evo stigao mail konačno, kažu: shipped out
hvala M još jednom!
evo stigao mail konačno, kažu: shipped out
hvala M još jednom!
Zdravo,
mozes li da mi objasnis ceo postupak kupovine i nacin kako0 da narucimo proizvod? Da li treba da imamo otvoren neki racun, kako se to uopste placa? Izvini na uznemiravanju, upravo citam ovde komentare pa ako ti nije problem da nam pomognes.... Hvala unapred.
Za sve zainteresirane, Xiaomi Piston 3 po cijeni od 12.49$.. Ostalo je jos samo 109 komada..
Zdravo,
mozes li da mi objasnis ceo postupak kupovine i nacin kako0 da narucimo proizvod? Da li treba da imamo otvoren neki racun, kako se to uopste placa? Izvini na uznemiravanju, upravo citam ovde komentare pa ako ti nije problem da nam pomognes.... Hvala unapred.
Ni jedan detalj ne znaš? Ajmo onda ugrubo sve.
OK, kao prvo, najbolje bi bilo da imaš preko 18 godina i račun u banci.
Ako nemaš, onda nađi nekog od rodbine/frendova tko ima račun u banci i ima karticu s kojom se može plaćati na internetu. To su danas skoro sve. Ako nisi siguran morat ćeš pitati Google ili još bolje svoju banku!
Najpoznatiji način plaćanja na internetu ti je preko https://www.paypal.com kojeg podržavaju skoro svi dućani.
Odeš na tu stranicu, odeš na sign up i napraviš account.
Koliko znam, sve je na engleskom, tako da bi ga morao dobro poznavati.
U izborniku dodaš svoju kreditnu katicu s koje će se uzimati lova kad ti nešto kupiš na netu.
Ali, na žalost, ne možeš odma plaćati jer oni prvo moraju provjeriti tvoje podatke. To se radi tako da ti s računa uzmu 1 ili 2 dolara i u opisu transakcije upišu jedan broj.
Nakon 2-3 dana ti provjeriš na ispisu iz banke koji su ti kod upisali, odeš ponovo na PayPal i tamo upišeš taj kod.
I onda slijedi kupovina.
Odabereš dućan i mobitel koji ti se sviđa. Ovdje imaš dobrih prijedloga, tako da ne bi trebalo biti teško, samo malo čitanja unazad 5-6 stranica.
Odeš na tu stranicu koju si odabrao, napraviš račun u tom dućanu (moguće je i bez toga, al onda je jako komplicirano pratiti narudžbe).
Klik na Buy ili Add to basket.
Odeš na Pay now i odabereš PayPal. Onda te pita za PayPal mail i šifru i kad sve uneseš odabereš plati. I to je to.
I pripazi, ovisno o dućanu, lokaciji i dobu godine uređaj ćeš čekati od 2 do 30 dana. A ako baš nemaš sreće, nekad se čeka i do 60 dana!
Nek me netko ispravi ako sam nešto krivo napisao. Pozdrav!
Juce sam porucio Op2. Cekirao sam Eu warehouse, pa porucio na Austriju, trebalo bi biti bez carine? Ili gresim?
Ne grijesis, tako je..
Hvala na brzom odgovoru.
Sada videh da su mi poslali poruku " Please confirm your gearbest order", gde kazu da moram poslati fotku pasosa u boji i fotku platne kartice, gde se vide zadnja cetiri broja i kada istice. Jel ovo standardna procedura? da li je bezbedno da im posaljem ove podatke?
Znalo se to vec dogadjati da traze, ne samo kod njih nego i kod drugih web shopova, pogotovo kada bi korisnik narucio i platio karticom, zato je Paypal majka, nema zajebancije..
To je iskljucivo da se "osiguraju" da kartica nije ukradena pa s nje naruceno nesto s interneta.. Preko njihovog obrasca im dostavis sve, i naravno, nikako zadnju stranu kartice od banke kopirati i nikome to slati ni slucajno..
Pozdrav
Naručio bi dron u vrijednosti cc 80$ pa me zanima dali je moguce naručiti iz UK da neplatim carinu.Dali postoji mogučnost da pošalju u Hrvatsku
Hvala
Nije moguce jer jos uvijek ne salju u Hrvatistan s EU skladista.. Iskljucivo iz Kine kod nas stize roba..
Ako hoces javi se u inbox za detaljne info i da vidimo ti rijesiti neki promo kod mozda ako se odlucis na kupovinu..
Nije moguce jer jos uvijek sesalju u Hrvatistan s EU skladista.. Iskljucivo iz Kine kod nas stize roba..
"ne"?
Meni ova stranica ne bi bila prvi izbor, očigledno je da nisu prevaranti, ali se nađe nemali broj nezadovoljnih kupaca. Ipak, kako su među retkima koji provereno prodaju pravi Xiaomi Piston 3, a bili su gotovo duplo jeftiniji nego PenonAudio, poručio sam od njih. Uzeo sam najjeftiniju dostavu, bez trackinga i bilo čega drugog. Slušalice su poslate 3, a stigle su mi još dvadesetak dana kasnije, što je i neki prosek za besplatnu isporuku iz Kine.
Ukratko, pozitivno iskustvo i sad razmišljam da naručim još jedan par, da se nađe.
Nitko te ne mulja, sasvim normalna stvar.. Kod sve i jednog web shopa tako funkcioniraju stvari.. Oni unaprijed dodjele tracking za svaku posiljku.. Sto se tice toga da je kao nepoznato, to samo govori da posiljka jos nije ili predana, ili da je predana a nije poslana iz Kine, ali isto tako moguce da ce biti vidljivo tek kad stigne u Nizozemsku ili Belgiju ili Mađarsku, ovisi preko cije poste ti ide paket.. Masu puta mi se znalo dogoditi kad narucim s ebaya i ostalih stranica pa i od njih, da nema, nema, nema, i onda odjednom, puf il je paket u Zg na carini, ili sletio u Nizozemsku jer s njome najcesce stize i krece iz Amsterdama za HR..
Meni ova stranica ne bi bila prvi izbor, očigledno je da nisu prevaranti, ali se nađe nemali broj nezadovoljnih kupaca. Ipak, kako su među retkima koji provereno prodaju pravi Xiaomi Piston 3, a bili su gotovo duplo jeftiniji nego PenonAudio, poručio sam od njih. Uzeo sam najjeftiniju dostavu, bez trackinga i bilo čega drugog. Slušalice su poslate 3, a stigle su mi još dvadesetak dana kasnije, što je i neki prosek za besplatnu isporuku iz Kine.
Ukratko, pozitivno iskustvo i sad razmišljam da naručim još jedan par, da se nađe.
Drago mi je da si zadovoljan, u slucaju da se odlucis za nove kupovine svakako se javi pa ako se moze rijesiti popust za odredjene stvari, da rijesimo :)
Čitao vaše ispovjedi neki se dosta načekaju da senesto poduzme u vezi paketa. Možda je bolje da se paketi šalju iz EU skladišta. Pitanje za vas koji ste tako dobivali paket, dali je poštarina besplatna ???
Znam da Kina inače daje besplatno za klasičnu sporu poštu jer tako povečava izvoz svojih proizvoda e sad, Eu skladište je druga stvar i tu nema veze sa poštom koju šalju iz Kine.
ekipa sve najbolje u Novoj!
moj ecoo stigao :)
09.12. poslan, 23. mi pisala carina, u mojim rukama bio 30. osoba za koju je bio naručen prezadovoljna.
hvala još jednom na iskustvima i pomoći :)
što se tiče poštarine, besplatna je, no ja sam uzela osiguranje za 3$.
ps jel potrebno ostaviti review za proizvod?
ekipa sve najbolje u Novoj!
moj ecoo stigao :)
09.12. poslan, 23. mi pisala carina, u mojim rukama bio 30. osoba za koju je bio naručen prezadovoljna.
hvala još jednom na iskustvima i pomoći :)
što se tiče poštarine, besplatna je, no ja sam uzela osiguranje za 3$.
ps jel potrebno ostaviti review za proizvod?
Naravno da nije. Ali je dobro doslo! :)
Koji model Ecoo-a?
ok, onda možda nešto natipkati.
radi se o Ecoo E04 3GB Lite 4G Phablet
taj gear best su tezi prevaranti.5 dana nakon sta sam platio saljem upit kad ce poslati,dolazi odgovor da nema na skladistu da ce doci za 15 dana ,a citao sam na dosta strana da time kupuju vrijeme dok ti ne istekne money refund ,a nakon toga vise nema nikakvih odgovora
Uzimao sam do sada 2x kod njih.
prvi puta ej shippano treći dan. Drugi puta sedmi dan. Paketi mi stigli 10ak dana nakon što je napisano da je shippano. .
Ali da, od nekih sam čuo da čekaju svoje pakete po dva mjeseca. Čak i u slučaju gdje su dobili sliku svojeg paketa sa tracking numberom.
45. dan pokreni dispute preko paypala i tada nema što isteći.
kupio sam mob i 5 dana nakon sta sam posla upit on mi salje odgovor da nema na skladistu da treba cekati 15 dana,a na stranici im taj mog jos možes naruciti nije out of stock.uzimao sam i sa efox i ta je stranica bez greske puno bolja od ove
Ja isto cekam da mi odgocvore vec 4 dana i nema odgovora . Kupio sam 3 stvari vrijednosti 30 dolara , ali sam krivu stvar uzeo te sam trazio samo zamjenu proizvoda , na sto su mi odgovorili da ce zamjeniti preko tiketa kad sam ga otvorio . Ona su mi na fejsu napisali u inbox da treba platit razliku jer je ovaj mic sta je zamjenski skuplji 30 centi . Neznam kakva je stranica prvi puta naraucujem da sam znao da im treba ovako dugo narucio bi sa e baya ., I jos gora je stvar sta se tim proizvodima mjenja cijena .
Mikrofon sam platio 16 dolara sada kosta 12 a taj zamjenski koji sam htio narucit a narucio sam krivi dode 15 i nesto a ja sam ovaj platio 16 dolara . Cekam odgovor nadam se da ce danas odgovoriti ,.
Ja isto cekam da mi odgocvore vec 4 dana i nema odgovora . Kupio sam 3 stvari vrijednosti 30 dolara , ali sam krivu stvar uzeo te sam trazio samo zamjenu proizvoda , na sto su mi odgovorili da ce zamjeniti preko tiketa kad sam ga otvorio . Ona su mi na fejsu napisali u inbox da treba platit razliku jer je ovaj mic sta je zamjenski skuplji 30 centi . Neznam kakva je stranica prvi puta naraucujem da sam znao da im treba ovako dugo narucio bi sa e baya ., I jos gora je stvar sta se tim proizvodima mjenja cijena .
Mikrofon sam platio 16 dolara sada kosta 12 a taj zamjenski koji sam htio narucit a narucio sam krivi dode 15 i nesto a ja sam ovaj platio 16 dolara . Cekam odgovor nadam se da ce danas odgovoriti ,.
Praznici su pa niko ne radi. Ti si platio tu cijenu i za tu cijenu ce ti vratiti pare odnosno zamijeniti to. Svi ih hvale i narucuju odatle, tako da ne bi trebalo biti problema.
sto kad pokrenem dispute koliko treba cekati za povrat novca
Praznici su pa niko ne radi. Ti si platio tu cijenu i za tu cijenu ce ti vratiti pare odnosno zamijeniti to. Svi ih hvale i narucuju odatle, tako da ne bi trebalo biti problema.
Ja radim kako nitko neradi :D ma ne sve 5 samo ono malo se to oduzilo , mogli su odmah to rijesiti u 10 minuta i poslat . Ovako cu paket cekat vjv do kraja mjeseca .
Kroz koliko dana od naruđbe se vama pojavljivao proizvod na stranicama za praćenje? tipa 17track i sl. ?