Evo ljudi, u dilemi sam, zadnja 24 sata.
Inače, radim velikoj firmi, možda najveća u ovoj regiji kao voditelj IT odjela. Firma ima dosta zaposlenih, velik promet, kriza ju nije dotakla.
Radim od 7.30 do 4h, za 7000kn. Posao koji radim je izazovan, zanimljiv, naporan i konstantno sam u pokretu. Ako je kvar, tu sam i subotom i nedjeljom, i na Božić i u ponoć.
Završio sam fax, a do posla u jednom smjeru mi je 35km(!). E to m je problem najveći.
Jučer sasvim slučajno sam dobio drugu ponudu. Firma se bavi trgovinom, 90-tak zaposlenih, 30-tak računala.
Uglavnom, ne bih imao dosta posla u IT sektoru, nego bi bio i brand manager(ovo je ko iz Bitanga i Princeza- čif eksetjutiv).
Znači posao je pero-lak, marketing, malo suradnja s stranim dobavljačima, i slično. Naravno, bio bih zadužen i za taj mali IT sustav.
Radio bih od 8 do 5h. Ista plaća, posao je 15km od moje kuće.
Ova trenutna firma se nemože navesti u prvoj rečenici s onom gore navedenom, i kad kažeš da radim u prvoj firmi, svi kažu "opaaa". A u drugoj "aha".
Šta da radim, da prestanem napredak u IT-u i prijeđem na nešto lako, što može svatko raditi.
IT obožavam, ali je ovako prestresno i previše. Da prijeđem iz normalne odjeće u odjelo i zaustavim znanje u IT-u. Hoće li me to ugrist za guzicu za 10god?!
Da postanem jedan od najmoćnijih ljudi u toj firmi,i da budem menadžer, da budem jedan od onih koje sam prezirao, koji su me čitav život gledali s visoka, doslovce, jer sam klečao ispod stola, spajajući kablove?!