Dilema oko posla

poruka: 28
|
čitano: 5.478
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Evo ljudi, u dilemi sam, zadnja 24 sata.

Inače, radim velikoj firmi, možda najveća u ovoj regiji kao voditelj IT odjela. Firma ima dosta zaposlenih, velik promet, kriza ju nije dotakla.
Radim od 7.30 do 4h, za 7000kn. Posao koji radim je izazovan, zanimljiv, naporan i konstantno sam u pokretu. Ako je kvar, tu sam i subotom i nedjeljom, i na Božić i u ponoć.
Završio sam fax, a do posla u jednom smjeru mi je 35km(!). E to m je problem najveći.

Jučer sasvim slučajno sam dobio drugu ponudu. Firma se bavi trgovinom, 90-tak zaposlenih, 30-tak računala.
Uglavnom, ne bih imao dosta posla u IT sektoru, nego bi bio i brand manager(ovo je ko iz Bitanga i Princeza- čif eksetjutiv).
Znači posao je pero-lak, marketing, malo suradnja s stranim dobavljačima, i slično. Naravno, bio bih zadužen i za taj mali IT sustav.
Radio bih od 8 do 5h. Ista plaća, posao je 15km od moje kuće.
Ova trenutna firma se nemože navesti u prvoj rečenici s onom gore navedenom, i kad kažeš da radim u prvoj firmi, svi kažu "opaaa". A u drugoj "aha".

Šta da radim, da prestanem napredak u IT-u i prijeđem na nešto lako, što može svatko raditi.
IT obožavam, ali je ovako prestresno i previše. Da prijeđem iz normalne odjeće u odjelo i zaustavim znanje u IT-u. Hoće li me to ugrist za guzicu za 10god?!

Da postanem jedan od najmoćnijih ljudi u toj firmi,i da budem menadžer, da budem jedan od onih koje sam prezirao, koji su me čitav život gledali s visoka, doslovce, jer sam klečao ispod stola, spajajući kablove?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 9:49 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Sve zavisi od tebe.

Ako ti se nesvida sadasnji posao onda svakako prediNamigiva.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dilema oko posla

Po meni, to je  tvoj izbor!Kako želiš!Izlanuo se

Ali svakako SRETNO!Cool

16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Probaj uzeti slobodan dan i provedi nekoliko sati u toj drugoj firmi i onda ćeš imati više informacija o sredini i ljudima sa kojima ćeš eventualno raditi.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cgsi kaže...

Probaj uzeti slobodan dan i provedi nekoliko sati u toj drugoj firmi i onda ćeš imati više informacija o sredini i ljudima sa kojima ćeš eventualno raditi.

I mislio sam tako, onaj tamo tjedan, uzet tjedan dana odmora. Naime, kako nisam od posla mogao cijelu godinu uzeti godišnji, sad ga imam 15 dana. I previše.

Mama kaže- svakako uzmi.

Cura- ostani di jesi.

Sestra- pazi se opisa tog posla.

Ovaj ovo, ovaj ono.

Znam i momka koji tamo radi, kao trgovčki putnik, i presretan je tamo. Ali vlasnik mu je i neki rođak, pa mi se i ne čini da ga baš tetoši.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Da, poneki put se zakačiš za neke prednosti (kraće putovanje, menadžerski položaj) a opet to mogu postati i najveće mane (neki puta je lakše odvoziti 35 nego 15 km, a menadžer može biti sinonim za potrčka). Uz to neka još naletiš na kakvu mustru koja će ti piti krv za iste novce, samo u staroj firmi si bio u uzletu a tu ćeš vodati klijente na ručkove i pijaču. Najbolje ispipati teren poput HCR-a.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

E stari zdravo razmisljas - nemoj da te povede samo misao kako moras imati dobar i gospodski posao samo kako bi te ljudi cijenili, kao gospodin si jer radis u bijelim rukavicama, radis u uredu i tako dalje..covjek je covjek bio on stolar, konobar, podopolagac, odvjetnik, ili informaticar. To se tako kod nas bas i ne gleda, i zato mnogi idu u ''bijela rukavica'' poslove, samo kako bi bili ''gospodini''. I meni je to otprilike bilo na pameti, mislio sam da je to granica ljudske vrijednosti, kao sta radis takav si, no eto sad su mi se poceli vrtiti drugi filmovi po glavi i razmisljam da izadjem iz informatike i pocnem se baviti zanatom nekim (stolarija, grijanje, unutarnji radovi), jer i jako volim fizicki posao - puno vise od sjedenja za racunalom. Ili raditi na gradjevini za 10 000 kuna mjesecno pa otvoriti nesta svoje nakon nekog vremena..ili raditi kao kucni majstor u inozemstvu..samo da se zgrnu novci i nauci posao..da imam prostora za dalje. Vjerujem da je to moje razmisljanje i odluka na promijenu posljedica blagog sazrijevanja (barem se nadam da je to sazrijevanje) gdje sam odbacio ovcji mentalitet, shvatio koje su prave ljudske vrijednosti, te odbacio ''misljenje'' vecine.

Usput, da ne mislis da radim u nekoj bauk firmi i da sam slampo pa da radi toga pljujem po icemu (i ne pljujem), vec radim u jednoj od vodecih firmi u Hrvatskoj a i puno sire (za tip softvera koji mi radimo), a prije toga sam radio u takodjer dobroj i cijenjenoj firmi, gdje ne moze svatko raditi, a ja tamo radio sa 20 (programer). Znam posao, i napredujem, cak imam i nekog managerskog posla, promocije i tako dalje..no eto sad vidim da su razlozi zbog kojih sam to krenuo raditi postali nepostojeci u mojoj glavi, i sto vise sazrijevam, vise mislim da je za to kriv mentalitet tipa ''ako imas radno odijelo jadan si,  ako si u uredu covjek si'' koji vlada kod nas. Sva sreca pa me to ne dira vise, iako sa 16 nije bilo tako, kada sam razmisljao ''sta cu raditi ostatak zivota''.

Iznjeo sam svoje razmisljanje, iako cisto sumnjam da ce ti pomoci, no i meni je to na dusi a sa ekipom sa ovog foruma je ljepo nesta podijeliti Namigiva. A mozda ti i pomogne.

Svaka kritika ili pohvala na moje misljenje je dobro dosla, pogotovo od nekog starijeg i iskusnijeg(ja sam 22 godine star).

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 22:48 (!mpact35).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Sa funkciojom menadžera imas i vece obaveze... na vjerujem da ce biti manje stresa jer privatnik uvijek zeli vise, nikada dosta!

Ako je placa ista, ja bih odabrao onaj posao koji vise volim i koji nije toliko stresan (manje obaveze/manji polozaj)...

Sve u svemu morat ces sam odluciti iako ja mislim da ce ti biti dobro ostao ti na starom poslu ili uzeo novi! ;D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Prijatelju, vecina nas ovdje ima slicna razmisljanja kada je situacija ozbiljna. Covjek uci cijeli zivot, to znamo... Lijepo je imat potporu u poslu i u sredini u kojoj se nalazis, na tebi je da odlucis sta je najbolje. Nitko nema pravo da tobom upravlja, a vjerujen da i sam to nebi dopustio sebi. Kazu da se na greskama uci, a s druge strane je bolje napravit manje gresaka, biti pametniji. Dakle, ako i dalje mozes zivit normalnim zivotom.... (nebi zavrsavao ovu recenicu, milijon je varijacija kako bi je zavrsio, al smatraj da je zelim zavrsit u pozitivnom smislu). Mislim ne zelim mudrovat ode... govorim samo. ;)

E i da, kazes da ti je sadnji posao 30km, a ovaj koji ti nude 15km? Jeli putni troskovi idu preko tvojih leđa ili firma stoji iza toga?

roX!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da sam na tvom mjestu...nebi mjenjao...ides iz velike firme koju recesija nije pogodila u manju firmu koja moze puknut bilo kad..u ovim vremenima, ja bi ipak isao na sigurno i ostao di jesam, pogotovo jer je lova ista...

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

U sadašnjem slučaju, na posao idem o svom trošku. Znači uvijek. Tako nekad mi ispadne da moram doći na pola sata na posao. To znači 40min do posla, pola sata posla, 40 minuta putovanje kući opet. Dakle, ako i jesu mi prekovremeni plaćani, ja ustvari samo INA-i ostvarivam dobit, jer čitav prekovremeni potrošim na gorivo.

U ovoj firmi, polovicom ljeta su kupili 10 Citroena C3(novi) za svoje trgovačke putnike, koji i ta auta voze kući i koriste se u privatne svrhe. Neki dan su kupili 3 Mercedes karavana. Ljudi stvarno posluju odlično i također, kriza ih taknula nije, i namjeravaju proširenje. Vjerojatno bih i ja dobio jedan Citroen, barem...

Ja sam u tu firmu došao da bi potpisali ugovor o održavanju, posao koji bih ja obavljao po potrebi, iza svog posla. Ali direktori su me pitali, da li znam jezik, da su čuli za mene, bla-bla. Tim direktorima(koliko sam skužio) treba čovjek koji bi oni pri ugovorima izbacili u prvi red, da pregovara i da zna jezik/posao. Znači, ako se pojavio neki distributer nečega, ja bi išao u (bubam) Stuttgart, i kako znam engleski savršeno i njemački učio 4 godine, da budem taj čovjek koji može prenjeti pravu informaciju njima(direktorima).

Dok sam bio tu, zanimalo me je i ko im radi web-stranicu i to. Oni su mi naveli neku firmu, koja ima za stranicu(težine 50MB) i 20 e-mailova naplaćuje godišnje 800€. Pitao sam, mogu li viditi taj ugovor. Ljudi su njima prodali (pazi sad) ZLATNI RESELLER HOSTING!!! Od 25 GB. Mislim da kad su svi inboxi puni, zajedno s stranicom, to ne izađe ih 500MB. Ja sam upozorio na to, i oni su bili oduševljeni.

Kad si ovca, dašta će te nego šišati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Teško je reći konkretno mijenjaj ili nemoj.

Ono čega sam se do sada nagledao puno puta kod roditelja/prijatelja/poznanika je to da su mijenjali posao sa kojim su bili zadovoljni (kao ti trenutno sa svojim) za nešto mrvicu bolje. Masu puta ljudi se razočaraju, dok nekada ipak ostanu sretni.

Činjenica je da na ovom novom poslu koji ti se nudi ne vidim nikakvu bitnu prednost osim u tome što je bliže. Vrijedi li ti mijenjati posao koji voliš i koji dobro poznaješ sa nečime za što čak nisi siguran kako će funkcionirati, u nekoj novoj firmi za koju ne znaš kako funkcionira?

A sve to za istu lovu, 20 km manji put (što stvarno nije toliko puno pogotovo ako imaš auto), i za neki novi opis posla?

Moje trenutno razmišljanje je da bi na tvome mjestu ostao di jesam. Bar dok ne dođe ponuda sa osjetno boljim uvjetima od ovih koje trenutno imaš.

Ipak, ovo je samo razmišljanje jednog čovjeka na forumu, koji nije upućen u sve okolnosti.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Kod mene je stvar jednostavna - uvijek idem za boljom ponudom. Nije mi uopće bitno što će ljudi sa strane misliti o firmi u kojoj radim, dakle, nikada se ne trudim posebno tražiti firmu ''zvučnog'' imena. Glavno da je plaća što veća i da s poslom dolaze određene povlastice - auto (s plaćenim gorivom), mobitel, barem 25 dana godišnjeg odmora itd. Današnja situacija uvelike se razlikuje od onoga kako je nekad izgledalo - ljudi su kada bi dobili posao obično proveli cijeli radni vijek u istoj firmi. Ja smatram da uvijek treba imati ambicije i težiti ka boljem.

Budi lukav, ovisno o prilikama - pregovaraj. Ostavi dojam kao da te više tvrtki želi za sebe, tako možeš ostvariti dodatne pogodnosti.

Uzmi list papira, napravi dvije kolone i popiši prednosti i mane svakog posla.

Probaj se informirati o toj drugoj firmi. Pokušaj saznati neka osobna iskustva drugih ljudi.

Pogledaj javne poslovne izvještaje i druge podatke o poslovanju na Poslovna Hrvatska.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Ono čega sam se do sada nagledao puno puta kod roditelja/prijatelja/poznanika je to da su mijenjali posao sa kojim su bili zadovoljni (kao ti trenutno sa svojim) za nešto mrvicu bolje. Masu puta ljudi se razočaraju, dok nekada ipak ostanu sretni.

Činjenica je da na ovom novom poslu koji ti se nudi ne vidim nikakvu bitnu prednost osim u tome što je bliže. Vrijedi li ti mijenjati posao koji voliš i koji dobro poznaješ sa nečime za što čak nisi siguran kako će funkcionirati, u nekoj novoj firmi za koju ne znaš kako funkcionira?

A sve to za istu lovu, 20 km manji put (što stvarno nije toliko puno pogotovo ako imaš auto), i za neki novi opis posla?

My point exactly... u sadasnjoj firmi si zadovoljan, ja takodjer putujem svaki dan 45min u jednom smjeru na posao i nije mi problem. Cuj u ovoj firmi znas na cemu si. U ovoj novoj te mozda ocekuju neugodna iznenadjenja , a sve radi 20km manje? Kada bi i presao u novu firmu i vidio da to nije to, pretpostavljam da povratka u staru firmu nema. Neznam, ja igram na sigurno, ako mi je vamo dobro, a na novom poslu mrvicu bolje, onda ostajem na starom poslu. Nevolim riskirat.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

Cekaj malo,

Radis u velikoj firmi, voditelj si IT odjela, subotom nedjeljom, pa cak i na Bozic i imas 7000 kn ? Tu nesto ne stima ...

Jel mozes dati detaljan opis sto tocno radis ?

16 godina
neaktivan
JoeFly kaže...

Cekaj malo,

Radis u velikoj firmi, voditelj si IT odjela, subotom nedjeljom, pa cak i na Bozic i imas 7000 kn ? Tu nesto ne stima ...

Jel mozes dati detaljan opis sto tocno radis ?

Štima tu prijatelju sve. To da nisam u ZG-u ili ST-u. Kužiš?! Direktno sam zadužen za 60 računala, 3 poslovnice, 3 servera, 60 IP kamera, 5 CNC strojeva(software) i slično.

Samo mi se nekad zgadi. Neko jutro. Ja dolazim na posao, u prodaji, ne radi 3 računala. Slijedom, sam otkrio da je 2-nitni optički kabel, prekinut od strane konvertera. Naravno, kako optika nije čas posla, prodaja je čekala 2 sata dok nisam otišao u čovjeka po stroj za optiku(košta 12,000€ i ne isplati nam se kupovati to), koji sastavlja jezgru kabela. Ujutru su me zvali na upravu. To mi je bilo prvo takvo iskustvo. Sjednu te na čelo. 4 direktora s lijeva, 4 s desna.  Sad ja obrazložem zašto se desilo, vjerovajtno da je neka čistačica preko noći povukla kablo i optika je pukla. To mi se činila kao najizglednija opcija. Teško, jer je dosta nedostupno, iza ormara, di su registratori, ali nemam drugo objašnjenje. Naravno, ja sam napadnut na toj "vrućoj stolici", kako nisam to bolje odradio, kako se to ne smije dogoditi. Neko jutro dolazim u istu tu prodaju. Žena što radi, vadi nekakavu progriženu vrećicu i izglođanim jabukama. Kaže, ma imamo miševa, valjda su i ono tvoje kablo pojeli!

Oko mene se svijet okrenuo. Niko ne zna koji sam ja stres prošao taj dan na upravi. I dan-danas niko mi se nije ispričao. Boga mi, to je živa istina.

Jel to zaslužuje itko?! Da ja sam na tapeti i kad nisi ništa kriv. Što ja moram sijediti?! Oće li me to čekati čitav život. Jebeš ovo. Isfrustriran sam i iskompleksiran od posla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 9:25 (Smooth Operator).
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

U prvoj firmi imaš možda i malu plaću čini mi se.

Ja sam programer, u svojoj srži, time se bavim, to volim, zbog toga ne spavam (3-4 sata dnevno). Radim u struci od početka faksa, negdje će sada biti 8 i nešto godina. Prošao sam sve od code majmuna do voditelja projekta i do siječnja ove godine sam, godinu dana radio kao IT manager za jednu manju firmu.

Moram ti reći da nisam siguran što je stresnije zapravo, ali tvoj posao sada, kako sam ga shvatio, nije ni nezahtjevan.

Mislim da si na stresnoj razini u otprilike sličnoj situaciji, ako već moraš uvijek biti dostupan. Ja sam se tijekom svog menadžerstva iskreno zabavljao. Naime, nisam se skidao s telefona, sastanaka, po danu, po noći (zbog poslovnih partnera u drugoj vremenskoj zoni), konstantno bio dostupan i sl. Moram ti reći da je s jedne strane posao zabavan, jer je daleko dinamičniji od samog razvoja softvera i komunikacija s ljudima uvijek je bogatije iskustvo od komunikacije s kod editorom ili u tvom slučaju kabelima. Međutim, imaš veću odgovornost, više pritiska i to može rezultirati većim stresom čak i od hvatanja rokova u razvoju ili buđenja usred noći jer je pao mail server (a i to sam radio).

Odijelo je svakako OK, više te cijene barem i ne smatraju pisdekom kojeg svatko pila kad hoće, a i nekako imaš šansu za višu plaću. Istovremeno, zaboravi na core biznis odnosno puno vremena za kabele, administraciju i što li već radiš, nećeš imati, kao ni iskustvo rada s time.

Prijeđeš li u menadžere, tu ćeš i ostati. Posao će ti se prebaciti u sferu dogovora, razmišljanja i konstantne komunikacije. To smatram dobrim izborom ako voliš telefon.

Ja sam se trenutno vratio na razvoj, odnosno vođenje razvoja, što je negdje između i to mi se trenutno više sviđa. Imam svoj mir, rijetko me tko maltretira na telefonu, a s obzirom da ne radim na interkomunikaciji na sve strane, ne moram biti budan u 4 ujutro zbog telefona s Amerima.

Ne namjeravam uvijek ostati na tome. Planiram se prebaciti u menadžment i planiram se uhvatiti malo telefoniranja (ali u Hrvatskoj kada IT izađe iz mrtvila, da mogu spavati). Ne zato što ne volim ovo što radim ili što je ta pozicija lakša (teža je), već samo zbog interesantnijeg opsega posla i onoga što zovemo big picture, umjesto da si dio kotačića. Uz tu perspektivu koju dobiješ na poslovanje, zapamti da te to mora i zanimati. Mene zanima poslovni dio i cijeli menadžment, ali neki ljudi ne vole taj aspekt i radije su dio pogona.

Zapamti i da je menadžer uvijek prva glava na nišanu kada posao propadne, loše krene ili poslovanje producira lošije rezultate od očekivanih.

Dakle, ako je plaća ista, jedini bonus ti je realno sama pozicija i nešto manje putovanja. Prednosti, u slučaju da je firma dobra, su jasne same po sebi ako imaš ikakvu mogućnost napredovanja, ali je isto tako odgovornost veća i sigurnost znatno manja i zbog pozicije i zbog veličine firme.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 9:52 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oko mene se svijet okrenuo. Niko ne zna koji sam ja stres prošao taj dan na upravi. I dan-danas niko mi se nije ispričao. Boga mi, to je živa istina.

hahahaaaa

sorry morao sam se nasmijati...

ako ti je to stresno iskustvo

postavi situaciju ovako

nova firma te pošalje u njemačku (pošto si pametan i znaš jezike) da prezentiraš nešto ili kupiš nešto ili ...tako nešto i ti to zajebeš( ne svojom krivicom)

vratiš se hr i direktor nove firme (taj privatnik) će reagirati KAKO

da li on može financijski pretrpiti taj trošak(tvoj put i ostali troškovi) i kada skonta da nije tvoja greška da li će ti se ispričati

uglavnom

biraj onu firmu koja ima novca i koja si može priuštiti tvoje greške(troškove) bez velikog stresa

međuljudski odnosi su meni 1. kriterij za odabir posla, a te onda ostalo: novac, slobodno vrijeme! i udaljenost

ne znam koliko imaš godina, ali da ti napomenem

velika tvornica u kojoj radim ima nepisano pravilo o zapošljavanju

NE STARIJE OD 30 GOD( ako imaš VEZU proće godina-dvije više)

16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Iskreno, nikad nisam bio u toj komercijali, niti sam šta prodao u životu. Ali smatram da sam jako otvoren i komunikativan. Što se tiče ekonomije, morao sam nučiti ovdje od početka do kraja računovodstveni program, tako da KUF, KIF, temeljnice, sve to kužim. A nema šanse da bi to radio.

Znam par njihovih zaposlenika. Svi imaju plaću od efikasnosti. Nema šanse da bih na to pristao. Prijatelju, fixno ti je toliko, zdrastveno-mirovinsko je po zakonu, laptop, mobitel, i sve to na papiru. Potpiši se na dnu.

Sve to sad imam. Pa neću ni ja prijeći za lošije uvijete.

@naxeem: Mene je strah gubitka u IT-u. Šta ako 10god budem menadžer, pa ostanem bez posla, pokušam se vratiti u IT, šta onda?! Di si bio 10god?! Kupovao sireve po Njemačkoj!

@kebbor: 23god.

2 direktora mi opisivaju to bajno radno mjesto, isto kao ja vama. I na kraju kažu, još mi to mi crno opisivamo kako je to. Jel moguće da me baš hoće tako preveslati?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 10:16 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

To što ti ta dva direktora opisuju uzmi sa zadrškom.

Gle i ti bi da nudiš nešto rekao bolje stvari kaj ne? Pa nećeš doći eventualnom radniku i reći mu: "Čuj, ostaje se prekovremeno i kasni plaća...".

Ako možeš popričaj sa nekim od radnika te firme. Saznat ćeš nešto više.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@kebbor: 23god.

nemoj se ljutiti, ali još si premlad iliti zelen

:)

imaš vremena da se opečeš i da ispraviš pogreške

kada ćeš griješiti ako  ne sada

imam za tebe 2 kineske poslovice:

1. pazi šta želiš da ti se ne ostvari

i

2.tek kada inešto zgubiš, znaš to cijeniti

jbga, ja imam tek 33 god

i da, nemoj slučajno da ti se sazna u trenutnoj firmi da razmišljaš o promjeni posla

poz. i sretno

17 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Što god odlučio, sretno.

BOG I HRVATI
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

@naxeem: Mene je strah gubitka u IT-u. Šta ako 10god budem menadžer, pa ostanem bez posla, pokušam se vratiti u IT, šta onda?! Di si bio 10god?! Kupovao sireve po Njemačkoj!

Heh, a što misliš zašto sam ja nazad na kodu? :) - Ja "volontiram" (zahvale mi drugačijeCool) i da bih bio konkurentan moram znati i biti odličan, a to ne možeš ako ne radiš sa svim novim stalno, a opet to ne možeš ako si zauzet telefoniranjem cijeli dan.

Ako voliš svoj sadašnji posao, ostani na njemu. Ako te je samo strah da se nećeš moći vratiti, onda uzmi ovo novo.

U današnje vrijeme sigurnost je ključna, ali kao i uvijek vrijedi: tko ne riskira, ne profitira.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja sam programer, u svojoj srži, time se bavim, to volim, zbog toga ne spavam (3-4 sata dnevno).

Moj naklon i respekt. Osoba koja se žrtvuje da bi napredovala i radila zaslužuje respekt.

Kaj se tiče slučaja iz teme, također mi se čini da je 7000 za odgovornost koju moraš preuzet vjerojatno i malo. Ko što sam i reko....IT-evac si...ljudi to ne kuže, ne poštuju pretjerano, možda ti dozlogrdilo s vremenom...taj odnos prema tebi.

A u novoj firmi ne znaš šta možeš očekivati...no ako je lova značajno veća nego sada, moj ti je savjet da pređeš..

Ne znam detalje o tebi, ali ako i u toj firmi stvari propadnu, za godinu-dvije možeš dalje otići ganjati slične dobre poslove....

edit: zanimljivi su mi ovi regular expressions :D upišem...d.o.p.i.z.d.i.lo i forum me odmah upozori na vulgarizme. pa sam napisao dozlogrdilo..

15 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Sretno !

http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dilema oko posla

Evo, da javim svoju odluku. Ostajem u trenutnoj firmi. Pa kud puklo da puklo.

A to znači da će se nastaviti družiti s vama. Cool

5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dilema oko posla

mudra odluka

nikad ne s konja na magarca

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Evo, da javim svoju odluku. Ostajem u trenutnoj firmi. Pa kud puklo da puklo.

A to znači da će se nastaviti družiti s vama. Cool

A sto ti reci? Sretno i dalje u istoj firmi.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice