pozdrav
jučer sam si na ruter uspio povezati štampač i ostale uređaje ali mi je komp još uvijek žicom spojen na ruter i zanima me da li bi ga se nekako dalo bežično spojiti na ruter a da nemam gubitka brzine interneta (20 megabita po sekundi)
hvala
pozdrav
jučer sam si na ruter uspio povezati štampač i ostale uređaje ali mi je komp još uvijek žicom spojen na ruter i zanima me da li bi ga se nekako dalo bežično spojiti na ruter a da nemam gubitka brzine interneta (20 megabita po sekundi)
hvala
PCi kartica, usb WIFI, Access point. Biraj ;)
nie problem nabaviti nego me zanima da li ću imati gubitak brzine interneta
ako možete dajte preporuku kartice ili wifi usb
Neces imati gubitak brzine...
Ljudi molim pomoć.
Želi bih se spojiti na internet od susjedne kuce udaljene oko 20m, između nema nikakvih prepreka.
Samo u najbližoj prostoriji hvatam signal od susjedne kuce, čim izidem iz te prostorije više nema signala.
Želio bih problem riješiti bez ikakvih žica i razmatram sljedeće opcije:
Za koji od ova tri uređaja biste se vi odlučili (ili možda imate još bolju opciju)?
Još me zanima ima ili neke bitne razlike između AP-a sa 2 i 3 antene, odnoso jeli se sa 3 antene može dobiti bolji signal na većoj udaljenosti u odnosu na 2 antene?
Moram kupit neki WiFi adapter za cca 10-15m udaljenosti od speedporta i uzet cu ovog.
TL-WN722N
Međutim u linksu ne stoji pod WiFi standard n nego samo g/b, a u drugim dućanima za isti adapter stoji i n.
Jel greska u opisu il ima vise verzija tog uređaja ?
Taj adapter jest b.g.n. tj "n150" što znači da će ići u praksi do oko 75Mbps ukoliko nema na kanalu koji koristiš puno smetnji .... a domet mu je dobar jer ima vanjsku antenu za razliku od onih koji izgledaju kao memory-stick.
Može preporuka za neki wifi adapter, vidim da ima stikova od 50kn na gore, jel se isplati uzet te ili?
Ovisno kolika je brzina na ruteru možda treba biti dual band , a i to koliko daleko treba veza raditi pa ako nije u istoj prostoriji bolji su sa vanjskim antenama, pa i položaj PC npr. ako je ispod stola bolje je uzeti sa USB kablom/postoljem da ga možeš podići uviše.