Multi resize ?

poruka: 17
|
čitano: 4.369
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Multi resize ?

Zbaći treba mi da sve slike u folderu resize-am na jednu veličinu... hvala

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Multi resize ?
Comfort kaže...

Zbaći treba mi da sve slike u folderu resize-am na jednu veličinu... hvala

Klik. Oznaci u folderu koje slike treba resizeat i desni klik misem, odaberes opciju VSO image resizer i odaberes velicinu, kliknes ok i stvar rijesena.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan

otvorit photoshop. napravi akciju globalnu za otvaranje foldera i pohranjivanja nakon smanjenja rezolucije. za par sekundi sve ce ti biti gotovo a da nisi morao nista komotno ni napraviti.

17 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...

otvorit photoshop. napravi akciju globalnu za otvaranje foldera i pohranjivanja nakon smanjenja rezolucije. za par sekundi sve ce ti biti gotovo a da nisi morao nista komotno ni napraviti.

Stvarno ne kuzim zašto moraš imati photoshop za obradu slika...

Većina usera koja ima ne zna ni raditi u njemu... a kamoli da ima nekoliko tisuća kuna dati za originalni (pošto u slučaju photoshopa ne razumijem pirateriju)...

Pa ima GIMP koji je i više nego dovoljan za hobističku obradu fotografija... Ali dobro... mogu lamentirati koliko hoću kao da me netko sluša...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
Multi resize ?

Easy Thumbnails jednostavan programčić, još i besplatan. Di ćeš bolje

Tehnika narodu!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Multi resize ?

IrfanView također ima tu opciju, Batch Conversion/Rename u File izborniku.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Multi resize ?

Fast Stone Photo Resizer meni je ovaj odličan! radi sve a jako je brz.

i slažem se sa EnlightenedPhoenix zašto sada da čovjek traži Photoshop i uči se radit u njemu ako to uopće nije potrebno? da ima i zna raditi u PS-u nebi vjerojatno otovrio ovu temu. ima i boljih, bržih i jeftinijih alternativa koje će napraviti posao kao, možda i bolji, od PS-a.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 10:59 (K1so).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Multi resize ?

Ima i online servis......KLIK ....može i više slika odjednom promijenit

Ja sam ga koristio i jako je jednostavan za uporabu

Redeemer engaged.....redemption is yours...resistance is futile | http://www.youtube.com/watch?v=XwjO3Rj2RtU
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 12:55 (Krešo91).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Rabenbal kaže...

Stvarno ne kuzim zašto moraš imati photoshop za obradu slika...

Većina usera koja ima ne zna ni raditi u njemu... a kamoli da ima nekoliko tisuća kuna dati za originalni (pošto u slučaju photoshopa ne razumijem pirateriju)...

Pa ima GIMP koji je i više nego dovoljan za hobističku obradu fotografija... Ali dobro... mogu lamentirati koliko hoću kao da me netko sluša...

shvati da nas tvoje neznanje ne impresionira a niti tvoje baratanje analizom o broju korisnika racunala koji koriste nesto i sto bez da si proveo anketu ili istrazivanje na temelju par gradova ili zupanija. vec mi polako ides na nerve sa svojim glupavim postovima o tome kako te nitko ne slusa a ti jadan si uvijek u pravu. si EMO mozda? strasno.

15 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

Ima i online servis......KLIK ....može i više slika odjednom promijenit 

Ja sam ga koristio i jako je jednostavan za uporabu

slazem se. danas ima sve vise Cloud aplikacija pa nije lose ih koristiti za one osnovne korisnike koji se ne zele bavit instaliranjem programa koje nisu platili cime samo podupiru piratstvo.

15 godina
neaktivan
K1so kaže...

Fast Stone Photo Resizer meni je ovaj odličan! radi sve a jako je brz.

i slažem se sa EnlightenedPhoenix zašto sada da čovjek traži Photoshop i uči se radit u njemu ako to uopće nije potrebno? da ima i zna raditi u PS-u nebi vjerojatno otovrio ovu temu. ima i boljih, bržih i jeftinijih alternativa koje će napraviti posao kao, možda i bolji, od PS-a.

idiotizam svjetskih razmjera. instaliras photoshop odes na youtube pronadjes batch conversion, i odradis sve kako ti u tutoru pise. kakvo ucenje photoshopa. posao od 3 minute. a to sto vas dva se ne znate snalazit po internetu i na vlastitom racunalu. pa to je vec druga strana price, jelda?! ;)

morm prestat gubit vrijeme objasnjavajuci likovima kojima bi po nekoj logici trebalo oduzet racunalo i dat im u ruke da barataju samo kalkulatorom. s obzirom da prvenstveno vama dvojici treba tecaj iz poglavlja - koristenje i snalazenje na internetu.

svasta. ucit cijeli photoshop a ima preko 130 000000000000000 tutorijala o svakom njegovom djelu. ako lik od 50 godina koji ima 600 fotki u ejdnom folderu skine photoshop, ode na dailymotion ili youtube, pronadje ono na sto ga ljudi sa foruma upute i sam napravi u roku 10 minuta resajzanje 600 fotografija gdje samo doabere folder i pusti da photoshop sve sam odradi, ond ane kuzim gdje mladi covjek to ne bi mogao. osim ako je intelektualno zakinut.

15 godina
odjavljen
Multi resize ?

ako već nemaš živaca nemoj se ni trudit. i rekao si za PS onda fino daj link od tutoriala ili ga sam napiši. ako ti vjeruješ da ja nemam pojma u PS ili da nemam pojma ni šta je PS to je tvoja stvar i tu ću te ostavit. ovaj puta ću bit pametniji od tebe.

dao sam kolegi po meni bolji program od PS-a i ne mora trošiti ni minute dodatnog  vremena na tutorail. ovaj program koji sam dao također radi sve sam. odabereš koji folder hoćeš i klikneš i done. ne moraš više ništa. na kraju postupka kažaš OK i slike su tu.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 8:30 (K1so).

0 0 hvala 0
17 godina
Rabenbal kaže...

idiotizam svjetskih razmjera.

Nemoj se ljutiti ali ti si u ovoj temi ispao idiot svjetskih razmjera i dobrano intelektualno zakinut. Posebno što nemaš pojma što EnlightenedPhoenix htio reći i na što je mislio.

Više je razloga.

Jedan je cijena photoshopa od cca 7000 kuna (www.adm.hr), prema gomili besplatnih i jednostavnih alata.

Drugi je sama veličina. Photohop monstrum za profesionalce prema aplikaciji od nekoliko MB.

Iz drugog ti izlazi da ako želiš skinuti piratski photoshop (što si ti promovirao, a ode je zabranjeno) ti treba cca nekoliko sati, nakon toga instalacija petnaestak minuta, nakon toga gledanje youtube i onda konverzija. Prema jednostavnim aplikacijama za koje ne treba nikakvi tutorial i koje se skidaju i instaliraju u maksimum deset minuta, sa stankom za pišanje.

Treće: glup si i intelektualno zakinu.

Četvrto: maksimalno si glup i intelektualno zakinut.

Pet: nemaš pojma što ti EnlightenedPhoenix pokušava reći jer si umislio da si neki photoshop dizajner, iako za većinu primjena postoji jednostavna alternativa.

Šest: vidi pod treće

Sedam: vidi pod četvrto

Osam: jugo danas piči u svu šesnaest, a priča kaže da je u Dubrovačkoj Republici to bila olakotna okolnost kod ubojstva

Devet: imaš višestruko citiranje i uredi svoje poruke da ne pišeš 10 poruka za redom

Deset: ova poruka podliježe sankcijama, molim moderatora da bude blag (neću više majke mi)

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 8:32 (daseparo).
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

IrfanView također ima tu opciju, Batch Conversion/Rename u File izborniku.

Uz to Irfan View prilicno dobro smanjuje i povecava slike koristeci Lanczos filter.

Cemu Photoshop? Jeste da zna najbolje resajzati slike ali kada se ne trazi ultra precizna velicina slike onda opalis Irfan i gotovo.

Lako je reci "nabavi Photoshop" ali da li je netko vidjeo kako i koliko se "brzo" resajzaju slike koje su vece od 200 mb u Photoshopu?

Uostalom moze se nabrzinu sklepati kakva akcija u Photoshopu koja ce raditi sve to. Svadate se o dva nacina:

Brzo i efikasno uz zadovoljavajuci kvalitet i Sporo i cjeli dan vrtiti palce cekajuci na ishod :)

17 godina
neaktivan

Dečki aloooo, drugi post je riješio problem odmah ....

Hvala Svima

nema gaaa...
16 godina
Eto sta se desi kad roditelji odu na posao, a djeci ostave upaljen komp...
16 godina
neaktivan

Kao i uvijek istina je negdje u sredini;

Teško će to ijedan program napraviti bolje od photoshopa kao što neki tvrde, a mogućnosti su daleko veće jer u photoshopu možeš snimati kompliciran postupak s različitim elementima koje drugi programi ne mogu napraviti.

Isto tako je bedasto skidati i koristiti photoshop ako već nije u osobnoj upotrebi, samo za multi resize. Jednostavnije i brže je koristiti neki od spomenutih alata..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice