Android - prebacivanje svega na novu memorijsku

poruka: 5
|
čitano: 22.631
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam Samsung Galaxy 5, Android verzija 2.2, te sam s njim dobio memorijsku karticu od 1 GB. Naravno, taj jedan gigabajt mi je premalo pa sam danas odlučio malo ga povećati uzimanjem druge memorijske kartice duplo većeg kapaciteta (2 GB, jelte).

Imam par pitanja.

1.) Kako da izvedem transfer svega sa stare memorijske na novu? Guglao sam i pročitao da je moguće jednostavno kopirati sadržaj prve kartice na drugu, a da sve aplikacije normalno nastave raditi. Pa sam to i učinio, a onda se pojavio slijedeći problem.

2.) Aplikacije su stvarno radile, ali kad sam pokrenuo AnTuTu benchmark, brojke su pokazale da nova memorijska (ova većeg kapaciteta) ima znatno niže brzine pisanja i čitanja:

• SD card write speed se smanjio za 1.1 MB/s
  • a SD card read speed za 3.3 MB/s.

Znači pitanja:

1.) Na koji način mi je najbolje prebaciti cijeli sadržaj s jedne memorijske na drugu? Valja li ova moja metoda?

2.) Zašto je brzina čitanja-pisanja s memorijske ovako pala? Je li ovo prevelik pad brzine? Kako da ovo ispravim?

Hrpa pitanja, ali nadam se da ćete mi pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 23:22 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Android - prebacivanje svega na novu memorijsk

Tako je, kopiranje si obavio ok. Kopiraš sve s jedne na drugu.

Eventualno prije kopiranja odeš na Tools/Folder options.../View/Show hidden files and folders, da slučajno ne promakne koji folder kod kopiranja ako je sakriven. (no da si "zaboravio" neki file prebaciti, ta aplikacija ili ti nebi radila, ili bi u najgorem slučaju smrzavala mob)

A što se brzine čitanja tiče sve ti ovisi koje ti je Class kartica.  Najvjerojatnije ti je ova koja je bila u mobu brža nego ova koju si naknadno stavio.

Evo ovdje si pogledaj pod "speed class rating" , uglavnom viša klasa - veća brzina.

17 godina
neaktivan

Hvala. Svi appovi koje sam probao rade normalno. I ne primjetim nikakvu razliku u brzini. Jedino me ovaj benchmark malo zabrinjava, ne želim nikakve padove u brzini {#}

Gledao sam malo za te brzine - navodno ta "klasa" označava samo minimalnu brzinu koju kartica mora uvijek pružiti. To je bitno za recimo snimanje videa (konstatan priljev novih podataka), za sve ostalo je više-manje svejedno. I bitno je napomenuti da ne postoji organizacija koja bi kontrolirala te oznake, pa brojke često ne pokazuju prave brzine.

Za maksimalnu brzinu (ilitiga propusnost) ne postoji nikakva oznaka. Dosta zbunjujuće za krajnje korisnike, al dobro. Ako sam nešto krivo shvatio, slobodno me ispravite {#}

Što kažete na ove brzine:

• brzina pisanja 4 MB/s
  • brzina pisanja 8 MB/s

Je li slabo? Ako netko može usporediti sa performansama svoje SD kartice, bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Android - prebacivanje svega na novu memorijsk
betmen kaže...

Hvala. Svi appovi koje sam probao rade normalno. I ne primjetim nikakvu razliku u brzini. Jedino me ovaj benchmark malo zabrinjava, ne želim nikakve padove u brzini {#}

Benchmark testovi znaju biti nerealni, jer puno faktora utječe na ishod testa. Popunjenost kartice, brzina sabirnice na matičnoj ploči mobitela, pa čak i sam procesor... Tako da 1 te ista kartica na 2 različita mobitela bude dala sigurno drukčije rezultate.

Ako je jedini problem u benchmarku, tj. pustim brojkama, onda nema brige. :) Naime vidio sam nekoliko tema na drugim forumima, gdje korisnici imaju vidljiv pad brzine, koji se očituje u svakodnevnom radu sa mobitelom (otvaranje aplikacija, učitavanje galerije...) ako stave karticu niže klase.

Tako da ukoliko nema oku vidljivog pada performansi, onda nema razloga za brigu.

Btw, pa i 2Gb uskoro bude premalo tako da nebi bilo loše razmišljati o kartici još većeg kapaciteta.

I ovo o organizaciji koja bi kontrolirala oznake, hm... neznam postoji li baš organizacija koja kontrolira brzinu memorijskih čipova za ram za računala. Ali svi memorijski moduli rade na deklariranoj ili oko deklarirane brzine. Tako da sumnjam da izrađuju sd kartice koje imaju drukčiju brzinu nego piše na njima. (Ovo govorim za kartice renomiranih proizvođača). Istina da noname kartice mogu biti kojekakve i koješta, pa i daleko odstupati od brzina koje bi morale isporučiti.

Po meni bi kartice koje imaju broj klase na sebi, i koje nisu naziva tipa "fung hung" morale biti ok.

Ja osobno nikada nisam ni razmišljao o provjeri brzine kartice na mobitelu, jer su to ionako smješno male brzine da bi me zabrinjavale. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 21:46 (84737).
17 godina
neaktivan

Da, najbolje da je testiram par dana pa da vidim kako će sve ići.

Znam da bi i 2 GB moglo biti malo, ali ovu sam odlučio uzeti od brata - on je koristi na nekom svom dumphoneu, a nije mu popunjena ni 20%. Sad razmišljam da odmah uzmem neku novu karticu još većeg kapaciteta (vidim, nisu skupe), ali ipak ću još malo istestirati ovu ;)

Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice