Veza PC - wifi printer

poruka: 8
|
čitano: 13.068
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Veza PC - wifi printer

Dakle na stolno PC računalo namjeravam spojiti wifi priner Xerox WC 3045NI 

http://www.xerox.hr/promocije/workcentre-3045ni/index.php

Interesira me da li trebam kupovati USB Wireless Adapter ili mogu kombinirati nešto preko adsl routera ?

Router je spojen sa pc preko lan kabela radi internet veze a printer će biti pored routera...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Veza PC - wifi printer
Ako je router bezicni sve ide preko njega...
12 godina
neaktivan
Da, router je bežični. Znaci ne trebam kupovati USB wireless adapter iako ga pc nema ? Wifi veza kompa i printera ce se odvijati preko ADSL routera ? Da li cu trebati spajati printer i router nekim kabelom ?
17 godina
neaktivan
Printer i router idu bezicno,a pc ka i dosad kabelom na router... Nije neki problem...
12 godina
neaktivan

OK, znači pc i wifi priter ce "komunicirati" putem routera ako sam dobro shvatio ?

Ja ne namjeravam printer držati pored kompa pa niti spajati putem usb-a sa kompom...

Sorry ali nisam često u ovome... Neće stvarati problem to što su mi na routeru statičke ip adrese ?

17 godina
neaktivan

ovako, pogleda sam manual od printera na http://download.support.xerox.com/pub/docs/WC3045/userdocs/any-os/en_GB/user_guide_en.pdf i ovako, imas 2 opcije s obzirom da si reka da ce ti printer bit u neposrednoj blizini routera: ic zicno putem UTP kabela kojeg spajas na broj 8 (str.21 manuala), a s druge strane na slobodni port na routeru, sto ti je ujedno i najstabilnija i najbolja mozda opcija; i drugi nacin, ic bezicno gdje ces printer bez ikakvih kablova logicki povezat sa routerom, a sto ti je next best thing zbog same prirode bezicnih veza koje su podloznije smetnjama od zicne veze, ali kako si i sam reka da su printer i router u blizini, cak i to nece predstavljat nikakav problem. Ovisno o tvom odabiru kreni od str.46 manuala pa prati korak po korak. Pretpostavljam da SSID i key svoje mreze (routera) znas ukoliko se odlucis na wireless. Ukoliko imas staticke ip adrese, onda u tom slucaju ces i u postavkama samog printera morat podesit jednu od slobodnih statickih ip adresa. usb niti u jednom od slucajeva ne koristis. Napominjem da posto je to ujedno i fax uredjaj, da bi isti radia moras jos pored svega spojit i telefonsku liniju na printer.

12 godina
neaktivan
Veza PC - wifi printer

Hvala puno na zaista iscrpnoj pomoći !

Trenutno me više zanimalo da li trebam uzimat stick, za spajanje se nadam neće biti problema...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema problema... ako sta zapne, samo javi pa cu pokusat pomoc... {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice