Honor 400 Pro

poruka: 13
|
čitano: 2.300
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Honor 400 Pro

Uzeo sam prije par dana ovaj mobitel i vidim da nema otvorene teme, a imam par stvari za napisati ili predložiti. Uglavnom, iskustva s mobitelom i MagicOS i kako popraviti neke stvari.

Prvi dojmovi su uglavnom pozitivni pa da pohvalim i možda pokudim neke stvari. Inače, uglavnom koristim flagship uređaje, tako da usporedbe idu u tom smjeru. Što i ima nekakvog smisla jer se ovaj uređaj prikazuje kao flagship killer u većini recenzija. 

Kvaliteta izrade je pristojna iako mi ne odaje dojam da bi mogao preživjeti padove bez maskice, a navodno je testiran na padove i dobio je nekakve certifikate. Ne znam zašto se jedino nisu odlučili na aluminijski rub kućišta umjesto plastike. To bi dalo malo ipak malo ozbiljniji dojam što se tiče uređaja. Dizajn je ok. Ne volim grbe za kamere na sredini pozadine jer smetaju i magnet su za prste i samim tim zamuljam kamere kod takvih uređaja. Ovako je pomaknuto u stranu i u radu je ok koristiti uređaj. Pohvale za blago zaobljeni ekran na svim stranama. Također mi je drago što ne prate trendove i rubovi stranica su također zaobljeni. Puno ugodnije za korištenje.

Ekran je ok. Nije na razini flagship uređaja. Nije LTPO. Ali ok je. Tu se ipak vidi razlika u odnosu na uređaje koji koštaju iznad 1.000€. Što se svjetline tiče, zadovoljavajuća je i može se koristi i kad su sunčani ljetni dani. Auto brightness odrađuje posao dobro i nema previše intervencija. Nadam se da ima nekakav algoritam za učenje tako da neće biti u budućnosti intervencija i ručnih podešavanja. Za sad sam samo par puta to morao malo podesiti za moj ukus. Ono što nije dobro je dinamičko osvježavanje ekrana. Morao sam ga zakucati na 120Hz da bi sve radilo fluidno. Dinamičko osvježavanje je previše agresivno i dobija se puno lošiji dojam ako se koristi to podešavanje koje je zadano. Zato, preporuka, staviti na high! Malo sam se bojao da će dosta utjecati na bateriju ali mislim da će sve biti ok. Eh da, ne volim te stock folije na Honor uređajima, tako da je nakon otpakiranja odmah otišla u smeće. Ne mislim stavljati nikakvu zaštitu na ekran, ali već vidim da će ljudi kukati oko toga zbog zaobljenog ekrana. Meni ne znači.

Kad smo kod baterije, rano je donositi nekakve zaključke jer ga imam par dana, ali već vidim da će sve biti u redu. Znači, moj način korištenja je da imam sve moguće društvene aplikacije koje ili aktivno koristim ili lurkam. Hrpu drugih aplikacija... Ono, baš gazim mobitel. Pogotovo kad dobijem novi pa imam novu igračku. :-) Za sad se hrabro drži i nema nepredviđenih curenja baterije. Kad se malo stabilizira za tjedan, dva, bit će to još bolje. I opet, idemo pokuditi Honora što nije u paketu stavio originalni punjač 100W već se mora dodatno kupiti (cca 50€). Na svu sreću, brzina punjenja na Samsung punjaču je pristojna. Nije uvijek bio slučaj s nekim Honorima koje sam imao prije. Baš su znali praviti probleme ako nije bio baš originalni punjač. Tako da eto ide i mala pohvala što su ipak to riješili da se može koristiti i third party punjač. Eh da, pohvale i za wireless punjenje. Ne sjećam se sad da li su Honor 70 i 90 to imali (imao oba)?

Zvučnici na mobitelu su dobri i sviđa mi se tuning zvuka. Nisu piskutavi već ima malo punine i za povremeno gledanje YouTube, dobro posluže.

Fluidnost i brzina su odlični. Mislim da tu MagicOS briljira. Usudio bih se reći, ovo je zaista na razini flagship uređaja. Ne igram se nešto previše. Zaista minimalno. Tako da mogu samo ocijeniti rad u aplikacijama i tu je sve super što se dojma tiče. Zaista lijepo radi mobitel.

Što se tiče WiFi, BT i općenito signala mreže. Sve je ok. Nema problema ili iznenađenja.

I sad na kraju dolazim do OS - trenutna verzija MagicOS 9. Ima dosta mogućnosti za podešavanje i ne osjećam se skučeno. Mobitel se može prilagoditi potrebama kako se zamisli što se tiče izgleda i smještaja aplikacija i widgeta na početnim zaslonima. Veliki minus ide za drawer što nema opciju foldera. To mi uvijek nedostaje. Što se notifikacija tiče i održavanja nekih aplikacija aktivnim, tu ima malo borbe i potrebno je ručno podesiti da sustav ne optimizira te aplikacije - samo ugasiti automatizaciju pokretanja i staviti sve na ručno. To riješava 99% problema s notifikacijama i gašenjem aplikacija. Također, ne mislim da nešto posebno utječe na bateriju ukoliko se to napravi bez obzira što se MagicOS buni i šalje poruke da je otkrio aplikaciju s prekomjernom potrošnjom. 

Otključavanje optičkim fingerprintom radi super. Mala zamjerka na to što su ga ipak prenisko smjestili. Ugodno iznenađenje je otključavanje licem. Nije na razini Magic 6 Pro koji se može koristiti i za banking aplikacije. Ovdje nije toliko sigurno ali super brzo radi, pa čak i u tamnijim uvjetima.

Eh da, kamere... Još je rano za reći. Prvi dojmovi su da će se ovdje ipak vidjeti najveće razlike u odnosu na flaghsip uređaje. Ovo malo što sam koristio je zadovoljavajuće ali daleko od toga da me nešto posebno impresionira. 

Ako sam nešto zaboravio a nekoga nešto interesira, slobodno pitajte.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2025 15:52 (Sil).

2 0 hvala 0
17 godina
Honor 400 Pro

Now playing u aplikacijama, widgetima ili magic capsule

Ukoliko vam ne prikazuje trenutnu pjesmu u now playing, trebate isključiti automatsku optimizaciju pokretanja aplikacije i bit će sve ok. Testirano za Spotify i Tidal i radi ok. 

1 0 hvala 0
17 godina
Honor 400 Pro

Praćenje baterije

Praćenje potrošnje baterije u MagicOS je rudimentarno i ne zadovoljava moje potrebe. Dobra third party aplikacija za praćenje je: Battery Guru: Battery Health

0 0 hvala 0
17 godina
Honor 400 Pro

Vremenska prognoza

Stock aplikacija za vremensku prognozu je isto prilično jednostavna. Odlična alternativa je Vrijeme & Widget - Weawow

0 0 hvala 0
17 godina
Honor 400 Pro

Blokiranje oglasa

Ovu aplikaciju koristim na svim mobitelima i samo potvrđujem da i ovdje radi odlično, ali potrebno je isključiti automatsko pokretanje aplikacije tako da stalno bude otvorena.

AdGuard

0 0 hvala 0
17 godina
Honor 400 Pro

AOD

Ukoliko ste se zapitali zašto nema pravog AOD-a jer vam se gasi nakon par sekundi, odgovor je da postoje dvije vrste AOD-a. Jedan s pozadinom koji se gasi i dolazi kao zadani AOD i drugi, samo sa satom i taj može biti uključen cijelo vrijeme.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Honor 400 Pro
Sil kaže...

AOD

Ukoliko ste se zapitali zašto nema pravog AOD-a jer vam se gasi nakon par sekundi, odgovor je da postoje dvije vrste AOD-a. Jedan s pozadinom koji se gasi i dolazi kao zadani AOD i drugi, samo sa satom i taj može biti uključen cijelo vrijeme.

Jesi li siguran za ovo? Meni se oba gase nakon nekoliko sekundi.

Luc
13 godina
Zaslon mora biti tog tipa/kvalitete da bi prikazivao dugi AOD bez oštećenja.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Edita: radi AOD, samo treba staviti "cijeli dan" ili "zakazano" a ne "dodirnite za prikaz"
Luc
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Luc989 kaže...
Edita: radi AOD, samo treba staviti "cijeli dan" ili "zakazano" a ne "dodirnite za prikaz"

A koja svrha da ti cijelo vrijeme bude upaljeno nešto na ekranu? Da bi vidio koliko je sati? ili kaj, ne kužim? Ja imam ovaj mob nekih mjesec dana, prvi dan ili dva sam sam ge proučavao i mob je ok, nije ništa posebno, služi svrsi, poziv, malo jubita, vido call putem vibera, korištenje AA + waze + simple radio, a sve to radio isto i Oneplus 7 Pro proteklih šest godina. Ja surfanje koristim Brave pa mi ne treba dodatni blocker, a složio bih se u potpunosti oko vremenske aplikacije, ja ju koristim, ali je malo ćelava, tak da ovu kaj ste naveli vrijedi pogledat.

Kolega Sil, sve gore kaj ste naveli su isto rekli i mnogi recenzenti tak da ono, niš novo niste rekli, doli da Vam se mob svidio, i to je ok. 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 14:40 (Taraba).
17 godina
Taraba kaže...
Luc989 kaže...

A koja svrha da ti cijelo vrijeme bude upaljeno nešto na ekranu? Da bi vidio koliko je sati? ili kaj, ne kužim? Ja imam ovaj mob nekih mjesec dana, prvi dan ili dva sam sam ge proučavao i mob je ok, nije ništa posebno, služi svrsi, poziv, malo jubita, vido call putem vibera, korištenje AA + waze + simple radio, a sve to radio isto i Oneplus 7 Pro proteklih šest godina. Ja surfanje koristim Brave pa mi ne treba dodatni blocker, a složio bih se u potpunosti oko vremenske aplikacije, ja ju koristim, ali je malo ćelava, tak da ovu kaj ste naveli vrijedi pogledat.

Kolega Sil, sve gore kaj ste naveli su isto rekli i mnogi recenzenti tak da ono, niš novo niste rekli, doli da Vam se mob svidio, i to je ok. 

AOD je korisna stvar i od kako su došli na mobitele, uvijek koristim AOD. Tako da... Što bolji AOD, meni super stvar!

Mobitel je poseban ako se gleda omjer uloženo/dobiveno. Podsjeća me na rane serije OnePlusa kad je OnePlus zaista bio flagship killer.

17 godina
Honor 400 Pro

Ne volim baš previše pričati o kamerama na mobitelu jer je to dosta subjektivna stvar. A i mišljenja sam da u pravim rukama, skoro bilo koji mobitel danas može napraviti odlične fotografije.

Ali ipak, na osnovu svog iskustva sa ovim uređajem i prethodnim, moram reći da se mogao i bolji posao napraviti ovdje. AI je prilično agresivan i do sad mi je bio uključen. Uglavnom radi više štete nego koristi. Probam ga isključiti u potpunosti i vidjeti da li će biti nekakvog pomaka u narednom razdoblju. 

Video je definitivno ispod razine Samsung flagshipa zadnjih par generacija, a da ne pričam o iPhone. Pogotovo ću ovdje izdvojiti kvalitetu snimljenog zvuka koja je baš ispod prosjeka ovdje. Također se često dogodi da se pogubi s prikazom boja prilikom snimanja videa i to ispadne prilično loše.

Tako da se ipak mora reći da ukoliko su neke stvari na ovom mobitelu blizu ili na razini flagship uređaja, kamere to definitivno nisu. Nije totalna katastrofa kao što je znalo biti prijašnjih godina na midrange uređajima, ali moglo je to biti puno bolje. I trebalo je.

1 0 hvala 0
13 godina
Za blokiranje oglasa ode se u postavke, u tražilicu upiše "dns" (bez navodnika) i pod "privatni dns" se upiše dns.adguard.com

To blokira sve oglase u aplikacijama.

Koliko sam čitao taj Honor nema senzor blizine pa se može dogoditi da ekran ostane upaljen tijekom poziva. Stariji Xiaomiji su imali taj problem.

Ali nisam imao taj mob pa ne mogu reći dali taj problem postoji ili ne.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice