Koji program preporučujete za brzu obradu slika, tj one auto color, auto contrast opcije. Da mogu cijele foldere obradit sa jednim klikom.
Jel ima što bolje od photoshopa?
Koji program preporučujete za brzu obradu slika, tj one auto color, auto contrast opcije. Da mogu cijele foldere obradit sa jednim klikom.
Jel ima što bolje od photoshopa?
probaj se malo informirat o lightroomu...ne da mi se sada pokušavati ali vidi ima li kakav tutorial na netu
točno Lightroom ima jako dobre alatke za ono što tražiš, brz i jednostavan, međutim, iskreno ja ti nebih preproučio te auto opcije, niti jednim klikom da sredi cijeli folder..zašto?
da bi tako radio, moraš dobro poznavat kvalitet fotki što si uslikao, i znat koje mane većina fotografija u folderu ima kako bi ih ispravio, jer dogodit će se da će ti od 100 slika u folderu, program sa postavkama koje si zadao napraviti 20 zadovoljavajućih, a ove ostale će npr pretjerat boju, preeksponirat i slično....
iz iskustva sam takvo što probao sa photoshopom i lightroom-om...nikad automatika nije bolja od ljudskog oka, tvojeg viđenja kako fotka treba izgledat i uostalom tvog izračaja u fotografiji...to je spor proces, ali ćeš imat najbolje rezultate
znači za lightroom traži BATCH image processing, ima na netu mnoštvo kako namjestiti, pa vidi dal ti odgovara...