas prakticno jer mi se neda svaki put mijenjat profile i prilagodjavat se okolisu, za 750€ trebo bi sam skuzit jel vani mrak ili dan.

Stvar je u tome da bi M9 mogao proc ko uredjaj koji je recimo predstavljen 2 mjeseca nakon M8, ali posto je razlika godinu dana nisu napravili neke velike korake.

Ovo je trebo otprilike biti M9 http://www.gsmarena.com/htc_one_m9+-6977.php ,samo bolje sredjen touch senzor da lici na nesto.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 16:17 (Edge).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
s3 kamera očajna?!?
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Actually s3 neo moje cure radi puno bolje daylight slike nego moj m8... Ne znam kako će sa m9

btw Samsung je uvijek imao dobar dynamic range,još od s2

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 19:07 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ja jesam za manji broj pixela na senzoru, i da ti pixeli budu veliki, al ne na HTC-ov nacin... Sam senzor nije jedino bitan, treba tu i dobra optika, dobra aparatura i na kraju krajeva, netko tko zna napravit SW... Kod HTC-a fali svega pomalo, posebice ovo zadnje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 19:38 (skyhawk10).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

S3 ima dobre daylight fotke, krivo sam napisao, očajna je u low lightu. Dinamički raspon u svakom slučaju bolji nego na M8, ali nije dobar kako god okreneš

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Kad smo već kod pixela i senzora da napravim malu digresiju od M9 teme. Jeste ličuli za novi Sony senzor IMX189AEG koji će se ugrađivati u Z4? Kolaju glasine da će svaki pixel imati RGB polje. To je nova tehnologija izrade senzora koju Sony naziva "Active pixel".

http://hispeedcams.com/tag/imx189aeg/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kad smo već kod pixela i senzora da napravim malu digresiju od M9 teme. Jeste ličuli za novi Sony senzor IMX189AEG koji će se ugrađivati u Z4? Kolaju glasine da će svaki pixel imati RGB polje. To je nova tehnologija izrade senzora koju Sony naziva "Active pixel".

http://hispeedcams.com/tag/imx189aeg/

Bilo je takvih pokušaja i ranije, doduše ne od Sonya, potraži npr. Sigma Foveon. To samo znači da mu sigurno ne treba AA filter. Ali svi ti pokušaji osim briljatne kvalitete na niskom ISO-u su donijeli šum na visokom.

14 godina
HTC M9 - Rasprava
ako će netko kupiti m9, neka si nabavi jači punjač

http://www.gsmarena.com/charge_test-review-1239p4.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Šta je ovo? HTC popravio kameru i maca pojela jezik!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ili se jednostavno s nekim ljudima ne isplati prepirati ;)

Stigao m9 u vipa, idem se poigrat popodne s njim :D

http://www.vipnet.hr/android-mobiteli/htc-one-m9

Očigledno ima ekran u HD rezoluciji i kamera je Ultrapiksel 20MP hahaha :D

VIPNET STRONK

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 12:24 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Vidio sam tj. ispipao M9. Pa to je i dalje primjer kako treba biti izrađen mobilni uređaj, jedini istinski Android premium. Ali ono što je loše je smještaj power tipke.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice