Dilema: N95 ili C905 ?

poruka: 56
|
čitano: 10.458
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dilema: N95 ili C905 ?
galantar kaže...

pajdo uzimaj n95 nema se tu šta mislit

zavisi za sta ce koristiti mobitel!

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan

Sonny - uto 14.4.2009 14:32

Sex_hunter - danas u 12:52

ponekad, valja pogledat datum zadnjeg posta, prije nego što nekom daš "koristan" savijet

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sir John kaže...

Sonny - uto 14.4.2009 14:32

Sex_hunter - danas u 12:52

ponekad, valja pogledat datum zadnjeg posta, prije nego što nekom daš "koristan" savijet

mislim da je on htio uopste komentarisati razliku izmedju ova dva modela,i pomoci kupcima koji su u slicnoj dilemi.

15 godina
neaktivan

ako je do kamere na mobu..kupi fotoaparat i nokiu 3310 i na konju si...

dost zaj**ancije...uzmi n95 8GB...daj 100-200 kn vise i uzmi si taj mob...nema tog SE koji ju moze zamjenit...btw, ot-prodaje netko n95 8gb ili n85 mozda???

evo linkovi sa pouzdane stranice za n95 i c905 pa provjeri i odluci:

http://www.gsmarena.com/nokia_n95-1716.php

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c905-2427.php

=)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stevan94 kaže...
gamer2 kaže...

ma n95, najmocniji nokijin uredaj  ikada prozveden

nije najmocniji,ali je najisplativiji,koliko ulozis toliko dobijes....a i 5800XM je skoro ista,mozda cak i bolja.

5800 je bolja. :)

Znam iz iskustva.

Na 5800 sam presao sa n95. :)

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
5800 je bolja. :)

Znam iz iskustva.

Na 5800 sam presao sa n95. :)

i meni je bolja,ali ima onih koji ne vole TS.

16 godina

Imam ja n95 8gb već ohoho i mogu reći da sam jako zadovoljan pa ti ju preporučujem.

No...htjeo ju ja zamijenit za iphone...znam da je nokia bolja al ajd...dosadila mi. I kaže meni lik polovni iphone3g za moju nokiju plus da mu dam još 1000kn...:D dobro sam se nasmijao. Stvarno ima lovaca u mutnom na bacanje

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Imam ja n95 8gb već ohoho i mogu reći da sam jako zadovoljan pa ti ju preporučujem.

No...htjeo ju ja zamijenit za iphone...znam da je nokia bolja al ajd...dosadila mi. I kaže meni lik polovni iphone3g za moju nokiju plus da mu dam još 1000kn...:D dobro sam se nasmijao. Stvarno ima lovaca u mutnom na bacanje

Kome je preporucujes,covjek je tu poruku napisao prije godinu dana. Sada mozes samo opcenito usporedjivati ta dva modela.

16 godina

isooo miki.sad tek vidim:D

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno da nokia

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
17 godina

Makar je tema prastara dat ću svoj sud. Ako želite telefon sa hrpom raznoraznih funkcionalnosti onda je tu Nokia "bolja", no činjenica je da Nokia sve ima, ali u svemu je prosječna. Kako ja telefon koristim za telefoniranje i za fotografiranje nema puno dileme i C905 je ponajbolji izbor jer sa fotoaparatom se može mjeriti tj. šiša ga samo Satio, a ovi ostali smart i manje smart phoneovi jednostavno nemaju tu kvalitetu fotografija. Druga dobra stvar je imenik i softver za usklađivanje sa PC-om (Outlookom), jednostavan je, intuitivan i elegantan. Navigacija definitivno nije jača stvar, no nije ni na Nokiji nešto posebno u odnosu na klasičnu navigaciju. Pomalo mi je i bezveze koliko ljudi zapinju za navigacije na mobitelu i zbog toga kupe preskupi i preveliki telefon, dok za cca 2000 kn možeš dobiti vrhunsku navigaciju.

Moj glas ide za C905 zbog fantastičnog fotoaparata i ugodnosti korištenja.

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
gamer2 kaže...

ma n95, najmocniji nokijin uredaj  ikada prozveden

nije najmocniji,ali je najisplativiji,koliko ulozis toliko dobijes....a i 5800XM je skoro ista,mozda cak i bolja.

Joj stevo kako su N95 i 5800 skori isti? Pa to ni slicni telefoni. Nemaju nista zajednickog.

A N95 kad je izasao je bio daleko najmocniji telefon na trzistu.

17 godina
neaktivan
southy kaže...

Makar je tema prastara dat ću svoj sud. Ako želite telefon sa hrpom raznoraznih funkcionalnosti onda je tu Nokia "bolja", no činjenica je da Nokia sve ima, ali u svemu je prosječna. Kako ja telefon koristim za telefoniranje i za fotografiranje nema puno dileme i C905 je ponajbolji izbor jer sa fotoaparatom se može mjeriti tj. šiša ga samo Satio, a ovi ostali smart i manje smart phoneovi jednostavno nemaju tu kvalitetu fotografija. Druga dobra stvar je imenik i softver za usklađivanje sa PC-om (Outlookom), jednostavan je, intuitivan i elegantan. Navigacija definitivno nije jača stvar, no nije ni na Nokiji nešto posebno u odnosu na klasičnu navigaciju. Pomalo mi je i bezveze koliko ljudi zapinju za navigacije na mobitelu i zbog toga kupe preskupi i preveliki telefon, dok za cca 2000 kn možeš dobiti vrhunsku navigaciju.

Moj glas ide za C905 zbog fantastičnog fotoaparata i ugodnosti korištenja.

EN zelim otvarati flame ali ovo gore jednostavno ne stoji. Nokia ima sve ali u cemu je to prosjecna na los nacin? Fotoaprat definitivno nije prioritet ni na jednom nokijinom telefonu. U cemu je to imenik i software na bilo kojem SE bolji u odnosu na Nokiu? Jednom podesis sinhronizaciju i poslije je potrebno samo upaliti bluetooth i sacekati da se sinhronizuju. Moze jednostavnje i lakse od toga? U cemu je samostalna navigacija bolja u odnosu na N95 osim u veliccini ekrana?  Pogotovo recimo na 5800?Poslije 5800 ili N97 jednotavno nema niti jednog razloga kupiti samostalnu navigaciju. A kad vozis ionako ti je bitno glasovno navodjenje a ekran je dovoljan da vidis ako imas neku nedoumicu Daj mi samo jedan razlog zasto je samostalna navigacija bolja od npr 5800?

17 godina

Što se tiče navigacije, ekran mi je jedna od važnijih stvari, a ne da su buhice. Neznam koliko vas "navigira" sa N95 ili 5800, ali kad treba na takvom uređaju nešto kliknuti unutar vožnje onda ćeš valjda prvo tražiti stylus ili napikavati? A i 16:9 ekran je baš za navigaciju! Nijedan telefon ne može zamijeniti kvalitetnu klasičnu navigaciju. A i kad treba ženi ili nekome posuditi navigaciju šta ću mu dati svoj telefon?

Što se tiče imenika, jednostavno mi je na SE-u jednostavniji i pregledniji, manje treba klikati nego na Nokijama. Koristio sam nekoliko Nokija, još par isprobao i nikako da mi legnu, posebno taj Symbian. SE mi je definitivno ugodniji i ima strašan fotić, a za sve ostalo koristim iPhone Namigiva

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan

Nema tu dileme, N95 je bolja.

BOG I HRVATI |||| Four of the six voices in my head are telling me that I'm sane
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
southy kaže...

Što se tiče navigacije, ekran mi je jedna od važnijih stvari, a ne da su buhice. Neznam koliko vas "navigira" sa N95 ili 5800, ali kad treba na takvom uređaju nešto kliknuti unutar vožnje onda ćeš valjda prvo tražiti stylus ili napikavati? A i 16:9 ekran je baš za navigaciju! Nijedan telefon ne može zamijeniti kvalitetnu klasičnu navigaciju. A i kad treba ženi ili nekome posuditi navigaciju šta ću mu dati svoj telefon?

Što se tiče imenika, jednostavno mi je na SE-u jednostavniji i pregledniji, manje treba klikati nego na Nokijama. Koristio sam nekoliko Nokija, još par isprobao i nikako da mi legnu, posebno taj Symbian. SE mi je definitivno ugodniji i ima strašan fotić, a za sve ostalo koristim iPhone Namigiva

AJd priznaj da nikad nisi upalio 5800 ili N97 a posebno nikad nisi koristio navigaciju ;)

E da sto se tice 16:9 ekrana zabravlja jednu stvar koju samostalna navigacija nema a to je auto rotation. AKo ti treba sirina okrenes horizontalno a ako ti treba da vidis dalje ispred sebe onda okrenes vertikalno. Zum odzum na dodir prstom. Milina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 23:54 (logic).
17 godina
southy kaže...

OMG ti ocito ne koristis bas navigaciju a nisi ni isprobao ove nokie.

Jos vidim da imas iPhone i sve mi je jasno.

Istina, na n95 je malo nepregledno zbog malog ekrana, ali na 5800 je 3.2" sasvim dovoljno! Kad jos uzmemo u obzir da na ove mobitele ide ultra precizan i kvalitetan Garmin, neznam sta vise mozes trazit od mobilne navigacije!

Jesi ti uopce probao ekran na 5800??? Kako samo mozes tako s*at? Ja sam probao i iPhone i 5800 side by side i mogu reci da je ekran jednako osjetljiv!

iPhone ima precizniji ali osjetljivost je ISTA!

Na oba mobitela je osjetljivost i veca nego na obicnim navigacijskim uredajima, tako da ne kuzim, u jednom postu kazes da nista nemoze zamjeniti takve uredaje a u drugome blatis visestruko bolji ekran Nokie!

Ovdje se ionako govori o mobitelima, ako treba zeni ili rodaku i kumu, kupi obicni navigacijski uredaj.

Takodjer ovo s imenikom je jedna od najvecih gluposti ikada!!!!

Sta na Nokia-i moras klikat? Gumb ili ikonu za imenik i bok!

U cemu je problem? Koji mobitel to radi u manje od jednog klika?

Ti si za psihijatriju stari!

SE su super mobiteli, i imaju neke prednosti kao sto je odlicna kamera sa cybershotom, ali ovo sta si ti nas*o je strasno i nema logike!

Edit: Ionako se kod navigacije samo slusaju glasovne upute a ne gleda se karta. Ako ti je bas gledanje u kartu prijeko potrebno, ekran je vise nego zadovoljavajuc na 5800. Na n95 slusas glasovne naredbe, ako ti je preskuceno, desni zmigavac, zaustavljanje, sva cetiri i prouci kartu.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 0:32 (Psiho246).
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
southy kaže...

OMG ti ocito ne koristis bas navigaciju a nisi ni isprobao ove nokie.

Jos vidim da imas iPhone i sve mi je jasno.

Istina, na n95 je malo nepregledno zbog malog ekrana, ali na 5800 je 3.2" sasvim dovoljno! Kad jos uzmemo u obzir da na ove mobitele ide ultra precizan i kvalitetan Garmin, neznam sta vise mozes trazit od mobilne navigacije!

Jesi ti uopce probao ekran na 5800??? Kako samo mozes tako s*at? Ja sam probao i iPhone i 5800 side by side i mogu reci da je ekran jednako osjetljiv!

iPhone ima precizniji ali osjetljivost je ISTA!

Na oba mobitela je osjetljivost i veca nego na obicnim navigacijskim uredajima, tako da ne kuzim, u jednom postu kazes da nista nemoze zamjeniti takve uredaje a u drugome blatis visestruko bolji ekran Nokie!

Ovdje se ionako govori o mobitelima, ako treba zeni ili rodaku i kumu, kupi obicni navigacijski uredaj.

Takodjer ovo s imenikom je jedna od najvecih gluposti ikada!!!!

Sta na Nokia-i moras klikat? Gumb ili ikonu za imenik i bok!

U cemu je problem? Koji mobitel to radi u manje od jednog klika?

Ti si za psihijatriju stari!

SE su super mobiteli, i imaju neke prednosti kao sto je odlicna kamera sa cybershotom, ali ovo sta si ti nas*o je strasno i nema logike!

Edit: Ionako se kod navigacije samo slusaju glasovne upute a ne gleda se karta. Ako ti je bas gledanje u kartu prijeko potrebno, ekran je vise nego zadovoljavajuc na 5800. Na n95 slusas glasovne naredbe, ako ti je preskuceno, desni zmigavac, zaustavljanje, sva cetiri i prouci kartu.

Evo primjera kako nenormalna osoba odgovara na normalan post normalne osobe. Covjek iznosi svoja misljenja i dojmove a ovaj ga napada da ne se*e i da je za psihijatriju.

I kaze da mu je sve jasno kad vidi da neko ima iPhone. Pa sta njemu jadnome moze biti jasno ccc....

Jesi ti svjestan da takvim maloumnim generaliziranjem i predrasudjivanjem samo sebe crnis psiho? 

A osim sta ispadas glup i neodgojen jos i notorno lazes kada kazes da je osjetljivost ekrana nokie 5800 ista kao na iphone-u. Da se razumijemo, ja imam iphone a brat mi 5800 pa znam o cemu pricam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 13:40 (ansha).
15 godina
neaktivan
Imo sam priliku koristiti oba uredaja i ja bih se bez razmisljanja odlucio na C905 s tim da bi mu drzao postavke na 5Mpx (ili cak 3.2 jer je po mom misljenu dosta ako ne mislis radit plakate). Nokia nema Xsenon bljeskalicu vec ima LED. I to ne LUXEONov High Power LED koji se koristi u novijim uredajima nego najobicniji LED flash. Po danu ce ti slike biti dobre s N95, ali kao ces htjeti nesto slikati po mraku mozes zaboravit. Sklie ce biti upotrebljive samo ako su slikane na udaljenosti do nekih pola metra, a i onda ces trebat obradu. Inace se pripremi na sumove...
Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
Imo sam priliku koristiti oba uredaja i ja bih se bez razmisljanja odlucio na C905 s tim da bi mu drzao postavke na 5Mpx (ili cak 3.2 jer je po mom misljenu dosta ako ne mislis radit plakate). Nokia nema Xsenon bljeskalicu vec ima LED. I to ne LUXEONov High Power LED koji se koristi u novijim uredajima nego najobicniji LED flash. Po danu ce ti slike biti dobre s N95, ali kao ces htjeti nesto slikati po mraku mozes zaboravit. Sklie ce biti upotrebljive samo ako su slikane na udaljenosti do nekih pola metra, a i onda ces trebat obradu. Inace se pripremi na sumove...

ne govorimo o foto aparatu,vec mobitelu.

15 godina
neaktivan
Kod takvih mobitela fotoaparat je jedan od najbitnijih cinbenika. Uostalom sad sam pogledo kad je pitanje postavljeno: 4 mjesec 2009. Mislim da je covjek vec kupio mobitel :-)
Pravi programeri programiraju binarno!
16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
Kod takvih mobitela fotoaparat je jedan od najbitnijih cinbenika. Uostalom sad sam pogledo kad je pitanje postavljeno: 4 mjesec 2009. Mislim da je covjek vec kupio mobitel :-)

kod N95 je najbitnija kamera!?? Ovo prvi put cujem....

17 godina
ansha kaže...

Evo primjera kako nenormalna osoba odgovara na normalan post normalne osobe. Covjek iznosi svoja misljenja i dojmove a ovaj ga napada da ne se*e i da je za psihijatriju.

I kaze da mu je sve jasno kad vidi da neko ima iPhone. Pa sta njemu jadnome moze biti jasno ccc....

Jesi ti svjestan da takvim maloumnim generaliziranjem i predrasudjivanjem samo sebe crnis psiho? 

A osim sta ispadas glup i neodgojen jos i notorno lazes kada kazes da je osjetljivost ekrana nokie 5800 ista kao na iphone-u. Da se razumijemo, ja imam iphone a brat mi 5800 pa znam o cemu pricam.

Da skratimo pricu i svadu, ti citiraj moj post, pobij moje argumente i ako uspijes ja sam glup i neodgojen.

Ako ne uspijes ti si glup i neodgojen.

Ne razumijem sta sam krivo rekao u svom postu.

Inace, pitaj brata koji firmware ima. Ja imam posljednji i cak mi je lakse radit neke stvari kao sto je pisanje poruke na virtualnoj qwerty nego na iPhoneu jer su slova puno veca.

Osjetljivost je ista. Ako nije, razlika je neprimjetna.

Edit: Kako me troll povuce samo.

Eto vidis da si i ti za psihijatriju.

Sad si me povuko u diskusiju o osjetljivosti TSa na dva mobitela koji uopce nemaju veze s ovom temom.

Ti shvacas da smo pricali o navigaciji na mobitelima i da je user blatio TS na mobitelu koji ima visestruko bolji TS od navigacijskog uredaja, a svi navigacijski uredaji koriste TS.

Taj isti navigacijski uredaj je taj user hvalio i rekao da je nezamjenjiv.

Ne vidis li paradoks????

Ako ne, onda stvarno nemam rijeci za tebe.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 17:46 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Niko nije glup i neodgojen,mislim da ste otisli daleko van teme,pa ja glasam za LOCK.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Ja isto glasam za lock.

@psiho - pa ne pada mi na pamet ulazit u raspravu s takvima kao sta si ti. Jedine cinjenice u tvojim postovima su da si nepametan i neodgojen, a usput i lazes. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

Da skratimo pricu i svadu, ti citiraj moj post, pobij moje argumente i ako uspijes ja sam glup i neodgojen.

Ako ne uspijes ti si glup i neodgojen.

ansha kaže...

Ja isto glasam za lock.

@psiho - pa ne pada mi na pamet ulazit u raspravu s takvima kao sta si ti. Jedine cinjenice u tvojim postovima su da si nepametan i neodgojen, a usput i lazes. 

Boldano.

Bok! Smijeh

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice