Spajanje drugog routera

poruka: 2
|
čitano: 2.462
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Spajanje drugog routera na T-Com-ov modem/router

Zatekao sam se u situaciji u kojoj bih molio savjet.

Koristim MAXadsl T-Com-a i imam njihov hibrid(modem/router) Thompson st780i WL. Konfigurirao sam ga prema svojim potrebama koliko su mi opcije dopuštale(port forward itd.). No nedavno sam dobio router ASUS RT-N14U i odlučio isprobati opcije koje nudi(ne zadovoljavam se da sve samo radi već volim petljati, učiti i poboljšavati).

Ono što sam napravio jest da sam ga ukopčao između T-Comova uređaja i računala tj. mrežni kabel iz Thompsona ukopčao u ASUS WAN port, a onda drugim mrežnim iz ASUSa u računalo. Konfiguracija je normalno prošla i onda sam vidjeo sve opcije u ASUS routeru tj. bogatstvo koje nudi. No problem je u tome što je nova mreža (192.168.2.1) podmreža T-Comovog Thompsona (192.168.1.1). Mogu ja mijenjati opcije u ASUSovoj konfiguraciji, ali sve vezano za van (port forward recimo) opet dolazi do Thompsona kojemu ne mogu pristupiti bez novog prekapčanja tj. vraćanja na staro, a onda gubim svrhu ASUS-a. Napomena: ASUS nema telefonske priključke da izbacim Thompson tj. čisti je router.

Malo sam čitao na webu o konfiguracijama tj. dodavanju drugog routera na modem/router ISP-a i jedino konkretno je bilo da se kontaktira ISP jer mogu poslati novu konfiguraciju na svoj uređaj kojim ga pretvaraju u čisti modem koji samo de/modulira telefonski signal bez router mogućnosti čime bi signal slao direktno na drugi router koji onda dalje sam sve rješava.

No nazvao sam danas službu za korisnike T-Coma i sve objasnio te su mi nakon provjere rekli da ne pružaju takvu opciju to jest konfiguriranje za dva routera.

Zato bih Vas zamolio za savjet što bih mogao dalje učiniti jer još nemam dovoljno iskustva u ovim vodama? Postoji li opcija da sam flasham Thompson i imam opciju kojom mu ostavljam samo modem uključen bez routera? Ili ipak mogu iskonfigurirati Thompson I ASUS da samo drugi postavlja opcije? Postoji li samo modem sa telefonskim priključcima kojim bi zamjenio Thompson? Ili neka četvrta opcija...

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spajanje drugog routera

stavi asus na 192.168.1.2 te onda ćeš objema routerima moći pristupit bez ikakvog prespajanja.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice